Skånskan > Opinion

Saturday, 29 February, 13:48

Skånskan - 26 feb 16 kl. 18:48

Fältgruppen når Lunds ungdomar via chattLUND Sen 1989 har Fältgruppen arbetat med förebyggande arbete bland ungdomarna i Lund.
På fredagen höll fältassistenterna öppet hus i lokalerna på Mårtenstorget och berättade bland annat om sin chattsida.– Vi vill informera om vårt arbete i kommunen, som skiftar från att vara på plats där unga träffas, på fritidsgårdar stora arrangemang eller på stan, till att stötta dem som behöver prata med någon, säger verksamhetsledare Lina Trygg. Stämningen var god när den sex personer starka Fältgruppen höll öppet hus och flera av ungdomar var på plats. I köket stod några unga killar och skapade fantasifulla tårtor med godis och kakor.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lunds, LUND Sen, Fältgruppen, Lund, Mårtenstorget, Lina Trygg, Bollhuset, Ahmed Farah Kassein, Trygg, Stadsparken, Vårfruskolan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fältgruppen, når, Lunds, ungdomar, via, chatt
Västerbottens Folkblad - 13 okt 16 kl. 11:04

Fältgruppen räddas

Fältgruppen räddas i sista sekund från besparingarna. Fältgruppen, som arbetar med ungdomar och särskilt utsatta ungdomar, kommer inte att drabbas av några besparingskrav. Frågan har omgärdats av en hel del oro bland föräldrar och anställda.

Skånskan - 07 feb 20 kl. 05:00

”Fältgruppen borde synas på stan även efter kontorstid”

Eslöv Säkerhetsnätverket Safe0413 tycker sig ha märkt att fältgruppen i Eslöv inte syns till på stan efter kontorstid, detta trots att många ungdomar hänger ute sent på kvällarna. Fältgruppens avdelningschef håller inte med om kritiken.– Från februari 2019 ser man dem nästan aldrig.

Kristianstadsbladet - 12 jul 12 kl. 10:30

Fältgruppen gav sig ut på lång housekväll

Foto: Tommy Svensson
Fältgruppen finns till stöd för ungdomar och rör sig där ungdomarna finns. I går var därför deras mål housekvällen på Lilla torg.
Fältgruppen jobbar inom socialtjänsten och består av fältsekreterare.

Skånskan - 15 jan 19 kl. 08:40

Ett 100-tal ville ge Fältgruppen sitt stöd

staffanstorp Sibiriska vindar härjade över torget i Staffanstorp, men det hindrade inte folk från att delta i manifestationen för att få behålla Fältgruppen.Ett 100-tal Staffanstorpsbor samlades framför Rådhuset på måndagskvällen och engagemanget var påtagligt. Vid mikrofonen avlöste initiativtagare och ungdomar varandra.

YA - 30 apr 14 kl. 06:30

Fältgruppen varnar för firandet

Foto: Mark Hanlon
Fältgruppen uppmanar Ystadsföräldrar att hålla sina ungdomar från valborgsfirandet i Stadsparken i Lund.– Det är en riskmiljö för 15–16-åringar, säger Rickard Magnusson.
Förra valborgsmässoafton åkte Fältgruppens Rickard Magnuson och Caroline Ekstrand till Stadsparken i Lund för att med egna ögon se hur firandet går till.

Skånskan - 18 jan 19 kl. 14:53

Trots protesterna – Fältgruppen tas bort

MALMÖ Trots protesterna läggs nu Fältgruppen ner inom kort.
Det beslutet tog den nya Arbetsmarknadsnämnden i torsdags.– Det handlar inte om några besparingar eller någon kritik mot de anställda i gruppen utan mer om att vi jobbar på ett annat sätt i Staffanstorp idag än när Fältgruppen startades för 30 år sen, säger nämndens nya ordförande Karin Palmkvist (M).

Västerbottens Folkblad - 13 okt 16 kl. 20:00

Fältgruppen är viktig för dina barn

Hösten 2005 fick jag kontakt med fältgruppen, för er spelar det ingen roll år, tid eller datum. Men för oss ungdomar/unga vuxna har det en betydande roll. Och denna tid har jag nära hjärtat.

YA - 27 sep 13 kl. 10:30

Fältgruppen varnar för farliga spritfester

Foto: Fredrik Sjöstrand
Flera gymnasieprogram har planerat insparksfester kommande dagar och fältgruppen i Ystad befarar att festerna ska gå överstyr.? Vi känner att vi måste agera, säger fältsekreterare Caroline Ekstrand.
De senaste veckorna har kommunens fältsekreterare kontaktats av många ungdomar och föräldrar som varit oroliga inför flera insparksfester som planeras den närmaste tiden.?

Västerbottens Folkblad - 27 okt 15 kl. 15:15

S vill anställa fler till fältgruppen

Socialdemokraterna i individ- och familjenämnden vill utöka fältgruppens personalstyrka, från fyra till sex anställda, för att på ett bättre sätt nå ungdomar ute i kommundelarna. Många känner igen socialtjänstens fältgrupp, när den rör sig ute på gator och torg på kvällar och helger för att förebygga att ungdomar hamnar i problem. Fältgruppen ska fungera som […].

