Skånskan > Opinion

Sunday, 19 August, 21:08

Skånskan - 29 feb 16 kl. 06:00

Smålandsvägen stängs den 7 marsESLÖV 7 mars är Trafikverkets byggstart för Marieholmsbanan i Eslöv och då stängs Smålandsvägen av.
Tågbanan måste vara klar till 11 december då Skånetrafikens nya tidtabeller börjar gälla. Annars finns risk att man får vänta ett år på att åka pågatåg från Eslöv till Teckomatorp och vidare mot Helsingborg.Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott informerades om hållpunkterna och alla datum i veckan.
Smålandsvägen i Eslöv ska gå under järnvägen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
EslÖv, Trafikverkets, Marieholmsbanan, Eslöv, Smålandsvägen, Skånetrafikens, Teckomatorp, Helsingborg, Norregatan, Johan Andersson, Henrik Wöhlecke, Eslövs, Marieholm, Marieholm Bron, Marieholms, Sveab, Lagmansgatan, Karidal, Ängelholm

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smålandsvägen, stängsden 7 , mars
Nyan - 04 aug 17 kl. 15:57

Arbetet med Ålandsvägen fortsätter

På måndag den 7 augusti fortsätter arbetet med ombyggnaden av Ålandsvägen efter sommaruppehållet skriver Mariehamns stad i ett pressmeddelande. Nu ska trottoaren mellan Norragatan och Nygatan färdigställas och avsnittet Nygatan-Köpmansgatan byggs om. Ålandsvägen stängs av för genomfartstrafik mellan Nygatan och Köpmansgatan och korsningen vid Nygatan stängs av helt i inledningsskedet.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Vägtunnel gjuts på plats under Smålandsvägen

Eslöv Smålandsvägen har varit avstängd för trafik sedan i början av mars.
Om ett par veckor stängs även Norregatan.
Under tiden arbetar Sveab med att gjuta de båda järnvägsbroar som ska låta bilar, cyklar och gående slippa bomfällning i framtiden.

Skånskan - 14 nov 16 kl. 15:04

Smålandsvägen öppen igen

Eslöv Sedan i början av mars i år har billister fått vända på Smålandsvägen, som har byggts om under arbetet med Marieholmsbanan.
Nu har den nybyggda viadukten öppnats för bilar. ERWP.

Nyan - 19 mar 17 kl. 10:45

Utökad avstängning på Ålandsvägen

Ålandsvägen mellan Norra Esplanadgatan och Norragatan stängs av för biltrafik från och med måndag, 20 mars. Fotgängare kan fortfarande gå längs trottoaren på västra sidan.

Det skriver Mariehamns samhällstekniska avdelning i ett pressmeddelande.

Nyan - 16 nov 16 kl. 15:03

Arbetet med Ålandsvägen kan inledas i mars

Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen. Det innebär att arbetet nu kan ges ut på entreprenad.
Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen.

Nyan - 16 feb 18 kl. 18:55

Ålandsvägen till nämnden i mars

Redovisningen för den första etappen av ombyggnaden av Ålandsvägen är snart klar. Slutrapporten blir offentlig om ett par veckor.
Diskussionerna kring projektet Ålandsvägen har varit livliga och det har spekulerats mycket kring hur projektpengarna egentligen har använts.

Nyan - 03 apr 17 kl. 13:18

Tidtabellen håller för Ålandsvägen

Stadens eget arbete på Ålandsvägen blir klart den 24 april då byggentreprenören får tillträde till gatan.

– Inga förseningar har drabbat gatubygget, säger projektchef Håkan Lindén.
I projektplanen för Ålandsvägens ombyggnad heter det att stadens egen del av arbetet, vatten-, avlopps- och andra kabelarbeten, skulle ha varit klart den 20 mars.

Nyan - 26 okt 17 kl. 09:10

”Ålandsvägen utagerad fråga”

De senaste veckornas diskussioner om bland annat färgen på graniten, tjockleken på gatstenarna och dräneringen på ombyggnadsaktuella Ålandsvägen i Mariehamn behandlades på infrastrukturnämndens möte i förrgår. – Jag redde ut alla missförstånd och min uppfattning är att nämnden blev nöjd med svaren och att frågan nu är utagerad, säger stadens infrastrukturdirektör Kai Söderlund. Det står också klart att nämnden inte ändrar sig i frågan om att ta bort de nuvarande träden längs gatan för att ersätta dem med nya.

Sydsvenskan - 06 aug 18 kl. 00:17

Två gräsbränder längs gamla landsvägen

Det började brinna på två ställen vid Vellingevägen vid Hököpinge under natten till söndagen..

