SVT > Inrikes

Monday, 18 December, 19:34

Liknande nyheter

Taggar: Moderaternastörsta , partiet
Expressen - 22 sep 14 kl. 05:47

Det brådskar, Moderaterna

2014 var inget lyckosamt år för Moderaterna. Partiet gjorde ett uselt EU-parlamentsval i maj - 13 procent. Moderaterna tappade också stort i riksdagsvalet och förlorade regeringsmakten.

SR - 04 jul 17 kl. 09:27

Moderaterna vill inte förhandla om kulturpolitik med SD

Under våren har Kulturnytt rapporterat om att Socialdemokraterna vill ta tillbaka initiativet i kulturpolitiken. Men var står Moderaterna, partiet som under pågående Almedalen får krisrubriker på grund av vikande väljarstöd?.

Sydöstran - 07 aug 17 kl. 17:28

Moderaterna som försvann

En ledarskribent i Svenska Dagbladet, Thomas Engström, lämnar Moderaterna. Partiet är inte det han sedan 90-talet uppfattade att det var: för frihet, EU, med internationellt sinnade företrädare som vill att Sverige ska vara ett öppet, modigt land, som sätter en ära i att folk söker sig hit..

Dalarnas tidningar - 30 okt 17 kl. 07:00

Krönika: Den SD-nära linjen är rätt väg för Moderaterna

Det innevarande året har varit dystert för Moderaterna. Partiet föll fem procentenheter i opinionen mellan januari och augusti. På ett år rör det sig om åtta procent.

Skånskan - 03 maj 16 kl. 14:00

Moderaterna: Från stabilt maktparti till splittrad opposition

Skurup Moderaterna har varit ett ledande parti i Skurup sedan början av 90-talet och styrt kommunen under större delen av den tiden.
Nu har minst sju företrädare lämnat partiet på bara en dryg månad.
Skånska Dagbladet analyserar händelserna bakom krisen.

Politologerna - 08 dec 15 kl. 08:00

Lucka #8. Moderaterna är inte längre det populäraste partiet i riksdagen

Alla älskar en vinnare brukar det heta. Men som konkurrent kan det vara enklare att tycka om den som förlorar. Riksdagsledamöterna har vi upprepade tillfällen fått frågor i den svenska Riksdagsundersökningen om vad de tycker om sig ett eget parti å ena sidan och vad de tycker om de andra partierna å andra sidan.

Cornucopia - 25 aug 17 kl. 09:29

Kan Odenberg rädda Moderaterna?

Enligt mediauppgifter har fd försvarsminister Mikael Odenberg (m) sagt att han är beredd att bli partiledare för Moderaterna om han får frågan. Men frågan man bör ställa sig är om han kan rädda Moderaterna?

Jan Mörtberg FHS, Mikael Odenberg och försvarsminister Peter Hultqvist (s).

SmålandsPosten - 09 jan 15 kl. 06:17

Moderaterna i Uppvidinge i kris

Moderaterna i Uppvidinge är ett krympande parti. I valet förlorade partiet två mandat men de har också tappat medlemmar. När val till nämnder och styrelser gjordes i Uppvidinge i december blev Moderaterna helt utan platser i nämnderna.

Cornucopia - 23 jul 15 kl. 09:23

Sentio: SD nu större än Moderaterna

Det norska opinionsinstitutet Sentio publicerade idag sin nya opinionsundersökning i samarbete med den sk alternativa mediasajten Nyheter Idag. Uppseendeväckande är att Sverigedemokraterna nu får större stöd i opinionen än Moderaterna och därmed blir näst största parti.

Sentio är kända för att vara de som prickade valresultatet för Sverigedemokraterna bäst, även om partiet fick fler röster även än Sentios högsta opinionsstöd för partiet.

Alliansfritt Sverige - 17 apr 12 kl. 20:53

Moderaterna vill inte tala om sina mörka pengar

HEMLIGT. Moderaterna fortsätter att tiga om sina mörka pengar. Denna gång är det Dagens Industri som går bet på att belysa ämnet:Di.

Nyheter 24 - 21 okt 11 kl. 12:19

Kritiken växer inom partiet: "Går att i smyg köpa sig makt i Moderaterna"


Maria Abrahamsson kräver att Moderaterna börjar redovisa de privata bidragen. Hon får medhåll av den före detta riksdagsledamoten Anna-Marie Pålsson som går så hårt åt att hon väljer att helt lämna partiet. Riksdagsledamoten Maria Abrahamsson (M) och forna moderata riksdagsledamoten Anna-Marie Pålsson har tröttnat på Moderaternas vägran att redovisa varifrån de privata bidragen till partiet kommer.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Så tar du hand om din julgran

Inför årets julfirande råder brist på granar i hela landet. Entreprenören och granexperten Anna Benson besökte SVT:s Morgonstudion för att förklara varför, och för att ge sina bästa skötselråd för granen..

SVT - 3 timmar sedan

Gävlebocken: ”Jag tar en dag i taget”

Gävlebocken önskar sig en vit jul och att alla barn får en trygg miljö. Bocken är inte helt säker på att överleva året ut, utan tar ”en dag i taget”..

SVT - 3 timmar sedan

Hackingattack och brandbekämpning – Gävlebockens kamp för överlevnad

Årets Gävlebock lever än, men dess historia kantas inte bara av bränder utan också av vadslagningar, kamerahacking och internationell uppmärksamhet..

SVT - 4 timmar sedan

Alliansen och SD kritiska mot förslagen

Förslaget om att utöka månaderna som inte får överlåtas av föräldrarna i föräldraförsäkringen till fem har inget stöd i riksdagen. Samtliga borgerliga partier och Sverigedemokraterna säger nej..

SVT - 4 timmar sedan

11-åriga Ebbas pappa startar minnesfond: ”Kärlek större än hatet”

11-åriga Ebba var en av terrordådets offer på Drottningsgatan i Stockholm i april. Samtidigt som förundersökningen nu är klar går hennes pappa Stefan ut med att han startar en minnesfond till minne av sin dotter. – Miljoner svenska hjärtan sammansvetsades och visade att kärleken är större än hatet, säger hennes pappa..

SVT - 7 timmar sedan

Allt fler drabbas av cancer

Lungcancer är fortfarande den cancer som skördar flest liv. Men cancer orsakat av HPV är bland de cancerformer som ökar mest. Mängden oralsex, framför allt bland män, är en orsak, visar forskning..

SVT - 7 timmar sedan

Efter synagogattacken: Morgan Johansson kräver att muslimer bidrar till avspänning

Inrikesminister Morgan Johansson (S) skärper tonen mot muslimer i Sverige efter brandattacken mot synagogan i Göteborg. Han kräver att de bidrar till konfliktlösning – och inte till ökade spänningar. – Har man fått en fristad i Sverige är det också våra regler som gäller, säger han..

SVT - 8 timmar sedan

Döms för stenkastning mot poliser

Åtta personer döms till fängelse för upplopp vid en motdemonstration i samband med nazistmarschen i Göteborg..

SVT - 9 timmar sedan

Därför är vi fortfarande inte jättebra på att dela lika

Sedan 70-talet har staten försökt få oss att dela lika på föräldradagarna. Men fortfarande står kvinnorna för majoriteten av föräldraledigheten. Varför?.

SVT - 10 timmar sedan

Hundratals utsatta prostituerade i norr

Det finns hundratals kvinnor utsatta i prostitution i Sveriges fyra nordligaste län. 270 personer har kunnat kartläggas, men de är troligen många fler, visar en ny rapport. -Det är inte förvånande, säger Patrik Cederlöf, nationell samordnare mot prostitution..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.