DN > Ekonomi

Friday, 09 December, 16:23

DN - 06 mar 16 kl. 18:10

Ica återkallar köttfärs efter larm om salmonella
Ica återkallar blandfärs och nötfärs efter att det i en rutinkontroll konstaterats förekomst av salmonella i det nötkött, importerat från Irland, som ingår i tre huvudprodukter, fördelat på totalt 13 produktvarianter. Salmonellabakterier kan orsaka magsjuka..
Läs mer på DN

Dela artikeln

287 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Ica, återkallar, köttfärsefter , larmom , salmonella
Expressen - 06 mar 16 kl. 18:18

Ica återkallar köttfärs efter salmonella-larm

Ica återkallar köttfärs efter ett larm om salmonella. Tretton produkter omfattas av återkallelsen. Butikskedjan uppmanar kunder att lämna tillbaka produkterna till sin närmaste Ica-butik..

BT - 29 apr 14 kl. 13:28

Nytt larm: Köttfusk på Ica

Under våren har det uppdagats tre fall där Ica-butiker hanterat egenmald köttfärs på felaktigt sätt. Två Ica Supermarket och en Ica Nära har fått anmärkningar av kommunala inspektörer för hur de hanterat köttet i butik. Två av butikerna har åtalsanmälts av kommunerna, enligt ett meddelande från Icas presstjänst.

Magazin24 - 02 maj 13 kl. 19:37

Smittad köttfärs återkallas

Axfood återkallar smittad blandfärs från Sverige och Irland/Danmark och även nötfärs från Irland. Nu återkallar Axfood köttfärs som är såld i Willys- Hemköp- Prisxtra och Tempobutiker efter att ett larm om salmonella har kommit. Axfood uppmanar kunderna som har hunnit handla köttfärsen att lämna tillbaka den till butiken.

Skånskan - 04 aug 16 kl. 14:32

Köttfärs återkallas efter larm om salmonella

Axfood återkallar kalvfärs och blandfärs av märket Garant.
Anledningen är att en analys visat på misstänkt salmonella.
Färsen har sålts i flera svenska butiker, däribland Hemköp, Willys och Tempo.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Fackfientlig vd Trumps val som arbetsmarknadsminister

Han är mot höjda minimilöner, vill ha så lite statlig inblandning i näringslivet som möjligt och hyllar automatisering. USA:s nye arbetsmarknadsminister, Andy Puzder, väcker oro för sämre villkor på arbetsmarknaden..

DN - 1 timme sedan

Muntert på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen avslutar veckan i dur. Vid klockan 15 hade OMXS-index gått upp med 0,8 procent. De ledande Europabörserna stiger något mindre..

DN - Igår: 14:51

Johan Schück: ECB litar inte på konjunkturen utan vill skynda på utvecklingen

DN:s samhällsekonomiske krönikör Johan Schück reder ut tre frågor om Europeiska centralbankens senaste räntebesked..

DN - 1 timme sedan

Åtalsbeslut om Telia dröjer tills nästa år

Det dröjer tills nästa år innan ett eventuellt åtal väcks mot Telia för deras misstänkta mutaffärer i Uzbekistan. – Det pågår en slutdelgivning, säger åklagare Gunnar Stetler..

DN - 3 timmar sedan

Norge inför neutrala snusdosor

Neutrala snusdosor i Norge, som är en viktig marknad för Swedish Match, blir nu en verklighet och den nya tobaksskadelagen väntas träda i kraft under våren 2017..

DN - 3 timmar sedan

Regeringen vill stoppa oseriösa pensionsfonder

Pensionsmyndigheten ska föreslå åtgärder för att stoppa oseriösa förvaltare av svenskarnas pensionspengar, föreslår regeringen..

DN - 3 timmar sedan

Svagt uppåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen stiger något. Vid klockan 12 hade OMXS-index gått upp med 0,2 procent. De ledande Europabörserna kretsar också kring nollstrecket..

DN - 4 timmar sedan

Världen tar stormsteg mot tänkande maskiner

Tekniken. Efter årtionden av försök tar forskare nu stora kliv mot datorer som tänker och lär sig som människor. Konsekvenserna kan bli enorma.

DN - 5 timmar sedan

Gratis t-bana i Paris

Att resa med tunnelbana i Paris har de senaste dagarna varit kostnadsfritt. Åtgärden har vidtagits för miljön och går hand i hand med körförbud för hälften av alla bilar såväl som ambitionen att dieselbilar ska förbjudas i den franska huvudstaden 2025..

DN - 5 timmar sedan

Norrlänningar nätspelar mer än andra

I landets fem nordligaste län, Gävleborg, Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten, nätspelar invånarna i snitt för 2 670 kronor under en tremånadersperiod. i övriga landet är siffran betydligt lägre, 520 kronor, enligt företaget DIBS intervjuundersökning av e-handelsmarknaden..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.