Skånskan - 05 nov 18 kl. 19:00

Arenan öppnas på helger för ungdomar

Skurup Ungdomarna i Skurup har i flera år efterfrågat någonstans där de kan umgås på lördagskvällarna.
Nu väljer kommunen att hålla Skurups Sparkbank Arena öppen vid fem tillfällen på prov i samarbete med Nattvandrarna, Fältarna samt flera frivilliga föreningar.Det finns idag inget ställe för ungdomar som har öppet på lördagskvällar.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Ytterligare en svensk smittad

Ytterligare en svensk har smittats av coronaviruset, uppger Folkhälsomyndigheten. Det innebär att det nu är 12 bekräftade fall i Sverige. Folkhälsomyndigheten skriver på sin hemsida att de får väldigt mycket frågor om viruset och att allmänheten kan ringa 113 13 för information om man är orolig.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hemma hos Per och Marianne Svensson I Rögla by

Reportage Efter tio år i Frankrike flyttade Marianne och Per Svensson hem till Sverige. Nu bor de i Rögla by nära Ystad och deras lilla skånska länga har blivit en svensk-fransk pärla som är betydligt större än man tror.Utifrån vägen ser huset typiskt skånskt ut, med sin gula färg och små, pliriga fönster.

Skånskan - 4 timmar sedan

Gamla stenar till askgravlund

Barsebäck Löddebygdens församling har i flera år velat inrätta en askgravlund. Nu är ansökan inlämnad och gamla stenar föreslås bli använda.Askgravlundar finns i Hög och i Lödde, men ännu inte i Barsebäck.

Skånskan - 5 timmar sedan

Kritiska föräldrar får inte gehör

hurva Det blir inga förändringar i resursfördelningssystemet till kommunens förskolor efter att föräldrar varit kritiska mot låg bemanning.Det var i augusti förra året som föräldrar till barn på Bokebo förskola i Hurva reagerade på uppgifter om att det skulle kunna bli endast två vuxna på 14 barn till hösten, något som från rektorns håll förklarades med budgetprioriteringar under året och svårigheter att hitta vikarier. Föräldrarna nöjde sig inte med det svaret utan samlade in namnunderskrifter och lämnade in ett så kallat e-förslag, ett slags medborgarförslag, till kommunen.

Skånskan - 6 timmar sedan

”Jag når ut bredare nu”

Hon debuterade i Melodifestivalen förra året som femtonåring och gick vidare direkt till final med låten ”I do me”.
I år är hon tillbaka i tävlingen. Mognare, bättre och starkare som hon själv säger – och redo att duellera mot Lundaartisten Paul Rey.

Skånskan - 16 timmar sedan

”Häftigt att vi slog rekord”

Det blev Parisa Amiri och Malmösonen Gunnar Wetterberg som tog hem segern i fredagens final av På spåret – för andra året i rad. Dessutom slog de finalrekord i antalet poäng.
– Ja, det var märkvärdigt, det hade vi inte räknat med.

Skånskan - 18 timmar sedan

Tomtköp inför Stenaförhandlingar

ESLÖV Eslövs kommun ligger sedan länge i förhandlingar med Stena Recycling för att få företaget att lämna sin stora tomt som ligger ganska centralt nära nya gymnasiet och kommande bostadsbyggen.När politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott träffades i veckan gällde ett av ärendena fastigheten Städet 4, som är en 9 000 meter stor fastigheten på Maskinvägen 4 som kommunen haft som eget förråd och även hyrt delar till privata företag.
Eslövs kommun vill nu köpa fastigheten av sitt eget industritomtsföretag, Eifab.

Skånskan - 19 timmar sedan

Frias för knivskärning i ansiktet

eslöv En man i 50-årsåldern som stod åtalad för att ha knivskurit sin före detta flickvän i ansiktet frias av domstol.Åklagaren hävdade att mannen gjort sig skyldig till grov misshandel genom att skära ett fem centimeter långt jack i kvinnans ansikte i samband med ett bråk på en adress i Eslöv i januari. Mannen visade särskild hänsynslöshet och råhet, ansåg åklagaren.

Skånskan - 21 timmar sedan

Oro smittar också

Flera fall av coronaviruset covid19 har nu bekräftats i Sverige. Virusspridningen riskerar utvecklas till en fullskalig pandemi. När oron sprider sig gör sig de bevingade orden påminda: det enda vi behöver vara rädda för är rädslan själv.

Skånskan - 20 timmar sedan

Sopbil klippte band till omlastningscentralen

sjöbo Nu har nya omlastningscentralen för hushållssopor invigts i vederbörlig ordning.
Tal av Jörgen Jönsson (C) och bandklippning av Ohlssons renhållningsbil stod på agendan.Vid tvåtiden på fredagseftermiddagen var det dags att inviga kommunens nya omlastningscentral för hushållens avfall.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.