DN > Inrikes

Monday, 30 May, 16:25

DN - 04 mar 16 kl. 15:20

Vattenledning i havet ska hjälpa Öland
Kalmar. En vattenledning från Kalmar till Öland ska lösa problemet med den stora vattenbristen på ön. Målet är att ledningen ska vara på plats redan i sommar inför turistsäsongen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Öland, Kalmar

Dela artikeln

12 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Vattenledningi , havetska , hjälpa, Öland
Helsingborgs Dagblad - 30 apr 15 kl. 04:00

Om det som händer i havet sker på land hade vi levt i kaos

Vår välfärd påverkas mycket av miljön. Ett ekosystem som är i obalans är inte bra för oss då det medför mycket allvarliga konsekvenser för miljön som i sin tur påverkar oss. Att ta bilen till affären som ligger 500 meter bort kan faktiskt påverka oss mer än vi tror.

UNT - 17 okt 13 kl. 17:20

Hon kunde ta steget från havet upp på land

Evolutionsmuseet i Uppsala fick på torsdagen en ny anledning till besök i form av en nästintill perfekt modell av den meterlånga varelsen Panderichthys, som kunde krypa upp på land redan för 380 miljoner år sedan..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sovjetisk ubåt hittad sprängd utanför Öland

En tidigare okänd sovjetisk ubåt har hittats sprängd i bitar i havet utanför Öland, rapporterar Försvarsmakten. Ubåten hittades ursprungligen av svenska sportdykare..

Expressen - 24 jul 13 kl. 16:47

Letade efter man i havet - fanns på land

Ett stort räddningspådrag letade efter en man som man trodde hade drunknat på Ribersborg i Malmö. Efter en timmes letande i vattnet kom mannen gående på stranden..

Barometern - 03 aug 14 kl. 16:20

Två män drunknade på Öland

Två män drunknade efter att de försökt rädda en kvinna som inte kunde ta sig in stranden i Hålnäs på Östra Öland. Vid 13-tiden simmade en kvinna i 55-årsåldern ut i havet vid stranden i Hålnäs på Östra Öland. Hon kunde inte ta sig in till land på grund av de starka strömmarna ute i vattnet.

YLE - 01 nov 14 kl. 16:47

Ceremoni hedrade de som gått bort på havet

I dag på Alla helgons dag stannar många upp för att minnas de som har gått ur tiden. En särskild ceremoni för alla de som har drunknat hölls i dag traditionsenligt i södra Helsingfors. Lotsförbundet lade ned en blomsterkrans.

YLE - 01 nov 14 kl. 16:47

Ceremoni hedrade dem som gått bort på havet

På Alla helgons dag stannar många upp för att minnas de som har gått ur tiden. En särskild ceremoni för alla de som har drunknat hölls traditionsenligt i södra Helsingfors på lördagen. Lotsförbundet lade ned en blomsterkrans.

Barometern - 08 maj 14 kl. 07:59

Hemvärnet vill hjälpa vid brand

Hemvärnet fick lära sig av räddningstjänsten hur de på bästa sätt kan hjälpa till vid större bränder. Vid flisbranden på Södra cell i Mönsterås 2011 var det inte bara brandmän som stod för släckningsarbetet. Även hemvärnet fanns på plats i två dygn och hjälpte till med allt från mat till brandmän på plats, till att hålla i brandslangar.

Sydsvenskan - 29 nov 15 kl. 04:00

Havet har inga stängsel

Samos är en ö i förändring. Det öppna flyktinglägret i hamnen Malagari uppstod spontant i augusti, när Turkiet gav carte -blanche åt smugglarna. Här har syrier och irakier som blir snabbare registrerade samlats i väntan på färjorna som ibland kommer, ibland inte.

BT - 08 sep 14 kl. 09:00

Ett civiliserat samhälle kan hjälpa både här och där

Slutreplik. Svar till Julia Kronlid (SD), BT 30/8.
Jimmie Åkesson har tagit sig en kryssning på havet i sin nya härliga och mycket säkra båt.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Falsk DN-sida använd för anti-EU-propaganda

Flera ryska och engelskspråkiga sajter har den senaste veckan refererat till en artikel på en förfalskad DN-webbsida. Syftet med den falska artikeln är av allt att döma att ställa EU i dålig dager..

DN - 2 timmar sedan

13-åring död i motocrossolycka

En trettonårig pojke från Västerås omkom i lördags i samband med en motocrossolycka i Nynäshamn. Händelsen inträffade i samband med att pojken deltog i ett träningspass inför en kommande tävling, rapporterar P4 Västmanland..

DN - 2 timmar sedan

Misstänkt mord i Kiruna

Polisen misstänker att ett mord kan ha begåtts efter att en äldre man hittats död i sin bostad på en ort utanför Kiruna, rapporterar lokala medier..

DN - 4 timmar sedan

En person död i frontalkrock med lastbil

En person omkom efter en frontalkrock mellan en lastbil och en personbil utanför Vetlanda. Personbilen hade kilats fast under lastbilen..

DN - 4 timmar sedan

Misstänkt mord i Krokom

En person i 70-årsåldern påträffades död i Krokoms kommun på söndagen. Polisen misstänker mord..

DN - 4 timmar sedan

Lastbil fattade eld efter krock

Riksväg 31 utanför Vetlanda är helt avstängd efter en frontalkrock mellan en lastbil och en personbil. Personbilen är fastkilad under lastbilen och skadeläget är oklart..

DN - 5 timmar sedan

Årets svensk i världen utsedd

Diplomaten Staffan de Mistura har utsetts till Årets svensk i världen 2016. Priset delas ut av organisationen Svenskar i världen..

DN - 5 timmar sedan

Fel kvinna kan ha dömts för knivbrott

En 37-årig kvinna dömdes i Stockholms tingsrätt för att ha burit kniv på allmän plats. Nu har domen ändrats eftersom det inte kan uteslutas att en annan person använt sig av kvinnans personuppgifter..

DN - 5 timmar sedan

Fall från byggställning i Malmö

En man har fallit från en byggnadsställning i centrala Malmö. Polisen rubricerar ärendet som en arbetsplatsolycka..

DN - 6 timmar sedan

Polisen får elpistol på försök

Efter flera år av påtryckningar – nu ska svensk polis utrustas med elpistol.Men införandet sker på försök och en eventuell användning i hela den yttre verksamheten ligger flera år fram i tiden..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.