DI > Ekonomi

Wednesday, 28 September, 15:46

DI - 07 mar 16 kl. 21:20

Råvaror: Guld tickar påMåndagens råvaruhandel var lite blandad med rusning i oljan, samtidigt som koppar pausade den senaste tidens uppgång..
Läs mer på DI

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Guld, tickar
DI - 03 jun 14 kl. 14:15

Råvaror: Oljan tickar nedåt

Brentoljan tickar nedåt till lägsta nivån på nära tre veckor och även WTI drar nedåt. Statistik från euroområdet har indikerat en svag tillväxt. På basmetallmarknaden noteras överlag fallande priser..

DI - 24 jun 14 kl. 15:14

Råvaror: Guld och silver upp

Priserna på råvaror har stabiliserats under loppet av tisdagen efter att ha noterat breda nedgångar i inledningen. Guld och silver noterar tydliga uppgångar, medan de mer konjunkturkänsliga råvarorna blandar mindre uppgångar med mindre nedgångar..

DI - 14 okt 15 kl. 21:26

Råvaror: Guld stiger på dollartapp

Priserna på råvaror steg överlag i onsdagens handel, där guld tog ledningen i spåren av en tydligt försvagad dollar..

DI - 05 feb 16 kl. 20:58

Råvaror: Guld upp trots starkare dollar

Priserna på råvaror sjönk i fredagshandeln bortsett från guld som trotsade den starkare dollarn, oljan noterades för en veckonedgång..

DI - 14 okt 13 kl. 12:04

Råvaror: Guld och silver stiger

Priserna på råvaror noterade överlag små förändringar på måndagsförmiddagen. Metallerna noterades generellt något högre..

DI - 11 feb 14 kl. 14:07

Råvaror: Guld på tremånadershögsta

Priserna på råvaror stiger överlag efter lunch på tisdagen, i spåren av en svagare dollar inför Fed-chefen Janet Yellens anförande i det amerikanska representanthuset. Bäst utveckling visar guldet, som nu är uppe på den högsta nivån på tre månader..

DI - 20 mar 14 kl. 14:24

Råvaror: Guld och olja pressas

Priserna på råvaror noteras lägre över hela linjen på torsdagens handel. Råvarupriserna har pressats av hökaktiga kommentarer från Fed-chefen Janet Yellen på onsdagskvällen, vilket har lett till en betydligt starkare dollar..

DI - 03 jul 14 kl. 09:06

Råvaror: Guld och olja ner

Priserna på råvaror noterar blandade rörelser inför den amerikanska jobbrapporten som redovisas en dag tidigare än vanligt på grund av nationaldagsfirande på fredag. Medan oljan och guldet noterar något lägre nivåer, stiger basmetallerna på bred front..

DI - 17 jul 14 kl. 18:54

Råvaror: Guld stiger efter Ukrainaoro

Priserna på råvaror rörde sig åt olika håll under den tidiga kvällshandeln på torsdagen. Rapporter om att proryska rebeller skjutit ned ett passagerarflygplan i ukrainskt luftrum gav guldpriset ett lyft. Även oljorna rörde sig högre, samtidigt som basmetallerna överlag backade..

DI - 15 jan 15 kl. 12:56

Råvaror: Guld stödjer sig på trött dollar

Vid lunchtid på torsdagen gick priserna på råvaror åt olika håll..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

ZF: "Vårt sista bud"

Haldex aktie föll med nästan fyra procent på onsdagen sedan ZF meddelat att de inte höjer sitt bud på 120 kronor eller förlänger budperioden som löper ut på måndag..

DI - 10 minuter sedan

Europas banksektor sämst i världen

Banksektorn i eurozonen koras i en färsk analys från storbanken Citi till den sämsta tänkbara investeringen under de gångna tio åren. De nordiska storbankerna är dock i en klass för sig, enligt Matti Ahokas, analytiker på Danske Bank..

DI - 5 minuter sedan

M vill ge kommunerna extra miljarder till skolan

Moderaterna ställer sig bakom regeringens extramiljarder till kommunerna och skjuter dessutom till mer pengar till skolan. Totalt handlar det om en förstärkning på 60 miljarder kronor på fyra år, enligt partiet..

DI - 30 minuter sedan

Mindmacers vd avgår

Mindmancer, som handlas på First North, meddelar att Johnny Berlic har avgått som vd för bolaget. Patric Broman, som är chef för stora delar av Mindmancers operativa verksamhet, har utsetts som tillförordnad vd till dess att en ny vd har rekryterats. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Fed-chef: Utrymme finns innan överhämtning

Den amerikanska ekonomin har fortfarande utrymme att växa innan den överhettas och jobbmarknaden fortsätter att skapa jobb på ett "hälsosamt sätt"..

DI - 15 minuter sedan

New York-börser: Oklart var börserna tar vägen

Terminerna för USA-börserna höll sig kring nollan inför handelsstarten på onsdagen samtidigt som oljepriset steg inför Opec-ländernas möte på onsdagen. Starkare statistik än väntat över orderingången på varaktiga varor gav inget större utfall i terminerna..

DI - 15 minuter sedan

Lufthansa tar över belgiskt bolag

Flygbolaget Lufthansa köper resterande 55 procent av aktierna i belgiska Brussels Airlines, enligt ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Nya trenden: Finansfamilj istället för riskkapital

Kända finansfamiljer tar över när riskkapitalbolagen säljer av välfärdsbolagen. Det är en tydlig trend, enligt Sophie Nachemson Ekwall, doktor i företagsekonomi på Handelshögskolan..

DI - 1 timme sedan

Nytt dödsfall med Takatas krockkudde

En bilförare omkom i en olycka i Malaysia förra veckan då en krockkudde tillverkad av Takata sprack. Därmed är antalet dödsfall kopplade till det japanska bolagets krockkuddar uppe i 16..

DI - 1 timme sedan

Oljepriset lyfter efter Iran-uttalande

Iran arbetar tillsammans med Opec för att ta fram någon sorts överenskommelse kring oljeutbudet, "supply management agreement"..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.