DI > Ekonomi

Friday, 29 July, 19:49

DI - 28 feb 16 kl. 12:55

Så ska Cameron få britterna att rösta jaDe EU-skeptiska tidningarna har döpt det till "Projekt rädsla" – den brittiska premiärministern David Camerons kampanj för att förmå Storbritannien att stanna kvar i EU. Med riktade annonser på sociala medier, hot om vad som kan hända om landet lämnar unionen och amerikanska strateger ska Cameron övertyga väljarna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Cameron, EU, Projekt, David Camerons, Storbritannien

Dela artikeln

40 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: ska , Cameron, , britternaatt , röstaja
Sydsvenskan - 17 feb 16 kl. 19:04

Silence, please. Toppmötet behöver höra Cameron.

När premiärminister David Cameron först förde en brittisk folkomröstning om EU på tal var många röster runt om i Europa skeptiska. Rentav föraktfulla. För många låg det nära till hands att avfärda brittiska propåer om omförhandlade EU-villkor.

Sydsvenskan - 21 feb 16 kl. 20:31

Kämpa på, Cameron. Ge oss en gladare midsommar.

Knappt hade premiärminister David Cameron avslutat EU-förhandlingarna om nya villkor för Storbritannien förrän han talade om datum för folkomröstning. Det blir den 23 juni – dagen före midsommarafton – och han gör verkligen ingen hemlighet av att mycket står på spel.I ett tal i helgen kallade Cameron britternas val mellan ja eller nej till fortsatt EU-medlemskap för "ett av de viktigaste besluten under vår livstid".

BT - 23 jan 13 kl. 14:24

Cameron: Britter får rösta om EU

Storbritannien ska förhandla om villkoren för sitt EU-medlemskap ordentligt, och sedan blir det folkomröstning, lovar premiärminister David Cameron.
- Sorgligt, säger Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson.
- Folk blir mer och mer frustrerade över att besluten fattas allt längre bort från dem.

BT - 16 jul 14 kl. 00:30

Lindén: Cameron vill vinna valet med könsbyte

Regeringsombildningen i Storbritannien i går har av tidningen Guardian beskrivit som ”stilettklackarnas natt”, med anspelning på hur tidigare premiärministern Harold Macmillan på 1960-talet avskedade halva sin regering. Ett liknande scenario inträffar nu i Storbritannien där den konservative premiärministern David Cameron möblerat om bland Torystatsråden för att ge plats åt fler kvinnor för att inför valet 2015 visa att partiet verkligen har moderniserats. Anledningen till detta är rädsla för att inte få egen majoritet, vilket man inte fick i förra valet och därför behövde bilda en koalitionsregering tillsammans med Liberaldemokraterna.

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 16 kl. 20:24

Cameron har gett dubbla budskap.

EU:s ordförande Donald Tusk presenterade på tisdagen ett förslag till nya villkor för Storbritanniens medlemskap i unionen. Han beskrev det som en god kompromiss, men förklarade också att han väntar sig fortsatt hårda diskussioner.Förslaget ska godkännas av övriga medlemsländer vid ett toppmöte den 18–19 februari.

Sydsvenskan - 10 nov 15 kl. 20:33

Britterna och EU bör kunna bli överens.

Samtidigt som unionen knakar i fogarna, pressad av flyktingkrisen och av bristen på solidaritet mellan medlemsländerna, för Storbritanniens premiärminister David Cameron sin egen kamp. Insatsen är hög – på spel står själva medlemskapet. Och Camerons nyckelord är flexibilitet: "Ni kan koka ner alla mina förhandlingar till ett enda ord: flexibilitet.

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 15 kl. 20:33

Britterna och EU bör kunna bli överens.

Samtidigt som unionen knakar i fogarna, pressad av flyktingkrisen och av bristen på solidaritet mellan medlemsländerna, för Storbritanniens premiärminister David Cameron sin egen kamp. Insatsen är hög – på spel står själva medlemskapet. Och Camerons nyckelord är flexibilitet: "Ni kan koka ner alla mina förhandlingar till ett enda ord: flexibilitet.

Skånskan - 29 jun 16 kl. 04:00

Britterna på väg ut

Opinion På EU-topp­mö­tet i går kväll skulle den av­gå­en­de brit­tiske pre­mi­är­mi­nis­ter David Cameron för­klara för sina kol­le­gor var­för britterna röstade för att lämna EU och hur den brit­tiska rege­ringen tänker sig fort­sättningen.
Nå­gra bra för­klar­ingar lä’r han inte ha haft att del­ge de öv­riga stats- och re­ger­ings­cheferna. Han som ställde till med folk­om­röstningen för att få kon­trollen över sitt par­ti och som kam­panjade för att stanna i EU har knappast de bästa svaren på var­för re­sul­tatet blev som det blev.

