DI > Ekonomi

Friday, 21 October, 13:13

DI - 05 mar 16 kl. 11:01

Gorillorna ska lyfta RwandaDet har gått över 20 år, men folkmordet är fortfarande det enda som många förknippar med Rwanda.Nu försöker landet ändra på det, och den bästa möjligheten finns hos dess mest unika invånare – bergsgorillorna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Rwanda

Dela artikeln

37 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Gorillornaska , lyfta, Rwanda
Supermiljöbloggen - 08 maj 14 kl. 08:42

Mångmiljonplanen för att rädda gorillorna

Det ser inte ljust ut för världens mest hotade gorillaart, men det finns en plan för att rädda dem. Det handlar om arten Cross River-gorilla, som det bara finns 300 kända individer kvar av. De lever i ett gränsområde mellan Nigeria och Kamerun, spridda över ett område ungefär lika stort som Skåne.

YLE - 08 maj 13 kl. 15:48

"Myndigheternas syn på läget i Rwanda blåögd"

Bedömningen om hur tryggt det är i Rwanda för personer som är aktiva inom oppositionen varierar mellan de finländska myndigheterna och människorättsorganisationer som följer med den politiska utvecklingen i landet. Alphonsine Uwiseyimana från Rwanda skulle utvisas av polisen i Åbo förra veckan, men hon gömmer sig nu. På onsdagen blev det klart att hennes tioåriga dotter ska få stanna i Finland tills vidare trots att mamman fortsättningsvis ska utvisas.

YLE - 08 jun 16 kl. 10:00

Morris från Rwanda har blivit finländare

Morris kom till Finland för sex år sedan för att studera och först sex år senare besökte han Rwanda igen. Då märkte han att Finland hade gjort honom till en annan människa, med nya vanor och sätt att vara. - Jag var så exalterad, nu skulle jag få äta riktig afrikansk mat.

Sydsvenskan - 20 sep 11 kl. 06:30

Statsvetaren blev yogalärare i Rwanda

Det krävdes en utmattningskollaps och ett karriärbyte från Bryssel till yogamattan för att statsvetaren Isabella Nitschke skulle få jobba med det som alltid varit meningen: att stärka kvinnor och värna deras rättigheter.
RWANDA. Man vet aldrig hur länge det kommer att regna när himlen öppnar sig under regnperioden.

Sydsvenskan - 18 okt 12 kl. 06:30

FN: Rwanda ockuperar del av grannen Kongo

Rwandas regering är djupt involverat i upproret i grannlandet Demokratiska republiken Kongo.I praktiken ockuperar det lilla centralafrikanska landet Rwanda en del av jätten i väst, hävdar en FN-tjänsteman sedan en hemlig rapport läckt ut.M23-rebellernas framfart i regionen Norra Kivu i Kongo har drivit en halv miljon människor på flykt i år.

Västerbottens Folkblad - 20 nov 13 kl. 23:00

Från Rwanda till Kalix – alla barn behöver drömmar

Sverige behöver bli bättre på att lyfta barns drivkrafter och deras rättigheter, skriver Clowner utan gränser. Clowner utan Gränser har sedan starten varit på några av världens värst krisdrabbade platser, för att ge barn på flykt hopp, drömmar och skratt. Nu har vi precis avslutat vår stora drömturné här – en Sverigeturné för skolor och [...

SVT - 15 jun 11 kl. 11:17

Rwanda reser sig snabbt efter folkmordet

I vår serie Det Nya Afrika ska vi nu till Rwanda. Det är bara 17 år sedan folkmordet - men Rwanda är idag ett land som rest sig ur våld och kaos. Rwanda toppar FNs lista över världens mest reforminriktade länder - de sociala reformerna genomförs i snabb takt: en nationell sjukförsäkring för alla och en hejdad befolkningsexplosion är några av framgångarna..

