E24 > Ekonomi

Wednesday, 24 August, 10:26

E24 - 25 feb 16 kl. 22:00

”LO kan konsten att ljuga med statistik”LO:s nya rapport om maktelitens inkomster kan ­kritiseras både när det gäller faktaurval och definitioner. Skriften lämnar läsaren med eftersmaken av en tydlig parts­inlaga i avtals­rörelsen, skriver professor Lars Oxelheim..
Läs mer på E24
Läs mer om:
Lars Oxelheim

Dela artikeln

940 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: LO kan konstenatt , ljugamed , statistik
Nerikes Allehanda - 4 timmar sedan

De hittade varandra i konsten

Båda brinner för konsten. Och båda vill skapa integration. Resultatet blev ett galleri som de vill ska fungera som en mötesplats – både för dem själva och för andra..

Expressen - 26 feb 16 kl. 19:59

LO anklagas för att ljuga i makt-rapport

LO anklagas för att ljuga med statistik i rapporten “Makteliten – klyftorna större än någonsin”. Lars Oxelhelheim, professor i ägarstyrning, sågar rapporten, som räknat ut att en näringslivshöjdare tjänar lika mycket som 54 industriarbetare. – Genom val av observationer och dito definitioner som tjänar det tvivelaktiga syftet blåser man upp sitt mått för att bibringa läsaren intrycket av orättvisa, säger Lars Oxelheim..

Sydsvenskan - 31 okt 11 kl. 00:03

Konsten att unna sig

En så kallad dödsruna som nyligen publicerades i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet avslutades på följande vis: "Det enda jag känner mer än att jag är så ledsen är ... jävla skit också." Tydligare kan det knappast bli, att det offentliga språket har blivit familjärt, som ett "köksbordssamtal", det som inte minst politiker har som förebild.

Resume - 26 sep 13 kl. 10:36

PR och konsten att offra en dam


DEBATT. Får man ljuga i pr?, var en av frågeställningarna i Almedalen när pr-branschen skulle diskutera sig själv.

Kristianstadsbladet - 08 jul 11 kl. 06:30

Ett steg vidare - med konsten

Björn Wikström säger att han inte har svaret på hur en människa reser sig och går. Men han vet att livet går vidare - alltid, och att uttrycket "fånga dagen" är mer än bara en klyscha. Så hittade han, lika plötsligt som oväntat, till konsten och under Kristianstadsdagarna ser du målningarna på stan, mitt i festivalvimlet.

ÖstersundsPosten - 20 jul 15 kl. 23:34

”Att ljuga för sig själv”

”Det mest effektiva sättet att ljuga på är att ljuga för sig själv.”.

Sydsvenskan - 31 jul 15 kl. 20:06

Verktyg i konsten. Datorer är en viktig del av vår tid, nu även i konstverk.

Är datorn ett hot mot konsten? Olle Essvik och Joel Nordqvist ställer bland annat den frågan i "Den här datorn – Svensk datakonst 1983–2015, Samtal, verk och dokument" och "Virtuella utopier" (Rojal Förlag). Två böcker med tankekedjor lika vindlande och anarkistiska som nätet i sina bästa stunder.

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 15 kl. 20:06

Verktyg i konsten. Datorer är en viktig del av vår tid, nu även i konstverk.

Är datorn ett hot mot konsten? Olle Essvik och Joel Nordqvist ställer bland annat den frågan i "Den här datorn – Svensk datakonst 1983–2015, Samtal, verk och dokument" och "Virtuella utopier" (Rojal Förlag). Två böcker med tankekedjor lika vindlande och anarkistiska som nätet i sina bästa stunder.

Sydsvenskan - 23 jun 11 kl. 06:30

Konsten att tro på konsten

Foto: Foundation Dubuffet
Det är stort. Aldrig har Skissernas museum haft en så omfattande utställning. Än en gång står vi ansikte mot ansikte med en bildvärld som hävdat sig mot omvärlden.

YLE - 16 mar 16 kl. 09:46

Konstsamlare: Det finns inget rimliga priser i konsten

För placerare finns det många möjligheter till avkastning. Men hur är det med konsten – intressar det som investeringsobjekt i dag?  - I konsten finns inga rimliga priser, säger Jaakko Lindgren, ung advokat och konstsamlare.

Sydsvenskan - 01 aug 11 kl. 06:30

Kollektivet gjuter liv i konsten

Du ser den varje dag. Den offentliga konsten finns överallt omkring oss. Vi berättar om hur det går till när regionen, kommunen och staten köper in konst för miljoner.

Fler nyheter från E24

E24 - 1 timme sedan

Cloettas aktie backar efter vd-avhopp

Rörelserna var små på Stockholmsbörsen i den inledande handeln. 15 minuter efter öppning var OMXS-index oförändrat på 504,5. De ledande Europabörserna sjunker..

E24 - 1 timme sedan

B3IT ökade vinsten

Servicebolaget B3IT, listat på First North, redovisar ett resultat efter skatt på 6,7 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016 (5,8). Resultatet per aktie uppgick till 0:88 kronor (0:84)..

E24 - 1 timme sedan

Minussiffror för Simris Alg

Simris Alg, som är listat på First North och som tillverkar omega-3-tillskott från odlade alger, redovisar ett rörelseresultat om -4,3 miljoner kronor (-3,6)..

E24 - 1 timme sedan

Dieselpriset sänks

Ledande bensinbolag sänker priset på diesel med tio öre per liter. Efter sänkningen är riktpriset för en liter diesel på bemannade stationer 12:99 kronor..

E24 - 1 timme sedan

Analytiker applåderar beskedet från SCA

SCA uppdelning av skogs- och hygienverksamheten kom som en överraskning för flera analytiker som SvD Näringsliv talat med. Samtidigt applåderar de koncernens tydligare profilering och tror på positiv kursreaktion..

E24 - 2 timmar sedan

Sintercast förbättrar resultatet

Sintercast, som levererar processtyrningssystem för produktion av kompaktgrafitjärn, redovisar ett resultat efter skatt på 6,0 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016 (3,5). Resultatet per aktie uppgick till 0:8 kronor (0:5)..

E24 - 2 timmar sedan

Stark rapport från Alm Equity

Fastighetsutvecklaren Alm Equity redovisar ett resultat efter skatt på 52,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016 (34,5). Resultatet per stamaktie uppgick till 4:48 kronor (2:72)..

E24 - 2 timmar sedan

Astra Zeneca i storaffär med amerikanska Pfizer

Pfizer köper en del av Astra Zenecas verksamhet inom anti-infektion. Pfizer betalar 550 miljoner dollar när transaktionen sker och ska även betala 175 miljoner dollar januari 2019..

E24 - 2 timmar sedan

Vinstlyft för Elos Medtech

Elos Medtech, som bytt namn från Elos, redovisar ett resultat efter skatt på 10,2 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016 (5,7). Resultatet per aktie uppgick till 1:69 kronor (0:94)..

E24 - 2 timmar sedan

Bättre än väntat för Lundbeck

Danske läkemedelsbolaget Lundbeck redovisar ett rörelseresultat på 469 miljoner danska kronor för det andra kvartalet 2016. Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning ett rörelseresultat på 406 miljoner danska kronor..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.