DI > Ekonomi

Thursday, 25 August, 20:24

DI - 03 mar 16 kl. 22:30

Tech-bolagen sluter upp bakom Apple mot FBIEtt tiotal tech-bolag stödjer nu Apple i i krypteringskampen mot FBI i en juridisk inlaga. Några av de som har skrivit på är Google, Microsoft och Facebook..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Apple, FBI, Google, Facebook

Dela artikeln

3 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Tech-bolagen, sluterupp , bakom, Applemot , FBI
IDG - 13 feb 12 kl. 08:05

Tech Data satsar stort på Apple

Rusningen efter Apple-produkter har fått distributörsjätten Tech Data att agera i form av en egen Apple-webbutik. "Det är en djungel att hitta rätt tillbehör", förklarar Johan Larsson på Tech Data..

Dagensanalys.se - 27 maj 16 kl. 11:13

Apple ger sig nu in i TV-kriget på allvar

Apple sägs inte längre nöja sig med att bara förhandla med TV-bolag kring streaming-rättigheter – nu funderar tech-jätten på att faktiskt köpa upp dem istället. Det är respektabla Financial Times som rapporterar att Apple redan under slutet på förra året funderade att köpa upp anrika Time Warner, TV-bolaget som äger populära kanaler som HBO (Game of Thrones, True Detective) och nyhetskanalen CNN. Nu verkar det förvisso som att ett köp av Time Warner inte längre är aktuellt – kanske var det priset på dryga 60 miljarder dollar (strax under 500 miljarder kronor) lite väl magstarkt även för Apple.

Dagensanalys.se - 22 jun 16 kl. 12:31

App som vann pris togs snabbt bort från Apple iTunes

Apple plockade bort en app från iTunes bara några timmar innan den vann brons på Lion creative festival. Borttagande kom efter en teknisk bloggare påvisade att SEA app var utformad för att hjälpa användare att hitta invandrare som korsar Medelhavet inte fungerade. De som är ansvariga för appen medgav att produkten är fortfarande i sin testfas och inte redo för allmän distribution.

Dagensanalys.se - 27 jan 16 kl. 09:27

Apple ger sig in i VR-kriget – gynnar detta alla andra VR-spelare

Många säger att Apple uppfann din kära smartphone i form av iPhone som lanserades 2007. Men de gjorde de egentligen inte, de paketerade bara om tekniken som redan fanns och gjorde den mer användarvänlig. Sedan uppfann de surfplattan, eller gjorde de det?

Dagensanalys.se - 27 jul 16 kl. 17:31

Apple har nästan sålt en miljard iPhones – men kan inte fira

Mängden iPhones som sålts över hela världen bör enligt källor snart passera en miljard – men Apple verkar inte ha något att fira. Flera analytiker verkar överens om att tech-jätten måste ”återuppfinna” sig själv för att få fart på de stagnerande intäkterna. Förvisso så har man under sålt hälften av denna miljard lurar under de senaste två åren, vilket ju skulle kunna tolkas som en framgång.

Supermiljöbloggen - 10 jul 14 kl. 13:27

Apple fortsätter satsa på solenergi

Klartecken för ny anläggning i North Carolina. I april skrev Supermiljöbloggen om hur Apple beslutat sig för att satsa stort på förnybar energi. Då lät det så här i ett uttalande från företaget: Our goal is to power all Apple corporate offices, retail stores, and data centers entirely with energy from renewable sources — solar, wind, micro hydro, and geothermal, which uses heat right from the earth.

SvD - 08 mar 16 kl. 21:00

Tech-kvinnor: "Förändring måste komma från toppen"

Viljan att förändra en mansdominerad techbransch måste komma från den absoluta toppen i bolagen. Det konstaterar både talare och besökare på techkonferensen Women In Tech..