Nyan - 23 jan 18 kl. 13:56

Sorgeband för Ålandsvägens träd

Ett stort svart sorgeband och tända gravljus kring ett av träden vid Ålandsvägen har väckt uppmärksamhet. Enligt inlägg som publicerades på det sociala mediet Instagram i lördags är det användaren alterego_artist som gjorde installationen i lördags för att uppmärksamma att ”Snart är träden längs Ålandsvägen ett minne blott.” Att oxlarna längs Ålandsvägen ska bytas ut i samband med ombyggnaden av vägen har även tidigare väckt uppmärksamhet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

HIF stormar mot allsvenskan

FOTBOLL Helsingborgs IF går fram som en slåttermaskin i Superettan. Vattentäta 2–0-segern i Skånederbyt mot Landskrona Bois var den sjätte raka trepoängaren för serieledande HIF.I Skånederbyt i våras höll ett stressat Helsingborgs IF på att förlora i slutminuterna på Landskrona IP.

Skånskan - 5 timmar sedan

Möten med cyklar i centrum

Malmö Att meka med sin cykel kan förstås göra att cykeln blir bättre, men det kan också resultera i både fördjupad vänskap och snygga smycken. Under två söndagar bjuder Drevet på ett smakprov på sin verksamhet på Möllan.Drevet
Drevet är ett ABF-projekt som finansieras av Allmänna arvsfonden och syftar till att öka möjligheten till sysselsättning och försörjning för ensamkommande flyktingungdomar.

Skånskan - 7 timmar sedan

Entusiasmen växer i Serbiens huvudstad

Även om Belgrad har varit i ropet de senaste åren är det fortfarande ett relativt ovanligt resmål. Trots stadens många tilltufsade hus är maten både utsökt och prisvärd vilket får varje besökare att trivas.Mitt i sommaren är Balkanvärmen påträngande het när termometern skjuter i väg mot 40-gradersstrecket.

Skånskan - 13 timmar sedan

Så blir du en hemmafixare

Bostad I familjen Hedin Röös får skaparlusten styra och de tråkigaste projekten lejs bort. Hemmafixarparet Daniel och Karin vill inspirera andra att få tummen ur och våga prova.Kan alla bli hemmafixare?

Skånskan - 20 timmar sedan

Svag insats av Kvarnby IK

FOTBOLL Kvarnby IK tog inte chansen att klättra i division 2 västras bottenstrid och föll på nytt borta mot Assyriska BK, 1-2 (0-2).
Ett nederlag som sved rejält.– Jag är oerhört besviken och framför allt på att vi inte var närvarande under första halvlek, suckade tränare Ulf Jansson.

Skånskan - 20 timmar sedan

Enkla mål fällde Rosengård

FOTBOLL FC Rosengård 1917 fortsätter att förlora i division 2 västra och hemma mot Hittarps IK kom lagets tredje raka nederlag, 0-2 (0-2).– Helt okej före paus, men i andra halvlek hade vi det svårt i jakten på reducering, konstaterade tränare David Roufpanah.
– Hittarp parkerade bussen och utförde uppgiften på ett bra sätt.

Skånskan - 20 timmar sedan

Snöplig förlust för Prespa Birlik

FOTBOLL KSF Prespa Birlik sjunker allt djupare i division 2 västra där femte raka förlusten kom efter 0-1 (0-1) borta mot Vinbergs IF.– Fruktansvärt tungt. Men ändå hoppfullt.

Skånskan - 20 timmar sedan

Lunds BK blev utan poäng

FOTBOLL Lunds BK fick vända hem från Grebbestad på lördagen med en förlust på 1-2.”Krubban” har annars lyckats med några fina förstärkningar av spelartruppen under sommaruppehållet, där rutinerade Martin Rudolfsson är tillbaka i den gula tröjan.
Vidare har den unge och duktige anfallaren Max Olsson anslutit från IFK Värnamo, och tidigare Malmö FF.

Skånskan - 20 timmar sedan

Torns IF håller i segersviten

FOTBOLL Torns IF fick en perfekt upptakt på höstsäsongen. Det blev seger hemma på Tornvallen med 2-0 mot Utsikten.Både Torn och Utsikten avslutade vårens seriespel i division ett charmant genom att rada upp segrar.

Skånskan - Igår: 18:00

Nya ägare till hus i Svalöv

Svalöv Magdalena och Mariusz Koltun, 41 och 42 år, har tagit över fastigheten på Brinkgatan 13 i Svalöv från Gert-Åke Ivar Andersson och Kerstin Pia Erdösy. Ägarbytet blev klart i juli 2018 och köpesumman blev 2 000 000 kronor. Byggår för huset är 1973 och boarean är 169 kvadratmeter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.