DI > Ekonomi

Tuesday, 25 October, 13:55

DI - 25 feb 16 kl. 22:00

SBAB lurade på 60 miljonerEtt nätverk misstänks ha lurat kreditbolaget SBAB på 60 miljoner kronor, rapporterar dn.se. Riksenheten mot korruption utreder ärendet och i fokus är en bolånerådgivare..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SBAB

Dela artikeln

13 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: SBAB, luradepå 60 miljoner
SvD - 1 timme sedan

Kunder: Vi är lurade av bilföretagen

Flera kunder hör av sig till SvD och känner sig lurade av bilföretagens information om bränsleförbrukning. Kunder vittnar om bränsleförbrukning som är upp till 50 procent högre än den som tillverkaren anger. Och varken Volvo eller Toyota vill hantera klagomålen, enligt kunderna..

Cornucopia - 10 jun 15 kl. 12:29

Mindre än 2% berörs av SBAB:s "lånetak"

Enligt Finansinspektionens statistik berörs mindre än 2% av bolånekollektivet av SBAB:s "skärpning" av sina låneregler.

Enligt en tidning avser SBAB:s lånekvot bruttoinkomst, dvs inkomst före skatt, och ska ligga på 650% av bruttolönen. Normalt mäter man skuldkvot på hushållets skulder genom disponibla inkomst.

Cornucopia - 22 mar 16 kl. 14:00

SBAB har inför negativ ränta på 1.5% på SBAB-konto

SBAB har infört negativ ränta om 1.5% på sina SBAB-konton. Detta gäller juridiska personer, främst bostadsrättsföreningar, vid större belopp, men den negativa räntan kallas förstås för avgift av skattetekniska skäl.

Cornucopia - 01 apr 15 kl. 08:26

SBAB: Amorteringskravet kan krascha bostadspriserna

Förvisso är det första april idag, men enligt en rapport från statens egen subprimebank, SBAB, kan amorteringskravet i hös krascha bostadspriserna. Främst kommer det drabba dyrare objekt hävdar banken, med stöd av en enkät som CINT/Snabba svar genomfört online.

Enkäten kan och bör förstås tas med en nypa salt, då den ställts till en självrekryterad panel online, dvs är ungefär lika mycket värd som undersökningar här på bloggen.

Cornucopia - 25 mar 16 kl. 14:35

SBAB uppmanar kunderna att låna mer - för att höja värdet på bostaden

Planerna för SBAB:s förvärv av Booli börjar bli tydliga. Nu går man hårt ut med att kunderna ska låna mer på sin bostad, för att renovera och höja värderingen. Samtidigt inför ägaren svenska staten regler som ska motverka ökad skuldsättning, som amorteringskrav.

Sydsvenskan - 25 feb 11 kl. 08:23

SBAB höjer och sänker

Statliga SBAB höjer räntorna på korta bolån, men sänker räntorna på längre lån. Räntan på ett tremånaders bolån från SBAB höjs med 0,15 procentenheter till 3,65 procent.
STOCKHOLM.

VA - 17 maj 11 kl. 15:52

Öppnar för försäljning av SBAB

17 maj Miljöpartiet är öppna för försäljning av det statliga bolåneinstitutet SBAB och är därför beredda att sätta sig ner och förhandla med regeringen. Partiet är även villiga att diskutera framtiden för Vattenfall och Teliasonera, säger riksdagsledamoten och språkrörskandidaten Gustav Fridolin till Reuters på tisdagen.

Enligt Fridolin har Miljöpartiet hittills varit emot en försäljning av SBAB, men om regeringen vill föra ett "politiskt samtal" i frågan och är villiga att "ge och ta", så säger man inte nej.

Cornucopia - 17 nov 14 kl. 12:25

SBAB "chocksänker" bolåneräntorna

Statliga bolånetorskbanken SBAB "chocksänker" bolåneräntorna enligt ett nytt pressmeddelande. Man kan nu, oprutat, låsa räntan på fem år till 2.10% i ränta.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Svårt att se värde med SBAB

Det är svårt att bedöma om den statliga banken SBAB skapar något mervärde för skattebetalarna, enligt Riksrevisionen. Dessutom är målen för SBAB otydliga, enligt en granskning som Riksrevisionen har genomfört. "Värdet på bolaget är i princip oförändrat över en tioårsperiod och staten har inte fått någon utdelning sedan 2004", skriver Riksrevisionen.

Kristianstadsbladet - 05 jul 13 kl. 11:47

SBAB: Riksbanken höjer om ett år


Riksbanken börjar höja sin ränta om ett år. Det är den prognos som SBAB gör och den ligger i linje med Riksbankens egen prognos.SBAB räknar med att Riksbanken inleder sina höjningar under hösten 2014 och sedan höjer med 0,25 procentenheter varje kvartal.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Bulten klarar förväntningarna

Bulten, som är underleverantör till fordonsindustrin, redovisar ett rörelseresultat om 39,3 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2016..

DI - 15 minuter sedan

Sämre försäljning än väntat för Caterpillar

Amerikanska Caterpillar, som bland annat tillverkar anläggningsmaskiner och motorer, redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:85 dollar för det tredje kvartalet 2016..

DI - 15 minuter sedan

Högre intäkter än väntat för General Motors

General Motors redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:72 dollar för det tredje kvartalet 2016..

DI - 45 minuter sedan

Ökad vinst för Lifco

Lifco redovisar ett resultat efter skatt på 208 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2016 (190). Resultatet per aktie uppgick till 2:22 kronor (2:02)..

DI - 1 timme sedan

USA-val: Kanske blir ett inbördeskrig

När 33-åriga Arielle Goren hörde att Hillary Clinton skulle ställa upp i det amerikanska presidentvalet, tvekade hon inte en sekund. Hon ville jobba för att USA ska få sin första kvinnliga president. Di har träffat henne och andra volontärer i vågmästardelstaten Nevada..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Nedåt för Alfa Laval

Storbolaget Alfa Laval har vänt tydligt nedåt under eftermiddagen och ligger i botten av OMXS30. Skogsbolaget Stora Enso får däremot draghjälp av ett starkare rörelseresultat än väntat i sin senaste kvartalsrapport..

DI - 1 timme sedan

Tony Butler ny finanschef på Nordic Mines

Nordic Mines har utsett Tony Butler till ny finanschef med omedelbar verkan. Detta då Lars Vilhelmson valt att lämna bolaget efter knappt tre månader: han tillträdde som "kontrakterad finanschefskonsult" den 1 augusti. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Bättre än väntat för Stora Enso

Massa- och pappersbolaget Stora Ensos operativa rörelseresultat uppgick till 219 miljoner euro, motsvarande drygt 2,1 miljarder kronor, för det tredje kvartalet. Väntat var enligt SME Direkt sammanställning inför rapporten 206 miljoner euro..

DI - 2 timmar sedan

Mikael Vilenius: Höj Nordnetbudet en gnutta

Riskkapitalbolaget Nordic Capital och kapitalförvaltaren Öhman, med familjen Dinkelspiel i spetsen, slår sina påsar ihop och vill köpa ut Nordnet från Stockholmsbörsen. De kan behöva höja budet en gnutta, men till slut går det igenom..

DI - 1 timme sedan

Swedbanks vd värjer sig mot nya bolåneregler

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen är bekymrad över läget på svensk bostadsmarknad. Men åtgärder som ett reglerat skuldkvotstak eller minskade ränteavdrag för att dämpa skuldsättningen behövs inte, säger hon till Di..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.