Dalarnas tidningar > Nyheter

Tuesday, 22 January, 06:58

Dalarnas tidningar - 01 mar 16 kl. 17:44

Salim från Afghanistan åkte Halvvasan – på tre timmar!Skidhjälpen startades för ett par år sedan som ett integrationsprojekt i Orsa. Grundaren Adam Johansson från Rättvik hjälper nyanlända barn och ungdomar i Orsa att lära sig längdskidåkning. Förra året hade man två lag i Stafettvasan som åkte i mål på åtta respektive nio timmar..
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Afghanistan, Halvvasan, Orsa, Adam Johansson, Rättvik, Stafettvasan

Dela artikeln

180 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Salimfrån , Afghanistan, åkte, Halvvasan, tre, timmar
YLE - 03 maj 17 kl. 04:15

Mohammad avvisades till Afghanistan: “Alla här föraktar mig för att jag inte lyckades”

Hittills har 16 personer med afghanskt ursprung tvångsdeporterats från Finland till Afghanistan, de senaste i april i år. Men landet saknar möjlighet att ta emot flyktingarna. Utan kontakter till bostad eller arbete blir det en svår tillvaro, speciellt i det krigsdrabbade och oroliga landet.

YLE - 10 nov 15 kl. 15:18

Flera asylsökande till Finland igen, många från Afghanistan

Antalet asylsökande ökar både här hemma och i Sverige. De flesta som nu söker asyl kommer från Afghanistan. Antalet asylsökande som kommer till Finland ökar igen, det skriver tidningen Helsingin Sanomat.

BT - 14 nov 13 kl. 11:05

Stoppa utvisningarna till Afghanistan

Afghaner som sökt skydd i Sverige utvisas med tvång trots att säkerhetsläget förvärras, påtalar Flyktinggruppernas riksråd. Polisen hämtar nu in ungdomar och andra afghaner för att genomföra ännu en gruppdeportation. Många experter befarar att den interna konflikten kommer att intensifieras i Afghanistan då de utländska trupperna lämnar landet 2014.

Cornucopia - 07 feb 16 kl. 14:27

Afghanistan tar inte emot utvisade - alla afghaner får stanna i Sverige tills vidare

Afghanistan tar inte längre emot sina medborgare som utvisats från Sverige. Det betyder i praktiken att alla asylsökande som fått avslag lugnt kan stanna kvar i Sverige, då Nationella Transportenheten (NTE) inte kan avvisa dem till sitt hemland. Man har rent av fått flyga hem utvisade igen och släppa dem fria i Sverige.

SmålandsPosten - 21 jan 14 kl. 07:28

Lasse Bengtsson: Afghanistan ? om en yttre och inre resa

Boken Afghanistan är ingen tungviktare, snarare en personlig dokumentation av en upplevelserik resa, för Bengtsson är nyfiken, positiv och engagerad. Han skriver dessutom lättsamt och bjuder på sig själv Det började med att Lasse Bengtsson var trött på jobbet som program­ledare på TV4, det hade förändrats, kommersiella hänsyn hade tagit över. Han kände att han ville någonting annat och så dök annonsen som informatör för Svenska Afghanistankommittén (SAK) upp.

HBL - 29 apr 13 kl. 20:10

Finland ökar sitt stöd till Afghanistan

Afghanistans president Hamid Karzai har en tydlig målsättning med sina resor till Finland, Estland och Danmark. Afghanistan har bara 1,5 år på sig att försäkra sig om stödet från omvärlden tills landets egna säkerhetstrupper ska ta över ansvaret för ordningen.Karzai, som besökte Finland i dag måndag, hoppas på direkt stöd av Finland, men också på en modell för utvecklandet av skolsystemet samt förslag på olika möjligheter att utnyttja naturresurser.

Nya Wermlands Tidningen - 29 feb 12 kl. 07:30

Helge Karlsson snabb i HalvVasan

Drygt 4 000 skidåkare körde HalvVasan över 45 kilometer mellan Oxberg och Mora på tisdagen, flera av dem från Karlskoga och Degerfors..

SVT - 26 feb 13 kl. 08:20

9.45: Live från Halvvasan

SVT Gävledala sänder direkt från HalvVasan kl 09:45 - 10:15 och 13:30 -14:00.

Dalarnas tidningar - 18 mar 14 kl. 19:45

Många i kö för Tjej- och Halvvasan

Då Vasaloppet öppnade för anmälan till Tjejvasan och Halvvasan klockan 19 i tisdags kväll låg nästan fyra tusen personer och väntade på att anmäla sig..

DalaDemokraten - 28 feb 17 kl. 13:49

Först i mål i Halvvasan – nu siktar Nusnäshoppet högt på söndag: "Ambitionen är minst topp hundra"

Efter 45 kilometers hårt arbete i spåren var till sist Jonathan Hedbys, Nusnäs IF, först över mållinjen i Halvvasan.
Hans tid, 2.25.

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - 14 dec 17 kl. 15:25

Leif Lindström förnekar att han ifrågasatt eller kritiserat Frida Holmgren

Kommunalrådet Leif Lindström (V) i Borlänge är en av de två män som pekas ut för att ha ifrågasatt och kritiserat Frida Holmgren. Han förnekar allt. – Det stämmer inte alls.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 08:58

Varannan svensk köper julklappar sista veckan före julafton – en procent klara med inköpen före midsommar

Nu är julruschen igång på allvar. Försäkringsbolaget If:s undersökning visar att varannan svensk fixar julklappsköpen under den sista veckan..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:32

Snabbare akutvård med ny screening: "Välkomnas"

Äldre, sköra patienter som söker akutvård har ofta en komplex sjukdomsbild. Med ett nytt screeningverktyg ska de upptäckas och få vård snabbare. Nu ska metoden utvärderas på bland annat Falu lasarett..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:45

Kommunens sista miljöpris delas ut till länets enda Viltjour

Dalarnas enda rehabiliteringsanläggning för vilda djur finns i Rättvik och drivs av Emma och Lars-Christer Billbäck. Nu får de ta emot Rättviks kommuns eget miljöpris. – Vi är jätteglada över det här priset, säger Emma Billbäck.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 06:41

En person förd med ambulans till sjukhus efter att ha voltat med personbil

På fredagsmorgonen fick en person föras med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka i Hedemora kommun..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Lions skänker julgåvor för 56 000 kronor till familjer i Leksand

Tillsammans med Coop i Leksand överlämnade Lions 88 presentkort till socialförvaltningen som kommer fördela dem till behövande inför julen. – Det är tänkt som en guldkant för de som har det tufft, säger presidenten i Lions Leksand Sture Alfredsson..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Hon bryter mansdominansen – Här är kyrkans nya makthavare i Rättvik

För första gången leds kyrkofullmäktige i Rättvik av en kvinna. Ordförandeklubban tas nämligen över av Joanna Stridh (C), som också har flera tunga kommunalpolitiska uppdrag. – För mig är kyrkan en mycket viktig del av samhällslivet, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.