DN > Inrikes

Tuesday, 30 August, 01:28

DN - 28 feb 16 kl. 07:58

Expertbrist riskerar att ge sämre vård av hjärtsjuka
Allt fler vuxna med medfött hjärtfel kan få ett långt liv i dag tack vare framgångsrik forskning och vård. Men det finns få specialistläkare inom området vilket kan leda till sämre vård..
Läs mer på DN

Dela artikeln

67 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Expertbrist, riskeraratt ge sämre , vårdav , hjärtsjuka
BT - 08 apr 14 kl. 08:45

En gång hjärtsjuk, alltid hjärtsjuk

Varje år drabbas över 4800 personer i Västra Götaland av hjärtinfarkt. I dag har vi en så välfungerande akutvård att det i de flesta fall går bra. Men många vet inte att hjärtinfarkt är ett tecken på underliggande hjärtsjukdom.

BT - 05 nov 12 kl. 08:58

Skyll inte allt på vårdgarantin!

Strävan att korta köerna får inte ske på kronikernas bekostnad Väntetiderna inom vården har minskat, visade en rapport från Socialstyrelsen i våras. Enligt granskningen är det nu fler som får vänta kortare tid på att få komma till vårdcentral och träffa en läkare och allt färre som behöver vänta över 90 dagar på att träffa en specialist. Det är goda nyheter för medborgare i ett land där ständiga köer och väntan under en lång tid var en skamfläck på den vård som i övrigt ofta gjorde så väl ifrån sig när kvaliteten mättes.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Man slogs blodig vid trafikbråk

Ett trafikbråk i Ölme i Kristinehamns kommun urartade och slutade med att en man i 45-årsåldern blev misshandlad..

DN - 3 timmar sedan

Augustinsson: Jag eller Wendt som kommer att spela


Martin Olsson är skadad och missar den svenska VM-kvalstarten mot Nederländerna på tisdag. En som gärna fyller luckan efter honom som vänsterback är Ludwig Augustinsson. – Jag hoppas knipa den platsen, säger den tidigare BP-backen som numera tillhör FC Köpenhamn..

DN - 8 timmar sedan

SD-topp utreds för förskingring

Polisen har inlett förundersökning om förskingring mot en sverigedemokratisk toppolitiker. I våras polisanmäldes mannen misstänkt för att ha förskingrat tusentals kronor under sin tid som kassör i en SD-krets..

DN - 8 timmar sedan

Handelsbankens sparkade vd - här är turerna bakom


Handelsbankens vd Frank Vang-Jensen fick oväntat gå på dagen. Men vad låg egentligen bakom? DN beskriver vad som hände i kulisserna..

DN - 11 timmar sedan

Två överfallsvåldtäkter i Skellefteå

Polisen utreder två misstänkta överfallsvåldtäkter i Skellefteå. Enligt en anmälan till polisen ska en kvinna ha våldtagits i ett buskage under festivalen Matfesten under fredagskvällen. Polisen spärrade av delar av stadsparken där matfesten hölls och förklarade under helgen att de misstänkte att ett ”brott av dignitet” ägt rum..

DN - 11 timmar sedan

Åklagare utreder drunkning utanför Arboga

En drunkning i fjol utanför Arboga utreds nu av åklagare sedan försäkringsbolaget slagit larm. Strax före dödsfallet hade någon tecknat en livförsäkring för mannen med hustrun som förmånstagare..

DN - 12 timmar sedan

Skola i Floda bombhotad

En skola i Floda har utsatts för någon form av bombhot, skriver Göteborgsposten. Enligt polisen håller man på att evakuera skolan..

DN - 12 timmar sedan

Man smygfilmade under kjolar på galleria

En man i 60-årsåldern misstänks för sexuellt ofredande sedan han smygfilmat under flera kvinnors kjolar med sin mobilkamera i centrala Karlstad..

DN - Igår: 17:25

Många ofredanden på stadsfest i Eksjö

Flera fall av sexuellt ofredande har polisanmälts under stadsfesten i Eksjö. Närmare 15 anmälningar har kommit in, skriver Smålands-Tidningen..

DN - 13 timmar sedan

Skjuten man misstänks för dråpförsök

Den man som polisen i Västervik sköt i benet efter ett bråk vid ett asylboende i går har opererats och misstänks bland annat för försök till dråp, hot mot tjänsteman och grov misshandel..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.