DI > Ekonomi

Monday, 29 August, 10:49

DI - 27 feb 16 kl. 16:39

MP vill bygga ut asylmottagandeEtt tilltufsat Miljöparti med identitetskris i flyktingfrågan vill nu lägga all kraft på att öka kapaciteten i asylmottagandet. Målet är att den tillfälliga migrationslagen, som S-MP-regeringen lagt fram, ska bli så kortvarig som möjligt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Miljöparti, MP

Dela artikeln

2628 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: MP vill byggaut , asylmottagande
Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

Vill bygga bränsletapp i Ekenäs

Säffle kommun planerar att bygga en bensintapp vid hamnen i Ekenäs och hoppas att Tillväxtverket vill finansiera hälften av kostnaden på 1,7 miljoner kronor..

Dagen - 13 apr 11 kl. 11:23

Ytterligare nästan en miljard från biståndsbudgeten till asylmottagande

Att använda biståndsbudgeten till asylmottagande har varit omdebatterat. Men debatten ger knappast regeringen kalla fötter. Nu tar man ytterligare steg i den riktningen.

YLE - 03 mar 15 kl. 05:15

Husbyggare i Kaitsor måste bygga bombskydd

Tre lokala företag i Vörå kommun borde bygga befolkningsskydd - det man förut kallade bombskydd. Ett av företagen är Heikius hus som bygger färdighus i Kaitsor. De har fått uppskov åt efter år, men nu riskerar de ett kännbart vite om befolkningsskyddet inte står klart om fyra veckor.

YLE - 12 aug 15 kl. 12:17

Få vågar bygga eget hus i huvustadsregionen

Allt färre väljer att bygga nya egnahemshus i huvudstadsregionen. Yrsa och Rikhard Landsdorff vågade satsa och byggde sitt drömhus i Esbo - men lätt var det inte. Det har varit kaotiskt och jättetungt med småbarn, hund och heltidsarbeten.

YLE - 22 mar 14 kl. 13:40

"Korsholm borde bygga på höjden"

Högre våningshus och nytänkande när det gäller byggande. Det efterlyser fullmäktigeledamot Stig Beijar i Korsholm. Han har skrivit en motion till kommunen där han säger att nuvarande kutym med låga höghus och stora grönområden gör att Korsholm tappar fart.

Sydsvenskan - 08 jan 11 kl. 06:30

Bostadsbolagen ovilliga att bygga billigare

På Solbacken i Malmö står 46 hyresrätter klara sedan i juli, anpassade för äldre hyresgäster som uppskattar "trevligt umgänge". Men flera lägenheter gapar tomma. Hyran blev för hög.

BT - 16 apr 14 kl. 19:00

Vill bygga radhus på centrumtak

Kjell Berggren vill bygga 20 radhus på taket med utsikt över Pinocchio. – Jag såg potentialen och när det började talas om att förtäta staden så klickade det till i huvudet, säger han. Kjell Berggren, ägare till fastighetsbolaget Kanico, stod bakom den stora omgörningen av Simonsland.

Skånskan - 14 dec 15 kl. 06:00

Svårare få bygga på prima jordbruksmark

ESLÖV Eslövs kommun stoppar all nybyggnation som ligger på fin jordbruksmark, såvida det inte redan ligger hus nära.
Nämndens ordförande Bengt Andersson (M), själv lantbrukare, säger att han aldrig hade godkänt Eslövs tidigare bostadssatsningar på Bäckdala och Sallerup väster om Eslöv.– Vi i majoriteten har satt ner foten i detta.

Trelleborgs Allehanda - 09 feb 13 kl. 09:00

S vill inte bygga om skolans kök

Bygg gärna om Klagstorps skola, men vänta med köket. Det är Socialdemokraternas nya inställning i frågan kring skolans framtid.
?

YA - 07 okt 13 kl. 06:30

Kyrkan vill bygga ut vid Klostret

Foto: Mark Hanlon
Verksamheten i kyrkan växer. Nu vill Ystads församling bygga ut församlingshemmet Klostergården för att få mer plats till personal och aktiviteter.
?

Barometern - 16 nov 13 kl. 13:46

Vill bygga 100 lägenheter vid Alvarsberg

Här, vid Netto, finns planer på att bygga cirka 100 lägenheter i samma höjd som åttavåningshus. Husen ska stå på höga pelare så alla boende får havsutsikt. Det är Förvaltnings AB Wisborgsfastigheter som har besökt kommunen för att begära ett förhandsbesked på om det går.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Medelhavskost bra för hjärtsjuka

En så kallad medelhavskost — en diet bestående av mycket grönsaker, frukt, fisk, nötter och olivolja — är bra även för dem som redan drabbats av hjärt-kärlsjukdom. Risken att dö i förtid minskar markant, visar en studie som presenteras vid den pågående europeiska hjärtkongressen i Rom..

DI - 45 minuter sedan

Tusentals Fiat och Ford återkallas i Sydkorea

Fiat Chrysler och Ford tvingas återkalla drygt 10.400 bilar i Sydkorea, rapporterar Korea Herald..

DI - 30 minuter sedan

Lyft för digitala annonsintäkter

Annonsintäkterna från morgonpressens digitala tjänster ökade 5,1 procent till 201 miljoner kronor under årets andra kvartal, enligt branschorganisationen TU..

DI - 1 timme sedan

Kina bildar jetmotorjätte

Kina har skapat Aero Engine Corporation, en tillverkare av jetmotorer med 7,5 miljarder dollar i registrerat startkapital och 96.000 anställda..

DI - 1 timme sedan

Virtuell verklighet är här

Förväntningarna är enorma på den framväxande vr-marknaden, men trots massiva satsningar syns få tecken på ett bredare genomslag. “Det kommer att ta tid”, säger svenske Rikard Steiber, toppchef på den taiwanesiska vr-tillverkaren HTC..

DI - 45 minuter sedan

Viktig vecka för vatten

Tillgången till vatten blir allt mer stram och vattenhanteringen kommer på sikt att bli en viktig konkurrensfråga. I veckan kommer det livsviktiga vattnet att stötas och blötas på World Water Week..

DI - 45 minuter sedan

Det krävs en total omställning

Det är hög tid för ett mentalt byte av hårddisk. Att skrota det förhärskande paradigmet att kortsiktig vinst och ekonomisk tillväxt är vårt överordnade mål, som tillåts ske på bekostnad av naturkapital och humankapital..

DI - 45 minuter sedan

Följ Dagens industris krönikörer

Nio viktiga röster ger Di:s läsare nya perspektiv. ”Vi är mycket glada över våra kolumnister som på nyhetsplats bidrar med sina analyser och perspektiv inom en mängd viktiga områden”, säger Di:s redaktionschef Jonas Jonsson..

DI - 45 minuter sedan

Ökad öppenhet ska skrämma nättrollen

En ny debattplattform ska stänga ute nättroll och oseriösa debattörer från kommentarsfälten. Bland plattformen Ifrågasätts grundare finns bland andra Phoneras tidigare vd Henric Wiklund..

DI - 45 minuter sedan

BNP på plus efter process mot Rousseff

Bara ett mirakel kan rädda Brasiliens suspenderade presidenten Dilma Rousseff i riksrättsprocessen som går in i slutfasen. Samtidigt växer optimismen om Brasiliens ekonomiska tillväxt..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.