E24 > Ekonomi

Tuesday, 25 October, 06:51

E24 - 04 mar 16 kl. 19:00

Varnar för oseriösa elbolag: "Stoppa det här snabbt"Hundratals anmälningar mot företag på elmarknaden har kommit in till svenska myndigheter sedan början av förra året. "Det är viktigt att Konsumentverket och Energimarknadsinspektionen kan stoppa det här snabbt", säger Bo Hesselgren, vd på Konsumenternas energimarknadsbyrå som nu går ut med en varning för oseriösa elhandelsföretag..
Läs mer på E24
Läs mer om:
;stoppa, ;Det, Konsumentverket, Energimarknadsinspektionen, Bo Hesselgren, Konsumenternas

Dela artikeln

42 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Varnarför , oseriösa, elbolag, quot;Stoppadet här , snabbt"
Kristianstadsbladet - 01 jan 14 kl. 13:47

Missnöjet med elrådgivare växer


Klagomålen mot energibolag och företag som ger råd om val av elbolag strömmade in under 2013. Konsumentverket fick in 600 anmälningar om elbolag och elrådgivare, vilket är mer än en fördubbling jämfört med föregående år, rapporterar SVT.Både enskilda konsumenter och företag har drabbats av oseriösa säljare på stan och via telefon.

BT - 01 jan 14 kl. 13:48

Missnöjet med elrådgivare växer

Klagomålen mot energibolag och företag som ger råd om val av elbolag strömmade in under 2013. Konsumentverket fick in 600 anmälningar om elbolag och elrådgivare, vilket är mer än en fördubbling jämfört med föregående år, rapporterar SVT. Både enskilda konsumenter och företag har drabbats av oseriösa säljare på stan och via telefon.

Fler nyheter från E24

E24 - 8 timmar sedan

Positiv start på USA:s börsvecka

USA-börserna steg när handelsveckan inleddes. En rad delårsrapporter som redovisades under dagen var bättre än väntat. Investerarna andas optimism och tror nu att företagens vinster för tredje kvartalet överlag kommer att bli högre än de föregående kvartalen..

E24 - 9 timmar sedan

Alla lampor lyser rött – de unga blir förlorarna

Inflytelserika professorer på Handelshögskolan i Stockholm varnar för att ”alla variabler lyser rött för Sverige” just nu när det gäller bostadsmarknaden. De största förlorarna är de unga. Tids nog tror forskarna att prisfallet kommer och då kan skuldsanering behövas..

E24 - 12 timmar sedan

Sandviks vd: Vi vill anställa på sikt

Verkstadsjätten Sandvik slår förväntningarna och redovisar ett starkt resultat för årets tredje kvartalet. Verkstadsindustrin har haft tunga år och trots det positiva resultatet vågar vd Björn Rosengren ännu inte tala om någon säker vändning..

E24 - 12 timmar sedan

Bolunds löfte: Oseriösa aktörer kommer försvinna

Oseriösa finansiella rådgivare kommer att försvinna från marknaden med ny lagstiftning. Det löftet ger finansmarknadsminister Per Bolund. Samtidigt utesluter han inte ytterligare regeländringar, inklusive ett totalförbud för provisioner..

E24 - 13 timmar sedan

Sparekonom: Dags att lämna korta räntefonder

Korta räntefonder brukar ses som ett tryggt alternativ för sparande på kort sikt. Men en negativ avkastning under de senaste två åren innebär att hundratals miljoner kronor har gått förlorade. Svenska sparare har drygt 200 miljarder kronor placerade i korta räntefonder.

E24 - 15 timmar sedan

Sänkt pensionsbetyg för Sverige: Behöver spara mer

För lite pengar sätts av till framtidens pensionärer samtidigt som svenskarna själva sparar för lite. Så lyder kritiken i en färsk rapport från pensionsjätten Mercer, som har jämfört 27 länders pensionssystem. Sverige faller i rankingen..

E24 - 16 timmar sedan

HNA köper en fjärdedel av Hilton

Kinesiska HNA ska köpa 25 procent av hotellgruppen Hilton Worldwide för 6,5 miljarder dollar, motsvarande cirka 57 miljarder kronor. Säljare är riskkapitalbolaget Blackstone. Det rapporterar Bloomberg News..

E24 - 17 timmar sedan

Hackergrupp tar på sig ansvaret för ddos-attacken

En så kallad hacktivist-grupp som kallar sig för New World Hackers har tagit på sig ansvaret för fredagens enorma ddos-attack, som temporärt sänkte flera av världens mest populära internettjänster och sajter..

E24 - 17 timmar sedan

Värsta attackerna: Miljoner hängdes ut från otrohetssajt

Flera stora företag har attackerats av hackers de senaste åren. Miljontals konton och lösenord samt pengar har stulits eller läckt efter intrången. SvD Näringsliv listar några av de mest allvarliga hacker-angreppen..

E24 - 17 timmar sedan

”Amorteringskrav på gamla lån bör stoppas av FI”

Att ett bankbyte utlöser amorteringskrav tvärtemot vad Finansinspektionen lovade är olyckligt. Det tycker Jan Bertoft, ordförande för Sveriges Konsumenter. – FI bör få bankerna att ändra sig, säger han, och får medhåll av organisationen Villaägarna..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.