Nerikes Allehanda - 15 jul 16 kl. 16:45

De unga britterna är förlorarna

Den chockartade stämningen som rådde i Bryssel dagarna efter att britterna röstat för utträde ur EU har lagt sig. Men den bittra eftersmaken finns kvar. Valresultatet var jämnt och visar på folkomröstningars inneboende svaghet.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Britterna lovas folkomrösta om EU

Den brittiske premiärminstern David Cameron kommer under onsdagsmorgonen att lova britterna en folkomröstning om det brittiska EU-medlemskapet om hans konservativa parti vinner parlamentsvalet 2015.Cameron och hans konservativa parti kommer att gå till val med ett löfte om att om förhandla villkoren för det brittiska EU-medlemskapet.Vinner han valet lovar han britterna att de ska få ta ställning till om Storbritannien ska fortsätta vara EU-medlemmar med de nya villkoren, eller om man ska lämna unionen helt, rapporterar BBC..

Kristianstadsbladet - 23 jan 13 kl. 09:27

Cameron: Britter får rösta om EU

Någon gång efter 2015 ska britterna få välja att stanna i EU eller lämna unionen, enligt den plan premiärminister David Cameron lägger fram i sitt emotsedda tal i dag.
Cameron inledde sitt tal strax efter klockan nio på morgonen, svensk tid, från tv-kanalen Bloombergs högkvarter i London. - Den här morgonen vill jag tala om Europas framtid.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Bilmärkena kunderna tycker mest om

Svenska Volvo klättrar men tyskarna slår vakt om förstaplaceringarna. Här är listan över bilarna som tilltalar ägarna mest på ett känslomässigt plan..

DI - 45 minuter sedan

”Dags för de superrika att betala tillbaka”

Hon flaggade för tuffare tag mot Wall Street och ökade regleringar. Storföretagen och de rika ska patriotiskt betala tillbaka om Hillary Clinton blir president och lanserar sitt stora jobbprogram. Riktningen var tydlig när Hillary Clinton blev historisk..

DI - 45 minuter sedan

Rapportyra håller i sig för Mycronic

Mycronic fortsätter uppåt i spåren av sin kvartalsrapport och börsvärdet närmar sig nu 10 miljarder kronor. ”Vi har inte kommunicerat någon ny information. Men rapporten för andra kvartalet var stark, vilket har gett höjda riktkurser”, säger vd:n Lena Olving..

DI - 45 minuter sedan

Stark tillväxt för finanshus

Finanshuset Söderberg & Partners har ett rekordår bakom sig. Omsättningen ökade med 29 procent till drygt 2,3 miljarder kronor. ”Vi växer så det knakar inom främst private banking”, säger vd:n Gustaf Rentzhog..

DI - 45 minuter sedan

Stressfri fångst i väglöst land

Ett av världens bästa vatten för att fiska harr. Men kanske ännu mer påtagligt; en unik plats på jorden, i väglöst land i den storslagna lappländska fjällvärlden. Resan till Tjuonajokk blev ett möte med sällsam natur, flugfiske och matnjutning intill Kaitumälven – nio mil norr om Polcirkeln..

DI - 1 timme sedan

Förändring slår stabilitet

Det amerikanska folket vill ha förändring och är i grunden trötta på politiker som sedan finanskrisen har varit låsta i sina positioner och skyllt på varandra. Samtidigt har de sett de rika bli rikare medan medelklassen stått och stampat..

DI - 1 timme sedan

Trump: Vill slå hans huvud i spinn

Stämningen är minst sagt hård under den amerikanska presidentvalskampanjen. Redan på fredagen reagerade Donald Trump, sin vana trogen, med ett våldsamt utfall mot Demokraternas konvent..

DI - 1 timme sedan

Så klär du dig i höst

Inga shorts på jobbet – men gärna silkesrosett runt halsen i höst, och på kontoret gör den laxrosa kostymen entré. Samtidigt pekas Anders Borg ut som den lysande stjärnan i ett näringsliv som borde ta ut svängarna ännu mer..

DI - 1 timme sedan

Norska miljardärer i ny hotelloffensiv

Den norske hotellkungen Petter Stordalen tar hjälp av den norska miljardärsfamiljen Varner för att ta ytterligare marknadsandelar på den tuffa nordiska hotellmarknaden. ”Tillsammans ska vi äga hotellfastigheter för 10 miljarder kronor om fem år”, säger Petter Stordalen..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Loomis rusade på försiktig börs

En mild uppgång präglade Stockholmsbörsen på fredagen. Loomis rusade på rapport medan teknikkonsultföretaget Sweco fick mest stryk bland storbolagen..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.