E24 > Ekonomi

Tuesday, 31 May, 00:10

E24 - 27 feb 16 kl. 16:58

Ferbe: Bäst för alla om IF Metall är löneledandeBättre med en liten löneökning som den konkurrensutsatta industrin klarar av, än stora kliv för dem som jobbar i branscher som går bra. Om industrin får vara löneledande så tjänar alla på det, tycker IF Metalls ordförande. Byggnads ordförande håller dock inte med..
Läs mer på E24
Läs mer om:
IF Metall, IF Metalls

Dela artikeln

185 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Ferbe, Bästför alla om IF , Metallär , löneledande
DalaDemokraten - 07 mar 16 kl. 18:26

Svenskt Näringsliv och IF Metall har samma budskap: "Viktigt värna industriavtalet - inte spräcka Märket"

En viktig avtalsrörelse slår bägge parter fast och bägge parter betonar vikten av att värna "Märket" industrins löneledande roll. Teresa Bergkvist, regionchef Svenskt Näringsliv kallar till presskonferens inför avtalsrörelsen. Dagarna efter medverkar Anders Ferbe, ordförande för IF Metall, i lördagsintervjun i radions P 1 med samma budskap..

Fler nyheter från E24

E24 - 5 timmar sedan

Klockan tickar för hotat avtal – han ska rädda det

Det ser mörkt ut för frihandelsavtalet TTIP. Protesterna tilltar. Förhandlarna vet att de bara har några månader på sig att snickra klart.

E24 - 8 timmar sedan

Alibaba stoppar medicinförsäljning

Kinesiska e-handlaren Alibaba har beordrat säljarna på bolagets handelsportal Tmall att sluta sälja läkemedel i Kina. Skälet är ett "brådskande" direktiv från en lokal myndighet om läkemedelsförsäljning via tredjepartsplattformar, skriver Reuters..

E24 - 8 timmar sedan

Hyllad vd förvandlar låsjätten till teknikbolag

Den tidigare kursraketen Assa Abloy har stått still på börsen senaste året. Men vd Johan Molin är inte besviken. För SvD berättar han om sin syn på motgångar i Kina, upptaxeringar från Skatteverket och varför låsjätten numera ställer om från industri- till teknikföretag..

E24 - 8 timmar sedan

EU och USA e-grälar om TTIP

Via e-post till EU-ländernas ambassadörer grälar EU-kommissionen och USA om vem som egentligen gör vad i förhandlingarna om frihandelsavtalet TTIP. En snabb uppgörelse verkar allt mer osannolik..

E24 - 8 timmar sedan

Nordkorea skapar sitt eget ”Facebook”

Ett socialt nätverk som ser ut som Facebook och fungerar precis som Facebook har upptäckts i Nordkorea av analyschefen Doug Madory på internet-managementbolaget Dyn. Det skriver Affärsvärlden. Det handlar emellertid inte om en nordkoreansk version av Facebook, utan om en klon som kallas Best Korea's Social Network..

E24 - 10 timmar sedan

Ny strejk utlyst i Frankrike

Det franska flygbolaget Air Frances piloter har i en omröstning sagt ja till en "långvarig" strejk i syfte att få upp lönerna, enligt fackförbundet SNPL. Något datum för strejken har ännu inte bestämts. Det är därmed oklart om den kommer att sammanfalla med de strejker inom bland annat kollektivtrafiken och energisektorn som just nu pågår runt om i Frankrike, i protest mot regeringens planer på en arbetsmarknadsreform..

E24 - 10 timmar sedan

Ericssons jättelöner är satta för legoknektar

När alla på en direktionsvåning lyfter ohemula löner är det ofta ett symptom på en sjuk företagskultur. Annars skulle man inte behöva en lönenivå anpassad för legoknektar som kräver maximalt betalt utan hänsyn till lojalitet, stolthet och vi-känsla. Samtidigt är Ericsson i kris och det är nu av riksintresse att cheferna tittar upp ur sina lönekuvert..

E24 - 11 timmar sedan

Aktietorgets Stureguld byter namn

E24 - 11 timmar sedan

Stärkt stämningsläge i eurozonen

Stämningsläget i eurozonens ekonomier förbättrades mer än väntat i maj och inflationsförväntningarna bland företag och hushåll ökar något, enligt en enkät från EU-kommissionen..

E24 - 12 timmar sedan

Hemlig miljardorder till Saab

Försvarsindustribolaget Saab har fått en order på utrustning för flygburen övervakning som värderas till 1,1 miljarder kronor. Leveranserna planeras till perioden 2016–2018, enligt ett pressmeddelande från Saab..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.