DI > Ekonomi

Monday, 27 June, 11:23

DI - 04 mar 16 kl. 17:27

Källor: Kina har stödköpt aktierStatsstödda kinesiska fonder ska på fredagen ha intervenerat på börsen genom att framförallt köpa bankaktier. Det uppger två anonyma källor till Bloomberg..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bloomberg

Dela artikeln

13 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Källor, Kinahar , stödköpt, aktier
Affärsvärlden - 07 jul 15 kl. 09:54

Kina har handelsstoppat 745 aktier efter börsraset

De kinesiska börserna har mer eller mindre kollapsat den senaste tiden och det tas nu till allt mer desperata åtgärder för att stoppa raset. Nära 200 aktier har i början av veckan handelsstoppats och totalt är handeln i 745 aktier nu stoppade visar data som Bloomberg har sammanställt..

VA - 25 jan 11 kl. 08:19

Råvaror tynger i Kina

25 januari De ledande asiatiska indexen gick åt olika håll på tisdagsmorgonen. I Kina tyngdes Shanghai Composite av råvaruaktier medan den allt ljusare synen på återhämtningen i ekonomin och bolagsvinsterna såg till att ge lyft i Japan. "Rapporterna i USA är tillsammans med den ekonomiska återhämtningen starkare än väntat.

DI - 07 aug 15 kl. 08:22

Kina vill utöka stödköp på aktiemarknaden

China Securities Finance, delen av den kinesiska regeringen som har mandat att köpa aktier i syfte att motverka en nedgång, har ansökt om att få gå in på aktiemarknaden med ytterligare 322 miljarder dollar, uppger källor till Bloomberg..

Cornucopia - 28 sep 14 kl. 14:17

Köpt Alibaba-aktier? Nej, det har du inte!

Är du eller en av dina fonder någon som köpt aktier i det kinesiska Internetbolaget Alibaba (NYSE:BABA)? I själva verket har du eller dina fonder inte köpt något delägande i form av aktier i bolaget, utan aktier i ett bolag som äger ett bolag som har ett kontrakt med Alibaba om att få del av Alibabas vinster.

Nu hade ni förstås redan koll på detta innan ni köpte "aktier" i Alibaba, då sådant framgår av prospektet etc, men den som vill läsa lite mer i frågan kan hoppa över till The Diplomat.

DI - 12 jun 16 kl. 18:00

Direktinvesteringar i Kina hotar Hongkong

Fastän internationella investerare har fått direkttillgång till Kina förblir Hongkongs kapitalmarknader en viktig finansiell kanal. I december agerade Linklaters rådgivare åt de som utfärdat garantierna för Baosteel-gruppens emission på 500 miljoner dollar av en obligation för China Construction Bank Corporation. Den kunde växlas in i så kallade H-aktier, som är noterade på Hongkong-börsen.

YLE - 22 apr 13 kl. 07:34

Finnair säljer sina aktier i Norweigan

Finnair planerar att sälja sina aktier i flygbolaget Norwegian, skriver den norska tidningen Dagens Näringsliv. Enligt tidningens källor ska Finnairs aktier säljas redan i dag. Finnair äger knappt fem procent av Norwegian och skulle få kring 59 miljoner euro för sina aktier.

YLE - 22 apr 13 kl. 07:37

Finnair säljer sina aktier i Norwegian

Finnair planerar att sälja sina aktier i flygbolaget Norwegian, skriver den norska tidningen Dagens Näringsliv. Enligt tidningens källor ska Finnairs aktier säljas redan i dag. Finnair äger knappt fem procent av Norwegian och skulle få kring 59 miljoner euro för sina aktier.

VA - 11 maj 11 kl. 10:21

"Kina slår inte av på takten"

11 maj Förstora Både de två kinesiska aktiebörserna Shanghaibörsen och Shenzenbörsen, såväl som Hongkongs Hang Seng har gått kräftgång under våren på oro för regeringens agerande vad gäller den höga inflationen. Landets centralbank har höjt styrräntan fyra gånger sedan oktober för att stävja inflationen, nu senast i april med 0,25 procent. Den ettåriga utlåningsräntan ligger nu på 6,31 procent.

DI - 17 apr 15 kl. 12:57

Kina: Inför riktlinjer för fondbolags utlåning av aktier

Kina utfärdar riktlinjer för fondbolags utlåning av aktier för blankning, rapporterar Bloomberg News..

Affärsvärlden - 02 jul 15 kl. 08:37

Kina lättar på låneregler för aktier

Kina genomför åtgärder för att motverka den senaste tidens stora fall på landets börser. Myndigheterna lättar nu på belåningsreglerna för aktier i ett försök att förhindra en ond cirkel av prisfall och tvångsförsäljningar. Det rapporterar Financial Times..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Svagt pund ger stor risk

LONDON. Det försvagade pundet slår direkt mot EU-företag i Storbritannien.De oroas också av risken för en lågkonjunktur.

DI - 1 timme sedan

Guldet fortsätter klättra

Guldpriset fortsätter uppåt i spåren av Storbritannien förra veckan röstade för att lämna EU. På måndagsmorgonen stiger guldpriset med 0,9 procent till omkring 1.327 dollar per uns..

DI - 1 timme sedan

Tyskt fack kräver högre minimilön

Det tyska fackförbundet Verdi vill se en högre minimilön i Tyskland, rapporterar Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)..

DI - 45 minuter sedan

Samlarna skor sig på sneakers

Sneakersindustrin har länge varit en mångmiljardmarknad – i dollar räknat. Nu har samlarna även fått en egen börs. Samtidigt har de mest hängivna entusiasterna bytt strategi för sina investeringar..

DI - 45 minuter sedan

Privatekonomen: De som har kortsiktiga sparande kan sälja

Elisabeth Hedmark, privatekonom på Länsförsäkringar, tycker att pensionssparare som har långsiktigt sparande på börsen kan avvakta och se hur det utvecklar sig istället för att sälja förhastat. Har man däremot kortsiktigt sparande på börsen och vet att man vill använda pengarna inom ett eller två år, då kanske man kan fundera på att sälja av..

DI - 1 timme sedan

Brett aktiefall på börsen

Stockholmsbörsen inledde måndagsmorgonen med ett börsfall på 6 procent omedelbart när handeln öppnade. Nedgången var mycket bred och skillnaden mellan enskilda aktier förhållandevis liten..

DI - 1 timme sedan

Fler utländska företag i Sverige

Utlandsägda företag ökar något i Sverige. Under förra året startade 155 nya företag med utländsk ägare och den totala siffran ligger på strax under 14.000..

DI - 1 timme sedan

Löfven: Respektera beslutet

Statsminister Stefan Löfven säger att det är viktigt att Storbritannien så snart som möjligt inkommer med en formell ansökan om utträde, inga förhandlingar kan börja förrän det sker..

DI - 1 timme sedan

Christer Gardells Cevian ökar sitt ägande i Thyssenkrupp

Christer Gardell-ledda Cevian har ökat sitt ägande i den tyska stålkoncernen Thyssenkrupp till strax under 20 procent..

DI - 1 timme sedan

Brittiska flygbolagen IAG sänker prognosen

De brittiska flygbolagen IAG har sänkt sina prognoser för 2016 i spåren av att Storbritannien röstat sig ur EU..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.