DN > Ekonomi

Saturday, 21 January, 14:19

DN - 27 feb 16 kl. 10:42

Växande klyftor största oron för Harvardekonom
Boston. USA:s ekonomi är på stadig väg uppåt. Men de flesta amerikaner har inte fått det bättre. Därför råder en stämning av frustration och missnöje, menar Harvardekonomen Kenneth Rogoff..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Harvardekonom, USA, Harvardekonomen Kenneth Rogoff

Dela artikeln

123 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Växande, klyftorstörsta , oronför , Harvardekonom
SR - 05 nov 15 kl. 16:25

Växande klyftor i medieanvändningen

Idag presenterade regeringens utredare Anette Novak första delen av Medieutredningen. Den beskriver ett nytt medielandskap med växande klyftor som kommer att tvinga staten att ändra sin mediepolitik..

Helsingborgs Dagblad - 06 dec 16 kl. 11:15

Växande klyftor dämpar Pisa-glädjen

Både den nuvarande och den förre utbildningsministern gläds åt det förbättrade resultatet i Pisa-mätningen. Men de växande klyftor som konstaterats väcker oro. – Det här är skolans tredje styrkebesked på kort tid, säger utbildningsminister Gustav Fridol.

GöteborgsPosten - 06 dec 16 kl. 13:13

Växande klyftor dämpar Pisa-glädjen

Både den nuvarande och den förre utbildningsministern gläds åt det förbättrade resultatet i Pisa-mätningen. Men de växande klyftor som konstaterats väcker oro..

BT - 18 feb 13 kl. 14:43

Högre standard - men växande klyftor

Den ekonomiska standarden för Sveriges hushåll har ökat kraftigt under 2000-talet. Variationerna är dock stora och inkomstskillnaderna har blivit större.
Inkomsterna har ökat i samtliga inkomstskikt, men ökningen var betydligt större för dem med högst inkomster, konstaterar SCB.

GöteborgsPosten - 09 sep 14 kl. 23:01

Skarp debatt om växande klyftor

Trängselskatten, jobben och de växande klyftorna i Göteborg var heta debattämnen när GP samlade stans ledande politiker till debatt..

Alliansfritt Sverige - 16 maj 13 kl. 08:47

Klyftorna ökar ? mest mellan vad olika moderater säger om ökade klyftor

KLYFTOR. Imorse kom OECD:s rapport över klyftorna. Sverige är inte längre det mest jämlika landet, och klyftorna har ökat rejält.

Kristianstadsbladet - 29 jan 14 kl. 01:34

Obama i kamp mot ekonomiska klyftor

"Ett år av handlingskraft", utlovar USA:s president Barack Obama i sitt årliga tal till nationen, där han fokuserar på ekonomiska orättvisor.Och om kongressen inte ställer upp så hotar han att kringgå lagstiftarna.
- I dag, efter fyra år av ekonomisk tillväxt, har företagsvinsterna och aktiekurserna sällan varit högre, och de som lever på toppen har aldrig tjänat bättre.

BT - 29 jan 14 kl. 01:38

Obama i kamp mot ekonomiska klyftor

"Ett år av handlingskraft", utlovar USA:s president Barack Obama i sitt årliga tal till nationen, där han fokuserar på ekonomiska orättvisor. Och om kongressen inte ställer upp så hotar han att kringgå lagstiftarna.- I dag, efter fyra år av ekonomisk tillväxt, har företagsvinsterna och aktiekurserna sällan varit högre, och de som lever på toppen har aldrig tjänat bättre.

DI - 16 dec 14 kl. 21:26

OECD: Ökade klyftor bromsar Sverige

Ökad ojämlikhet hämmar ekonomisk tillväxt och Sverige hör till länderna som förlorat mest på växande klyftor, hävdar en ny OECD-rapport. Men slutsatserna får mothugg – från svensk expertis..

Sydsvenskan - 07 dec 16 kl. 05:33

Växande skolklyfta oroar ministern

Hon är glad och stolt över att elever och lärare har vänt den negativa trenden. Men gymnasieminister Anna Ekström är samtidigt orolig över växande klyftor i den svenska skolan. – Så kan vi inte ha det, säger hon till TT.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Bankfacken flyttar in i hemmet

Efterfrågan på bankfack minskar och fler väljer att sätta in kassaskåp hemma. – Det finns en klar trend att försäljningen för privat bruk ökar, säger Karin Wallström Nordén på säkerhetsföretaget Gunnebo..

DN - 23 timmar sedan

Bankerna lyfte Stockholmsbörsen

Efter en trevande start på fredagen tog Stockholmsbörsen fart uppåt under eftermiddagshandeln samtidigt som världens blickar riktades mot Donald Trumps installation i Vita huset. OMXS-index stängde på plus 0,6 procent..

DN - 14 timmar sedan

Trumptal rubbade inte Wall Street

USA-börserna rörde sig uppåt på fredagen, dagen för Donald Trumps installation som USA:s president..

DN - 21 timmar sedan

Uber tvingas betala till förare.

Taxitjänsten Uber ska betala pengar till förare i USA som inte tjänat de summor de utlovats. De blir följden av en uppgörelse med myndigheter, rapporterar BBC-News..

DN - 22 timmar sedan

Stillahavsrike utan internet i tre veckor

”Mh” är tillbaka. Efter över tre veckor i stort sett utan internet är Marshallöarna nu åter online..

DN - Igår: 09:25

Astra Zeneca tynger Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen vände upp efter den inledande nedgången och kretsar vid 13.30-tiden strax över nollstrecket..

DN - 23 timmar sedan

Mäklare prickas för lockpriser

Sju fastighetsmäklare har varnats av Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) för att de har använt sig av lockpriser..

DN - 23 timmar sedan

Satsning på fler specialistsköterskor

Regeringen öronmärker 300 miljoner kronor som ska ge fler specialistsjuksköterskor. Det blir följden av en uppgörelse mellan regeringen och Sveriges kommuner och landsting, SKL. – Det här är en grupp vi har en reell brist på som är allvarlig, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström..

DN - Igår: 13:53

Cecilia Malmström vill införa ny domstol

EU-kommissionären Cecilia Malmström vill ha en ny internationell investeringsdomstol som ska lösa konflikter mellan länder och företag. Hon tar det initiativet tillsammans med Kanada..

DN - Igår: 06:31

Qviberg i rätten: Kränkt och ledsen

Är den gamla HQ-styrelsen och revisorerna skyldiga miljarder i skadestånd för att HQ Bank kraschade? Nu hörs HQ-profilen Mats Qviberg i rätten. – Bilden som framställs av mig som beräknande och ohederlig finansman kan inte vara mer felaktig, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.