Dagensanalys.se - 20 apr 16 kl. 16:00

Netflix öppnar för offline-tittande samtidigt som Apple kan ge sig in streamingkriget

Netflix, den troligtvis största stjärnan på streaming-TV himlen, uppges öppna för möjligheten att titta på deras innehåll även offline. Samtidigt talas det om att Apple planerar storsatsningar inom streaming-TV i framtiden. Apple sägs kunna tänka sig att på allvar satsa på strömmad media, förutsatt att de nuvarande TV-serierna når framgång.

IT24 - 11 nov 13 kl. 11:12

Tech Data tar in Iphone


Apple tar nu hjälp av distributören Tech Data för att öka försäljningen av Iphone. "Vi kommer att få leverans i november", säger Sverigechef Benjamin Hirschfeld..

IDG - 11 nov 13 kl. 11:12

Tech Data tar in Iphone

Apple tar nu hjälp av distributören Tech Data för att öka försäljningen av Iphone. "Vi kommer att få leverans i november", säger Sverigechef Benjamin Hirschfeld..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Volkswagen når förlikning med amerikanska bilhandlare

Fordonsjätten Volkswagen meddelade på torsdagen att de nått en förlikning med sina amerikanska bilhandlare i spåren av dieselskandalden. Det skriver Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Dyr nota när ny bro förstördes

När en ny och 55 ton tung brokonstruktion i stål skulle sättas på plats vid Dammen söder om Kungsör gick något helt fel, rapporterar SVT Nyheter Västmanland..

DI - 45 minuter sedan

Varnar för svensk växtvärk

Torsdagens statistikskörd kring Sveriges ekonomi var samstämmigt dyster. Men Sverige bromsar av en helt annan anledning, enligt SEB:s Robert Bergqvist..

DI - 45 minuter sedan

Riskkapitalist går in i Mediaplanet

Riskkapitalbolaget Priveq går in som huvudägare i marknadsföringsbolaget Mediaplanet.Finansmannen Olof Stenhammar och en rad mindre aktieägare säljer sina andelar i det snabbväxande bolaget..

DI - 1 timme sedan

Fastigheterna räddade Skandia

Skandia redovisar, i likhet med sina konkurrenter, ett svagare resultat för årets första sex månader jämfört med fjolåret.Portföljen avkastade 2,5 procent och räddades framför allt av investeringar i infrastruktur, fastigheter och real-obligationer..

DI - 1 timme sedan

Nevs tar toppchef från Volvo

Elbilsföretaget Nevs i Trollhättan rekryterar sin nya finanschef från Volvo Lastvagnar.Jörgen Scribe, som har lång erfarenhet från Volvo Cars och Volvokoncernen, börjar den 1 november..

DI - 1 timme sedan

Institutioner gör comeback

Efter att tidigare närmast ha bojkottat Industrivärden gör nu flera stora institutioner en tydlig comeback i ägarlistan.Enligt vad Di erfar köpte flera av dem stora aktieposter när Handelsbanken på onsdagen sålde sina aktier..

DI - 1 timme sedan

Äppelodlare rustar för rekord

Allt pekar mot att de skånska äppelodlarna går mot nya rekordskördar.I år väntas skörden öka med 1.500 ton, och Äppelriket på Österlen räknar redan nu med att den siffran ska överträffas nästa år..

DI - 1 timme sedan

God morgon med Di

På måndag är det dags för nypremiär av Di:s direktsända program Börsmorgon.Klockan 8.50 är det dags att bänka sig framför skärmen för den som vill ta del av Di:s fortsatta satsning på finansnyheter i tv-format..

DI - 1 timme sedan

Lundbergs grepp allt hårdare

Fredrik Lundberg har på nytt storköpt aktier i Industrivärden och närmar sig med stormsteg budgränsen på 30 procent. Men han tillbakavisar att Lundbergföretagen och Industrivärden ska fusioneras.”Vi gör investeringar där vi tror att vi kommer att få en bra utveckling och avkastning”, säger han..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.