E24 > Ekonomi

Wednesday, 24 August, 19:54

E24 - 27 feb 16 kl. 16:58

Ferbe: Bäst för alla om IF Metall är löneledandeBättre med en liten löneökning som den konkurrensutsatta industrin klarar av, än stora kliv för dem som jobbar i branscher som går bra. Om industrin får vara löneledande så tjänar alla på det, tycker IF Metalls ordförande. Byggnads ordförande håller dock inte med..
Läs mer på E24
Läs mer om:
IF Metall, IF Metalls

Dela artikeln

185 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Ferbe, Bästför alla om IF , Metallär , löneledande
DalaDemokraten - 07 mar 16 kl. 18:26

Svenskt Näringsliv och IF Metall har samma budskap: "Viktigt värna industriavtalet - inte spräcka Märket"

En viktig avtalsrörelse slår bägge parter fast och bägge parter betonar vikten av att värna "Märket" industrins löneledande roll. Teresa Bergkvist, regionchef Svenskt Näringsliv kallar till presskonferens inför avtalsrörelsen. Dagarna efter medverkar Anders Ferbe, ordförande för IF Metall, i lördagsintervjun i radions P 1 med samma budskap..

Fler nyheter från E24

E24 - 45 minuter sedan

Nu riktas blickarna mot kapten Lundberg

Ett korsägande går i kras. Med Handelsbankens försäljning av sina aktier i Industrivärden så sätts kontrollmakten i denna sfär i spel. Och även om det i första hand är institutionella ägare som erbjuds aktierna så hamnar ljuset på storägaren Fredrik Lundberg..

E24 - 1 timme sedan

Sms-lånebolag kan tacka Kronofogden för vinsterna

Snabblånebolagen täljer guld på att ge lån med skyhög ränta till personer med svag ekonomi, det har SvD rapporterat om. En viktig partner i sammanhanget är bästa kompisen – statliga Kronofogden..

E24 - 1 timme sedan

Handelsbanken vill sälja innehavet i Industrivärden

Handelsbanken vill sälja hela sitt innehav i Industrivärden. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande..

E24 - 3 timmar sedan

Obama stödköper ost

I USA råder det största överskottet på ost på 30 år. Det har fått den amerikanska regeringen att reagera..

E24 - 3 timmar sedan

Bostadsförsäljningen sjunker mer än väntat i USA

Försäljningstakten för befintliga bostäder i USA sjönk med 3,2 procent i juli, till en beräknad årstakt på 5,39 miljoner enheter. Det framgår av statistik från National Association of Realtors, NAR..

E24 - 5 timmar sedan

Regeringens pressträff på Harpsund

Finansminister Magdalena Andersson presenterar regeringens bedömning av ekonomin under budgetmötet på Harpsund. Följ pressträffen med Andersson och finansmarknadsminister Per Bolund i SvD:s direktrapport..

E24 - 5 timmar sedan

Audi A8 återkallas i Sydkorea

Audi återkallar drygt 1 500 bilar av modellen A8 i Sydkorea på grund av problem med motorstopp. Landets transportdepartement uppger att det upptäckt ett fel i utformningen av en ventil, som gör att motorn stannar..

E24 - 5 timmar sedan

Apple kan vara på väg att utmana Tobii

Apple har fått ett patent beviljat på området eyetracking, det vill säga inom det segment där svenska Tobii har haft stora framgångar. Det rapporterar IT24..

E24 - 7 timmar sedan

KO vill ha vite mot teleförsäljare

Företaget Gothia Telecom fortsätter lura människor via telefonförsäljning och nu har Konsumentombudsmannen (KO) vänt sig till Stockholms tingsrätt för att domstolen ska döma ut ett vite på 750 000 kronor mot företaget..

E24 - 7 timmar sedan

Goda tider för svenska spelaktörer

Mer pengar läggs på lotto, tips, trav och andra spel. Den reglerade spelmarknaden i Sverige växte under första halvåret och omsatte 8,1 miljarder kronor efter utbetalda vinster. Det motsvarar en ökning med fyra procent jämfört med första halvåret 2015, visar siffror från Lotteriinspektionen..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.