DI > Ekonomi

Thursday, 27 October, 18:43

DI - 26 feb 16 kl. 22:30

Spararna flyr från företagsobligationsfonderNervositeten på kreditmarknaden fick privatspararna att dumpa företagsobligationsfonder till förmån för bredare aktiefonder i februari. Det visar statistik från nätmäklarna Avanza och Nordnet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Avanza, Nordnet

Dela artikeln

5 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Spararna, flyrfrån , företagsobligationsfonder
PrivataAffärer - 13 nov 14 kl. 12:53

Nya fondspararfavoriten pressas av räntan

Företagsobligationsfonder har seglat upp som en favorit bland spararna i ljuset av de tvära kasten på börsen. Men de möter stark motvind i form av låga räntor....

Realtid - 30 dec 14 kl. 09:49

USA-fonder lockar

Spararna fortsätter köpa amerikanska fonder och dumpar högränte- och företagsobligationsfonder, enligt Avanza..

DI - 14 feb 16 kl. 16:22

Långsiktig strategi bäst

Alla vet att inga träd växer till himmelen. Ändå blir vi varje gång lika förvånade när börserna skakar och investerarna rusar mot utgången. Ingen vet exakt när de negativa signalerna väger över och triggar igång stormar på finansmarknaderna.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Strid om ledarpost i Muf

Det blir strid om ordförandeposten i Moderata ungdomsförbundet. Rasmus Törnblom, som lett Muf i två år, utmanas av Benjamin Dousa. "Jag vill göra en högersväng", säger Dousa..

DI - 30 minuter sedan

Fridolin ryter till mot MP-utbrytarna

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin markerar mot utbrytarna i partiets riksdagsgrupp och manar nu till rättning i leden. ”Man måste kunna jobba tillsammans”, säger han till Di..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Fingerprint och ABB i botten

Stockholmsbörsen blandade och gav på torsdagen då breda indexet OMXSPI föll medan storbolagsindexet OMXS30 klättrade. ABB och Fingerprint Cards blev stora förlorare när marknaden synade bolagens delårsrapporter.  .

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Ras i energiservicebolag

Europabörserna hade lite svårt att hitta en riktning på torsdagen som stängde kring nollstrecket. Rapporterande Barclays och BBVA bjöd dock på hyfsade individuella rörelser..

DI - 1 timme sedan

”Vi ser en brutal global konkurrens”

Fingerprint Cards försäljning var lägre än väntat i det tredje kvartalet och bolaget sänker sin försäljningsprognos för helåret. En starkare rörelsemarginal snyggar till siffrorna en aning, men rapporten blev ändå en besvikelse..

DI - 1 timme sedan

Norden: Nokiaras drog ned Helsingfors

De nordiska marknadsplatserna steg överlag på torsdagen, bortsett från Helsingfors som tyngdes av Nokia. En rad bolagsrapporter satte avtryck i aktieindexen..

DI - 1 timme sedan

Makrorådet: "Statens agerande skaver"

Hushåll och företag får finna sig i konsekvenserna av minusränta. Men staten vill lagstifta för att slippa undan. Det konstaterar Makrorådet..

DI - 1 timme sedan

Höstrusk som lönar sig

Halloweenfirandet biter sig fast i Sverige. Nu är det inte bara barn som vill spöka ut sig. För handeln och nöjesparker innebär högtiden ett ruskigt kassaklirr..

DI - 2 timmar sedan

Johanna Jeansson: Riksbanken har osäkrat vapnet

Riksbanken tog i så mycket som möjligt i sitt senaste besked utan att faktiskt sänka räntan eller utöka sina tillgångsköp.  Tyvärr talar ett par faktorer för att Stefan Ingves & Co kan få svårt att låta bli nya stimulanser framöver..

DI - 2 timmar sedan

Knattebolaget fick fnatt

Hälsovårdsbolaget Immune Pharmaceuticals rusar på First North. På torsdagseftermiddagen har aktien lyft över 50 procent på ett pressmeddelande..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.