DI > Ekonomi

Sunday, 29 May, 21:08

DI - 04 mar 16 kl. 18:53

Guldpriset på 13-månadershögstaGuldruschen fortsätter och spotpriset på den glimrande metallen är nu på den högsta nivån sedan februari 2015. På fredagen handlades guldet för 1.269 dollar per uns vilket är en uppgång på 19,6 procent sedan årsskiftet..
Läs mer på DI

Dela artikeln

87 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Guldpriset, 13-månadershögsta
PrivataAffärer - 16 aug 13 kl. 08:26

Guldpriset på tvåmånadershögsta

Guldet handlades kring tvåmånadershögsta under torsdagen efter signaler om ökad efterfrågan på fysiskt guld....

DI - 12 feb 14 kl. 15:49

Guldet på tremånadershögsta

Guldpriset har stigit till den högsta nivån på tre månader. Oron på tillväxtmarknaderna och frågetecken för styrkan i USA:s återhämtning pekas ut som orsaker..

DI - 27 aug 13 kl. 14:57

Syrienfrossa driver upp olja och guld

Det allt högre vapenskramlet kring Syrien sätter avtryck på finansmarknaderna. Priset på Nordsjöolja steg på tisdagen till den högsta nivån på ett halvår och guldpriset noterade tremånadershögsta..

DI - 19 jun 14 kl. 15:34

Råvaror: Fed lyfter guldet

Federal Reserves räntebesked på onsdagskvällen ger stöd åt guldpriset. Brentpriset stiger till nytt 9-månadershögsta till följd av utvecklingen i Irak..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

High score för svenska spelbolag

Sveriges spelutvecklare kan glädjas åt sällan skådad lönsamhet. I fjol drog de största utvecklarna in sammanlagt 25 miljarder kronor – varav 7 miljarder i vinst..

DI - 10 minuter sedan

Fler siktar på arbete i skogen

Många gymnasieskolor med utbildningar för arbete i skogen har fler sökande i år än tidigare. ”Vi är jättenöjda. Det känns bra”, säger Trine Amundsen, vd för ett naturbruksgymnasium nära Östersund..

DI - 10 minuter sedan

Spontanköpte hel gård – gjorde ett klipp

En sommardag chockade Knut Knutson sin hustru Charlotte genom att ropa in en gård på bondauktion. Men det blev en av hans livs bästa affärer..

DI - 10 minuter sedan

Skog i korthet

Efterfrågan på ved väntas öka Optimismen spirar i skogsindustrin – fram till 2019 görs investeringar för omkring 20 miljarder kronor där fokus är på ökad kapacitet i pappersmassa, enligt en sammanställning av Danske Bank. Enligt bankens analys ökar därmed behovet av massaved med 5 miljoner kubikmeter, vilket motsvarar en av- verkning på 6–8 miljoner kubikmeter. ”Vi ser att bolag som Södra och SCA nu mobiliserar för ett ökat vedbehov.

DI - 10 minuter sedan

Ministern vill öka export av trähus

I juni kommer en delegation med kinesiska tjänstemän till Sverige för att lära sig mer om svenska trähus. ”Det är en uppföljning av den resa vi gjorde tillsammans med representanter för skogsindustrin förra året”, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht..

DI - 10 minuter sedan

Uppror i skogen växer

Tio missnöjda skogsägare bröt sig ur Mellanskog och bildade Norrhälsinge Skogsägareförening. Efter mindre än två år är de 232 medlemmar som äger 23.000 hektar skog.

DI - 10 minuter sedan

Värö redo växla upp

Priset på barrmassa har bottnat och är på väg upp. Den bedömningen gör Södra Cell som nu minskar lagret dramatiskt under det fem veckor långa stoppet i Värö när brukets maskiner byts ut..

DI - 10 minuter sedan

Ny teknik skärper bilden

Digitaliseringen öppnar upp för nya arbetsmetoder i skogen. Bland annat blir det lättare att sköta sin skog på distans..

DI - 10 minuter sedan

Trä visar sig kunna bjuda på ökad styrka

Intresset för plast, kläder och kevlarstarka produkter från trä ökar. ”Vi håller på att skaffa oss hög kompetens kring material på forskningssidan i Sverige”, säger Daniel Söderberg, forskare på KTH..

DI - 10 minuter sedan

Risk för Brexit oroar svenska sågverk

Att Storbritannien skulle lämna EU bekymrar sågverksföretagen. ”Storbritannien är vår viktigaste utlandsmarknad och vi ser en risk för valutaoro och sänkta bostadspriser”, säger Vidas koncernchef Santhe Dahl..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.