DN > Ekonomi

Monday, 24 April, 21:07

DN - 27 feb 16 kl. 10:54

”Jag har aldrig tid till något annat än att jobba”
Nu har jag kommit till landet där drömmar kan gå i uppfyllelse, tänkte Aracelly Cantos när hon flyttade från Ecuador till New York. Men efter fyra år har den tuffa verkligheten tagit över. Låga minimilöner gör att hon måste ha två jobb för att överleva..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Aracelly Cantos, Ecuador, New York

Dela artikeln

643 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag har aldrig, tidtill något annat , än, att jobba
YLE - 31 okt 13 kl. 09:20

Vartiainen: Det är alltid bättre att jobba

Vems fel är det att vissa ungdomar har svårt att komma in i arbetslivet?
Enligt VATT-direktören Juhana Vartiainen är orsaken delvis allt för höga löner. Han har tillsammans med riskdagsledamoten Osmo Soininvaara (grön) föreslagit låglönejobb för unga arbetstagare.

Barometern - 23 jun 14 kl. 06:18

Barnmorskorna vill ha bonus för att jobba på semestern

En sommarvikarie ska täcka upp för 20 semestrar. Ekvationen går inte ihop. Nu har barnmorskorna tröttnat och kräver mer betalt för att jobba extra.

YLE - 30 jan 16 kl. 13:53

Att jobba i öppna kontor kan göra oss sjukare

De flesta kontorsarbetare i Finland jobbar i kontorslandskap. Ofta för att det är billigare för arbetsgivaren och för att det gynnar samarbetet. Men de här öppna utrymmena kan göra folk sjukare med högre sjukfrånvaro som följd.

Sydsvenskan - 25 aug 11 kl. 00:49

Återvänder för att jobba med kränkningsfrågor

Foto: Peter Frennesson
Förre Lugimålvakten Fredrik Andersson återvänder till sin moderklubb för att jobba med frågor kring kränkning av barn och ungdomar.
? Vad det kommer att mynna ut i vet vi inte i dag, men det finns en långsiktig plan och en målsättning att bli bäst i Sverige på de här frågorna, berättar han.

DN - 23 feb 14 kl. 09:25

Fem skäl att jobba mindre – om du är amerikan

Man blir sjuk, osmart och tappar kreativitet om man jobbar för mycket. Bröderna Wright hade aldrig uppfunnit flygmaskinen om de inte tagit ut en lång semester. Till och med Bill Gates tar semester.

DN - 23 feb 14 kl. 09:25

Fem skäl att jobba mindre – om du är amerikan

Man blir sjuk, osmart och tappar kreativitet om man jobbar för mycket. Bröderna Wright hade aldrig uppfunnit flygmaskinen om de inte tagit ut en lång semester. Till och med Bill Gates tar semester.

Skånskan - 03 sep 16 kl. 20:46

Forsberg: Jag gillar att jobba mot stora mål

FOTBOLL
Nykomling i den tyska Bundesligan och stöttepelare i det svenska lag som jagar en VM-plats
– Emil Forsberg står inför sin karriärs hittills tuffaste utmaningar under den kommande säsongen.
– Men det känns bara bra. Jag gillar att jobba mot stora mål och ser verkligen fram mot det som skall komma, säger Emil Forsberg.

YLE - 16 mar 17 kl. 15:11

Företag som vill vara neutrala får förbjuda huvudduk - Hagi kan inte tänka sig att jobba utan sin duk

Företag har rätt att förbjuda religiösa och politiska symboler, med hänvisning till företagets neutralitet, har Europadomstolen slagit fast. Den muslimska klädseln har diskuterats mycket i till exempel Frankrike och Nederländerna. Här hemma har huvudduken ändå sällan gett upphov till större konflikter på arbetsplatserna.

DN - 20 feb 13 kl. 23:52

20 gruvarbetare fick lön utan att jobba ? varslas

Tjugo arbetare vid LKAB:s gruva i Kiruna varslas om avsked sedan de under en längre tid har fuskat till sig lön utan att jobba..

BT - 23 jul 16 kl. 06:26

”Inte attraktivt att jobba på sjukhus längre”

Inte mindre än fem sjuksköterskor har på kort tid sagt upp sig från neonatalavdelningen på Säs. – Den trend vi ser är att det blir mer och mer attraktivt att jobba dagtid, säger läkarchef Niklas Segerdahl och tf vårdenhetschef Martina Frödin..

YLE - 27 sep 16 kl. 07:34

Blek insats av Puljujärvi – ”Han har en del att jobba med”

Jesse Puljujärvis första match i Edmontons NHL-lag blev ingen succé. Han hade svårt att komma in i matchen och gjorde inga poäng. Jesse Puljujärvi har imponerat stort under sin första tid i Edmonton Oilers.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Riskkapitalister riskerar 1,6 miljarder i skatt – dom i veckan

I veckan väntas utslag i kammarrätten som kan leda till stora skattesmällar för finanseliten – 140 domar mot omkring 100 av Sveriges högst betalda riskkapitalister, som Skatteverket anser har betalat för lite i skatt. I potten ligger 1,6 miljarder kronor. Skatteverket har redan beslutat om åtskilliga hundra miljoner till..

DN - 5 timmar sedan

Bostadspriserna steg första kvartalet

Under det första kvartalet steg bostadspriserna i storstäderna, enligt SBAB:s Mäklarbarometer. Högre efterfrågan och lågt utbud ökade på försäljningspriserna..

DN - 7 timmar sedan

Bättre än väntat för Sandvik

Verkstadskoncernen Sandviks aktiekurs stiger drygt tre procent efter att redovisat en kraftig ökad vinst för första kvartalet 2017..

DN - 7 timmar sedan

Johan Schück: Macrons öde bestäms av fransk ekonomi

Emmanuel Macron ska inte räkna med en promenadseger. Även om han väljs till Frankrikes president, behövs också parlamentariskt stöd för hans ekonomiska politik. Där finns risk för besvikelse..

DN - 8 timmar sedan

Investors onoterade tillgångar värda 100 miljarder

Familjen Wallenbergs noterade investmentbolag Investor har precis släppt rapporten för första kvartalet. DN:s näringslivskrönikör Birgitta Forsberg svarar på tre frågor..

DN - 8 timmar sedan

Investor ökade förmögenheten

Wallenbergsfärens maktbolag Investors substansvärde uppgick den 31 mars 2017 till 330 197 miljarder kronor, eller 432 kronor per aktie Sedan senaste årsskiftet har substansvärdet, bolagets nettoförmögenhet, ökat med tio procent.  .

DN - 10 timmar sedan

Skypegrundare satsar på närproducerad mat

Skypes grundare Niklas Zennström har gett sig in i en betydligt mer handfast industri: närproducerad mat, skriver Business Insider.  .

DN - 11 timmar sedan

Tre frågor om börsrusningen

Aktiekurser på börser runt om i Europa stiger kraftigt på måndagsmorgonen. DN:s Dan Lucas svarar på tre frågor om börsrusningen..

DN - 11 timmar sedan

Europas börser stiger kraftigt

När de första europeiska börserna öppnade på måndagsmorgonen var det till kraftigt stigande kurser. Aktiespekulanterna drar en suck av lättnad över resultatet i den första omgången i det franska presidentvalet..

DN - 11 timmar sedan

Europas börser stiger

När de första europeiska börserna öppnade på måndagsmorgonen var det till stigande kurser. Aktiespekulanterna drar en suck av lättnad över resultatet i den första omgången i det franska presidentvalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.