Skånskan > Opinion

Thursday, 20 September, 06:27

Skånskan - 01 mar 16 kl. 14:00

Terränglöpare i Stävie springer för sjuka barnStävie Kom igång med löpsäsongen och gör samtidigt en insats för sjuka barn.
Det är tanken bakom söndagens upplaga av Stävie Trail, det tredje i ordningen.– Intresset är så otroligt stort. Jag blir chockad varje år. Platserna var fyllda vid nyår, helt utan marknadsföring, säger Anna Nystedt som tillsammans med Sarah Jaxell arrangerar loppet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Stävie, Kom, Stävie Trail, Anna Nystedt, Sarah Jaxell, Ronald McDonalds, Lund, Nystedt, Skåne, Göteborg, Småland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Terränglöparei , Stävie, springerför , sjuka, barn
Magazin24 - 19 sep 13 kl. 15:49

Utmaning i tuff terräng

Golden Weekend, den årliga orienteringstävlingen som arrangeras av Arboga OK och Köping-Kolsva OK, går av stapeln nu till helgen. Då kan man bland annat prova på Golden Weekend Challenge som är en mer äventyrlig bana. ”Challenge” är tekniskt enklare och fysiskt tuffare.

Skånskan - 07 feb 16 kl. 10:30

Han bjuder in till terränglopp vid Dalby stenbrott

DALBY Sverige första terränglopp på temat vego ordnas vid Skåneleden i Dalby stenbrott i maj. Redan nu i februari är hälften av anmälningsplatserna fulla.Trailrunning
Trailrunning eller terränglöpning är ett tämligen nytt begrepp i Sverige och avser oftast i all enkelhet den mest naturliga, ädla och kanske även den äldsta formen av idrott eller motion, nämligen löpning på naturstigar.

SmålandsPosten - 06 jun 14 kl. 21:40

Formstarka tjejer segrade i Möbelriket Trail Run

Det var tjejerna i form av Elna Forsberg från Lammhult och Jenny Bieselt från Ljungby som glädjeämnena ur länssynpunkt då andra upplagan av Möbelriket Trail Run avgjordes med start och mål i hembygdsparken i Lammhult på nationaldagen. – Kul att springa en tävling där jag tränat så många gånger, sa Elna Forsberg, numera boende i Huskvarna och tävlande för Hakarpspojkarna.
Elna var första tjej i mål i milloppet med tiden 48,26 och nästan fyra minuter före tvåan Beatrice Gustavsson, Eksjö.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Tankens tyranni på festivalen

Klottret i en cykeltunnel i Hässleholm i början av 90-talet har hamnat i fokus för en experimentell film som deltar i Nordisk Panoramas kortfilms-tävling. Visningen är världspremiär för Magnus Rutbergs Sanctuary.
– Att den kommit med tar jag som ett bevis på att den fungerar.

Skånskan - 9 timmar sedan

Upprörda känslor om bränderna

OXIE Temat för onsdagskvällens möte i Oxiebiblioteket var hur polisen, räddningstjänsten och Malmö stad arbetar för att stoppa de anlagda bränder som de senaste månaderna har drabbat Oxie.
Av de många upprörda känslorna att döma var det tydligt att ortsborna inte är nöjda med myndigheternas resultat.Den centrala frågan, som Oxieborna ville ha svar på, var om polisen har gripit någon misstänkt för bränderna.

Skånskan - 9 timmar sedan

Möregårdh klar för huvudturneringen

Bordtennis EM-debutanten Truls Möregårdh är klar för huvudturneringen efter en ny strålande insats i Alicante. I den sista gruppspelsmatchen besegrade 16-åringen engelsmannen Paul Drinkhall med 4-1 i set.Eslövsspelaren vann båda sina gruppspelsmatcher på tisdagen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Går under huden på Monica Z

Monica Zetterlunds liv har redan porträtterats i såväl dokumentärer som på film. När det nu tar plats på Hipps scen har fakta fått en underordnad roll till fantasi och drömmar.
– När jag såg filmen, Monica Z, tyckte jag historien passade bättre på teatern, säger regissören Heinrich Christensen, som också var den som kläckte idén till föreställningen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Hus i Kågeröd har fått ny ägare

Kågeröd Försäljningen av fastigheten på adressen Lilla Killegården 2753 i Kågeröd är nu klar. Ny ägare är Mattias Adam Färsén, 48 år, och säljare är Gerd Wivi-Ann och Stanislaw Teodor Blinkowski. Huset är byggt 1964 och har en boyta på 72 kvadratmeter.

Skånskan - 12 timmar sedan

Lantbruksfastighet i Skurup såld

Skurup Försäljningen av lantbruksfastigheten på adressen Nällevad 133 i Skurup är nu klar. Nya ägare blir Erik Mikael och Carl Martin Säfsten, 57 och 27 år, som köper fastigheten av Finn och Elisabeth Lendelund. Huset har en boyta på 376 kvadratmeter.

Skånskan - 12 timmar sedan

127 kvadratmeter stort hus i Osbyholm, Hörby sålt

Hörby Sebastian Johansson, 25, och Caroline Isaksson, 34, har tagit över fastigheten på adressen Osbyholm Hagadalsvägen 7 i Osbyholm, Hörby från Per Evald Martin Martinsson. Ägarbytet blev klart i augusti 2018 och köpesumman blev 1 860 000 kronor. Det 127 kvadratmeter stora huset är byggt 1953.

Skånskan - 12 timmar sedan

Huset på Dammgatan 17 i Höör får ny ägare

Höör Ingrid Fia Steimer, 60 år, ärver fastigheten på Dammgatan 17 i Höör efter Lilian Steimer. Ägarbytet blev klart i augusti 2018. Husets byggår är 1978 och det har en boyta på 122 kvadratmeter.

Skånskan - 12 timmar sedan

Vill döpa om hållplatsen n heta S:t Petri

MALMÖ Byt namn på hållplatsen vid S:t Petri kyrka till just S:t Petri kyrka.
Det skriver församlingsherde Albin Tanke i ett mejl till Skånetrafiken.– S:t Petri kyrka är Malmö citys äldsta byggnad och firar 700 år under 2019.

Skånskan - 12 timmar sedan

Strömavbrott stänger tunnelbanestationer

Inrikes Stockholms lokaltrafik stänger ett flertal tunnelbanestationer sedan ett strömavbrott inträffat. Strömavbrottet inträffade längs den gröna linjen vid 16.20-tiden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.