DI > Ekonomi

Friday, 28 October, 15:54

DI - 04 mar 16 kl. 18:53

Guldpriset på 13-månadershögstaGuldruschen fortsätter och spotpriset på den glimrande metallen är nu på den högsta nivån sedan februari 2015. På fredagen handlades guldet för 1.269 dollar per uns vilket är en uppgång på 19,6 procent sedan årsskiftet..
Läs mer på DI

Dela artikeln

87 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Guldpriset, 13-månadershögsta
PrivataAffärer - 16 aug 13 kl. 08:26

Guldpriset på tvåmånadershögsta

Guldet handlades kring tvåmånadershögsta under torsdagen efter signaler om ökad efterfrågan på fysiskt guld....

DI - 12 feb 14 kl. 15:49

Guldet på tremånadershögsta

Guldpriset har stigit till den högsta nivån på tre månader. Oron på tillväxtmarknaderna och frågetecken för styrkan i USA:s återhämtning pekas ut som orsaker..

DI - 27 aug 13 kl. 14:57

Syrienfrossa driver upp olja och guld

Det allt högre vapenskramlet kring Syrien sätter avtryck på finansmarknaderna. Priset på Nordsjöolja steg på tisdagen till den högsta nivån på ett halvår och guldpriset noterade tremånadershögsta..

DI - 19 jun 14 kl. 15:34

Råvaror: Fed lyfter guldet

Federal Reserves räntebesked på onsdagskvällen ger stöd åt guldpriset. Brentpriset stiger till nytt 9-månadershögsta till följd av utvecklingen i Irak..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Wilders vägrar komma till rättegång

En rättegång mot politikern Geert Wilders, som står åtalad för hatbrott, ska inledas på måndag. Men Wilders tänker inte vara med, deklarerar han..

DI - 30 minuter sedan

Collector tecknar miljardavtal

Nischbanken Collector har tecknat ett finansieringsavtal med en av Europas ledande detaljhandelskedjor avseende factoring och lagerfinansiering där total volym uppgår till 1.150 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

USA-börser: Väntas öppna uppåt

Terminerna för de stora börsindexen i USA pekar lätt uppåt inför fredagens handel. Tillväxten i USA-ekonomin var något bättre än väntat i det tredje kvartalet, enligt siffror på eftermiddagen, men det visade sig också att privatkonsumtionen låg något sämre än förväntningarna..

DI - 1 timme sedan

Mastercards kort går varma

Ju mer köpglada konsumenterna är, desto högre blir Mastercards vinst. Världens näststörsta kredit- och betalkortsföretag ökade nettovinsten i tredje kvartalet till 1,2 miljarder dollar, en ökning med 21 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Det överträffade analytikernas förväntningar..

DI - 1 timme sedan

USA:s tillväxt bättre än väntat

Den amerikanska bruttonationalprodukten (BNP) växte med 2,9 procent på årsbasis under tredje kvartalet, enligt statistik från landets handelsdepartement..

DI - 1 timme sedan

Oljejätten Exxon tappar miljarder

Den amerikanska olje- och gaskoncernen Exxon Mobil redovisar ett vinstras på 37,5 procent för årets tredje kvartal. Koncernen kämpar fortsatt med det sjunkande oljepriset och pressade marginaler på raffinaderiverksamheten..

DI - 1 timme sedan

Börje Ekholm och Jacob Wallenberg köper Ericsson-aktier

Ericssons nye vd Börje Ekholm och vice ordföranden Jacob Wallenberg köper Ericsson-aktier. Tillsammans tankar de aktier för drygt 37 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Olof Lundh: En dans som går i otakt

Jobb: 46.000. 18 miljarder kronor.

DI - 1 timme sedan

Högre inflation i Tyskland

Konsumentpriserna i Tyskland steg 0,2 procent från mitten av september till mitten av augusti. Inflationstakten uppmättes till 0,8 procent, enligt preliminär statistik. Föregående månad var inflationstakten 0,7 procent.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.