Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 01 April, 06:27

Sydöstran - 29 feb 16 kl. 06:00

Elina utsätts för grovt sexnäthat"Du är en feministhora som ska våldtas". Det är ett av de "mildare" angreppen av sexualiserat näthat som S-politiker Elina Gustafsson ständigt utsätts för..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Elina Gustafsson

Dela artikeln

100 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elina, utsättsför , grovt, sexnäthat
YLE - 25 maj 19 kl. 12:03

Yles vd Merja Ylä-Anttila: "Förföljelsefond" grundas för att hjälpa journalister som utsätts för näthat

Flera mediehus grundar tillsammans med branschorganisationer en fond för att stöda journalister som utsätts för hatkampanjer. Journalister som utsätts för förföljelse, trakasserier och hatkampanjer på nätet kan söka stöd ur fonden..

Barometern - 13 nov 17 kl. 21:23

Wilma, 14, utsätts för näthat – av åttaåringar

"Hora" eller "fan vad ful du är". Det är kommentarer som 14-åriga Wilma dagligen utsätts för på sina konton på sociala medier – av åttaåriga barn..

Barometern - 10 dec 17 kl. 21:35

App inrättas för att stötta unga som utsätts för kränkningar

Nu ska det bli lättare för alla unga som utsätts för olika typer av kränkningar, rasism eller näthat att få hjälp och stöd. På nyåret startar projektet We Stand App..

YLE - 18 sep 19 kl. 17:15

"Mata inte trollen" - ny rapport ger fem råd till den som utsätts för näthat

Näthat och nättroll har tyvärr blivit en del av dagens digitala verklighet. Många utsatta blir väldigt illa åtgångna, speciellt om man försvarar sig. Mata inte trollen är rådet från det brittiska centret mot näthat..

Nya Wermlands Tidningen - 13 feb 18 kl. 08:48

Eftersöksjägare utsätts för näthat

Som eftersöksjägare har Magnus mycket att göra. Han kan se att antalet viltolyckor minskar.Men i sin roll som eftersöksjägare har han också utsatts för näthat..

BT - 24 mar 14 kl. 06:30

Många unga utsätts för hatbrott

Var tredje ungdom har blivit utsatt för hatbrott på nätet, visar en ny rapport. - Många tror att man får uttrycka mer hat än vad som faktiskt är lagligt, säger Alice Bah Kuhnke, Ungdomsstyrelsens generaldirektör.En av tre i åldern 16 till 25 år har blivit utsatt för hatbrott på nätet, alltså blivit trakasserad på grund av hudfärg, sexuell läggning eller tro.

Kristianstadsbladet - 24 mar 14 kl. 06:30

Många unga utsätts för hatbrott

Var tredje ungdom har blivit utsatt för hatbrott på nätet, visar en ny rapport. - Många tror att man får uttrycka mer hat än vad som faktiskt är lagligt, säger Alice Bah Kuhnke, Ungdomsstyrelsens generaldirektör.
En av tre i åldern 16 till 25 år har blivit utsatt för hatbrott på nätet, alltså blivit trakasserad på grund av hudfärg, sexuell läggning eller tro.

BT - 24 mar 14 kl. 08:23

Ungdomar utsätts för hatbrott på nätet

Var tredje ungdom har blivit utsatt för hatbrott på nätet, visar en ny rapport. – Många tror att man får uttrycka mer hat än vad som faktiskt är lagligt, säger Alice Bah Kuhnke, Ungdomsstyrelsens generaldirektör. En av tre i åldern 16 till 25 år har blivit utsatt för hatbrott på nätet, alltså blivit trakasserad på grund av hudfärg, sexuell läggning eller tro.

BT - 24 mar 14 kl. 16:33

Många unga utsätts för hatbrott

Var tredje ungdom har blivit utsatt för hatbrott på nätet, visar en ny rapport. Att komma åt näthatare är svårt och polisen hinner inte med. Forskare vädjar om en lagändring.

GT - 20 mar 16 kl. 16:04

Emma, 14, får utstå grovt näthat – varje dag

"Ingen tycker om dig din horjävel", "Om jag vore dig skulle jag satt på en påse på huvudet", "Fetto gris". Varje dag får Emma Johansson, 14, utså kränkningar, hot och förolämpningar på nätet. – De skriver att de ska döda mig om jag inte tar självmord.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Ukraina dammar av sovjetisk respiratordesign

För att möta det skriande behovet av respiratorer försöker Ukraina få igång inhemsk produktion – med hjälp av bortglömd teknik från Sovjettiden..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Tävling: Vinn skärgårdspass!

Ta chansen att vinna festivalpass till sommarens Karlskrona skärgårdsfest - svara på dagens fråga här!.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Kvinnojouren: ”Våldsutsatta kvinnor riskgrupp för corona”

Lugnet före stormen. Så beskriver Elisabeth Åström, samordnare vid Kvinnojouren Embla i Sölvesborg, läget just nu. – Corona ökar hotet mot våldsutsatta kvinnor och barn.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Vårsol & molnspel på Eneholmen

Sydöstran - 30 minuter sedan

Rekordsnabb satsning på skolmat gav effekt

En mopedhjälm i ena handen – och en lunchpåse i den andra. Så ser det numera ut i gatubilden när 900 gymnasieelever erbjuds att hämta skollunch på lokala restauranger. Något som kan ge miljoner till krognäringen under coronakrisen.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Många hushåll har små marginaler

Drygt en av fem klarar sig ekonomiskt max tre månader vid arbetslöshet och var tionde saknar helt en sparbuffert. Det visar en färsk undersökning..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Larm om brand vid villa

SOS alarm fick tidigt under morgonen in ett larm om brand vid en villa i Sölvesborg..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Kolbert: "Förstörelsen drabbar allt levande"

Under de senaste 500 miljoner åren har jorden drabbats av fem massutdöenden. I "Det sjätte utdöendet" visar Elizabeth Kolbert att det sjätte orsakas av människan. Vi förändrar planetens fundament – vilket är ett hot även mot vår egen art..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Kristofferssons rallycrosscomeback hotad

Johan Kristofferssons rallycrossatsning är i fara. Coronaviruset slår hårt mot bilindustrin och finansieringen blir lidande..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Friare vardag för djur i nedstängda storstäder

När människor håller sig undan och biltrafiken minskar lämnas större utrymme åt andra invånare i världens storstäder. Bland vinnarna finns kärlekskranka fåglar, som plötsligt kan sjunga ut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.