DN > Inrikes

Tuesday, 28 June, 09:45

DN - 27 feb 16 kl. 23:00

Olof Palme – aristokraten som blev socialistI dag är det 30 år sedan Olof Palme sköts till döds i Stockholm. Hans eftermäle präglas av paradoxer. Aristokraten som blev socialist. Individualisten som blev ledare för Sveriges största politiska kollektiv. Litteraturälskaren som kom på kant med kultureliten.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Palme, Olof Palme, Stockholm, Sveriges, USA, Fidel Castro, Henrik Berggren

Dela artikeln

1081 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Olof, Palme, aristokratensom blev , socialist
Kristianstadsbladet - 28 feb 11 kl. 06:20

Arvet efter Olof Palme

Foto: Scanpix
Somliga hade hans bild som idolporträtt. Andra som måltavla för "pil, luftgevär eller tjänstevapen". Ingen politiker har väckt så starka känslor som Olof Palme.

Nyheter 24 - 28 feb 11 kl. 13:31

Unga hedrar Olof Palme


Vid Olof Palmes grav la socialdemokraternas partiledare, Mona Sahlin, och representanter för ungdomsförbundet SSU ner sina kransar på dagen 25 år efter att statsministern sköts ihjäl på öppen gata.? Det känns fruktansvärt sorgligt, säger Mona Sahlin. STOCKHOLM.

Sydsvenskan - 03 feb 11 kl. 06:30

Olof Palme het i bokbranschen

Henrik Berggrens biografi över Olof Palme har redan sålt i över 60 000 exemplar. Nu kommer den fjärde Palmeboken på kort tid. Biografivågen slår över oss med full kraft.

BT - 28 feb 11 kl. 12:35

BILDEXTRA: 25 år sedan Olof Palme mördades

I dag är det 25 år sedan Olof Palme sköts till döds på Sveavägen i Stockholm. Vid platsen där Olof Palme mördades för 25 år sedan, i hörnet av Sveavägen och Olof Palmes gata i centrala Stockholm, ligger ett fång röda rosor vid den minnesplakett som är inlagd i trottoaren. Intill brinner också minnesljus och enstaka personer stannar till för att tända ljus och stå en stund vid platsen.

YA - 28 feb 11 kl. 01:00

Jag tänker alltid på Olof Palme

Djupt nedsänkt i dagsflödet av stora och små nyheter påstår jag att ingen dag passerar utan att det finns anledning att tänka på Olof Palme. Denna vinter inte minst.


När jag ser hur det 45-procentsparti han efterlämnade i segervalet 1985 förvandlats till en politisk slamkrypare i ett moras av vilsenhet och beslutsångest, minns jag exempelvis vad han sa till mig på Publicistklubben i Stockholm där jag då råkade vara ordförande.

Politikerbloggen - 28 feb 11 kl. 12:02

OLOF PALME Idag är det 25 år sedan Olof Palme mördades

25 ÅR SEDAN MORDET. Idag är det 25 år sedan den svenske statsministern Olof Palme (S) mördades på Sveavägen. Under dagen kommer hans minne att högtidlighållas.

Kristianstadsbladet - 21 jan 12 kl. 06:30

Varför har du skrivit en pjäs om Olof Palme?

- Jag har ett slags pågående projekt om hur det gamla Sverige möter vår tids land. Min pjäs "Svenskt?
?

SmålandsPosten - 27 feb 16 kl. 08:30

Minnet av Olof Palme lever kvar

Den 28 februari 1986 mördades Sveriges socialdemokratiska statsminister Olof Palme. Thage G. Peterson, som var nära vän till Olof Palme och Carl-Olof Bengtsson, före detta kommunalråd i Växjö, minns båda två dagen då det otänkbara inträffade..

Expressen - 28 feb 16 kl. 07:16

Åke teg om mordet på Olof Palme i 30 år

Han identifierade Olof Palme efter mordet - och höll de första, viktiga samtalen med huvudvittnet Lisbet Palme. Efter 30 års tystnad berättar polisen Åke Rimborn om den historiska natten, och varför han står fast vid uppgiften att Lisbet Palme såg två gärningsmän. – Visst var fru Palme chockad och ledsen, men uppgifterna jag fick var konkreta, säger han..

Nyheter 24 - 21 feb 11 kl. 13:57

130 erkännanden: "Det var jag som sköt Olof Palme"


25 år efter mordet på statsminister Olof Palme står utredningen och stampar. Men 130 personer har erkänt mordet. STOCKHOLM.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

HD tar inte upp terroristmål

Högsta Domstolen ger inget prövningstillstånd för de två män från Göteborg som dömts till livstids fängelse för terroristbrott av både tingsrätt och hovrätt..

DN - 30 minuter sedan

Löfven: Att lämna EU måste få konsekvenser


Statsminister Stefan Löfven (S) anser att regeringen ”I stort” är överens med de borgerliga partierna om vilken linje Sverige ska driva efter Storbritanniens beslut att lämna EU. Det sade han i riksdagens EU-nämnd på tisdagsmorgonen. Senare under tisdagen åker statsministern till Bryssel där EU-toppmötet inleds..

DN - 3 timmar sedan

Polisen jagar Tenstaskytten

Polisen har ännu inte gripit någon för den dödliga skottlossningen vid Tensta Allé i nordvästra Stockholm under måndagskvällen.Flera blev vittnen till händelsen..

DN - 8 timmar sedan

Körde på kollega – morddom ändrad

Göta hovrätt har ändrat morddomen mot den man som körde på sin kollega, som dog, i Karlskoga i september förra året, skriver Nerikes Allehanda..

DN - 9 timmar sedan

Skottlossning i Malmö

Flera skott avlossades i stadsdelen Holma i Malmö under måndagskvällen..

DN - 12 timmar sedan

Sågverk i brand – boende varnas

På måndagskvällen rasade en kraftig brand på ett sågverk i småländska Moheda. Vid 22-tiden var branden ännu inte helt släckt av räddningstjänsten, rapporterade Smålands-Posten. – Vi kommer att bli kvar här hela natten, sade insatsledare Tony Hultgren till tidningen..

DN - 11 timmar sedan

Nu avgörs kampen om en plats i säkerhetsrådet

Sveriges diplomatiska elit är på plats för slutspurten i den långa kampanjen för en plats i FN:s säkerhetsråd. I kväll vet vi hur det går..

DN - 11 timmar sedan

Storbritannien tappar kreditvärdighet

Storbritannien har förlorat sitt trippel-A i kreditvärdighet, enligt det amerikanska kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor. Efter Brexit har landet inte längre den högsta möjliga kreditvärderingsklassen i världen..

DN - 12 timmar sedan

Sågverk brinner – boende varnas

Det brinner kraftigt i ett sågverk i småländska Moheda. – Vi vill att allmänheten ska hålla sig undan och inte vara i vägen, och att de ska stänga dörrar, fönster och ventiler om de bor i rökens färdriktning, säger Conny Peterson, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst..

DN - 12 timmar sedan

Rekordmånga britter vill bli svenskar

Rekordmånga britter har ansökt om svenskt medborgarskap sedan brexit-omröstningen. Under förra veckan fick Migrationsverket totalt 129 ansökningar – en vanlig vecka ligger siffran på drygt 20..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.