E24 > Ekonomi

Wednesday, 31 August, 08:02

E24 - 04 mar 16 kl. 19:00

Varnar för oseriösa elbolag: "Stoppa det här snabbt"Hundratals anmälningar mot företag på elmarknaden har kommit in till svenska myndigheter sedan början av förra året. "Det är viktigt att Konsumentverket och Energimarknadsinspektionen kan stoppa det här snabbt", säger Bo Hesselgren, vd på Konsumenternas energimarknadsbyrå som nu går ut med en varning för oseriösa elhandelsföretag..
Läs mer på E24
Läs mer om:
;stoppa, ;Det, Konsumentverket, Energimarknadsinspektionen, Bo Hesselgren, Konsumenternas

Dela artikeln

42 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Varnarför , oseriösa, elbolag, quot;Stoppadet här , snabbt"
Kristianstadsbladet - 01 jan 14 kl. 13:47

Missnöjet med elrådgivare växer


Klagomålen mot energibolag och företag som ger råd om val av elbolag strömmade in under 2013. Konsumentverket fick in 600 anmälningar om elbolag och elrådgivare, vilket är mer än en fördubbling jämfört med föregående år, rapporterar SVT.Både enskilda konsumenter och företag har drabbats av oseriösa säljare på stan och via telefon.

BT - 01 jan 14 kl. 13:48

Missnöjet med elrådgivare växer

Klagomålen mot energibolag och företag som ger råd om val av elbolag strömmade in under 2013. Konsumentverket fick in 600 anmälningar om elbolag och elrådgivare, vilket är mer än en fördubbling jämfört med föregående år, rapporterar SVT. Både enskilda konsumenter och företag har drabbats av oseriösa säljare på stan och via telefon.

Fler nyheter från E24

E24 - 30 minuter sedan

Vinsten sjönk för Opera Software

Det norska webbläsarbolaget Opera Software omsatte 163 miljoner dollar under det andra kvartalet (146), vilket enligt bolaget var något lägre än vad det hade guidat för inför kvartalet. Det framgår av halvårsrapporten..

E24 - 30 minuter sedan

”Spotify överlever inte på 100 kronor i månaden”

100 kronor har blivit standardavgiften för en månads abonnemang hos en streamingtjänst. Det räcker inte för Spotify, säger techkolumnisten Shire Ovide i en intervju med Bloomberg där hon uppmanar det svenska bolaget att börja experimentera med prissättningen för att få ordning på finanserna..

E24 - 1 timme sedan

Kinas banker skriver av dåliga lån för miljarder

Kinas största banker skriver av enorma mängder dåliga lån i ett försök att rensa i sina balansräkningar. Det skriver Wall Street Journal..

E24 - 1 timme sedan

Ikea: Domslut kan försena rysk satsning

Ikeas investeringar i Ryssland riskerar att skjutas på framtiden. Den varningen skickar den svenska möbeljätten efter att en rysk domstol beordrat företaget att betala ett skadestånd på motsvarande 66 miljoner kronor efter en dispyt med finansmannen Konstantin Ponomarjov, skriver AFP..

E24 - 3 timmar sedan

Uppåt på Tokyobörsen

Tokyobörsen steg i den tidiga handeln på onsdagen. Nikkei 225-index steg med 0,79 procent och det bredare Topixindex steg 0,84 procent..

E24 - 7 timmar sedan

Gapet mellan rika och fattiga ökar

Den rikaste tiondelen av svenskarna ökade sin andel av landets samlande förmögenhet mellan 2007–2012 från 19,2 procent till 21,7 procent..

E24 - 14 timmar sedan

EU:s skattesmäll mot Apple pressar USA:s makthavare

Den avancerade skatteplanering som USA:s storbolag ägnar sig åt kan vara på väg att försvinna – men inte tack vare nya lagar i kongressen i Washington. Istället agerar EU med kraft för att radera ut Irland som amerikanskt skatteparadis. Skattedomen mot Apple är det hittills största exemplet..

E24 - 16 timmar sedan

Apple får mystiska ”AirPods” certifierad

Rykten om att Apple har en helt ny typ av hörlurar på gång har cirkulerat en tid, något som förstärkts av uppgifter om att ”Iphone 7” sägs sakna den klassiska 3,5-millimeters hörlursutgång som tidigare telefoner haft..

E24 - 16 timmar sedan

Lista: Har du Sveriges värsta elavtal?

Den som inte själv väljer elavtal får ett ofta skyhögt så kallat anvisningspris. Har du inte valt? Då kan det vara läge att kolla om ditt elbolag finns i listan över Sveriges dyraste elavtal..

E24 - 16 timmar sedan

Så mycket tjänar Academedia – per skolbarn

Academedia borde dela ut pengar till aktieägarna. Det säger skolbolagets vd Marcus Strömberg till SvD Näringsliv. Samtidigt försvarar han att skolor läggs ner och ger en känga till den pågående utredningen om vinster i välfärden..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.