DI > Ekonomi

Tuesday, 28 June, 20:32

DI - 28 feb 16 kl. 20:34

Dokument: Striden om löntagarfonderna30 år efter att Olof Palme mördades är han en lika kontroversiell figur som under sin livsstil. Den ideologiska striden mellan socialdemokraterna och de borgerliga partierna vässades i kampen om löntagarfonderna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Olof Palme

Dela artikeln

12 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Dokument, Stridenom , löntagarfonderna
SmålandsPosten - 10 jun 13 kl. 00:30

Glöm aldrig löntagarfonderna

Svensk vänster hade under 1970-talet för vana att dammsuga världen efter falska profeter och misslyckade projekt, och göra dem till sina egna. Mao var populär, Castro bortskämd, Lenin avgudad då som nu, vilket det prestigefyllda Leninpriset vittnar om. Den Jugoslaviske diktatorn Josip Broz ?

Alliansfritt Sverige - 03 okt 13 kl. 14:08

Dagens kritik mot vinster i välfärden är tydligen som löntagarfonderna

Anita Du Rietz, forskare och före detta chefsekonom för Föreningsbanken, har idag en lång text på Svenska Dagbladets ledarsida om löntagarfonderna. Ja, det är faktiskt sant, hon har dammat av den gamla striden. Men inte hur som helst.

YLE - 08 mar 13 kl. 15:46

Dramats och verklighetens Palme

Vilken Palme? Statsministern som blev en dyster förvaltare av en svunnen guldålder, antiamerikanen som flörtade med kommunister, den rabiata och explosiva ledaren eller den ömsinta familjefadern. Bilderna av den levande politikern Olof Palme (1927-86) börjar blekna, samtidigt som filmare, historiker, partikamrater och anhöriga försöker pussla ihop de disparata delarna på helt olika sätt.

BT - 08 okt 13 kl. 09:49

Ullsten som parentes gör inte borgerligheten rättvisa

Få svenska politiker är idag lika bortglömda som den tidigare folkpartiledaren och statsministern Ola Ullsten. Om någon, mot förmodan, minns honom är det för att han 1978-79 ledde den folkpartistiska minoritetsregering, som efteråt kom att tjäna som ett skolboksexempel på vad ?negativ parlamentarism?

Politologerna - 25 okt 13 kl. 08:30

Partiordförande Fredrik Reinfeldt fyller 10 år

Följande inlägg är samförfattat av Katarina Barrling och Patrik Öhberg *** Statsminister Fredrik Reinfeldt firar nu 10 år som partiordförande. Därmed inställer sig frågan om Reinfeldt tillfört något nytt och bestående i svensk politik. Det har under åren talats mycket om hur Moderaterna ägnat kraft åt att förändra de yttre aspekterna av den politiska framtoningen.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Tidigare SAF-chefen Ulf Laurin död

Den tidigare SAF-ordföranden Ulf Laurin har avlidit i sitt hem i Malmö, uppger familjen för TT. Han blev 82 år gammal..

DI - 15 minuter sedan

Diamant väntas slå prisrekord

På onsdagen ska gruvbolaget Lucara Diamond sälja världens största rådiamant vid Sotheby’s i London.Förhoppningen är att priset blir uppemot 1 miljard kronor..

DI - 15 minuter sedan

Hedgefonderna är tillbaka efter brexit

Efter ett extremt tufft år tar nu några hedgefonder revansch och skapar avkastning i spåren av brexit.Däremot föll många aktiefonder tungt efter midsommarhelgen..

DI - 15 minuter sedan

Ras slår mot hushållen

Börsraset slår mot hushållens förmögenhet. Samtidigt kan svenskarnas bostadsrelaterade tillgångar, som har exploderat de senaste tio åren, bromsa in.”Vi kan få se en nedgång i den totala förmögenheten”, säger Jens Magnusson, privatekonom på SEB..

DI - 30 minuter sedan

De vill ta över efter Cameron

Vem efterträder premiärminister David Cameron? Topparna inom det konservativa partiet lobbar hårt för att få stöd innan nomineringsprocessen avslutas på torsdag.Här är de troligaste kandidaterna..

DI - 30 minuter sedan

Camerons sista natt med gänget

I går var det dags för David Cameron att möta övriga 27 regeringschefer i EU och förklara sig.Också bland regeringscheferna är förvirringen stor och många frågor obesvarade..

DI - 30 minuter sedan

Kaotiskt bland Brysselkunder

För konsultföretagen innebär brexitbeskedet många timmars övertid.Pr-firman Kreab har skapat en ”brexit task force” för att kunna möta anstormningen av frågor från oroliga kunder..

DI - 30 minuter sedan

Miljoner upp i rök för Anna Lindhs minnesfond

Efter en massiv miljonrullning hotas den mördade utrikesminister Anna Lindhs minnesfond av nedläggning. Fonden har tömts på ett drygt decennium med rader av tunga socialdemokrater vid rodret, skriver Expressen..

DI - 30 minuter sedan

Doktor Doom tror inte på brexit-recession

Nouriel Roubini, amerikansk ekonom och även kallad "Doktor Doom" på grund av sina ödesdigra varningar, tror inte att en global recession kommer i spåren av brexit..

DI - 1 timme sedan

Stort intresse för Lucaras jättediamant

Då auktionshuset Sotheby's på onsdagskvällen bjuder ut Lesedi la Rona, världens största kända existerande rådiamant av ädelstenskvalitet, är det slutet på en sju månader lång resa för Lucara Diamond..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.