Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 22 May, 19:31

Dagensanalys.se - 26 feb 16 kl. 11:01

Filmen Big Short vinner ‘bästa film’ under Oscarsgalan – avslöjar Big DataStora datamängder som analyseras kallas för Big Data. Den här gången har man använt Big Data för att spå i framtiden vem som kommer att vinna ‘bästa film’ under söndagens Oscarsgala. Bakom analysen av Big Data finner vi specialisterna Exponential som har analyserat beteendet hos 32.000 personer som jobbar i Los Angeles inom film och som speglar de personer som rösta fram ‘bästa film’. Vi kan konstatera att Exponential har genomfört en en klassisk tvillinganalys för att få fram resultatet.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Big Short, Oscarsgalan, Big Data, Oscarsgala, Exponential, Los Angeles, Oscar, Social Security, European, Bryan Melmed

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Filmen, Big, Short, vinnerbästa , filmunder , Oscarsgalan, avslöjar, Big Data
Affärsvärlden - 14 jan 15 kl. 11:02

Storstjärnor i filmatisering av The Big Short

Michael Lewis bästsäljande bok The Big Short ska filmatiseras och det ser ut att bli stjärnspäckat. Brad Pitt, Christian Bale och Ryan Gosling sägs vara aktuella för roller i filmen The Big Short: Inside the Doomsday Machine..

Expressen - 31 jan 16 kl. 06:51

De verkliga hajarna bakom "The Big short"

I biosuccén "The Big short" förutser en handfull personer den stora finanskollapsen i USA 2008. De idiotförklarades, men fick rätt när den amerikanska ekonomin rämnade och blev snuskigt rika. Här är historien om de verkliga personerna bakom filmen – och en som helt har raderats ur berättelsen..

DI - 22 apr 15 kl. 20:36

Marisa Tomei klar för finansfilmen The Big Short

Marisa Tomei är nu klar för en roll i filmatiseringen av Michael Lewis bästsäljande bok The Big Short. Hon ansluter till redan klara skådespelare som Christian Bale, Brad Pitt, Ryan Gosling, Steve Carell och Melissa Leo..

Expressen - 21 jan 16 kl. 14:57

The big short

"The big short" är något så udda som en komedi om finanskrisen 2008. Den är syrligt svart, och den kommer att få dig att le hela vägen till den barskrapade domedagen. Tänk er "The wolf of Wall street", fast smartare..

SR - 22 jan 16 kl. 06:00

The big short - förklarar allt med fisk

Oscarsnominerde The Big short är en film om den ekonomiska härdsmälta som inföll 2008. Det dräller av storstjärnor som Ryan Gosling, Brad Pitt, Christian Bale och Steve Carell.Frågan är hur man gör ett tema om ekonomi begripligt och intressant..

DN - 24 jan 16 kl. 13:44

”The big short” vann producentpris


”The big short” stärkte sina aktier ordentligt inför årets Oscarsgala den 28 februari. På söndagen utsågs Adam McKays tragikomiska finansdrama till 2015 års bästa film av producentorganisationen Producers Guild of America (PGA)..

Realtid - 06 apr 11 kl. 19:28

"Big short" nu på svenska

"Värstingar på Wall Street" släpps lagom till sommaren..

Sydöstran - 20 jan 16 kl. 11:03

Filmrecension: The big short

Efter fenomenala "Inside job" och "Margin call" kommer ännu en rapp och upprörande lektion i mänsklig girighet och dumhet. Och visst finns det mer att tillägga om finanskrisen. Här med Hollywoods samlade manliga elit på sitt mest pedagogiska humör.

BT - 20 jan 16 kl. 11:03

Filmrecension: The big short

Efter fenomenala "Inside job" och "Margin call" kommer ännu en rapp och upprörande lektion i mänsklig girighet och dumhet. Och visst finns det mer att tillägga om finanskrisen. Här med Hollywoods samlade manliga elit på sitt mest pedagogiska humör.

