Skånskan > Opinion

Friday, 19 April, 22:31

Skånskan - 02 mar 16 kl. 06:00

Färre resenärer på de nya tågstationernaNORDÖSTRA Skåne Tågresandet till och från de flesta av de nya Pågatågsstationerna i nordöstra Skåne har minskat.
En genomsnittlig dag hade Killeberg vid senaste mätningen 105 på- och avstigande jämfört med 125 för ett år sedan.Så har resandet förändrats på de sju nya tågstationer som öppnade i nordöstra Skåne i december 2013:
2014 2015 Förändring
Önnestad 663 686 +4%
Vittsjö 362 352 -3%
Killeberg 125 105 -16%
Hästveda 422 411 -3%
Fjälkinge 153 164 +7%
Bjärnum 414 397 -4%
Ballingslöv 102 73 -28%Sju nya tågstationer öppnades i december 2013, bland annat i Önnestad, Vittsjö, Killeberg, Ballingslöv och Bjärnum.
Till en början såg tillströmningen av passagerare god ut. Men när en ny mätning genomförde
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
NORDÖSTRA Skåne Tågresandet, Pågatågsstationerna, Skåne, Killeberg, FörändringÖnnestad, %vittsjö, %killeberg, %hästveda, %fjälkinge, %bjärnum, %ballingslöv, %Sju, Önnestad, Bjärnum, Fjälkinge, Ballingslöv, Skånetrafiken, Mats Ohlsson, Region Skåne

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, resenärerpå de nya , tågstationerna
DN - 13 jul 18 kl. 10:59

Pressträff: SL om de avstängda pendeltågstationerna

SL håller pressträff med anledning av att pendeltågstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan hålls avstängda av säkerhetsskäl. Händelsen väntas påverka minst 150.000 resenärer..

YLE - 08 apr 14 kl. 18:46

Biljettautomat i rälsbussar mellan Karis och Hangö

VR tar i bruk biljettautomater på rälsbussarna i slutet av april. För Västnylands del gäller det här avsnittet mellan Karis och Hangö. Till en början kan man endast betala med bankkort i automaterna.

TA - 03 jun 13 kl. 11:47

Katastroftillstånd efter skyfall

I Tjeckien utlyste regeringen katastroftillstånd efter helgens skyfall, mobiliserade 1 000 soldater samt frigjorde 12 miljoner euro till hjälparbete. Fyra personer har omkommit och minst åtta saknas.
Situationen är ännu inte så illa som vid översvämningarna 2002, men läget är kritiskt, säger Pavla Skrivánková på Tjeckiens hydrometeorologiska institut.

Barometern - 03 jun 14 kl. 21:29

Många biljettfrågor under tågstrejken

Tågstrejken är i full gång och ännu syns ingen ljusning. Kalmar länstrafik får nu många frågor om vad som egentligen gäller. – Vi kan inte sätta in ersättningstrafik eftersom det inte är en konflikt vi är inblandade i, utan den ligger mellan Veolia och Seko.

SmålandsPosten - 07 jan 14 kl. 06:57

Det är dags för ansvarsfull järnvägspolitik

De senaste åren har vintern tärt på resenärernas tålamod då snö och stormar inneburit att trafiken ställts in helt eller minskat i stor omfattning. Det är dock knappast en överraskning att det under vintern kan komma att snöa, trots detta så innebär snön inte sällan trafikstörningar.­ Skälet är dock inte snön, utan bristande underhåll och utbyggnad av järnvägen som under flera år varit en del av regeringens politik.

Kristianstadsbladet - 02 jun 14 kl. 06:00

Fortsatt tågstrul norr om Stockholm

I dag börjar tåg att köra hela sträckan mellan Stockholm och Uppsala igen. - Men det blir väldigt begränsad trafik med reducerad hastighet, säger Bodil Sonesson, vid Trafikverkets presstjänst.
Tågtrafiken har varit helt avstängd mellan Märsta och Knivsta sedan en kontaktledning revs ner i onsdags.

BT - 02 jun 14 kl. 06:00

Fortsatt tågstrul norr om Stockholm

I dag börjar tåg att köra hela sträckan mellan Stockholm och Uppsala igen. - Men det blir väldigt begränsad trafik med reducerad hastighet, säger Bodil Sonesson, vid Trafikverkets presstjänst.Tågtrafiken har varit helt avstängd mellan Märsta och Knivsta sedan en kontaktledning revs ner i onsdags.

