DI > Ekonomi

Friday, 29 July, 17:52

DI - 03 mar 16 kl. 22:30

Tech-bolagen sluter upp bakom Apple mot FBIEtt tiotal tech-bolag stödjer nu Apple i i krypteringskampen mot FBI i en juridisk inlaga. Några av de som har skrivit på är Google, Microsoft och Facebook..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Apple, FBI, Google, Facebook

Dela artikeln

3 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Tech-bolagen, sluterupp , bakom, Applemot , FBI
IDG - 13 feb 12 kl. 08:05

Tech Data satsar stort på Apple

Rusningen efter Apple-produkter har fått distributörsjätten Tech Data att agera i form av en egen Apple-webbutik. "Det är en djungel att hitta rätt tillbehör", förklarar Johan Larsson på Tech Data..

Dagensanalys.se - 27 maj 16 kl. 11:13

Apple ger sig nu in i TV-kriget på allvar

Apple sägs inte längre nöja sig med att bara förhandla med TV-bolag kring streaming-rättigheter – nu funderar tech-jätten på att faktiskt köpa upp dem istället. Det är respektabla Financial Times som rapporterar att Apple redan under slutet på förra året funderade att köpa upp anrika Time Warner, TV-bolaget som äger populära kanaler som HBO (Game of Thrones, True Detective) och nyhetskanalen CNN. Nu verkar det förvisso som att ett köp av Time Warner inte längre är aktuellt – kanske var det priset på dryga 60 miljarder dollar (strax under 500 miljarder kronor) lite väl magstarkt även för Apple.

Dagensanalys.se - 22 jun 16 kl. 12:31

App som vann pris togs snabbt bort från Apple iTunes

Apple plockade bort en app från iTunes bara några timmar innan den vann brons på Lion creative festival. Borttagande kom efter en teknisk bloggare påvisade att SEA app var utformad för att hjälpa användare att hitta invandrare som korsar Medelhavet inte fungerade. De som är ansvariga för appen medgav att produkten är fortfarande i sin testfas och inte redo för allmän distribution.

Dagensanalys.se - 27 jan 16 kl. 09:27

Apple ger sig in i VR-kriget – gynnar detta alla andra VR-spelare

Många säger att Apple uppfann din kära smartphone i form av iPhone som lanserades 2007. Men de gjorde de egentligen inte, de paketerade bara om tekniken som redan fanns och gjorde den mer användarvänlig. Sedan uppfann de surfplattan, eller gjorde de det?

Dagensanalys.se - I förrgår: 17:31

Apple har nästan sålt en miljard iPhones – men kan inte fira

Mängden iPhones som sålts över hela världen bör enligt källor snart passera en miljard – men Apple verkar inte ha något att fira. Flera analytiker verkar överens om att tech-jätten måste ”återuppfinna” sig själv för att få fart på de stagnerande intäkterna. Förvisso så har man under sålt hälften av denna miljard lurar under de senaste två åren, vilket ju skulle kunna tolkas som en framgång.

Supermiljöbloggen - 10 jul 14 kl. 13:27

Apple fortsätter satsa på solenergi

Klartecken för ny anläggning i North Carolina. I april skrev Supermiljöbloggen om hur Apple beslutat sig för att satsa stort på förnybar energi. Då lät det så här i ett uttalande från företaget: Our goal is to power all Apple corporate offices, retail stores, and data centers entirely with energy from renewable sources — solar, wind, micro hydro, and geothermal, which uses heat right from the earth.

SvD - 08 mar 16 kl. 21:00

Tech-kvinnor: "Förändring måste komma från toppen"

Viljan att förändra en mansdominerad techbransch måste komma från den absoluta toppen i bolagen. Det konstaterar både talare och besökare på techkonferensen Women In Tech..

Dagensanalys.se - 20 apr 16 kl. 16:00

Netflix öppnar för offline-tittande samtidigt som Apple kan ge sig in streamingkriget

Netflix, den troligtvis största stjärnan på streaming-TV himlen, uppges öppna för möjligheten att titta på deras innehåll även offline. Samtidigt talas det om att Apple planerar storsatsningar inom streaming-TV i framtiden. Apple sägs kunna tänka sig att på allvar satsa på strömmad media, förutsatt att de nuvarande TV-serierna når framgång.

IT24 - 11 nov 13 kl. 11:12

Tech Data tar in Iphone


Apple tar nu hjälp av distributören Tech Data för att öka försäljningen av Iphone. "Vi kommer att få leverans i november", säger Sverigechef Benjamin Hirschfeld..

IDG - 11 nov 13 kl. 11:12

Tech Data tar in Iphone

Apple tar nu hjälp av distributören Tech Data för att öka försäljningen av Iphone. "Vi kommer att få leverans i november", säger Sverigechef Benjamin Hirschfeld..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

SAB Millers styrelse ger tummen upp till budet

Bryggeribolaget SAB Millers styrelse rekommenderar konkurrenten Anheuser-Busch Inbevs höjda bud på 45 pund per aktie (tidigare bud låg på 44 pund)..

DI - 45 minuter sedan

"Klart utmanande förväntningar"

Storbolagen får godkänt efter rapportperioden, men i veckans avsnitt av Analyspodden höjer Di:s Love Strandberg och Viktor Munkhammar ett varningens finger för vinstförvänftningarna 2017 och 2018. Inte minst med tanke på att vinsterna vek för storbolagen under andra kvartalet 2016..

DI - 1 timme sedan

Google framåt på Wall Street

Börserna i New York noterades för fortsatt små rörelser, men en dragning åt det negativa hållet på fredagseftermiddagen..

DI - 1 timme sedan

E-handelsjätten uppmanar lågpresterande att gå

Indiska e-handelsjätten Flipkart meddelar att antalet anställda ska minska. Någon exakt siffra angavs inte, men enligt bolaget kommer nedskärningen att omfatta alla som inte presterar tillräckligt bra, rapporterar NDTV..

DI - 1 timme sedan

Chicago inköpschefsindex sjönk mindre än väntat

Index från inköpscheferna i Chicago sjönk till 55,8 i juli, från 56,8 föregående månad..

DI - 1 timme sedan

Clinton är hedgefondernas favorit

Hedgefonderna bidrar mer aktivt med pengar i årets amerikanska presidentval än tidigare, och Hillary Clinton är den stora vinnaren, rapporterar MarketWatch..

DI - 1 timme sedan

Medier pressas i Turkiet

Fler mediebolag kan komma att stängas i Turkiet. Ett nytt dekret ger myndigheterna långtgående makt att ta över tidningar..

DI - 2 timmar sedan

Nakenrestaurang flyttar till Paris

Londons populära nakenrestaurang The Bunyadi slår igen portarna. Nu är det Parisbornas tur att äta råkost spritt språngande nakna, rapporterar sajten Luxury Launches..

DI - 2 timmar sedan

Jättetapp för världens största pensionsfond

Någon Nintendoeffekt i den japanska pensionsfonden gick inte att skönja när den redovisade sitt resultat för räkenskapsåret 2015..

DI - 2 timmar sedan

Pitcha på Startup Tour - vinn en resa till Silicon Valley

I höst är det premiär för Di Digital Startup Tour. För vinnaren väntar en veckas nätverkande och inspiration i Silicon Valley..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.