Skånskan > Opinion

Wednesday, 21 November, 20:49

Skånskan - 01 mar 16 kl. 14:00

Terränglöpare i Stävie springer för sjuka barnStävie Kom igång med löpsäsongen och gör samtidigt en insats för sjuka barn.
Det är tanken bakom söndagens upplaga av Stävie Trail, det tredje i ordningen.– Intresset är så otroligt stort. Jag blir chockad varje år. Platserna var fyllda vid nyår, helt utan marknadsföring, säger Anna Nystedt som tillsammans med Sarah Jaxell arrangerar loppet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Stävie, Kom, Stävie Trail, Anna Nystedt, Sarah Jaxell, Ronald McDonalds, Lund, Nystedt, Skåne, Göteborg, Småland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Terränglöparei , Stävie, springerför , sjuka, barn
Magazin24 - 19 sep 13 kl. 15:49

Utmaning i tuff terräng

Golden Weekend, den årliga orienteringstävlingen som arrangeras av Arboga OK och Köping-Kolsva OK, går av stapeln nu till helgen. Då kan man bland annat prova på Golden Weekend Challenge som är en mer äventyrlig bana. ”Challenge” är tekniskt enklare och fysiskt tuffare.

Skånskan - 07 feb 16 kl. 10:30

Han bjuder in till terränglopp vid Dalby stenbrott

DALBY Sverige första terränglopp på temat vego ordnas vid Skåneleden i Dalby stenbrott i maj. Redan nu i februari är hälften av anmälningsplatserna fulla.Trailrunning
Trailrunning eller terränglöpning är ett tämligen nytt begrepp i Sverige och avser oftast i all enkelhet den mest naturliga, ädla och kanske även den äldsta formen av idrott eller motion, nämligen löpning på naturstigar.

SmålandsPosten - 06 jun 14 kl. 21:40

Formstarka tjejer segrade i Möbelriket Trail Run

Det var tjejerna i form av Elna Forsberg från Lammhult och Jenny Bieselt från Ljungby som glädjeämnena ur länssynpunkt då andra upplagan av Möbelriket Trail Run avgjordes med start och mål i hembygdsparken i Lammhult på nationaldagen. – Kul att springa en tävling där jag tränat så många gånger, sa Elna Forsberg, numera boende i Huskvarna och tävlande för Hakarpspojkarna.
Elna var första tjej i mål i milloppet med tiden 48,26 och nästan fyra minuter före tvåan Beatrice Gustavsson, Eksjö.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Hus på 110 kvadratmeter sålt i Lövestad

Lövestad Isak Hansson, 23 år, har tagit över fastigheten på Stora Vanstadsvägen 847 i Lövestad från Inge och Elsa Ann-Marie Persson. Ägarbytet blev klart i november 2018 och köpesumman blev 1 450 000 kronor. Huset har en boyta på 110 kvadratmeter.

Skånskan - 4 timmar sedan

Regionledningen oroad över Sonys varsel i Lund

Lund. Sony Mobile har varslat 200 medarbetare i Lund om uppsägning. Regionledningen ser med oro på utvecklingen och har initierat ett arbete för att stoppa en mer omfattande företagsflykt.

Skånskan - 4 timmar sedan

Regionen tar grepp om hela Skåne

Skåne En ny lag ger Region Skåne ansvar att ta fram en samlad plan för den fysiska planeringen av hela länet tillsammans med Skånes 33 kommuner.Regionen och kommunerna har i flera år samarbetat kring den regionala storleken på planeringen om vad och var det ska byggas.
Arbetet går under namnet Strukturbild Skåne och handlar om att skapa en övergripande samsyn på planeringen eventuell bebyggelse, infrastruktur, kollektivtrafik och gröna områden.

Skånskan - 4 timmar sedan

117 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till ny ägare

Eslöv 2 200 000 kronor fick Suprema Sweden AB ge för huset på Staffansvägen 11 i Eslöv. Huset byggdes 1949 och har en boyta på 117 kvadratmeter. Köpet från säljaren Ingrid och Kjell Karlsson blev klart i oktober 2018.

Skånskan - 5 timmar sedan

Allt fler kameror sätts upp

lund I veckan gick Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande, ut med att han vill att både Klostergårdsskolan och Klostergårdens centrum kameraövervakas.
Samtidigt jobbar kommunen och polisen för att få kameraövervaka flera platser i Lunds centrum.Joakim Nyberg, kommunpolis, ser inga integritetsrisker med den ökade övervakningen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Anshelms hus ska byggas om rejält

lund Tekniska högskolans (LTH) byggnader från 1960-talet behöver moderniseras.
Nu satsar ägaren Akademiska hus nära en halv miljard på en ombyggnad och renovering av M-huset.Den exakta summan som budgeteras är 460 miljoner kronor.

Skånskan - 5 timmar sedan

Gripen efter dödshot på Ica

BUNKEFLOSTRAND En 55-årig man greps av polis på onsdagsmorgonen efter en incident på Ica i Bunkeflostrand.
Enligt polisanmälan gjorde sig 55-åringen skyldig till olaga hot genom att säga till en 44-årig man att han skulle skjuta ihjäl denne.
Händelsen ska ha inträffat klockan 08.

Skånskan - 5 timmar sedan

Vittnen söks efter inbrott

ESLÖV På tisdagsmorgonen gjordes ett inbrott i en villa på Helgonavägen i Eslöv. Inbrottet har skett någon gång mellan klockan åtta och strax efter klcokan tio på morgonen.
Tjuven eller tjuvarna har brutit upp ytterdörren och sedan genomsökt hela huset och källaren.

Skånskan - 5 timmar sedan

Lurpassade för attack mot ex

ESLÖV En 26-årig man är misstänkt för att ha överfallit en kvinna som han tidigare haft en relation med. Kvinnan lämnade tidigt på tisdagsmorgonen sin bostad i centrala Eslöv, när klockan bara var sex på morgonen.
Den 26-årige mannen ska då ha stått och väntat på henne utanför bostaden.

Skånskan - 5 timmar sedan

92 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt

Sjöbo 1 600 000 kronor fick Anna Linnéa Josefine Stéen, 26, ge för huset på Skogsgatan 12 i Sjöbo. Det 92 kvadratmeter stora huset är byggt 1932. Köpet från säljaren Amanda Andersson blev klart i november 2018.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.