DN > Ekonomi

Tuesday, 25 April, 06:37

DN - 27 feb 16 kl. 13:40

Avtal ska ge billigare bostäder
Sveriges kommuner och landsting vill ta fram ett ramavtal för att öka byggandet av nya bostäder på ett billigare och snabbare sätt..
Läs mer på DN

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avtalska ge , billigare, bostäder
Barometern - 29 sep 14 kl. 08:15

Bygg billigare bostäder

”Den politiska majoriteten i Kalmar kommun tycker själva att de lyckats väl med bostadsbygget, men det har stått still ­alldeles för länge, även om det senaste året börjat ta lite fart. Det byggs dock alldeles för få hyresrätter, student- och ungdomsbostäder och det släpps för få attraktiva tomter till tomtkön.” I Kalmar kommun är bostadsbristen stor trots att planberedskapen i någon mån är god.

NT - 10 aug 13 kl. 13:52

Satsning på billigare bostäder går trögt

Sedan 2008 har Skanska försökt få bygga sitt koncept med billigare bostäder i Norrköping, men hittills har det inte lyckats..

Expressen - 06 apr 17 kl. 08:21

Svenskarna lånar mindre och köper billigare bostäder

Amorteringskravet har haft en dämpande effekt på bostadsmarknaden.Svenskarna lånar mindre och köper billigare bostäder.Det visar Finansinspektionens bolåneundersökning som presenteras i dag torsdag..

GöteborgsPosten - 22 dec 13 kl. 18:00

Tre förslag till billigare bostäder

Bostadsbyggandet får inte överlåtas till några få byggherrar och kommunpolitiker. Vi har tre förslag som ger bostäder som alla kan ha råd med, skriver Anna Lönn Lundbeck, Hyresgästföreningen Västsverige..

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 16 kl. 14:00

Först i Sverige med enklare och billigare bostäder

I januari får 150 av Helsingborgshems hyresgäster erbjudande att vara med i ett projekt med enklare bostäder..

Sydsvenskan - 18 dec 14 kl. 08:54

Släpp fram små aktörer som bygger billiga bostäder

Vi har i Sverige ett samarbetsklimat inom och mellan offentlig sektor och näringsliv som i många stycken överträffar vad som sker i andra länder. Men vi har samtidigt anledning att vara självkritiska när vi trots samarbete inte når de mål vi sätter upp. Särskilt problematiskt är det vad gäller inkludering av nya svenskar, hinder för unga att få fäste på arbetsmarknaden och inte minst den låga produktionen av nya bostäder till en växande befolkning.

DN - 16 sep 13 kl. 21:34

?Förbud ger inte fler bostäder?

Bostadsminister Stefan Attefall hävdar att ett förbud mot kommunala energikrav skulle leda till att det byggs fler och billigare bostäder (DN 12/9). Det stämmer inte, skriver Anders Knape, Ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)..

P3 - 07 jul 15 kl. 09:51

Här vill regeringen bygga nya och billigare bostäder för studenter

15 000 nya hyresrätter per år, på omkring 35 kvadratmeter med en maxhyra på drygt 4 200 kronor, det vill regeringen bygga. Och mest i städer där många pluggar..

Ekonomistas - 11 nov 13 kl. 07:46

Dags att tala klarspråk om äpplen och bostäder!

En vanlig uppfattning är att det råder bostadsbrist i Stockholm och andra storstäder och att det under en lång tid har byggts för lite. Men vad innebär det att det råder ”brist” och att det byggs ”för lite”? Nedanstående figur är hämtad från Stockholms landsting och visar tillskottet av nya bostäder i förhållande till befolkningstillväxten i Stockholms län.

Skånskan - 17 dec 15 kl. 09:00

Klart för nya bostäder

TOMELILLA Tjugo marklägenheter byggs i kvarteret Fjäriln i vår och beräknas stå klara ett år senare. Målsättningen är att bostäderna ska bli en kooperativ hyresrättsförening.– Det blir bostadsrätt light, vår utgångspunkt är kooperativt boende som på Byagården, säger Tomas Ek från Hovdala utveckling som har utvecklat projektet med Skanskan som byggentreprenör.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Intresset för rättvisemärkt ökar stadigt

Försäljningen av rättvisa produkter fortsätter att öka. Mer än hälften av alla snittrosor som säljs och var tionde kopp kaffe är Fairtrade-märkt..

DN - 8 timmar sedan

Franska glädjevindar bar till Wall Street

Världens börser pustade på måndagen ut ordentligt efter första omgången av presidentvalet i Frankrike och även på Wall Street var glädjen över mittkandidaten Macrons framgångar stor..

DN - 8 timmar sedan

Kraftig uppgång på börserna i Europa

Kurserna på Europas börser steg över lag kraftigt under måndagen, som en reaktion på den första omgången av det franska presidentvalet..

DN - 11 timmar sedan

Riskkapitalister riskerar 1,6 miljarder i skatt – dom i veckan

I veckan väntas utslag i kammarrätten som kan leda till stora skattesmällar för finanseliten – 140 domar mot omkring 100 av Sveriges högst betalda riskkapitalister, som Skatteverket anser har betalat för lite i skatt. I potten ligger 1,6 miljarder kronor. Skatteverket har redan beslutat om åtskilliga hundra miljoner till..

DN - 14 timmar sedan

Bostadspriserna steg första kvartalet

Under det första kvartalet steg bostadspriserna i storstäderna, enligt SBAB:s Mäklarbarometer. Högre efterfrågan och lågt utbud ökade på försäljningspriserna..

DN - 16 timmar sedan

Bättre än väntat för Sandvik

Verkstadskoncernen Sandviks aktiekurs stiger drygt tre procent efter att redovisat en kraftig ökad vinst för första kvartalet 2017..

DN - 16 timmar sedan

Johan Schück: Macrons öde bestäms av fransk ekonomi

Emmanuel Macron ska inte räkna med en promenadseger. Även om han väljs till Frankrikes president, behövs också parlamentariskt stöd för hans ekonomiska politik. Där finns risk för besvikelse..

DN - 18 timmar sedan

Investors onoterade tillgångar värda 100 miljarder

Familjen Wallenbergs noterade investmentbolag Investor har precis släppt rapporten för första kvartalet. DN:s näringslivskrönikör Birgitta Forsberg svarar på tre frågor..

DN - 18 timmar sedan

Investor ökade förmögenheten

Wallenbergsfärens maktbolag Investors substansvärde uppgick den 31 mars 2017 till 330 197 miljarder kronor, eller 432 kronor per aktie Sedan senaste årsskiftet har substansvärdet, bolagets nettoförmögenhet, ökat med tio procent.  .

DN - 19 timmar sedan

Skypegrundare satsar på närproducerad mat

Skypes grundare Niklas Zennström har gett sig in i en betydligt mer handfast industri: närproducerad mat, skriver Business Insider.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.