DI > Ekonomi

Sunday, 29 May, 19:08

DI - 05 mar 16 kl. 16:03

Medborgargarde syns i allt fler länderSjälvutnämnda medborgarvärn som kallar sig Soldiers of Odin har uppträtt i flera finländska städer i kölvattnet av flyktingvågen. Nu har sådana grupper dykt upp även i Norge och Estland..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Soldiers, Odin, Norge, Estland

Dela artikeln

1175 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Medborgargarde, synsi allt , flerländer
Hela Gotland - 22 mar 12 kl. 04:00

"Vi vill undvika ett medborgargarde"

Efter att den man i 40-årsåldern som misstänks ha ofredat skolbarn synts vid fler skolor, utökar nu polisen sin bevakning i Visby. Samtidigt oroas polisen för att ett medborgargarde ska bildas..

Expressen - 23 apr 11 kl. 05:47

Romerna flyr från medborgargarde

Hundratals romer har lämnat sin hemby i norra Ungern av rädsla för ett medborgargarde. Regeringen förnekar dock att det rör sig om en evakuering. Ett medborgargarde som kallar sig Vedero har upprättat ett träningsläger i närheten av byn Gyongyospata och planerar att hålla övningar under påskhelgen.

YLE - 21 maj 14 kl. 05:11

Fältcheferna kan rädda fler liv

Nära Citymarket och de andra butikerna på Tynnismalmen i Lojo jobbar numera ett team med mänskor som kan bidra till att rädda ditt liv. Första vårdens fältchefer är samma sak för ambulanserna som räddningsverkets brandmästare är för brandbilarna. - Vi gör egentligen två saker när vi är på jobb.

Magazin24 - 17 jan 11 kl. 20:25

Medborgargarde bildas i Odensvi

Byborna tar saken i egna händer efter att en omfattande inbrottsvåg svept genom trakten. Tio inbrott på fem år - då samlade Odensviborna Nils-Åke Kättström och Jan Pettersson boende till grannsamverkan och startade ett medborgargarde. Under 2010 hade man ett tjugotal inbrott i området, och man är besvikna med myndigheternas insats, skriver Tvärsnytt.

Kristianstadsbladet - 17 jan 13 kl. 05:41

Medborgargarde skipar egen rättvisa


På landsbygden i västra Mexiko har invånarna skapat sin egen polisstyrka, ett medborgargarde, och gripit 44 misstänkta brottslingar som de själva ämnar döma och straffa.Hundratals människor beväpnade med gevär, pistoler och macheteknivar tänker skipa sin egen rättvisa i Tecoanapa och Ayutla de los Libres i delstaten Guerrero där de ska ta itu med gäng som rånar, kidnappar och mördar.Gardet har satt upp vägspärrar och går nattvakt i städerna..

SvD - 17 jan 13 kl. 05:41

Medborgargarde skipar egen rättvisa

På landsbygden i västra Mexiko har invånarna skapat sin egen polisstyrka, ett medborgargarde, och gripit 44 misstänkta brottslingar som de själva ämnar döma och straffa..

Expressen - 25 maj 13 kl. 00:33

Medborgargarde drog fram i Tumba

Ett 50-tal personer samlades tidigare under kvällen i Älvsjö. Enligt uppgifter till Expressen.se rör det sig om ett organiserat medborgargarde.

FriaTider - 27 maj 13 kl. 18:19

Leder ?medborgargarde? mot kravallerna ? är själv dömd för våldsamt upplopp

En 36-årig man som pekas ut som initiativtagare till fredagens och lördagens så kallade medborgargarde i Stockholm dömdes själv så sent som i mars i år för våldsamt upplopp.
? Det är stor skillnad på kravallerna i Stockholm och det som jag är dömd för, det ser du om du läser domen, säger mannen själv till Fria Tider..

FriaTider - 20 jun 13 kl. 14:47

Norrmän tröttnade på tjuvar ? skapade medborgargarde

Invånare i Drevsjö i Engerdal kommun på gränsen till Sverige har skapat ett eget medborgargarde eftersom polisnärvaron i bygden är mycket låg, rapporterar TV2..

Corren - 28 aug 13 kl. 08:05

Boxholm kräver polis dygnet runt Anonyma brevskrivare beredda skapa medborgargarde

Ett mord i maj.En anonym propå kort därefter om att det kan bli ett medborgargarde.Föga förvånande begär nu Boxholms kommun med eftertryck att få polis till orten..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Upp till bevis för Isabella Lövin

Söndagens partiledardebatt blir ett viktigt test för det nyvalda MP-språkröret Isabella Lövin. Samtidigt väntas en tuff drabbning mellan statsminister Stefan Löfven och M-ledaren Anna Kinberg Batra, som företräder två jämnstora partier..

DI - 45 minuter sedan

Sparandet växer med barnet

Curlandet i svenska barnfamiljer börjar tidigt. Nio av tio föräldrar sparar åt sina barn.Det vanligaste månadssparandet ligger mellan 300 och 500 kronor..

DI - 1 timme sedan

Svensk seger i Elitloppet

Nuncio, tränad av Stefan Melander och körd av Örjan Kihlström, vann Elitloppet på Solvalla. Detta trots en blytung löpning som första häst i andra spår. Resolve och Åke Svanstedt spurtade till andraplatsen..

DI - 1 timme sedan

Uppslutning bakom amorteringskrav

Amorteringsfritt är snart ett minne blott – på onsdag ändras lagen. Det är bra, tycker förstagångsköparna som lockats till visning av "en 30-talspärla med bibehållen charm" på Östervärnsgatan i Malmö..

DI - 2 timmar sedan

Rätt att lita på ÅF

När vi för ett år sedan rådde er att köpa industrikonsulten ÅF hackade både bolag och aktie. Tillfälligt trodde vi då. Rätt visade det sig.

DI - 2 timmar sedan

USA-siffror i fokus

Höja eller inte? I praktiken kan det avgöras redan den här veckan om den amerikanska centralbanken vågar höja räntan vid nästa möte. En storbolagsrapport och ett oljetoppmöte står också på tur..

DI - 2 timmar sedan

Svenska byggare nobbar jobb

För dyrt eller inga anbud alls. Det blir ofta resultatet när kommunala bostadsbolag vill bygga nytt. Nu har de tröttnat och vänder sig till byggföretag i Polen och Baltikum..

DI - 2 timmar sedan

ÅF öppnar i Shanghai

Kinas bilindustri tar hjälp från konsulter i väst för att utveckla sina fordon. Konsultföretaget ÅF har just öppnat kontor i Shanghai för att få fler utvecklingsprojekt till Sverige..

DI - 2 timmar sedan

Svenska kunder totalsågar tv-operatörer

Halebop är den mobiloperatör som kunderna i störst utsträckning skulle rekommendera sina vänner. Bland internetleverantörerna är det Bahnhof som toppar. Men tv-operatörernas kunder rekommenderar inte gärna sina leverantörer..

DI - 2 timmar sedan

Brexitprofilen: Utträde ger nya möjligheter

Brexit skapar möjligheter i en global värld och räddar britterna från ett EU som stelnar. Det anser energiministern Andrea Leadsom, brexitsidans stjärnskott och nämns som ny finansminister..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.