Sydsvenskan > Inrikes

Wednesday, 22 November, 08:29

Sydsvenskan - 28 feb 16 kl. 04:00

Från “ei saa peittää” till mobilbajsandeNär jag växte upp kunde vi sitta vid köksbordet med ett 1 000-bitarspussel en hel dag. Minst 800 av bitarna var i allmänhet himmel i knappt märkbara färgskiftningar mellan blått och inte fullt så blått. När någon hittade konturerna till ett moln och fick ihop kanske tre bitar på bara 20 minuter hajfajvade vi för att fira framgången. Jag sätter en peng (swish funkar fint om jag vinner) på att det var allt pusslande i unga år, i synnerhet då i samband med storhelgerna i familjens sköte, som gjorde att jag begåvades med ett tålamod som lätt tar sig in på topp tio på världsrankingen. Jag säger verkligen inte att det var bättre förr, även om det som bekant alltid är “ju förr desto bättre”, men vi var mer rustade för att ta motgångar och ha det tråkigt nä
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Peittää, ANDRA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Från ei saa, peittäätill , mobilbajsande

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Snö- och halkkaos i hela landet

Sänk farten och öka avståndet till bilen framför. Snöfall i kombination med blåst och ishalka gör det rejält besvärligt på vägarna i stora delar av landet. – Det är ett förrädiskt väglag, säger Michael Simmeborn på räddningstjänsten i Jönköping.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Minnesord om Alf Lundberg

Alf Lundberg, Lund, vetenskaplig glaskonstnär, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 90 år..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Samtal om Syrien på flera håll

Syriska oppositionsledare träffas i dag i Saudiarabien för att skapa en delegation till kommande FN-ledda fredssamtal. Omkring 140 personer samtalar under tre dagar på inbjudan av Saudiarabiens utrikesminister. Delegationen som bildas ska sedan delta i.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Fler önskar allmän pension framför privat

Pensionerna blir lägre för varje generation, i huvudsak för att vi blir fler och lever längre. För att vända detta krävs mera pengar in i systemet, eller att invididen tar större egenansvar. Enligt en Sifoundersökning, beställd av Swedbank, vill en tred.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Mnangagwa tillbaka till Zimbabwe

Zimbabwes tidigare vicepresident Emmerson Mnangagwa – som väntas ta över efter Robert Mugabe – kommer i dag klockan 12.30 (svensk tid) att landa i Zimbabwe, uppger regeringspartiet Zanu-PF. Enligt tidigare uppgifter kommer Mnangagwa att avlägga presiden.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Landstingen storlånar för att klara nybyggen

Landstingen investerar mångmiljardbelopp i nybyggen inom sjukvården – och många måste låna pengar för att klara det, skriver Dagens Medicin. – Hittills har landstingen varit aktiva i sina beslut att höja skatten men behovet av att delfinansiera invester.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Martin Schibbye och Blankspot till Studentafton

Grundade medborgarfinansierad sajt för utrikesreportage..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Soldater i Vita huset utreds

Tre amerikanska soldater som arbetar i Vita huset utreds internt för att ha haft "olämpliga kontakter" med utländska kvinnor under president Donald Trumps resa till Asien nyligen, skriver Washington Post. Männen arbetar för en särskilt militär enhet i.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

En till australisk politiker avgår

Ytterligare en australisk politiker tvingas lämna parlamentet. Skye Kakoschke-Moore är den nionde ledamoten som ovetandes haft dubbelt medborgarskap, vilket inte är tillåtet. Hon har även brittiskt medborgarskap eftersom hennes mamma föddes i Singapor.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Sämre löneutveckling väntar

Det blir klenare löneökningar de närmaste åren – inflationen äter upp det mesta av de relativt låga påslagen. LO-ekonomerna tycker att facken lyckats hyggligt bra i förhandlingarna, men det blir en utmaning att få ut de anställdas skäliga andel av vinste.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.