Skånskan > Opinion

Wednesday, 17 October, 04:46

Skånskan - 29 feb 16 kl. 06:00

Smålandsvägen stängs den 7 marsESLÖV 7 mars är Trafikverkets byggstart för Marieholmsbanan i Eslöv och då stängs Smålandsvägen av.
Tågbanan måste vara klar till 11 december då Skånetrafikens nya tidtabeller börjar gälla. Annars finns risk att man får vänta ett år på att åka pågatåg från Eslöv till Teckomatorp och vidare mot Helsingborg.Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott informerades om hållpunkterna och alla datum i veckan.
Smålandsvägen i Eslöv ska gå under järnvägen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
EslÖv, Trafikverkets, Marieholmsbanan, Eslöv, Smålandsvägen, Skånetrafikens, Teckomatorp, Helsingborg, Norregatan, Johan Andersson, Henrik Wöhlecke, Eslövs, Marieholm, Marieholm Bron, Marieholms, Sveab, Lagmansgatan, Karidal, Ängelholm

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smålandsvägen, stängsden 7 , mars
Nyan - 04 aug 17 kl. 15:57

Arbetet med Ålandsvägen fortsätter

På måndag den 7 augusti fortsätter arbetet med ombyggnaden av Ålandsvägen efter sommaruppehållet skriver Mariehamns stad i ett pressmeddelande. Nu ska trottoaren mellan Norragatan och Nygatan färdigställas och avsnittet Nygatan-Köpmansgatan byggs om. Ålandsvägen stängs av för genomfartstrafik mellan Nygatan och Köpmansgatan och korsningen vid Nygatan stängs av helt i inledningsskedet.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Vägtunnel gjuts på plats under Smålandsvägen

Eslöv Smålandsvägen har varit avstängd för trafik sedan i början av mars.
Om ett par veckor stängs även Norregatan.
Under tiden arbetar Sveab med att gjuta de båda järnvägsbroar som ska låta bilar, cyklar och gående slippa bomfällning i framtiden.

Skånskan - 14 nov 16 kl. 15:04

Smålandsvägen öppen igen

Eslöv Sedan i början av mars i år har billister fått vända på Smålandsvägen, som har byggts om under arbetet med Marieholmsbanan.
Nu har den nybyggda viadukten öppnats för bilar. ERWP.

Nyan - 19 mar 17 kl. 10:45

Utökad avstängning på Ålandsvägen

Ålandsvägen mellan Norra Esplanadgatan och Norragatan stängs av för biltrafik från och med måndag, 20 mars. Fotgängare kan fortfarande gå längs trottoaren på västra sidan.

Det skriver Mariehamns samhällstekniska avdelning i ett pressmeddelande.

Nyan - 16 nov 16 kl. 15:03

Arbetet med Ålandsvägen kan inledas i mars

Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen. Det innebär att arbetet nu kan ges ut på entreprenad.
Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen.

Nyan - 16 feb 18 kl. 18:55

Ålandsvägen till nämnden i mars

Redovisningen för den första etappen av ombyggnaden av Ålandsvägen är snart klar. Slutrapporten blir offentlig om ett par veckor.
Diskussionerna kring projektet Ålandsvägen har varit livliga och det har spekulerats mycket kring hur projektpengarna egentligen har använts.

Nyan - 03 apr 17 kl. 13:18

Tidtabellen håller för Ålandsvägen

Stadens eget arbete på Ålandsvägen blir klart den 24 april då byggentreprenören får tillträde till gatan.

– Inga förseningar har drabbat gatubygget, säger projektchef Håkan Lindén.
I projektplanen för Ålandsvägens ombyggnad heter det att stadens egen del av arbetet, vatten-, avlopps- och andra kabelarbeten, skulle ha varit klart den 20 mars.

Nyan - 26 okt 17 kl. 09:10

”Ålandsvägen utagerad fråga”

De senaste veckornas diskussioner om bland annat färgen på graniten, tjockleken på gatstenarna och dräneringen på ombyggnadsaktuella Ålandsvägen i Mariehamn behandlades på infrastrukturnämndens möte i förrgår. – Jag redde ut alla missförstånd och min uppfattning är att nämnden blev nöjd med svaren och att frågan nu är utagerad, säger stadens infrastrukturdirektör Kai Söderlund. Det står också klart att nämnden inte ändrar sig i frågan om att ta bort de nuvarande träden längs gatan för att ersätta dem med nya.

