DN > Inrikes

Thursday, 17 August, 23:29

Liknande nyheter

Taggar: Expertbrist, riskeraratt ge sämre , vårdav , hjärtsjuka
BT - 08 apr 14 kl. 08:45

En gång hjärtsjuk, alltid hjärtsjuk

Varje år drabbas över 4800 personer i Västra Götaland av hjärtinfarkt. I dag har vi en så välfungerande akutvård att det i de flesta fall går bra. Men många vet inte att hjärtinfarkt är ett tecken på underliggande hjärtsjukdom.

BT - 05 nov 12 kl. 08:58

Skyll inte allt på vårdgarantin!

Strävan att korta köerna får inte ske på kronikernas bekostnad Väntetiderna inom vården har minskat, visade en rapport från Socialstyrelsen i våras. Enligt granskningen är det nu fler som får vänta kortare tid på att få komma till vårdcentral och träffa en läkare och allt färre som behöver vänta över 90 dagar på att träffa en specialist. Det är goda nyheter för medborgare i ett land där ständiga köer och väntan under en lång tid var en skamfläck på den vård som i övrigt ofta gjorde så väl ifrån sig när kvaliteten mättes.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Kompass: FN borde inte ha skickat Zaida Catalán till Kongo

De mördade FN-experterna Zaida Catalán och Michael Sharp uppfattade inte att de omfattades av FN:s normala säkerhetsrutiner under sitt uppdrag i Kongo-Kinshasaregionen Kasai, enligt en intern FN-utredning. – Jag blir både förvånad och bestört över att FN:s stora säkerhetsorganisation inte tog ett större ansvar för dem, säger Anders Kompass, tidigare chef på FN:s kontor för mänskliga rättigheter..

DN - 2 timmar sedan

Svensk kartläggning av gener ökar kunskap om cancer

Tidigare har svenska forskare presenterat en karta över människans proteiner. Nu har de kartlagt alla gener som är involverade i de vanligaste cancerformerna. Förhoppningen är att det ska leda till bättre verktyg för att behandla cancer..

DN - 3 timmar sedan

Löfven förfärad av misstänkt dåd i Barcelona

Efter den misstänkta terrorattacken i Barcelona på torsdagen lämnar statsminister Stefan Löfven ett skriftligt uttalande:.

DN - 11 timmar sedan

KU-förhören om Transportstyrelsen dröjer till nästa år

Det blir två skilda ärenden i riksdagens konstitutionsutskott (KU) som ska granska utlokaliseringen av säkerhetsklassad it-verksamhet utomlands på Transportstyrelsen – en som rör nuvarande regeringen och ett som rör den förra borgerliga. Det står klart efter KU:s första möte om it-skandalen på torsdagen..

DN - 9 timmar sedan

Borgerliga går vidare med misstroendeförklaring – men SD anser Hultqvist oskyldig

Den borgerliga misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) kvarstår efter försvarsutskottets möte i riksdagen på torsdagen. Men nu verkar Sverigedemokraterna tveka – och Socialdemokraterna hoppas att misstroendeförklaringen ska dras tillbaka..

DN - 6 timmar sedan

Spårfel trasslar till tågtrafiken i Skåne

Ett spårfel mellan Lund och Kävlinge leder till inställda tåg och ändrade rutter. Exempelvis är vissa tåg på sträckan Helsingborg och Malmö inställda, liksom vissa mellan Trelleborg och Helsingborg..

DN - 9 timmar sedan

Borgerliga går vidare med misstroendeförklaring – men SD tvekar

Den borgerliga misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) kvarstår efter försvarsutskottets möte i riksdagen på torsdagen. Men nu tvekar Sverigedemokraterna – och därmed skulle det inte längre finnas någon majoritet i riksdagen för att fälla Hultqvist. .

DN - 9 timmar sedan

Borgerliga går vidare med misstroendeförklaringen - med SD tvekar

Misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) kvarstår. Det är de fyra allianspartierna överens om efter försvarsutskottets möte i riksdagen på torsdagen. Men nu verkar Sverigedemokraterna tveka - och därmed skulle det inte längre finnas någon majoritet i riksdagen.

DN - 9 timmar sedan

Borgerliga går vidare med misstroendeförklaringen mot Peter Hultqvist

Misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) kvarstår. Det är de fyra allianspartierna överens om efter försvarsutskottets möte i riksdagen på torsdagen. Men Sverigedemokraternas ledamot anser att försvarsministern "känns alltmer oskyldig".

DN - 9 timmar sedan

Misstroendeförklaring mot Hultqvist kvarstår efter försvarsutskottets möte

Misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) kvarstår. Det är de fyra allianspartierna överens om efter försvarsutskottets möte i riksdagen på torsdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.