Skånskan > Opinion

Monday, 17 December, 01:01

Skånskan - 29 feb 16 kl. 06:00

Smålandsvägen stängs den 7 marsESLÖV 7 mars är Trafikverkets byggstart för Marieholmsbanan i Eslöv och då stängs Smålandsvägen av.
Tågbanan måste vara klar till 11 december då Skånetrafikens nya tidtabeller börjar gälla. Annars finns risk att man får vänta ett år på att åka pågatåg från Eslöv till Teckomatorp och vidare mot Helsingborg.Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott informerades om hållpunkterna och alla datum i veckan.
Smålandsvägen i Eslöv ska gå under järnvägen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
EslÖv, Trafikverkets, Marieholmsbanan, Eslöv, Smålandsvägen, Skånetrafikens, Teckomatorp, Helsingborg, Norregatan, Johan Andersson, Henrik Wöhlecke, Eslövs, Marieholm, Marieholm Bron, Marieholms, Sveab, Lagmansgatan, Karidal, Ängelholm

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smålandsvägen, stängsden 7 , mars
Nyan - 04 aug 17 kl. 15:57

Arbetet med Ålandsvägen fortsätter

På måndag den 7 augusti fortsätter arbetet med ombyggnaden av Ålandsvägen efter sommaruppehållet skriver Mariehamns stad i ett pressmeddelande. Nu ska trottoaren mellan Norragatan och Nygatan färdigställas och avsnittet Nygatan-Köpmansgatan byggs om. Ålandsvägen stängs av för genomfartstrafik mellan Nygatan och Köpmansgatan och korsningen vid Nygatan stängs av helt i inledningsskedet.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Vägtunnel gjuts på plats under Smålandsvägen

Eslöv Smålandsvägen har varit avstängd för trafik sedan i början av mars.
Om ett par veckor stängs även Norregatan.
Under tiden arbetar Sveab med att gjuta de båda järnvägsbroar som ska låta bilar, cyklar och gående slippa bomfällning i framtiden.

Skånskan - 14 nov 16 kl. 15:04

Smålandsvägen öppen igen

Eslöv Sedan i början av mars i år har billister fått vända på Smålandsvägen, som har byggts om under arbetet med Marieholmsbanan.
Nu har den nybyggda viadukten öppnats för bilar. ERWP.

Nyan - 19 mar 17 kl. 10:45

Utökad avstängning på Ålandsvägen

Ålandsvägen mellan Norra Esplanadgatan och Norragatan stängs av för biltrafik från och med måndag, 20 mars. Fotgängare kan fortfarande gå längs trottoaren på västra sidan.

Det skriver Mariehamns samhällstekniska avdelning i ett pressmeddelande.

Nyan - 16 nov 16 kl. 15:03

Arbetet med Ålandsvägen kan inledas i mars

Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen. Det innebär att arbetet nu kan ges ut på entreprenad.
Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen.

Nyan - 16 feb 18 kl. 18:55

Ålandsvägen till nämnden i mars

Redovisningen för den första etappen av ombyggnaden av Ålandsvägen är snart klar. Slutrapporten blir offentlig om ett par veckor.
Diskussionerna kring projektet Ålandsvägen har varit livliga och det har spekulerats mycket kring hur projektpengarna egentligen har använts.

Trelleborgs Allehanda - 13 nov 18 kl. 16:00

Mingelkväll blev startskott för nätverk längs Landsvägen

Genom gemensam marknadsföring hoppas nu företagare längs Landsvägen – från Käglinge i väst till Mossby i öst – att fler ska hitta deras verksamheter. Efter en första träff har man beslutat att ge ut en gemensam folder..

YA - 18 nov 18 kl. 00:01

Mingelkväll blev startskott för nätverk längs Landsvägen

Genom gemensam marknadsföring hoppas nu företagare längs Landsvägen – från Käglinge i väst till Mossby i öst – att fler ska hitta deras verksamheter. Efter en första träff har man beslutat att ge ut en gemensam folder..

Nyan - 03 apr 17 kl. 13:18

Tidtabellen håller för Ålandsvägen

Stadens eget arbete på Ålandsvägen blir klart den 24 april då byggentreprenören får tillträde till gatan.

– Inga förseningar har drabbat gatubygget, säger projektchef Håkan Lindén.
I projektplanen för Ålandsvägens ombyggnad heter det att stadens egen del av arbetet, vatten-, avlopps- och andra kabelarbeten, skulle ha varit klart den 20 mars.