Sydsvenskan - 06 aug 18 kl. 00:17

Två gräsbränder längs gamla landsvägen

Det började brinna på två ställen vid Vellingevägen vid Hököpinge under natten till söndagen..

Nyan - 23 jan 18 kl. 13:56

Sorgeband för Ålandsvägens träd

Ett stort svart sorgeband och tända gravljus kring ett av träden vid Ålandsvägen har väckt uppmärksamhet. Enligt inlägg som publicerades på det sociala mediet Instagram i lördags är det användaren alterego_artist som gjorde installationen i lördags för att uppmärksamma att ”Snart är träden längs Ålandsvägen ett minne blott.” Att oxlarna längs Ålandsvägen ska bytas ut i samband med ombyggnaden av vägen har även tidigare väckt uppmärksamhet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 8 timmar sedan

Efterlängtad nystart för Körsbärets dagis

lund På tisdagseftermiddagen var det fest för barn, föräldrar och personal när den nya förskolan invigdes.
Samtidigt presenterades det nya offentliga konstverket Stubben.Det har skapats av konstnären David Krantz och står på förskolans gård till glädje för barnen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Aggressiv man greps för stöld på Klostergården

Lund En väktare grep en man på måndagskvällen för stöld inne i en livsmedelsbutik på Klostergården.Vid 17.30-tiden på måndagen kallades polis till Nordanväg efter att en civilklädd väktade gripit en man för stöld utanför en matvarubutik.

Skånskan - 9 timmar sedan

Män i bråk på bakluckeloppis

Staffanstorp Två män råkade i luven på varandra i lördags på en bakluckeloppis i Staffanstorp. Det ska vara gammalt groll som låg bakom bråket.
Efterföljden av bråket är att den ene mannen misstänks för ofredande, och den andre för olaga hot.

Skånskan - 10 timmar sedan

Behandlingshem väntar på bygglov

LÖVESTAD Planerna på att starta ett behandlingshem för unga pojkar i Lövestad har försenats kraftigt.
Nu hoppas ägaren till vårdföretaget kunna sätta igång innan året är slut.Det har varit fler myndighetskrav än ägaren till vårdföretaget Zoom Care, Zidane Said, räknade med i början av året.

Skånskan - 11 timmar sedan

Kvinna letade efter katt – bestals på sina smycken

SVEDALA Den unga kvinnan ringde på och letade efter sin katt. Husägaren följde med ut i trädgården – samtidigt tog sig en kumpan in i huset och stal smycken.Det var i lördags strax före klockan 13 som det ringde på dörren hemma hos ett par i 70-årsåldern i Svedala.

Skånskan - 11 timmar sedan

Trädgårdsföretaget Bepps flyttar till Lund

Sjöbo Skogs- och trädgårdsföretaget Bepps stänger butiken i Sjöbo efter 45 år. Vid årsskiftet flyttas hela verksamheten till lokalerna i Lund.– Det är ett noga övervägt beslut.

Skånskan - 11 timmar sedan

Kvinnor i handgemäng om parkering

LUND Ett bråk om hur man ska parkera slutade med att två kvinnor gav sig på varandra fysiskt och en av dem kastade också en banan på sin kontrahent.Nu döms den ene av kvinnorna, en 60-åring, till villkorlig dom och dagsböter för misshandel och skadegörelse.
Däremot frias den andra kvinnan, en 32-åring för åtalet om misshandel.

Skånskan - 11 timmar sedan

Nu skjuts den första bron över E6:an på plats

Malmö Nu skjuts den första bron av tre på plats över E6:an norr om Malmö. Den andra följer i dagarna, och den 27 oktober räknar Trafikverket med att vägen kan öppna igen.Två broar, 4000 respektive 5000 ton tunga, har under sommaren byggts vid sidan av motorvägen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Man döms för farlig omkörning

Staffanstorp En 33-årig man från Trelleborg döms till 80 dagsböter för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada efter att ha orsakat en allvarlig trafikolycka genom att göra en farlig omkörning.Olyckan inträffade på vägen mellan Staffanstorp och Lund. 33-åringen hade sin fru och parets två små barn i bilen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Kvinna får obehagliga sms

Kävlinge Sedan i april har en 47-årig kvinna fått textmeddelande till sin telefon med innehåll som hon upplever som obehagligt. De innehåller information som är personlig, bland annat om relationer.
Kvinnan vet inte vem som skickar meddelandena..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.