Skånskan > Opinion

Saturday, 16 February, 22:21

Skånskan - 01 mar 16 kl. 14:00

Terränglöpare i Stävie springer för sjuka barnStävie Kom igång med löpsäsongen och gör samtidigt en insats för sjuka barn.
Det är tanken bakom söndagens upplaga av Stävie Trail, det tredje i ordningen.– Intresset är så otroligt stort. Jag blir chockad varje år. Platserna var fyllda vid nyår, helt utan marknadsföring, säger Anna Nystedt som tillsammans med Sarah Jaxell arrangerar loppet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Stävie, Kom, Stävie Trail, Anna Nystedt, Sarah Jaxell, Ronald McDonalds, Lund, Nystedt, Skåne, Göteborg, Småland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Terränglöparei , Stävie, springerför , sjuka, barn
Magazin24 - 19 sep 13 kl. 15:49

Utmaning i tuff terräng

Golden Weekend, den årliga orienteringstävlingen som arrangeras av Arboga OK och Köping-Kolsva OK, går av stapeln nu till helgen. Då kan man bland annat prova på Golden Weekend Challenge som är en mer äventyrlig bana. ”Challenge” är tekniskt enklare och fysiskt tuffare.

Skånskan - 07 feb 16 kl. 10:30

Han bjuder in till terränglopp vid Dalby stenbrott

DALBY Sverige första terränglopp på temat vego ordnas vid Skåneleden i Dalby stenbrott i maj. Redan nu i februari är hälften av anmälningsplatserna fulla.Trailrunning
Trailrunning eller terränglöpning är ett tämligen nytt begrepp i Sverige och avser oftast i all enkelhet den mest naturliga, ädla och kanske även den äldsta formen av idrott eller motion, nämligen löpning på naturstigar.

Skånskan - 09 dec 18 kl. 16:30

”Blött, mörkt, regnigt och lerigt”

TJÖRNARP När ultralöparen Daniel Lilliehök från Stockholm vid lunchtid på söndagen sprang i mål hade han varit ute i terrängen runt Tjörnarp och sprungit i över 27 timmar.
– Det var blött, mörkt, regnigt och lerigt, sammanfattade han.Det handlade om femårsjubilerande Tjörnarparen Trail Ultra – en stentuff utmaning som ett gäng entusiaster arrangerar i de Mellanskånska skogarna.

SmålandsPosten - 06 jun 14 kl. 21:40

Formstarka tjejer segrade i Möbelriket Trail Run

Det var tjejerna i form av Elna Forsberg från Lammhult och Jenny Bieselt från Ljungby som glädjeämnena ur länssynpunkt då andra upplagan av Möbelriket Trail Run avgjordes med start och mål i hembygdsparken i Lammhult på nationaldagen. – Kul att springa en tävling där jag tränat så många gånger, sa Elna Forsberg, numera boende i Huskvarna och tävlande för Hakarpspojkarna.
Elna var första tjej i mål i milloppet med tiden 48,26 och nästan fyra minuter före tvåan Beatrice Gustavsson, Eksjö.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Jojk och popschlager i final

Mello Det var veterantätt bland dem som gick vidare från Melodifestivalens deltävling i Leksand,
Det var två Melloveteraner som gick direkt till final. Jon-Henrik Fjällgren, som ställde upp med bidraget Norrsken, deltog för tredje gången och precis som de båda andra gick han direkt till final med sin jojk. Finallist nummer 2, Lina Hedlund, har varit med både som soloartist, tillsammans med sin syster Hanna Hedlund och dessutom två gånger som medlem av Alcazar.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stängsel och övergång ska minska viltolyckorna

SVEDALA Arbetet med att sätta upp viltstängsel längs 108:an är i slutfasen, ekodukten i Börringe över E65 invigs i april och nu väntar försöksprojektet med sensorer som varnar för vilt.
Men fortfarande är runt 300 vilda djur årligen involverade i trafikolyckor enbart i Svedala kommun.De senaste fem åren har strax under 300 rådjur, hjortar, vildsvin och några älgar korsat vägar i Svedala kommun och orsakat trafikolyckor.

Skånskan - 5 timmar sedan

Växande festival med skånska producenter

möllan I fjor blev besökstrycket så stort att Skånes Dryckesproducenter fann för gott att dubblera området till årets Dryckesfestival.
Av tillströmningen till årets festival var beslutet rätt. Redan vid lunchtid på lördagen köade Malmöborna för att få smaka på lokalt producerade förfriskningar.

Skånskan - 6 timmar sedan

Hus på 130 kvadratmeter från 1973 sålt i Sjöbo

Sjöbo Försäljningen av fastigheten på Västra Lindvägen 210 i Sjöbo är nu klar. Nya ägare är Daniel Ahlqvist, 28, och Stefhanie Lindblad, 29, och säljare är Kurt Leif Morgan Strömbäck. Det 130 kvadratmeter stora huset är byggt 1973.

Skånskan - 7 timmar sedan

Donald Trump vill se undantagstillstånd

Donald Trump hotar med att införa undantagstillstånd i landet för att kunna bygga muren mellan USA och Mexico som han lovat sin väljarbas.
Detta är långt i från hur ett nationellt undantagstillstånd är avsett att användas och meningsmotståndare varnar för att det för landet i auktoritär riktning. Trump skapar en farlig precedens för att använda den extrema åtgärden undantagstillstånd som utpressning för att få igenom impopulär eller orealistisk politik.

Skånskan - 7 timmar sedan

Nostalgisk flygresa på museet

ESLÖV Från och med i dag, lördag, visas två nya utställningar om flyg på Eslövs stadsmuseum. En om att resa med flyg och en om Eslövs flygklubb, som firar 80-årsjubileum i år.Eslöfs museiförenings ordförande Kenneth Malmström avgår i mars och sluter cirkeln med en ny flygutställning på Eslövs stadsmuseum – den förra var för tio år sedan när han blev medlem i föreningen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Varnar för trafikkaos vid Mariaskolan

Skurup Förstör inte trafiksituationen vid Mariaskolan med en serviceväg till nya skolan.
Det uppmanar KPR, kommunala pensionärsrådet i Skurup.
– Det är redan en pressad trafiksituation vid skolan.

Skånskan - 7 timmar sedan

En ny nationell handlingsplan mot cancer

Vi är alla drabbade av cancer, vare sig vi själva fått en diagnos, eller någon närstående. Det är en fruktansvärd sjukdom, men om det ens kan vara möjligt är cancer ännu värre när barn insjuknar. 
  Varje dag får statistiskt sett en familj runt om i Sverige beskedet att deras barn har cancer.

Skånskan - 7 timmar sedan

Nya ägare till hus i Marieholm

Marieholm Fastigheten på Ringvägen 51 i Marieholm har fått nya ägare. Köpare är Evelina Ingegärd Teresia Widehammar, 23, och Niclas Hansen, 30, och säljare är Linn Bengtsson och Jakob Persson. Köpet blev klart i februari 2019 och priset blev 2 375 000 kronor.

Skånskan - 8 timmar sedan

162 kvadratmeter stort hus i Höör sålt

Höör Fastigheten på adressen Rodelgränd 4 i Höör har fått nya ägare. Köpare är Carina Claesson, 53, och Bertil Magni Torbjörn Mårtensson, 56, från Hörby, och säljare är Lea och Per Blomberg. Köpet blev klart i februari 2019 och priset blev 3 150 000 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.