DN > Ekonomi

Monday, 24 October, 17:53

DN - 06 mar 16 kl. 08:20

Svårt stänga av jobbmobilenSmarta telefoner gör det svårare att separera arbetstid och ledighet. Men när DN kollar med tre stora svenska arbetsgivare är det ingen som har regler som begränsar vilka tider de anställda ska svara på jobbmejl..
Läs mer på DN
Läs mer om:
DN

Dela artikeln

42 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Svårt, stängaav , jobbmobilen
Barometern - 30 jun 14 kl. 06:44

Jobbmobilen behöver också vila

Mobilen har blivit en ständig följeslagare för många. Den underlättar möjligheten att jobba utanför kontoret men mejlen och samtalen riskerar att följa med på semestern. Arbetsgivarna måste ta ansvar för de anställdas arbetsmiljö och skapa ­tydlighet kring var gränsen går mellan arbete och fritid.

Mobil - 04 jul 13 kl. 15:49

Privatmobilen bättre än jobbmobilen

Så många som nio av tio använder privatmobilen på jobbet. De två främsta anledningarna är att privatmobilen är bättre än jobbmobilen samt att man inte har någon jobbmobil. Iphone- och Windows Phone-användare är dessutom mest benägna att använda privatmobilen på jobbet.

Västerbottens Folkblad - 03 jan 14 kl. 14:46

Ringde för 18.000 med jobbmobilen – efter att han slutat

Mannen, en Umeåbo, slutade sin anställning på företaget. Han behöll jobbmobilen samt abonnemanget och ringde för 18.000 kronor.

Computer Sweden - 14 jul 14 kl. 15:37

Nya turer kring skatt för jobbmobilen

Skatteverket förtydligar tidigare regler. Nu kan du tvingas betala skatt för jobbmobilen.

.

IDG - 14 jul 14 kl. 15:37

Nya turer kring skatt för jobbmobilen

Skatteverket förtydligar tidigare regler. Nu kan du tvingas betala skatt för jobbmobilen..

SVT - 28 maj 14 kl. 17:53

Jobbmobilen stjäl föräldrars tid

Många föräldrar känner ett krav från arbetsgivaren att vara tillgängliga även när de är lediga, visar en ny undersökning..

Barometern - 11 timmar sedan

Utställning lockar fram många sjukhusminnen

Många år har gått sedan Borgholms lasarett lades ner. Men hos många lever ännu minnena från sjukhuset kvar. Nu ges möjlighet för alla att göra en resa tillbaka i tiden..

YLE - 7 timmar sedan

Det byggs lika många affärslokaler i huvudstadsregionen som nu står tomma

Samtidigt som det byggs hundratusentals kvadratmeter nya affärsutrymmen står ungefär lika många kvadratmeter affärslokaler tomma. Vid månadsskiftet juni-juli fanns det 145 000 kvadratmeter lediga affärsutrymmen i huvudstadsregionen. Det här motsvarar Olympiastadions yta tre gånger om.

GT - 9 timmar sedan

Lastbil och två bilar i krock – långa köer

En lastbil och två personbilar har krockat på E4 i Jönköping. Det råder stora trafikstörningar i södergående riktning i morgonrusningen. – Det är långa köer just nu, säger polisens presstalesperson..

NSD - 3 timmar sedan

Här har rekordmånga villor köpts – och sålts

Mellan juli och september såldes och köptes rekordmånga villor i Luleå..

Cornucopia - 1 timme sedan

Hur många böcker läser du om året?

Så, med anledning av GP:s lilla bus tidigare idag, hur många böcker läser du om året för din egen del.  Svara på undersökningen nedan.Med för din egen del avser jag ej högläsning av böcker för barn.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Reklam för spritglass fälls

Annonserna för alkoholhaltig isglass fälls av Reklamombudsmannens opinionsnämnd, framför allt eftersom de i stor utsträckning riktar sig till barn och ungdomar..

DN - 2 timmar sedan

Belgien stoppar Ceta

Belgiens premiärminister, Charles Michel, har förklarat att landet inte kan underteckna EU:s frihandelsavtal med Kanada, Ceta..

DN - 2 timmar sedan

Fed-chef: Låga räntor två år framöver

Låga räntor kommer sannolikt vara norm i 2 till 3 år framöver. Det sade Fedchefen i St. Louis James Bullard i ett tal på måndagen..

DN - 2 timmar sedan

Vd:ar backar upp åtalad minister

Sydafrikas finansminister Pravin Gordhan får nu stöd av landets företagarelit. Över 80 vd:ar går ut i ett gemensamt upprop om att åtalet mot honom ska läggas ned..

DN - 3 timmar sedan

”Tveksamt om operatörer ska äga medieföretag”

Nyheten att teleoperatören AT&T köper Time Warner fick aktier i mediebolag, bland annat MTG, att stiga på måndagen. Men telekomkonsulten Bengt Nordström ifrågasätter om operatörer är rätt ägare till medieföretag..

DN - 3 timmar sedan

Mjölken fortsätter bli dyrare i butikerna

Arla Foods höjer mjölkpriset som betalas till bönder med 18,7 öre den 1 november, skriver den bondeägda mejerikoncernen i ett pressmeddelande. Det är den tredje höjningen av priset i år..

DN - 4 timmar sedan

Bättre än väntat för Sandvik

Verkstadskoncernen Sandvik redovisar en vinst före skatt på 2 223 miljoner kronor för tredje kvartalet 2016. Det kan jämföras med vinsten på 1 871 miljoner kronor motsvarande period 2015..

DN - 4 timmar sedan

Målet: Att skapa en matkedja av pirogen från Sydamerika

En lyxig sydamerikansk pirog har på kort tid blivit en uppstickare på Vällingbys snabbmatskarta. – Målet är att sprida den över Stockholm, säger Mariana Ling, som startat företaget Ämpanadas..

DN - 4 timmar sedan

Tipsen för att sälja mer till både nya och gamla kunder

Alla småföretagare behöver jobba med försäljning som ju är så roligt! Så här gör du för att hjälpa dina kunder att köpa ännu mer av dina grymma produkter eller tjänster..

DN - 4 timmar sedan

Experter varnar för följderna av Ceta-fiasko

De motsträviga politikerna i belgiska Vallonien ser ut att fortsätta blockera frihandelsavtalet mellan EU och Kanada, Ceta. Ekonomiskt är det ingen katastrof. Men de politiska följderna av ett Ceta-misslyckande kan bli omfattande, varnar en expert..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.