Skånskan > Opinion

Tuesday, 19 June, 04:32

Skånskan - 29 feb 16 kl. 06:00

Smålandsvägen stängs den 7 marsESLÖV 7 mars är Trafikverkets byggstart för Marieholmsbanan i Eslöv och då stängs Smålandsvägen av.
Tågbanan måste vara klar till 11 december då Skånetrafikens nya tidtabeller börjar gälla. Annars finns risk att man får vänta ett år på att åka pågatåg från Eslöv till Teckomatorp och vidare mot Helsingborg.Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott informerades om hållpunkterna och alla datum i veckan.
Smålandsvägen i Eslöv ska gå under järnvägen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
EslÖv, Trafikverkets, Marieholmsbanan, Eslöv, Smålandsvägen, Skånetrafikens, Teckomatorp, Helsingborg, Norregatan, Johan Andersson, Henrik Wöhlecke, Eslövs, Marieholm, Marieholm Bron, Marieholms, Sveab, Lagmansgatan, Karidal, Ängelholm

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smålandsvägen, stängsden 7 , mars
Nyan - 04 aug 17 kl. 15:57

Arbetet med Ålandsvägen fortsätter

På måndag den 7 augusti fortsätter arbetet med ombyggnaden av Ålandsvägen efter sommaruppehållet skriver Mariehamns stad i ett pressmeddelande. Nu ska trottoaren mellan Norragatan och Nygatan färdigställas och avsnittet Nygatan-Köpmansgatan byggs om. Ålandsvägen stängs av för genomfartstrafik mellan Nygatan och Köpmansgatan och korsningen vid Nygatan stängs av helt i inledningsskedet.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Vägtunnel gjuts på plats under Smålandsvägen

Eslöv Smålandsvägen har varit avstängd för trafik sedan i början av mars.
Om ett par veckor stängs även Norregatan.
Under tiden arbetar Sveab med att gjuta de båda järnvägsbroar som ska låta bilar, cyklar och gående slippa bomfällning i framtiden.

Skånskan - 14 nov 16 kl. 15:04

Smålandsvägen öppen igen

Eslöv Sedan i början av mars i år har billister fått vända på Smålandsvägen, som har byggts om under arbetet med Marieholmsbanan.
Nu har den nybyggda viadukten öppnats för bilar. ERWP.

Nyan - 19 mar 17 kl. 10:45

Utökad avstängning på Ålandsvägen

Ålandsvägen mellan Norra Esplanadgatan och Norragatan stängs av för biltrafik från och med måndag, 20 mars. Fotgängare kan fortfarande gå längs trottoaren på västra sidan.

Det skriver Mariehamns samhällstekniska avdelning i ett pressmeddelande.

Nyan - 16 nov 16 kl. 15:03

Arbetet med Ålandsvägen kan inledas i mars

Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen. Det innebär att arbetet nu kan ges ut på entreprenad.
Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen.

Nyan - 16 feb 18 kl. 18:55

Ålandsvägen till nämnden i mars

Redovisningen för den första etappen av ombyggnaden av Ålandsvägen är snart klar. Slutrapporten blir offentlig om ett par veckor.
Diskussionerna kring projektet Ålandsvägen har varit livliga och det har spekulerats mycket kring hur projektpengarna egentligen har använts.

Nyan - 03 apr 17 kl. 13:18

Tidtabellen håller för Ålandsvägen

Stadens eget arbete på Ålandsvägen blir klart den 24 april då byggentreprenören får tillträde till gatan.

– Inga förseningar har drabbat gatubygget, säger projektchef Håkan Lindén.
I projektplanen för Ålandsvägens ombyggnad heter det att stadens egen del av arbetet, vatten-, avlopps- och andra kabelarbeten, skulle ha varit klart den 20 mars.

Nyan - 26 okt 17 kl. 09:10

”Ålandsvägen utagerad fråga”

De senaste veckornas diskussioner om bland annat färgen på graniten, tjockleken på gatstenarna och dräneringen på ombyggnadsaktuella Ålandsvägen i Mariehamn behandlades på infrastrukturnämndens möte i förrgår. – Jag redde ut alla missförstånd och min uppfattning är att nämnden blev nöjd med svaren och att frågan nu är utagerad, säger stadens infrastrukturdirektör Kai Söderlund. Det står också klart att nämnden inte ändrar sig i frågan om att ta bort de nuvarande träden längs gatan för att ersätta dem med nya.

