SVT > Ekonomi

Saturday, 25 June, 10:41

SVT - 25 feb 16 kl. 21:58

SBAB misstänks ha lurats på 60 miljonerEtt nätverk misstänks ha lurat kreditbolaget SBAB på 60 miljoner kronor, rapporterar dn.se. Riksenheten mot korruption utreder ärendet och i fokus är en bolånerådgivare..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SBAB

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: SBABmisstänks ha , luratspå 60 miljoner
SvD - 25 feb 16 kl. 21:36

Statliga SBAB misstänks ha lurats på 60 miljoner

Ett nätverk misstänks ha lurat det statliga kreditbolaget SBAB på 60 miljoner kronor, skriver Dagens Nyheter. Riksenheten mot korruption grep fyra personer i en gryningsräd i tisdags och kvartetten kan häktas i Stockholms tingsrätt i morgon..

DN - 25 feb 16 kl. 21:20

Bolåneinstitutet SBAB misstänks ha lurats på 60 miljoner


Riksenheten mot korruption har slagit till mot ett nätverk som misstänks ha lurat kreditbolaget SBAB på 60 miljoner kronor. I centrum för utredningen står en bolånerådgivare. – Jag misstänker att han tagit minst 15 miljoner kronor i mutor, säger kammaråklagare Thomas Forsberg..

Nya Wermlands Tidningen - 25 feb 16 kl. 22:28

SBAB misstänks ha lurats på 60 miljoner

Riksenheten mot korruption utreder just nu ett ärende inom kreditbolaget SBAB..

DN - 25 feb 16 kl. 21:20

Bolåneinstitut misstänks ha lurats på 60 miljoner

Riksenheten mot korruption har slagit till mot ett nätverk som misstänks ha lurat kreditbolaget SBAB på 60 miljoner kronor. I centrum för utredningen står en bolånerådgivare. – Jag misstänker att han tagit minst 15 miljoner kronor i mutor, säger kammaråklagare Thomas Forsberg..

Cornucopia - 10 jun 15 kl. 12:29

Mindre än 2% berörs av SBAB:s "lånetak"

Enligt Finansinspektionens statistik berörs mindre än 2% av bolånekollektivet av SBAB:s "skärpning" av sina låneregler.

Enligt en tidning avser SBAB:s lånekvot bruttoinkomst, dvs inkomst före skatt, och ska ligga på 650% av bruttolönen. Normalt mäter man skuldkvot på hushållets skulder genom disponibla inkomst.

Cornucopia - 22 mar 16 kl. 14:00

SBAB har inför negativ ränta på 1.5% på SBAB-konto

SBAB har infört negativ ränta om 1.5% på sina SBAB-konton. Detta gäller juridiska personer, främst bostadsrättsföreningar, vid större belopp, men den negativa räntan kallas förstås för avgift av skattetekniska skäl.

Cornucopia - 01 apr 15 kl. 08:26

SBAB: Amorteringskravet kan krascha bostadspriserna

Förvisso är det första april idag, men enligt en rapport från statens egen subprimebank, SBAB, kan amorteringskravet i hös krascha bostadspriserna. Främst kommer det drabba dyrare objekt hävdar banken, med stöd av en enkät som CINT/Snabba svar genomfört online.

Enkäten kan och bör förstås tas med en nypa salt, då den ställts till en självrekryterad panel online, dvs är ungefär lika mycket värd som undersökningar här på bloggen.

Cornucopia - 25 mar 16 kl. 14:35

SBAB uppmanar kunderna att låna mer - för att höja värdet på bostaden

Planerna för SBAB:s förvärv av Booli börjar bli tydliga. Nu går man hårt ut med att kunderna ska låna mer på sin bostad, för att renovera och höja värderingen. Samtidigt inför ägaren svenska staten regler som ska motverka ökad skuldsättning, som amorteringskrav.

Sydsvenskan - 25 feb 11 kl. 08:23

SBAB höjer och sänker

Statliga SBAB höjer räntorna på korta bolån, men sänker räntorna på längre lån. Räntan på ett tremånaders bolån från SBAB höjs med 0,15 procentenheter till 3,65 procent.
STOCKHOLM.

VA - 17 maj 11 kl. 15:52

Öppnar för försäljning av SBAB

17 maj Miljöpartiet är öppna för försäljning av det statliga bolåneinstitutet SBAB och är därför beredda att sätta sig ner och förhandla med regeringen. Partiet är även villiga att diskutera framtiden för Vattenfall och Teliasonera, säger riksdagsledamoten och språkrörskandidaten Gustav Fridolin till Reuters på tisdagen.

Enligt Fridolin har Miljöpartiet hittills varit emot en försäljning av SBAB, men om regeringen vill föra ett "politiskt samtal" i frågan och är villiga att "ge och ta", så säger man inte nej.

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 05:23

Brittiska pundet rasar

I takt med att brexit-sidan kopplade greppet under natten rasade värdet på den brittiska valutan. Vid femtiden på morgonen var pundet på sin lägsta nivå på 31 år..

SVT - Igår: 20:04

Källor: VW betalar 10 miljarder dollar

Efter utsläppsskandalen kommer Volkswagen (VW) att betala ut 10 miljarder dollar (motsvarande nästan 82,7 miljarder kronor) i USA enligt en uppgörelse som har förhandlats fram, uppger anonyma källor för flera medier..

SVT - Igår: 18:30

Ekonomen: ”Marknaden tror britterna stannar”

Flera av de stora europeiska börserna steg i dag på valdagen i Storbritannien. Marknaden verkar tro på vinst för de som vill stanna kvar i EU. Men för många börsmäklare var det en av de mer nervösa handelsdagarna på länge.

SVT - Igår: 18:20

Finansinspektionens chef kritiseras för jävssituation

Nu kritiseras Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen för att han ska granska banken Nordea, samma bank han var ansvarig för under sin tid som statssekreterare på finansdepartementet. – Det går naturligtvis inte an, säger Dennis Töllborg, professor i statsvetenskap vid Handelshögskolan i Göteborg..

SVT - Igår: 11:16

Nordea faller rejält på börsen

Nordeaaktien faller tungt i spåren av oron för att banken behöver fylla på kassareserverna rejält..

SVT - I förrgår: 08:41

Så många dollarmiljonärer bor i Sverige

De svenska dollarmiljonärerna blir allt fler. Förra året var de över 100.000.

SVT - I förrgår: 08:14

SCA stänger spansk fabrik

SCA stänger en fabrik som tillverkar mjukpapper i Sant Joan de Mediona, Spanien. Produktionen kommer att upphöra i juli 2016..

SVT - I förrgår: 08:16

Blandade reaktioner på Asienbörser inför brexitomröstning

Spekulanterna på finansmarknaderna satsar på att Storbritannien stannar i EU. Inför att britterna går till valurnorna i dag steg Tokyobörsen och pundet klättrade i den asiatiska handeln till närapå den högsta nivån hittills i år..

SVT - I förrgår: 19:32

FI-chef: Pekar på brister i Nordea

Finansinspektionen (FI) tar larmet om brister i Nordeas kassareserv på allvar, enligt generaldirektören Erik Thedéen. Samtidigt tonar han ner uppgifterna om att bristen kan vara så stor som 80 miljarder kronor.

SVT - I förrgår: 17:03

FI tonar ned Nordeas kapitalkrav

Finansinspektionen (FI) tonar ned larmet om Nordeas gigantiska kapitalkrav. Sedan Svenska Dagbladet nu offentliggjort den hemliga promemorian, som anger att banken behöver fylla på sin kassareserv med uppemot 80 miljarder kronor, håller FI en pressträff..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.