DI > Ekonomi

Tuesday, 30 August, 11:04

DI - 24 feb 16 kl. 20:07

LO kritiserar höga vd-lönerEn näringslivstopp tjänar nu 53,7 gånger mer än en industriarbetare. Det visar LO i en ny rapport som fackförbundet presenterade på onsdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
LO

Dela artikeln

13 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: LO kritiserar, höga, vd-löner
Newsmill - 20 nov 11 kl. 22:36

S-topp kritiserar borgarna men skär själv ner på skolan

http://www.newsmill.se/trackback/40992Marika Lindgren Åsbrink anklagar skolpolitikerna i Stockholms stad för att skära ner på stödet till elever i utsatta skolor.

YLE - 30 maj 15 kl. 10:12

HS: Aki Kaurismäki kritiserar regeringen

Regissören Aki Kaurismäki kritiserar i en intervju för Helsingin Sanomat skarpt den nya regeringens nedskärningar i utbildningen. Det är som att skjuta sig själv i foten att skära ner utbildningsanslagen, anser Kaurismäki. - Det är groteskt att skära ner när man samtidigt, som snurriga lekmannapastorer, går på med mantrat om att Finland ska fås på fötter igen, säger han.

Sydsvenskan - 11 mar 16 kl. 08:54

Obama kritiserar Cameron för Libyen

USA:s president Barack Obama kritiserar två av sina närmast allierade för deras agerande i samband med de Nato-ledda flygbombningarna i Libyen 2011, som ledde till Muammar Gaddafi-regimens fall.— Det finns utrymme för kritik, eftersom jag trodde att européerna, givet Libyens närhet, skulle engagera sig mer i uppföljningen, säger Obama angående vad som gick fel med insatsen i en intervju med tidskriften The Atlantic.Den brittiske premiärministern David Cameron släppte fokus på landet efter militäroperationen, då han blev "distraherad" av andra händelser, menar Obama.

Expressen - 10 jan 14 kl. 16:30

Mamman: Kesha blev hetsad att gå ner i vikt

Kesha får vård för sina ätstörningar. Nu kritiserar hennes mamma dotterns rådgivare för att ha hetsat Kesha att gå ner i vikt. – Han sa att han inte brydde sig om hon körde ner handen i halsen eller om hon tog illegala droger, men hon var tvungen att gå ner i vikt, säger mamman till Radaronline..

BT - 28 feb 11 kl. 00:35

USA kritiserar Iran

Vita huset kritiserar i ett skarpt uttalande Irans regering för systematisk förföljelse av politiska motståndare och för att neka medborgarna grundläggande rättigheter.
Teheran anklagades också för hyckleri. Iranier förtjänar samma rättigheter som regeringen prisar när de utövas utomlands, hette det.

VBL - 01 maj 13 kl. 13:11

Lyly kritiserar företagen för att inte axla sitt ansvar

Lauri Lyly, ordförande för fackcentralen FFC, kritiserar företagen för att låta de anställda bära allt ansvar. Lyly säger att arbetstagarna tvingas vara flexibla när det gäller arbetstider och löner..

DN - 16 dec 13 kl. 16:55

S kritiserar Reinfeldts förslag

Socialdemokraterna kritiserar statsminister Fredrik Reinfeldts förslag för att minska brottsligheten. ”För att en verklig förändring ska komma till stånd så måste arbetslösheten tas ner, segregeringen minska och den ekonomiska jämlikheten öka”, säger Morgan Johansson (S), ordförande i riksdagens justitieutskott..

BT - 08 mar 14 kl. 10:53

Lavrov kritiserar Ukrainastyre

Ryssland är öppet för en "ärlig och rättvis" dialog med andra länder för att lösa Ukrainakrisen, säger utrikesminister Sergej Lavrov vid en tv-sänd presskonferens i Moskva enligt AFP. Lavrov kritiserar också Ukrainas nya regering för att "ta order från extremister" och förnekar att Moskva är direkt inblandat i Krimkrisen, skriver Reuters.Samtidigt säger Ukrainas tillförordnade utrikesminister Andrij Desjtjitsia att Kiev gör allt för att lösa Krimkrisen.

Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 08:00

Personalen kritiserar sekundjakten

Foto: Peter Åklundh
Anställda inom omsorgen kritiserar så kallad flyttid och att behöva räkna sekunder i äldrevården. De upplever en arbetssituation med krympande marginaler och stress.
I valrörelsens slutspurt vittnar personal inom äldreomsorgen om press på jobbet.

DN - 02 okt 15 kl. 19:29

Lagläkaren kritiserar utredning om Mourinho


Eva Carneiro fick aldrig yttra sig i FA:s utredning av anklagelserna mot José Mourinho. Den förre Chelsealäkaren kritiserar nu att utredningen om sexistiska kommentarer lades ner.”Inte vid något tillfälle blev jag tillfrågad om att göra ett uttalande”, säger Carneiro enligt Reuters..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Dansk energijätte döms – har missbrukat sin ställning

Den danska energijätten Dong Energy har funnits skyldig till att ha missbrukat sin dominerande ställning på den västdanska elmarknaden under perioden 1 januari 2005-30 juni 2006..

DI - 45 minuter sedan

Medlingsinstitutet: Så mycket har lönerna stigit i år

Löneökningarna i såväl näringslivet som i ekonomin som helhet uppgick till 2,0 procent under perioden januari till och juni..

DI - 30 minuter sedan

Trög inflation i Nordrhein-Westfalen

Konsumentpriserna i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen var oförändrade i augusti, jämfört med månaden före, enligt Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor: Små ränterörelser i Europa

Europaräntorna är stabila i tisdagens förmiddagshandel efter att uppgången i de amerikanska räntorna tagit en paus. I fokus står tysk delstats-KPI och en kommande intervju med vice Fed-chefen..

DI - 45 minuter sedan

Tillväxen ökar i Litauen

Litauens BNP steg 0,2 procent under andra kvartalet jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal året före steg BNP med 1,9 procent..

DI - 1 timme sedan

Samsung miljardsatsar i Ungern

Sydkoreanska Samsung SDI planerar att satsa 400 miljarder won (cirka 3 miljarder kronor) på en ny fabrik för tillverkning av bilbatterier i närheten av den ungerska huvudstaden Budapest..

DI - 1 timme sedan

SEB skriver ned svensk BNP-prognos

Svenska tillväxtutsikter är fortsatt goda tack vare rekordnivåer för bostadsbyggandet, hög offentlig konsumtion samt en stark arbetsmarknad. Samtidigt är både finans- och penningpolitik expansiv under perioden..

DI - 45 minuter sedan

Peab köper grusverksamhet för 110 Mkr

Byggbolaget Peab har via dotterbolaget Swerock tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av Heidelberg Cements grus- och bergverksamhet i Göteborgsregionen..

DI - 45 minuter sedan

Fastout tecknar avtal i Norge

Drönarbolaget Fastout har tecknat avtal med Norges största marknadsplats Finn.no, som ägs av Schibsted och som har bostadssajten Finn Eiendom..

DI - 1 timme sedan

Bayern-KPI upp 0,5 procent i augusti

Konsumentpriserna i den tyska delstaten Bayern var oförändrade i augusti, jämfört med månaden före, enligt Bloomberg News.Inflationstakten var 0,5 procent..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.