Nyan - 26 okt 17 kl. 09:10

”Ålandsvägen utagerad fråga”

De senaste veckornas diskussioner om bland annat färgen på graniten, tjockleken på gatstenarna och dräneringen på ombyggnadsaktuella Ålandsvägen i Mariehamn behandlades på infrastrukturnämndens möte i förrgår. – Jag redde ut alla missförstånd och min uppfattning är att nämnden blev nöjd med svaren och att frågan nu är utagerad, säger stadens infrastrukturdirektör Kai Söderlund. Det står också klart att nämnden inte ändrar sig i frågan om att ta bort de nuvarande träden längs gatan för att ersätta dem med nya.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

De samlade in 50,5 miljoner

Malmö 124 500 kronor för en Avicii-tavla. 35 000 kronor för en smak av orienten för två. Det var ett axplock av söndagens resultat av Musikhjälpen, som totalt inbringade 50,5 miljoner kronor.

Skånskan - 6 timmar sedan

Barn bjöd på magisk show

Skurup Kulturskolans föreställning En drömsaga blev en färgsprakande uppvisning av 150 cirkus- och danselever mellan 5 och 18 år för en fullsatt Skurup sparbank arena i söndags.– Musiken är oftast instrumental för att elevernas uttryck tillsammans med musiken ska ge en sagolik stämning, sa cirkuspedagog Carolina Lennryd.
Föreställningen började lugnt med en liten flicka som vaknade och steg ur sängen för att upptäcka att hon hade hamnat i en färgsprakande drömvärld där barnen var ett sorts väsen och där allt var möjligt precis som i fantasin.

Skånskan - 17 timmar sedan

Jonas Helgesson gästar glasburen

Nöjesredaktionen ställer fyra frågor till ståupparen, författaren och föreläsaren Jonas Helgesson från Dalby som på söndag 16 december sitt andra besök i Musikhjälpens glasbur.Vad ska du göra i buren?
– På söndag klockan tio ska jag nämna min egen insamling som jag har på Facebook.

Skånskan - 17 timmar sedan

Lastbil har kört av Inre Ringvägen

Malmö Vid kvart i åtta på söndagsmorgonen inkom ett larm om att en lastbil kört av vägen på Inre Ringvägen i Malmö.Olyckan ska ha inträffat i höjd med Videdal. En lastbil, som färdades i södergående riktning, ska ha fått sladd och kört genom räcket och därefter blivit stående så att den hindrar i norrgående körfält, som är helt avstängt.

Skånskan - 17 timmar sedan

Carport brann i Hofterup

Kävlinge Några minuter efter klockan ett under natten till söndagen eldhärjades en carport i Hofterup.Branden var fullt utvecklad i carporten, som är fristående från villan. Två bilar samt garaget blev totalförstörda och ett förråd fick omfattande brand och rökskador.

Skånskan - Igår: 20:34

Säpo förhindrade terrordåd

Sverige I våras gjorde den svenska säkerhetspolisen ett tillslag mot ett uzbekiskt nätverk utanför Stockholm.Flera misstänkta greps och enligt myndighetschefen Klas Friberg förhindrades därmed ett nytt terrorattentat i Sverige, skriver Svenska Dagbladet. De gripna kommer från Uzbekistan och Kirgizistan och anklagas för förberedelse till terrorbrott och terrorfinansiering.

Skånskan - Igår: 18:54

Elddanserskan Signe favorit i Torup

torup Eldslukerskan och elddansaren Signe blev barnens favorit under julmyset i Bokskogen under lördagen. Men det var i hård konkurrens med både Lucia och Jultomten.
Dessutom har Malmö stad för första gången låtit göra en ljusinstallation av slottet och slottsparken.

Skånskan - Igår: 17:00

Niklas Sjöberg går till SD

Skurup Den politiske veteranen Niklas Sjöberg har bytt parti och gått med i SD.
Han har tackat ja till att sitta i revisions- kollegiet i Region Skåne för partiets räkning.
– Det känns bra.

Skånskan - Igår: 16:52

Ägarbyte för kedjehus i Kungshult, Eslöv

Eslöv Fastigheten på adressen Vännbergavägen 3 i Kungshult, Eslöv har fått en ny ägare. Carina Susanne Svensson, 52 år, har fått fastigheten som gåva av Hans Erik och Siv Nilsson. Överföringen blev klar i november 2018.

Skånskan - Igår: 10:25

Man höll två kvinnor i skräck samtidigt

ESLÖV En 31-årig man på en ort i Eslövs kommun döms till ett och ett halvt års fängelse för övergrepp i rättssak och grov kvinnofridskränkning mot sin sambo samt för olaga hot mot sin före detta sambo och dennes man.Mannen dömdes så sent som i början av året till skyddstillsyn för misshandel och olaga hot mot en kvinna som han har barn med och som han bott ihop med under lång tid.
Domen då blev skyddstillsyn och att mannen skulle genomgå ett behandlingsprogram mot våld i hemmet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.