Trelleborgs Allehanda - 20 jan 16 kl. 11:03

Filmrecension: The big short

Efter fenomenala "Inside job" och "Margin call" kommer ännu en rapp och upprörande lektion i mänsklig girighet och dumhet. Och visst finns det mer att tillägga om finanskrisen. Här med Hollywoods samlade manliga elit på sitt mest pedagogiska humör.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Därför ska du gå på Salesforce Essentials – en heldag inom de senaste tekniktrenderna

Salesforce är en av giganterna på marknaden för Customer Relationship Management – CRM. Inom kort arrangeras en av deras största konferenser, som heter Essentials. Vi har intervjuat Nordenchefen Baman Motivala som förklarar varför vi alla bör ta oss dit.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Marknadens förtroende är verkligen allt – när det kommer till bilar

När det gäller självkörande bilar eller bilar med smarta körfunktioner så har bilköparna nu större förtroende för teknikföretag än de har för traditionella biltillverkare. Hela 6 av 10 (57%) kan tänka sig att byta ut sitt nuvarande bilmärke om det blir möjligt att köpa sin bil från företag som Apple eller Google. Det visar rapporten Cars Online 2017 från Capgemini som varje år kartlägger hur konsumenterna ser på framtidens bil och bilköp.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

TU tar fram en rekommendation för nativeannonser

”Native advertising” och andra former av annonsörsbetalt/-sponsrat innehåll i redaktionella medier är en viktig och alltmer betydelsefull affärsintäkt för medieföretagen. Men det ställer samtidigt krav på tydlighet mot läsare och användare.Och det finns inga mellanlägen – antingen är det marknadsföring eller så är det inte.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Webinar – Är du en säkerhetsrisk på ditt företag?

Vi skrev i förra veckan om säkerhet och att skydda dig själv från att bli hackad. Det var något som slog an en sträng, och eftersom det verkar vara ett relevant ämne gör vi nu ett webinar där du kan lära dig allt du behöver veta för att inte vara hålet i företagets säkerhetsmur. Onsdag den 14/6 kl.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Salesforce närmar sig 10 miljarder dollar i omsättning

Efter första kvartalet står det klart att Salesforce snart kommer att passera 10 miljardersgränsen i omsättning. Men pengarna går framför allt till investeringar och vinsten är marginell. Salesforce första kvartal landade på 2,4 miljarder dollar, något som de räknar ska öka till 2,52 miljarder dollar nästa år.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Google snabbar på mobilsidor ytterligare

Google lanserade för några år sedan Accelerated Mobile Pages (AMP) som ett sätt att komprimera sidor för att de snabbare ska laddas i mobilen. Nu satsar de på e-handelssajter och lanserar AMP-kodning för tre nya annonsformat. AMP är ett samarbetsprojekt som Google driver, och allt fler sajter ingår nu i AMP-nätverket.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Mycket snart kan alla sända live på YouTube

Trots rykten och förändringar i kraven för att kunna sända live är funktionen inte tillgänglig för alla – ännu. Dock verkar det vara mycket nära förestående. YouTube har under snart ett års tid börjar experimentera med, och rulla ut, möjligheten att sända live direkt till ditt YouTube-konto.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Snart kan du få din favoritmat levererad via Facebook

Facebook har lanserat en funktion i USA där du kan få mat från dina favoritrestauranger direkt i din app utan att behöva navigera bort till en leveransservice eller restaurangens egen app eller hemsida. Den nya funktionen ingår i den vanliga Facebook-navigationen för både webb och mobil och heter heter ”Order Food”. Via en färgglad hamburgerikon på din desktop eller en blå-och-vit hamburgerikon i mobilen, kan Facebook-användare beställa mat direkt från från restauranger som använder Delivery.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Nu tar Facebook över e-sporten

Facebook har ingått i ett samarbete med det globala e-sportsföretag ESL för att få in 5 500 timmar e-sports-event till Facebook. Detta är ett led i att Facebook utmanar Amazon-ägda Twitch samt Twitter, som båda har e-sports-samarbeten som en del i deras i live-streaming. Twitter tillkännagav till exempel sitt eget partnerskap med ESL och DreamHack för att ta över 15 event från ESL One, Intel Extreme Masters och DreamHack-kretsar till Twitter, där de kommer att bli tillgängliga för direktuppspelning på webben och mobil, genom Twitter-appen.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

4 av 5 sociala medier skadar ungas självkänsla

En stort studie visar att fyra av fem sociala nätverk skapar känslor av ångest och otillräcklighet. Värst är Instagram och Snapchat. Studien döptes till #StatusOfMind och genomfördes av Royal Society of Public Health (RSPH) tillsammans med Young Health Movement (YHM).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.