Expressen > Opinion

Friday, 27 April, 04:40

Expressen - 05 mar 16 kl. 19:16

Fler kameror skulle öka tryggheten och frihetenDet måste bli lättare att få sätta upp övervakningskameror på otrygga platser. Vems integritet skyddar vi genom att låta laglösheten löpa ostörd?.
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

6905 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, kamerorskulle , öka, trygghetenoch , friheten
Kristianstadsbladet - 24 apr 14 kl. 07:30

Fler kameror ska övervaka Gamlegården

AB Kristianstadsbyggen har fått tillstånd att övervaka Gamlegårdens centrum med fler kameror. Syftet är att förebygga brott.
Sammanlagt får AB Kristianstadsbyggen (ABK) använda 14 kameror för övervakning jämfört med tidigare fyra, enligt beslut i länsstyrelsen.

BT - 21 maj 13 kl. 10:05

Fler kameror löser inte allt

Tack vare filmen från övervakningskameran i bussen kunde polisen se hur chauffören stal mobilen från Josefine, 18 år, och tog pengarna från hennes plånbok. Hon hade somnat på nattbussen och väcktes på ändstationen av chauffören. Dagens Nyheter berättade hur hennes mamma dagen efter hade ringt till Stockholms lokaltrafik och fått höra att dottern varit berusad och slarvat med sina saker.

Corren - 04 jul 12 kl. 09:29

Fler kameror i Linköping

Socialdemokraterna vill se ett tryggare Linköping och ändra lagstiftningen om övervakningskameror. Detta kommer möjliggöra att en mängd fler kameror sätts upp i framtiden, och ska ge polisen bättre möjligheter att bekämpa brottsligheten..

Sydsvenskan - 17 feb 15 kl. 17:27

Fler kameror får regeringens stöd

Malmös judiska församling vill ha mer kameraövervakning efter attacken i Köpenhamn.
Församlingen får stöd av inrikesminister Anders Ygeman (S) som vill se fler kameror. Men frågan splittrar Malmös rödgröna majoritet..

Blekinge Läns tidning - 27 dec 17 kl. 16:45

Räkna med fler kameror i din närhet

De senaste tre åren har nästan 40 butiksägare i Karlskrona satt upp övervakningskameror i sina lokaler - och siffran lär öka. Nästa år kommer en ny lag som innebär att det inte längre krävs tillstånd för att övervaka platser. – Vi kan räkna med fler kameror i samhället, säger Karl Evald, jurist på länsstyrelsen..

GöteborgsPosten - 08 apr 18 kl. 14:06

Fler kameror när Tullverket får påökt

Tullverket får ett tillskott på 72 miljoner kronor enligt regeringens vårbudget som presenteras den 16 april, rapporterar Sveriges Radio. Pengarna ska gå till utökade insatser för att stoppa illegala varor vid gränsen. Tullverkets chef välkomnar beskedet och öppnar bland annat för fler kameror vid Öresundsbron..

Expressen - 08 apr 18 kl. 19:37

Fler kameror när Tullverket får påökt

Tullverket får ett tillskott på 72 miljoner kronor i regeringens vårbudget, rapporterar Sveriges Radio. Tullverkets chef välkomnar beskedet och öppnar bland annat för fler kameror vid Öresundsbron..

Sydsvenskan - 03 mar 11 kl. 10:20

Fler kameror filmar bussresenärer

Ökad kameraövervakning ska öka säkerheten på Malmös stadsbussar.
Sydsvenskan har tidigare berättat att kameraövervakningen ökar i samband med att Nobina tog över driften efter Arriva. Idag berättar Skånska Dagbladet mer detaljer kring den ökade bevakningen, bland annat att fler personer får tillgång till det inspelade materialet.

SmålandsPosten - 09 nov 17 kl. 07:25

Länet: Fler kameror ska göra tågstationerna tryggare

Tryggheten på landets järnvägsstationer ska öka med fler stationsvärdar och kameror. De kommande åren ska staten satsa 138 miljoner kronor..

Sydsvenskan - 22 okt 17 kl. 09:34

Polis: Fler kameror betyder fler lösta brott

Fler övervakningskameror inom kollektivtrafiken skulle kunna öka tryggheten och leda till att fler brott klaras upp. Men det är svårt att få tillstånd för kamerorna och länsstyrelserna runt om i landet gör olika bedömningar. På en buss i utkanten av Fal.

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 17 kl. 09:34

Polis: Fler kameror betyder fler lösta brott

Fler övervakningskameror inom kollektivtrafiken skulle kunna öka tryggheten och leda till att fler brott klaras upp. Men det är svårt att få tillstånd för kamerorna och länsstyrelserna runt om i landet gör olika bedömningar. På en buss i utkanten av Fal.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Alliansen är naiv om jobbinvandringen

Den onyanserade diskussionen om arbetskraftsinvandringen påminner om hur det lät i flyktingdebatten före hösten 2015:Det är alla andra länder som är udda..

Expressen - 22 timmar sedan

Överge drömmen om att alla kan gå i vanlig klass

Jan Björklund (L) har rätt i att fler elever borde undervisas i särskilda undervisningsgrupper. .

Expressen - Igår: 17:09

Bittra oskulder är de nya terroristerna

En man kör upp sin skåpbil på en trottoar i Toronto och mejar ner så många fotgängare han kommer åt. Tio människor dör. Men denna gång tycks motivet inte ha varit extremism – utan kvinnohat..

Expressen - I förrgår: 17:14

Vilka tänker du ska  rösta på dig, Björklund?

Hur många drömmer egentligen om fler personliga assistenter och mer raketartilleri? Finns ens den väljargrupp som Jan Björklund försöker nå?.

Expressen - I förrgår: 17:02

Haveri, sade Annie Lööf, och röstade ja

Svensk migrationspolitik har blivit ett moras, där rättsprinciper och konsekvenser väger lätt..

Expressen - I förrgår: 06:00

Bostadsbristen kan  inte byggas bort

Politikerna måste inse fakta: Sverige kommer inte att kunna bygga bort bostadsbristen. Nästa mandatperiod kommer att kräva obekväma beslut – för mormor måste maka på sig om barnbarnen ska få sätta bo..

Expressen - 23 apr 18 kl. 19:30

Demokratin drunknar i ett hav av emojis

Demokratin föddes på torget i Aten. Kommer den att dö i handen på en tonårig eremit?.

Expressen - 23 apr 18 kl. 06:00

Låt inte USA:s hökar sabba Iranavtalet

Världen håller andan i väntan på president Trumps avgörande beslut om kärnavtalet med Iran. Det vore vettlöst om USA väljer att lämna..

Expressen - 22 apr 18 kl. 19:00

Statens bidragsregn leder bara till värre segregation

Politiker borde satsa på kärnverksamheten i stället för på bidragskonfetti..

Expressen - 21 apr 18 kl. 19:23

Svenskt Näringsliv måste sluta blunda för fusket

Problemen med fusk och svartarbete riskerar att bli systemhotande. Tyvärr verkar inte näringslivets företrädare inse allvaret..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.