DN > Ekonomi

Wednesday, 26 October, 21:06

DN - 06 mar 16 kl. 18:10

Ica återkallar köttfärs efter larm om salmonella
Ica återkallar blandfärs och nötfärs efter att det i en rutinkontroll konstaterats förekomst av salmonella i det nötkött, importerat från Irland, som ingår i tre huvudprodukter, fördelat på totalt 13 produktvarianter. Salmonellabakterier kan orsaka magsjuka..
Läs mer på DN

Dela artikeln

287 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Ica, återkallar, köttfärsefter , larmom , salmonella
Expressen - 06 mar 16 kl. 18:18

Ica återkallar köttfärs efter salmonella-larm

Ica återkallar köttfärs efter ett larm om salmonella. Tretton produkter omfattas av återkallelsen. Butikskedjan uppmanar kunder att lämna tillbaka produkterna till sin närmaste Ica-butik..

BT - 29 apr 14 kl. 13:28

Nytt larm: Köttfusk på Ica

Under våren har det uppdagats tre fall där Ica-butiker hanterat egenmald köttfärs på felaktigt sätt. Två Ica Supermarket och en Ica Nära har fått anmärkningar av kommunala inspektörer för hur de hanterat köttet i butik. Två av butikerna har åtalsanmälts av kommunerna, enligt ett meddelande från Icas presstjänst.

Magazin24 - 02 maj 13 kl. 19:37

Smittad köttfärs återkallas

Axfood återkallar smittad blandfärs från Sverige och Irland/Danmark och även nötfärs från Irland. Nu återkallar Axfood köttfärs som är såld i Willys- Hemköp- Prisxtra och Tempobutiker efter att ett larm om salmonella har kommit. Axfood uppmanar kunderna som har hunnit handla köttfärsen att lämna tillbaka den till butiken.

Skånskan - 04 aug 16 kl. 14:32

Köttfärs återkallas efter larm om salmonella

Axfood återkallar kalvfärs och blandfärs av märket Garant.
Anledningen är att en analys visat på misstänkt salmonella.
Färsen har sålts i flera svenska butiker, däribland Hemköp, Willys och Tempo.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Storvarsel på Åhléns huvudkontor

Varuhuskedjan Åhléns varslar 60 personer, var femte anställd på huvudkontoret, om uppsägning. Företaget dras med förlust och kan på sikt även komma att stänga fler varuhus..

DN - 5 timmar sedan

Saab fördjupar samarbetet med Polen

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat en avsiktsförklaring med Polens största försvarsföretag, Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ)..

DN - 7 timmar sedan

Topp tio bästa resmålen 2017

Reseförlaget Lonely Planet har släppt listan över vilka resmål som är mest värda att besöka nästa år. Här är länderna och städerna som toppar listan..

DN - 6 timmar sedan

Ericssons blivande vd Ekholm röstar inte på Trump

Det är ingen duvunge som efter årsskiftet tar över som koncernchef på Ericsson. Börje Ekholm har haft 23 framgångsrika år inom Wallenbergs maktbolag Investor, varav tio år som vd. Kritik mot honom har dock inte saknats..

DN - 6 timmar sedan

Staten förlorar 1,4 miljarder på skattekonton

Staten förlorar 1,4 miljarder kronor under 2015-2018, när skattekonton används av företag och hushåll till att göra räntevinster..

DN - 6 timmar sedan

Holmens vinst lite högre

Skogsindustrikoncernen Holmen redovisar en vinst före skatt för tredje kvartalet på 507 miljoner kronor. Motsvarande period i fjol uppgick vinsten till 473 miljoner kronor..

DN - 7 timmar sedan

Fortsatta försök i Belgien att rädda Ceta

Interna belgiska förhandlingar fortsätter för att nå en lösning kring tvisten om EU:s frihandelsavtal med Kanada, Ceta..

DN - 7 timmar sedan

Johan Schück: Räkna med att reporäntan ligger kvar

På torsdag kommer Riksbanken med nytt räntebesked. Men trots att inflationen är lägre än väntat tyder det mesta på oförändrad reporänta – alltså –0,50 procent..

DN - 7 timmar sedan

Bättre än väntat för SKF

Kullagerjätten SKF redovisar en vinst före skatt på 2 049 miljoner kronor för tredje kvartalet 2016. Det kan jämföras med vinsten på 1 348 miljoner kronor motsvarande period i fjol..

DN - 8 timmar sedan

Högre handelsnetto i september

Det svenska handelsnettot steg till ett överskott på 3,2 miljarder kronor i september, upp från ett underskott på 10,3 miljarder i augusti, och upp från 2,1 miljarder i september 2015, enligt Statistiska centralbyrån (SCB)..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.