Nyan - 23 jan 18 kl. 13:56

Sorgeband för Ålandsvägens träd

Ett stort svart sorgeband och tända gravljus kring ett av träden vid Ålandsvägen har väckt uppmärksamhet. Enligt inlägg som publicerades på det sociala mediet Instagram i lördags är det användaren alterego_artist som gjorde installationen i lördags för att uppmärksamma att ”Snart är träden längs Ålandsvägen ett minne blott.” Att oxlarna längs Ålandsvägen ska bytas ut i samband med ombyggnaden av vägen har även tidigare väckt uppmärksamhet.

Trelleborgs Allehanda - 14 maj 13 kl. 06:05

500 kräver säkrare cykelväg längs 101:an

Foto: Claes Nyberg
Se till att det byggs en säker gång- och cykelväg mellan Grönby och Anderslöv. Det föreslår ungefär 500 Söderslättsbor som skrivit på en namnlista som Byarådet lämnade in till kommunen på måndagen.
-Det finns inga allmänna kommunikationer mellan byarna, säger Gert Nilsson, sekretare i Byarådet i Trelleborgs kommun, som tillsammans med ordförande Lennart Kristensson lämnade in namnlistorna till tekniska nämnden på kommunen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Cancersjuk 89-åring nekades få mat hem

Sjöbo En 89-årig man som är cancersjuk ansökte hos kommunen om att få mat levererad till sitt hem tre gånger i veckan. Vård- och omsorgsnämnden sa nej men nu får mannen rätt efter en dom i förvaltningsrätten.Mannen, som har drabbats av prostatacancer, har sökt matdistribution hos kommunen för att han har blivit kraftigt försämrad i sin sjukdom och även varit inlagd på lasarett under en period.

Skånskan - 9 timmar sedan

Henneman tog hem svenskmötet

TENNIS Nu är huvudturneringen i Swedish Ladies i Ystad i full gång.En av dem som på måndagen gick vidare från den första till andra rundan var Cajsa Wilda Henneman, som vann det rena svenskmötet mot Julia Rosenqvist: 6-3, 4-6, 6-3.
Totalt stod sju singelmatcher på måndagsschemat.

Skånskan - 9 timmar sedan

Buss krockade med bil – en skadad

Vid 18.00-tiden var en buss och en personbil inblandade i en olycka på Lovisagatan.Personen som färdades i personbilen ska ha blivit lindrigt skadad.

Skånskan - 11 timmar sedan

Fotbollsfebern intog Stora torg

Eslöv Det är tolv år sedan Sverige var med i VM. Det rådde god stämning på Stora torg i Eslöv under Sveriges första match mot Sydkorea på måndagen.Under fem veckors tid kommer alla VM:s matcher visas på Stora torg i Eslöv i sommar.

Skånskan - 11 timmar sedan

Bedragare låtsades vara professor

Malmö universitet lurades på en professorslön av en person som utgav sig för att vara en anställd professor - unikt menar polisen. Detta rapporterar P3 Nyheter.Det var i början av maj som universitetet fick ett mejl från en av sina proffesorer.

Skånskan - 13 timmar sedan

Mållöst efter första halvlek

VM Efter första halvlek står det fortfarande 0-0 i matchen mellan Sverige och Sydkorea.Sverige hade flera bra skott på mål men första halvlek i Sveriges VM-premiär förblev mållös. Inledningsvis dominerade Sydkorea på planen men efter det tog Sverige alltmer över kontrollen..

Skånskan - 14 timmar sedan

Fotbollsfest i parken med samba och stor optimism

Malmö Sambarytmer och stor optimism präglade stämningen i Malmö Folkets park, dit folk kom strömmande från alla håll för att bevittna Sveriges första VM-match.Filip och Vincent Unoson bor utanför Staffanstorp, men såg det som en självklarhet att komma in till Folkets park och se på fotboll.
– Det är klassiskt att vara här när det är fotboll!

Skånskan - 14 timmar sedan

Okänd kastade smällare mot polisbil

Malmö. En polisbil blev under söndagen föremål för äggkastning och skadegörelseförsök under ett rutinärende.
– Vi ser allvarligt på händelsen, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Skånskan - 15 timmar sedan

Man misstänkt för misshandel

Rönås En 64-årig man är misstänkt för grov misshandel.
Det var i fredags vid tiotiden på kvällen som det uppstod bråk mellan den 64-årige mannen och en man i 70-årsåldern. Den 64-årige mannen ska bland annat ha slagit mannen med en batong och skurit honom i ena armen och låret.

Skånskan - 15 timmar sedan

Motorer stals från båtar

Karups Nygård En man i 25-årsåldern har polisanmält att någon har stulit en motor till hans båt som låg förtöjd vid båtbryggorna vid Karups Nygård. Även kablar har klippts sönder. Motorn ska vara värd 25 000 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.