Expressen > Opinion

Monday, 23 January, 09:27

Expressen - 05 mar 16 kl. 19:16

Fler kameror skulle öka tryggheten och frihetenDet måste bli lättare att få sätta upp övervakningskameror på otrygga platser. Vems integritet skyddar vi genom att låta laglösheten löpa ostörd?.
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

6905 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, kamerorskulle , öka, trygghetenoch , friheten
Kristianstadsbladet - 24 apr 14 kl. 07:30

Fler kameror ska övervaka Gamlegården

AB Kristianstadsbyggen har fått tillstånd att övervaka Gamlegårdens centrum med fler kameror. Syftet är att förebygga brott.
Sammanlagt får AB Kristianstadsbyggen (ABK) använda 14 kameror för övervakning jämfört med tidigare fyra, enligt beslut i länsstyrelsen.

BT - 21 maj 13 kl. 10:05

Fler kameror löser inte allt

Tack vare filmen från övervakningskameran i bussen kunde polisen se hur chauffören stal mobilen från Josefine, 18 år, och tog pengarna från hennes plånbok. Hon hade somnat på nattbussen och väcktes på ändstationen av chauffören. Dagens Nyheter berättade hur hennes mamma dagen efter hade ringt till Stockholms lokaltrafik och fått höra att dottern varit berusad och slarvat med sina saker.

Corren - 04 jul 12 kl. 09:29

Fler kameror i Linköping

Socialdemokraterna vill se ett tryggare Linköping och ändra lagstiftningen om övervakningskameror. Detta kommer möjliggöra att en mängd fler kameror sätts upp i framtiden, och ska ge polisen bättre möjligheter att bekämpa brottsligheten..

Sydsvenskan - 17 feb 15 kl. 17:27

Fler kameror får regeringens stöd

Malmös judiska församling vill ha mer kameraövervakning efter attacken i Köpenhamn.
Församlingen får stöd av inrikesminister Anders Ygeman (S) som vill se fler kameror. Men frågan splittrar Malmös rödgröna majoritet..

Sydsvenskan - 03 mar 11 kl. 10:20

Fler kameror filmar bussresenärer

Ökad kameraövervakning ska öka säkerheten på Malmös stadsbussar.
Sydsvenskan har tidigare berättat att kameraövervakningen ökar i samband med att Nobina tog över driften efter Arriva. Idag berättar Skånska Dagbladet mer detaljer kring den ökade bevakningen, bland annat att fler personer får tillgång till det inspelade materialet.

BT - 12 apr 11 kl. 15:44

Fler kameror skapar slutet samhälle

Gym, skolor och sjukhus. På fem år har antalet tillstånd för kameraövervakning nästan fördubblats. Men nyttan ifrågasätts.

Helsingborgs Dagblad - 27 dec 11 kl. 13:27

Inga fler kameror på Lunds station

Lunds stations ägare, statliga Jernhusen, vill kameraövervaka stationens vänthall. Men länsstyrelsen säger nej. I stationsområdet finns redan tio fasta övervakningskameror som övervakar bland annat förvaringsboxar, biljettautomater och hissar.

Skånskan - 18 sep 14 kl. 15:39

Ännu fler kameror på Hylliebadet

Sedan tidigare har badet fått tillstånd till 32 kameror i det som kallas ”badvaktens tredje öga”..

Sydsvenskan - 28 feb 15 kl. 16:28

Synagoga vill ha fler kameror

Judiska församlingen i Malmö gör nu ett nytt försök att få utöka kamerabevakningen vid synagogan mitt i staden. För fyra år sedan sade länsstyrelsen i Skåne nej eftersom polisen inte bedömde området som särskilt brottsutsatt.Frågan om utökad kamerabevakning väcktes på nytt efter terrorattacken i Köpenhamn för två veckor sedan.

Helsingborgs Dagblad - 28 feb 15 kl. 16:28

Synagoga vill ha fler kameror

Judiska församlingen i Malmö gör nu ett nytt försök att få utöka kamerabevakningen vid synagogan mitt i staden. För fyra år sedan sade länsstyrelsen i Skåne nej eftersom polisen inte bedömde området som särskilt brottsutsatt.Frågan om utökad kamerabevakning väcktes på nytt efter terrorattacken i Köpenhamn för två veckor sedan.

Sydsvenskan - 29 maj 16 kl. 15:00

Polisen vill ha fler kameror i Seved

Polisen övervakar stora delar av Seved med kameror..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 13 timmar sedan

Låt inte elallergiker hålla Bollnäs gisslan

Politiker i landsbygdskommuner brukar ha stora drömmar om en strålande framtid. I Bollnäs satsar man i stället på att locka till sig landets elöverkänsliga..

Expressen - 16 timmar sedan

Medierna ska inte gå till attack mot Trump

Donald Trump tycks vilja bekämpa den fria pressen även som president. Medierna bör svara med att göra ännu bättre journalistik..

Expressen - Igår: 19:16

Ingen vill ta ansvar för Sveriges kriser

Är det inte fantastiskt? Sverige lider av vårdkris, poliskris och flyktingkris, men ingen är ansvarig..

Expressen - I förrgår: 19:13

Annie Lööfs fans lär bli besvikna efter valet

Bråket inom alliansen är inte en kamp mellan goda och onda. Kinberg Batra säger ja och Lööf säger nej till gemensam budget av samma orsak: Att maxa väljarstödet..

Expressen - I förrgår: 17:06

Gråt inga tårar för Donald Trump - än

Det finns goda skäl att vara orolig när Donald Trump tar plats i Vita huset. Men vilken bana hans presidentskap kommer att följa kan ingen förutsäga..

Expressen - 19 jan 17 kl. 22:16

Jämställdhet ska inte bara gälla svenskar

För att hedra Fadimes minne krävs fler åtgärder mot hederskulturen. En av dem är att förbjuda barnäktenskap. På riktigt..

Expressen - 19 jan 17 kl. 12:28

Spela inte poker med Sverige, Kinberg Batra

Moderaterna vill kasta in landet in i en regeringskris ett år före valet. Det är inte värdigt ett parti som säger sig vilja ta ansvar för Sverige..

Expressen - 19 jan 17 kl. 06:00

Är Wallström redo för president Trump?

Donald Trumps seger i presidentvalet var en svensk mardröm. Nu måste regeringen skapa en överlevnadsstrategi för de svensk-amerikanska relationerna..

Expressen - 18 jan 17 kl. 17:54

Är det en plikt att hylla Sverige?

Debatten rasar om utlandets bild av Sverige. Men Stefan Löfven och de andra folkvalda borde i stället fokusera på att sköta verklighetens Sverige..

Expressen - 17 jan 17 kl. 21:04

Lägg inte skattepengar på mumbojumbo

Personlighetstest för myndighetsjobb riskerar att bli slöseri med både tid och pengar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.