BT - 11 nov 14 kl. 07:08

Tågförseningar under morgonen

Resenärer får räkna med förseningar och inställda tågavgångar under morgonens rusningstrafik i södra Sverige. Orsaken är ett tidigare signalfel mellan Malmö och Triangeln som ledde till stopp i Citytunneln. Nu rullar tågen igen men det väntas bli stora följdförseningar.

YLE - 22 sep 15 kl. 06:30

Raseborg: Y-tåg behövs i rusningstid

Raseborg och Sjundeå motstätter sig att Y-tågen dras in. Trafiken är oersättlig för kommunen, säger Sjundeå. Raseborg anser man att Y-tåget borde trafikera då det är rusningstid.

Skånskan - 31 jan 19 kl. 21:00

Automater med danska reskort i Malmö

MALMÖ Under 2019 kommer kortautomater för det danska rejsekortet att sättas upp på tågstationerna i Hyllie och Triangeln. Det kommer underlätta för danska resenärer, och är ett resultat av ökat resande över sundet, uppger DSB till News Øresund.Under våren 2017 sattes kortautomater kopplade till rejsekortet upp på Malmö Centralstation.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Lister fick jubla i Malmö

TENNIS Cornelia Lister spelade hem damklassen i vintertourtävlingen Rebound Ace Open på Fair Play stadion.
Fair Play-spelaren finalslog Jacquline Nylander Altelius, Lidingö TK, med 6-2, 6-4.Det var fjärde gången som Lister vann tävlingen i Malmö.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hon har mött många av våra läsare

REPORTER Elisabeth von Hofsten passar på att fylla år på Världsbokdagen, den 23 april. Och hon har faktiskt ett förflutet som antikvariatsbokhandlare – men främst har hon varit journalist.Namn: Elisabeth von Hofsten
Yrke: Pensionerad journalist
Familj: Sambon Kenneths, fyra barn från tidigare äktenskap, åtta barnbarn.

Skånskan - 13 timmar sedan

Morgonens viktigaste nyheter

Nyheter.

Skånskan - 15 timmar sedan

Städares arbetsmiljö kritiseras

Skurup Arbetsmiljöverket har besökt Skurups kommun och kommit fram till att kommunen måste förbättra sina arbetsmiljörutiner rörande lokalvården.
Kommunen bör se till att det finns rutiner som säkerställer att det finns tillräckligt med resurser och kunskap för att bedriva arbetsmiljöarbete. Kommunen uppmanas också att undersöka risker för belastningsskador i arbetsflödet.

Skånskan - Igår: 19:47

En frihetsberövad efter bråk vid Järnåkraskolan

Lund En person i 20-årsåldern har frihetsberövats efter ett misstänkt knivbråk i närheten av Järnåkraskolan på torsdagseftermiddagen.Klockan 15.48 får polisen larm om bråket, som ska ha hänt någonstans i närheten av Järnåkraskolan.

Skånskan - Igår: 18:00

Stor villa på 260 kvadratmeter såld i Abbekås

Abbekås 4 700 000 kronor fick Folke Daniel Mattias Larsson, 41, och Åsa Malin Strömbäck, 46, ge för huset på adressen Örmölla 1616 i Abbekås. Huset byggdes 2005 och har en boyta på 260 kvadratmeter. Till det hör en tomt på 3 107 kvadratmeter.

Skånskan - Igår: 15:30

Lek och aktiviteter tar med barnen på Sverigevandring

HÖRBY
Fritidsbarnen på Älvdalsskolan har under våren gett sig ut på en Sverigevandring.
Eleverna turas om att bära ett aktivitetsarmband som ska sporra till rörelse.
Armbandet registrerar hur mycket de rör på sig, och de uppmätta sträckorna prickas in på en Sverigekarta.

Skånskan - Igår: 10:16

Rånad på jacka och mobil

LUND En 15-årig pojke tvingades lämna i från sig jacka och mobil till flera unga rånare.
Det hände på Botulfsgatan i Lund i onsdags kväll vid 21-tiden. Där mötte 15-åringen tre-fyra okända killar.

Skånskan - Igår: 10:16

Bil blev helt utbränd

LUND Natten till torsdag sattes en bil i brand vid Nöbbelövs torg i Lund.
Polisen och räddningstjänst fick larmet någon minut efter klockan tre på natten. När de kom till platsen var bilen helt övertänd.

Skånskan - Igår: 10:16

Tog sig in via altanen

LUND Tjuven tog sig in genom en olåst altandörr i villan och sökte igenom bostaden på Slånbärsgränden i Lund.
Inbrottet genomfördes någon gång mellan klockan 14.15 och 16 på onsdagen men vad som eventuellt stulits var på torsdagen inte klart..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.