DI > Ekonomi

Friday, 26 August, 19:23

DI - 27 feb 16 kl. 13:44

Efter rot- och rutslakten vill fler anlita svartRegeringens beslut att skära ned på rot- och rutavdragen gör att allt fler är beredda att betala för svart arbetskraft. Det visar en färsk undersökning från Demoskop..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Demoskop

Dela artikeln

1229 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Efter rotoch , rutslaktenvill , fler, anlita, svart
Trelleborgs Allehanda - 25 nov 15 kl. 03:00

ROT ger fler småföretag och mer skatteintäkter

SmålandsPosten - 16 dec 14 kl. 06:46

Svarta jobb har blivit vita med rot

Rot-avdraget firar i dagarna sex år. Avdraget har sammantaget varit mycket framgångsrikt. Svarta jobb har blivit vita, och det har varit ett viktigt inslag för att få bort kriminalitet och svartarbete i bygg­sektorn.

Alliansfritt Sverige - 27 feb 14 kl. 14:13

ROT har helt och hållet fått bort svartarbetet, enligt Attefall

@joranfagerlund @sthlmsvanstern ROT har utrotat svartarbete och skapat många nya vita jobb. — Stefan Attefall (@SAttefall) February 20, 2014 Kort sagt, ROT-avdraget har enligt bostadsminister Stefan Attefall (helt på egen hand och som direkt följd av införandet av avdraget) reducerat andelen svartjobb till 0.0000… Ok.

Nya Wermlands Tidningen - 26 jan 11 kl. 07:30

"Rot-avdragen tryggar vår framtid"

? Sedan det blev möjligt att göra rot-avdrag har många fler privatpersoner börjat anlita firmor inom byggbranschen för att göra om hemma, säger Patrik Svärd på Patriks alltjänst..

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 11:41

Rut och rot minskar svartjobben

Införandet av rut- och rot-avdragen har minskat acceptansen bland allmänheten att anlita svart arbetskraft. Den slutsatsen drar Skatteverket sedan nio av tio tillfrågade i en undersökning svarat att de inte tycker att det är okej att folk köper städning utan att skatta för tjänsten. Lika många var också emot att köpa rot-arbeten svart..

UT - 11 jul 13 kl. 10:53

Fler gör avdrag för Rut och Rot

Intresset för att göra avdrag för hushållsnära tjänster, det så kallade Rut-avdraget, ökar. I Ulricehamns kommun är börjar antalet köpare närma sig tusen. Första halvåret 2012 var det drygt 800 ulricehamnare som utnyttjade möjligheten att köpa en hushållstjänst som de sedan har gjort skatteavdrag för.

UNT - 23 jul 13 kl. 11:07

Rut och rot populära i länet

Att anlita städhjälp eller en snickare för renovering blir allt mer populärt i Uppsala län. Enligt Skatteverket finns inga tecken på avmattning, snarare väntas ännu fler utnyttja skatteavdragen..

BT - 15 dec 14 kl. 14:51

Grattis på födelsedagen Rot

TACK VARE Rot-avdraget har vi fått snabbt växande marknader och sundare konkurrens. Allt detta utan kostnad för staten eftersom de nya vita jobben genererar skatteintäkter. De som tidigare jobbat svart får dessutom bättre arbetsvillkor och en större social trygghet, påtalar skribenterna.

BT - 25 jul 12 kl. 08:59

Rut- och rot-avdrag mest för de högavlönade i Borås

De som bor i Sandared, Sjömarken och Sandhult gör flest rut-avdrag och rot-avdrag i Borås. Minst rut-avdrag görs på Norrby och i vissa av de yttre kommundelarna. Där man tjänar mest görs också de flesta avdragen.

TA - 06 dec 13 kl. 10:15

Tro på ökat svartarbete utan ROT


45 procent av svenskarna skulle kunna tänka sig att betala svart för tjänster i hemmet om kostnaden blev dubbelt så hög, enligt en undersökning gjord av Demoskop på uppdrag av branschorganisationen Målaremästarna, enligt ett pressmeddelande.Samtidigt visar undersökningen, som gjordes bland 1 030 svenskar mellan 18-89 år i november, att 75 procent är för ROT-avdraget. 73 procent tror att ett avskaffande skulle innebära att benägenheten att anlita professionella hantverkare skulle minska och 77 procent tror att svartarbetet skulle öka, enligt undersökningen..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Utredaren öppnar för att dela Svenska Spel

Regeringens spelutredare Håkan Hallstedt, som även är chef för Lotteriinspektionen, kämpar mot klockan.Han indikerar att branschen bör räkna med en skattesats omkring 20 procent och ett licenssystem likt det danska. Svenska Spel kan också komma att delas..

DI - 30 minuter sedan

Nedåt för svenska fiskodlingar

Mängden odlad matfisk i Sverige fortsätter minska sedan toppåret 2012. Räknat i färskvikt låg produktionen på 10 752 ton i fjol – en minskning med 4 procent från året före och med 14 procent från 2012, enligt Jordbruksverket..

DI - 30 minuter sedan

Fotbollförbundet vill bli spelbolag

Svenska Fotbollförbundet gör en djärv framstöt och framhåller sin lämplighet att ta över Stryktipset, en guldåder värd 874 miljoner kronor.”Om det uppstår en situation framöver vill vi säkerställa att vi kan äga en spelverksamhet”, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand..

DI - 30 minuter sedan

Bra flyt för båtförsäljarna

Det fortsätter att blåsa medvind i båtbranschen. När den flytande båtmässan Öppna Varv invigdes på Orust på fredagen, kunde branschorganisationen Sweboats vd Mats Eriksson konstatera att försäljningsvolymerna är upp rejält i år..

DI - 15 minuter sedan

Lundberg vill se snabbt vd-byte i Ericsson

Fredrik Lundberg, som indirekt är Ericssons största privata ägare, sätter press på Ericssons styrelse och dess ordförande Leif Johansson.Han framhåller att rekryteringen av en ny vd inte får ta ”allt för lång tid”..

DI - 15 minuter sedan

Högtryck hos underleverantörer

Trå av tre mindre och medelstora underleverantörer ökade sin omsättning under andra kvartalet – den högsta andelen på fem år.Men framöver drar orosmolnen in och dämpar högtrycket..

DI - 15 minuter sedan

Japansk fond tappar 435 miljarder kronor

Fallande aktiekurser och stigande yen har raderat ut två års vinster för världens största pensionsfond, japanska GPIF.Förlusten blev 435 miljarder kronor under andra kvartalet..

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Banker upp efter Fed-tal

De nordiska börserna ryckte upp sig i samband med Fed-chefen Janet Yellens tal på eftermiddagen..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Yellen skickade upp kurserna

Fed-chefen Janet Yellen skickade upp Stockholmsbörsen vars breda index OMXSPI steg med 0,6 procent. Detta efter att Janet Yellen under ett tal sagt att argumenten för en räntehöjning stärkts..

DI - 1 timme sedan

Industrivärden stiger efter Di-uppgifter

Det är inte ofta som Industrivärden slår index. Men efter Di:s nyhet om att institutionella ägare gör comeback i ägarlistan steg aktien med 3,4 procent på fredagen..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.