Realtid > Ekonomi

Thursday, 23 March, 11:20

Realtid - 09 mar 16 kl. 03:16

Karriärskjuts med sociala medierSociala medier är en naturlig del för många i den digitala vardagen, men hur använder man dem på bästa sätt för sin karriär? Och hur gör man om man inte vill synas på nätet? Realtid Karriär bad tre experter komma med råd och tips. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Karriär

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Karriärskjutsmed , sociala, medier
Dagensanalys.se - 14 feb 17 kl. 13:45

Lista: Sveriges hetaste personer inom sociala medier

Vi har ställt frågan ”Vem är hetast inom sociala medier?” till flera av våra läsare. Stjärnorna har sedan valts ut och listas som  – Sveriges hetaste personer inom sociala medier.

P3 - 03 nov 15 kl. 14:32

Sociala medier-stjärnan lägger ner sin karriär: "Vet inte vad som är äkta och inte längre"

Essena O'Neill från Australien har tjänat tiotusentals kronor genom att visa upp sitt liv i sociala medier. Och allt har verkat perfekt. Men nu lägger hon ner sin karriär och berättar om den andra sidan av inläggen..

DN - 13 okt 13 kl. 07:00

Så får du jobb genom sociala medier

Hur mycket skjuts kan man få egentligen av sociala medier i jobbsökandet? Karriärcoachen Nina Jansdotter vet vad som gäller..

YLE - 05 dec 13 kl. 04:59

Frida Andersson: Använd sociala medier!

Talangjakter på tv är inget för albumaktuella Frida Andersson från Ekenäs. Men det finns många andra sätt att sprida sin musik utanför Västnyland. Frida Andersson släpper albumet Håll mig hårt i morgon, 6.

Expressen - 01 apr 16 kl. 10:43

Därför vägrar stjärnan alla sociala medier

Under sin långa karriär har Renée Zellweger fått ta emot en hel del elaka kommentarer om sitt utseende. Själv menar hon dock att hon inte bryr sig - eftersom hon helt enkelt undviker att läsa vad som skrivs. – Jag använder inte sociala medier, så jag märker inte av det.

SR - 25 jul 16 kl. 06:00

Unga forskare nervösa i sociala medier – vill inte förstöra karriären

En enkätundersökning bland 125 anställda på universitetet i Aberdeen i Storbritannien visar att hälften av akademikerna använder sociala medier professionellt. Studiens författare har tagit reda på varför andelen inte är högre..

Opinionen.se - 20 maj 14 kl. 15:08

Dagens VD: Så blir du proffs på sociala medier


Två av tre företag saknar kommunikativ kompetens om sociala och digitala medier. Karriär- och ledarskapssajten DagensVD.se listar fem snabba tips på hur du som vd kan bli ett proffs på nolltid..

GT - 02 jul 13 kl. 08:04

Ett ovanligt efternamn kan ge karriärskjuts

Varje år byter 8 000 svenskar namn. Men varför byter de namn? Och hur påverkar namnbytet människors liv och uppfattning om sig själva?

BT - 30 nov 16 kl. 06:00

Lönnroth: ”Sociala medier viktiga för skönhetsbranschen”

Spegel, spegel på väggen där – är detta min rätta karaktär? Skulle ett nytt utseende gynna min karriär? Med skönhetsbehandlingar kan du i dag sträva att bli vem du vill – eller så vill du kanske bara må bra.

Dagens PS - 01 mar 17 kl. 12:00

Karriärkrönika: Så laddar du för skarpt läge

Förberedelser inför att byta jobb kan du göra när som helst och med fördel när du inte är i akut behov av att få ett nytt jobb. Det finns mycket du kan göra i tider när du är ganska nöjd med där du är. Då är det oftast lättare att skriva säljande CV och nätverka med högre självförtroende – och kaxighet – än när det verkligen är skarpt läge, även om målet är att du alltid ska känna dig lika värdefull oavsett om du har ett jobb du trivs med eller ej.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

EQT säljer resterande innehav i Scandic

EQT säljer sitt kvarvarande innehav om 20,4 procent av Scandic till Provobiskoncernen, kontrollerad av Rolf Lundström..

Realtid - 1 timme sedan

Danske Bank utser ny Sverigechef

Berit Behring efterträder Ann Krumlinde som vd för Danskes svenska verksamhet..

Realtid - 1 timme sedan

Danske letar köpare till private banking-portfölj

Banken planerar att sälja sin privatkundsportfölj i Estland, bekräftar en talesperson..

Realtid - 2 timmar sedan

DNB rekryterar för expansion på obligationsmarknaden

DNB Markets hämtar nya namn från SEB och Swedbank. Efter satsningen på high yield-segmentet är siktet inställt på att även växa inom investment grade, obligationer med högre rating. "Nu tar vi ett steg till för att utveckla denna affär ytterligare", säger Ulf Åkerblom på DNB Markets..

Realtid - 2 timmar sedan

Flygbranschens första AI-advokat lanseras

Med lanseringen av AI-advokaten revolutionerar AirHelp branschen. – Herman kommer öppna nya dörrar för oss, säger Andreas Hermansson, Country Manager Sweden hos AirHelp till Realtid..

Realtid - 4 timmar sedan

"Startups behöver talanger här och nu"

Hög utbildningsnivå och ett välfungerande trygghetssystem ligger bakom Sveriges tech-framgångar. Men sektorn behöver utländsk kompetens för att förbli konkurrenskraftig, enligt SUP46:s vd Jessica Stark. "Visumprocessen måste förenklas och snabbas upp", säger hon till Realtid.

Realtid - 6 timmar sedan

Allra - skurkar eller rättsskandal?

Att följa turerna i Allra-affären från första parkett är som att se HQ-kraschen repriseras, sju år senare. Likheterna är häpnadsväckande många. Och den principiellt intressanta juridiska frågeställningen är en och samma, nu som då..

Realtid - 19 timmar sedan

Riksbanken missade inflationen – igen

Centralbanken är sämre på att pricka prisutvecklingen än fristående prognosmakare, visar en redogörelse för penningpolitiken under förra året. Och det är inte första gången..

Realtid - 19 timmar sedan

Gunnar Axén: Marknadsdomstolen nästa steg

Allra ger inte upp – trots onsdagens motgång i Stockholms tingsrätt. Det säger fondbolagets styrelseordförande Gunnar Axén i en kommentar till Realtid..

Realtid - 21 timmar sedan

Ny intern kritik: advokater kräver mer transparens

I ett brev till Advokatsamfundet efterlyser två ledamöter mer transparens kring val till samfundets styrelse och disciplinnämnd. Bakgrunden till förslaget är att "valberedningens arbete i Advokatsamfundet i allt väsentligt är oreglerat och för många ledamöter relativt okänt", står att läsa i brevet som Realtid tagit del av..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.