DI > Ekonomi

Monday, 25 July, 19:48

DI - 05 mar 16 kl. 19:29

Allt mer slutna gränser i EuropaMakedonien har i stort sett stängt sin gräns mot Grekland. Nu följer Bulgarien efter och sänder drygt 400 soldater och annan säkerhetspersonal för att bevaka gränsen mot Grekland..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, Grekland, Bulgarien

Dela artikeln

14 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Allt mer, slutna, gränseri , Europa
UNT - 05 mar 16 kl. 18:39

Allt mer slutna gränser i Europa

Makedonien har i stort sett stängt sin gräns mot Grekland..

SvD - 05 mar 16 kl. 18:57

Allt mer slutna gränser i Europa

Makedonien har i stort sett stängt sin gräns mot Grekland. Nu följer Bulgarien efter och sänder drygt 400 soldater och annan säkerhetspersonal för att bevaka gränsen mot Grekland..

SmålandsPosten - 23 maj 14 kl. 07:42

Mer Småland i Europa ger fler jobb i Småland

Småland har snålheten, enkelheten och rörligheten. Europa behöver fler jobb. För att jobben ska bli fler behövs ordning och reda i ekonomin, fler företag, mer handel och fler som arbetar.

Sydsvenskan - 27 jun 14 kl. 07:20

Latinamerika överglänser Europa på hemmaplan

Medan fotbollsvärlden fortfarande väntar på det afrikanska lyftet, så tar Latinamerika allt mer plats i VM och är nu en jämbördig utmanare till Europa. Framgångarna i Brasilien kan ha en förklaring i att Sydamerikas största land på sitt sätt blivit hemmaplan för regionens samtliga fotbollsnationer. Widget: HtmlWidget - Även om länder som Uruguay och Argentina är ärkerivaler till Brasilien på fotbollsplanen, så finns det kulturella band och geografisk närhet som gör VM-turneringen mer lättillgänglig och mindre främmande för både spelare och supportrar.

NSD - 26 jun 12 kl. 18:28

Allt mer cannabis odlas inom Europa

Den allt större odlingen av cannabis inom Europa för med sig våld och kriminalitet, varnade EMCDDA, European Centre för Drugs and Drug Addiction, i en ny rapport under tisdagen..

Expressen - 16 dec 14 kl. 09:48

Volvo ökar mer än snittet i Europa

GÖTEBORG. Spanien agerar draglok när bilförsäljningen i Europa ångar på uppåt. Största marknaden, Tyskland, backar däremot något..

Expressen - 16 jan 15 kl. 09:44

Volvo ökar försäljning mer än snittet i Europa

GÖTEBORG. För första gången på sju år ökar nybilsförsäljningen i Europa. Under 2014 registrerades över 13 miljoner nya bilar i EU och Efta-länderna Island, Norge och Schweiz..

Regeringen - 26 maj 16 kl. 09:00

Sverige och Italien tillsammans för ett konkurrenskraftigt och digitalt Europa

Världen har blivit digital. Avstånden mellan länder, marknader och personer minskar. Digitaliseringen stödjer vår vision för den inre marknaden, dvs.

YA - 12 jul 12 kl. 09:15

Gemensamt system är klädsamt för Europa

Att veta vilken klädstorlek eller skonummer som passar en är inte alltid det enklaste.
Att prova en skjorta eller ett par byxor är självklart det bästa. Ändå hade det varit bra om det fanns ett gemensamt storlekssystem, inte minst i dessa tider då handeln på nätet stadigt ökar.

YLE - 24 feb 14 kl. 13:43

"Europa är fullt av spännande historier"

Måndagen den 24 februari klockan 22 börjar den åttadelade tv-serien "Vi borde prata om Europa" - en historisk satsning, eftersom den också sänds i Sverige, Norge och Danmark och har producerats av Svenska Yle i samarbete med Nordvision. Spela upp klipp på Arenan Klockan 22 på måndagar får vi följa med till Europa, sett med nordiska ögon. Till självständighetslängtande Katalonien - och till Polen som förutspås bli Europas nya stormakt, säger Pekka Palmgren.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Fingerprintskeptikerna slår till igen

En av Fingerprint Cards främsta belackare står på sig. I en ny analys upprepar ABG Sundal Collier sin säljrekommendation, och skriver bland annat att biometribolagets senaste kvartalssiffror höll låg kvalitet..

DI - 30 minuter sedan

Vd-byte spär på ledningskrisen

Vd Hans Vestberg tvingas bort från Ericsson efter ett turbulent 2016. Nu måste bolaget först och främst tackla en allt sämre efterfrågan menar ordförande Leif Johansson, vars egen position ifrågasätts efter den svaga utvecklingen och den pågående kartellskandalen kring Volvo..

DI - 15 minuter sedan

Han får sparken – och två årslöner

Hans Vestberg får två årslöner, drygt 28 miljoner kronor, när han lämnar Ericsson – plus pension och eventuell bonus. Därmed kommer hans samlade ersättningar från vd-tiden att summera till uppemot en kvarts miljard kronor..

DI - 15 minuter sedan

”Behövs någon utifrån”

Ericsson behöver en ny start med nästa vd. Flera bedömare som Di talat med vill se en vd utan koppling till bolaget eller huvudägarna. ”Chansen är stor att näste vd för Ericsson inte är svensk”, säger en initierad bedömare..

DI - 15 minuter sedan

Svåra val för nästa Ericsson-vd

Ericsson är på jakt efter en ny vd. Denne får ta över bolag där hela havet stormar. Blir vägvalet att vänta in bättre tider, krympa och sälja?.

DI - 15 minuter sedan

Clinton sviker aldrig Nato

Hillary Clinton kommer som president alltid att ställa upp för sina allierade i Nato och hon förstår inte människor som talar illa om USA. Det konstaterade hon som en direkt kritik mot sin motståndare i presidentvalskampanjen i ett tal för landets veteraner på måndagen..

DI - 15 minuter sedan

Ryssland och OS känsligt för Ericsson

Förra veckan fanns en oro inom Ericsson för att Hans Vestbergs uppdrag som ordförande för Svenska Olympiska kommittén ska påverka telekomjättens försäljning på den ryska marknaden negativt, uppger källor för Di..

DI - 1 timme sedan

Fler anmälningar om fiffel med EU-budgeten

Under förra året ökade inrapporteringen av fusk med EU-budgeten med över 30 procent. I rena pengar motsvarar det 30 miljarder kronor. Storbritannien, som har folkomröstat för att lämna EU, hör till de länder med flest misstänkta fall av fusk..

DI - 1 timme sedan

Kina köper anrikt fotbollslag för halv miljard

Ett kinesiskt konsortium har öppnat plånboken rejält för att köpa den anrika fotbollsklubben Wolverhampton. För motsvarande 512 miljoner kronor blev klubben deras. Nu höjer de nya ägarna pilbågen och tar sikte på Premier League..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Klättrade på bred front

Stockholmsbörsen klättrade på måndagen med stöd av bland andra SSAB och Ericsson. Beskedet om vd:ns omedelbara sorti gav skjuts åt telekomjättens aktie..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.