Helsingborgs Dagblad - 30 maj 12 kl. 13:19

Rwanda-hjälte talar på festival

Paul Rusesabagina från Rwanda är årets invigningstalare på Peace & Love i Borlänge den 26 juni. Rusesabagina är hotellföreståndaren vars upplevelser låg till grund för filmen "Hotel Rwanda". I filmen skildras folkmordet i Rwanda 1994 då uppskattningsvis en miljon människor fick sätta livet till..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Åtal för folkmord i Rwanda

Närmare en miljon människor, många kvinnor, barn och äldre, mördades inom loppet av 100 dagar. Det hände i Rwanda, år 1994. Nu förväntas en man i Sverige åtalas för att ligga bakom en massaker under folkmorden.

YLE - 29 apr 13 kl. 16:06

Alphonsine skickas till osäkert Rwanda

För fem år sedan flydde Alphonsine Uwizeyimana och hennes dotter Laurette från Rwanda. Alphonsine hör till landets oppositionsparti FDU-Inkingi och tvingades därför fly från sitt hemland. På torsdag skickas hon och dottern Laurette tillbaka till Rwanda eftersom finska myndigheter anser att risken är liten att Alphonsine blir fängslad i hemland.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Anders Hägerstrand: Köpläge i Volvo efter kursfall

Volvo faller på börsen efter rapporten för det tredje kvartalet. Trots aktiens starka utveckling sedan i somras är den negativa kursreaktionen överraskande. Det finns flera faktorer i rapporten som gör aktien köpvärd..

DI - 30 minuter sedan

Jobb i fara på Bombardier i Västerås

Den kanadensiska flygplans- och tågtillverkaren Bombardier, med 2.500 anställda i Sverige, planerar att på global nivå göra sig av med 7.500 anställda de närmaste två åren..

DI - 30 minuter sedan

Busch Thor vill fälla Löfven

KD-ledaren Ebba Busch Thor upprepade på fredagen löftet att försöka fälla statsminister Stefan Löfven efter nästa val. Hon anser fortfarande att alliansen borde lägga en gemensam budget, men konstaterar samtidigt att stödet för en sådan linje saknas i den övriga alliansen..

DI - 30 minuter sedan

General Electric i linje med förväntningarna

Det amerikanska industrikonglomeratet General Electric redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:32 dollar för det tredje kvartalet 2016 för industriverksamheten och vertikaler..

DI - 1 timme sedan

Andreas Vural är lyhörd för modetrender

Hans bolag Happy Plugs är i år både snabbast växande Gasellföretag i Värmlands län och har av Di, i samarbete med Google, utsetts till årets Digitala Gasell i regionen. Andreas Vurals hörlurar är en succé..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Intensiv handel i Volvo

Humöret på Stockholmsbörsen är fortsatt surt vid lunch. Flera av morgonens rapporterande storbolag handlas intensivt. Assa Abloy fortsätter ner till minus 6,7 procent och Volvo ligger fortfarande under nollan..

DI - 1 timme sedan

Bankerna kräver amortering även på gamla bolån

Det nya amorteringskravet skulle inte omfatta befintliga lån när kunder byter bank. Men flera storbanker har ändå infört kravet själva, enligt Svenska Dagbladets enkät..

DI - 1 timme sedan

Vinnaren är lyhörd för modetrender

Ingen trodde på Andreas Vurals affärsidé att göra hörlurar till en modeaccessoar. Nu är han dubbel vinnare. Hans bolag Happy Plugs är i år både snabbast växande Gasellföretag i Värmlands län och har av Di, i samarbete med Google, utsetts till årets Digitala Gasell i regionen..

DI - 1 timme sedan

Danska containrar ska lösa bostadskris

För mellan 5.000 och 8.000 kronor ska man kunna hyra en flytande "låda" i Köpenhamn..

DI - 1 timme sedan

ÅF:s vd lämnar

Teknikkonsulten ÅF:s vd Jonas Wiström avser att lämna sin post under 2017. En rekryteringsprocess ska inledas för att kunna identifiera och bedöma interna och externa kandidater..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.