E24 > Ekonomi

Wednesday, 24 August, 13:56

E24 - 24 feb 16 kl. 18:11

Nyanlända ska få jobb – genom LinkedinTusentals nyanlända behöver komma in på arbetsmarknaden. Nu vill det sociala mediet för jobb, Linkedin, hjälpa till genom ett nytt projekt för praktikplatser. Men det behövs fler liknande initiativ i den svenska arbetsmarknaden, säger en företagare till SvD Näringsliv..
Läs mer på E24
Läs mer om:
Linkedin, SvD Näringsliv

Dela artikeln

216 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Nyanländaska , , jobbgenom , Linkedin
SR - 20 apr 15 kl. 03:00

Svårt för nyanlända att hitta jobb

Efter två år i Sverige är det fem procent av de nyanlända invandrarna som har ett arbete utan stöd. De flesta fortsätter i stället i arbetsmarknadspolitiska program. Grafik: Fem procent i jobb Livechatt: #100röster om jobb.

Expressen - 19 feb 15 kl. 12:44

Nyanlända ska få jobb med "snabbspår"

Regeringen bjuder in arbetsmarknadens parter för samtal om "snabbspår" som ska göra att nyanlända snabbare får jobb. Tanken är att parterna själva ska utveckla "snabbspår" inom respektive bransch, enligt arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S): – Det krävs en kraftsamling av politiken för att klara utmaningarna som samhället ställs inför, säger Ylva Johansson på en pressträff på Rosenbad..

Sydöstran - 29 nov 15 kl. 06:00

Nyanlända ger fler jobb

Länets kommuner söker med ljus och lykta efter personal. De nyanlända ger ännu fler jobb, även sådana som inte kräver högskoleutbildning..

DI - 06 maj 14 kl. 13:28

Allt fler nyanlända får jobb eller studier

Allt fler nyanlända jobbar eller studerar 90 dagar efter avslutade etableringsinsatser, i mars i år hade denna andel ökat till 27 procent från 25 procent i september 2013. Det visar en uppföljning från Arbetsförmedlingen, enligt ett pressmeddelande..

SvD - 22 feb 15 kl. 11:51

Karriärkonsulten hjälper nyanlända till ett jobb

För en person med rätt utbildning och erfarenhet räcker det med två månader att kicka igång karriären. – Vi sitter på enorma resurser, säger Camilla Hermelin, vd för Karriärkonsulten, som lotsar nyanlända flyktingar in på arbetsmarknaden..

SmålandsPosten - 30 okt 15 kl. 17:32

Fler nyanlända kan få jobb i vården

Vården skriker efter personal. Det vill alliansen i Växjö kommun ändra på genom att rekrytera nyanlända med utbildning inom hälso- och sjukvård till vården i region Kronoberg..

SN - 27 jun 15 kl. 06:29

Så ska nyanlända få jobb snabbare

Arbetsförmedlingarna i Sörmland går ihop för att snabba på processen för nyanlända att hitta jobb och boende. Personer som får ett permanent uppehållstillstånd ska få träffa en handläggare från Arbetsförmedlingen, som gör en bedömning av den arbetssökandes kompetens, redan samma dag..

NT - 10 jun 13 kl. 09:48

Östergötland klarar inte målet för nyanlända

Regeringens mål är att nyanlända ska få jobb eller påbörja vanlig utbildning efter två år i det nya etableringsprogrammet. Knappt tio procent i Östergötland har nått målet..

SR - 29 okt 15 kl. 03:00

Nyanlända kvinnor ska få bättre hjälp av Arbetsförmedlingen

Från och med nästa år börjar Arbetsförmedlingen jobba på ett nytt sätt, som ska hjälpa fler nyanlända kvinnor i jobb. Kvinnor får idag ett sämre stöd än män under sina första två år vid Arbetsförmedlingen, den så kallade etableringsperioden. De deltar i färre arbetsmarknadsutbildningar och har färre subventionerade anställningar..

E24 - 14 feb 16 kl. 11:38

Nyanlända och jobben – här är alliansutspelen

Samtliga allianspartier har på kort tid föreslagit olika typer av lösningar för att fler nyanlända ska få jobb. Om arbetsmarknadens parter inte levererar det som efterlyses hotar man med lagstiftning..

Fler nyheter från E24

E24 - 1 timme sedan

KO vill ha vite mot teleförsäljare

Företaget Gothia Telecom fortsätter lura människor via telefonförsäljning och nu har Konsumentombudsmannen (KO) vänt sig till Stockholms tingsrätt för att domstolen ska döma ut ett vite på 750 000 kronor mot företaget..

E24 - 1 timme sedan

Goda tider för svenska spelaktörer

Mer pengar läggs på lotto, tips, trav och andra spel. Den reglerade spelmarknaden i Sverige växte under första halvåret och omsatte 8,1 miljarder kronor efter utbetalda vinster. Det motsvarar en ökning med fyra procent jämfört med första halvåret 2015, visar siffror från Lotteriinspektionen..

E24 - 1 timme sedan

Rejäl vinstökning för Malmbergs

Import-, agentur- och handelsföretaget Malmbergs Elektriska redovisar ett resultat efter skatt på 11,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016 (7,5). Resultatet per aktie uppgick till 1:45 kronor (0:93)..

E24 - 2 timmar sedan

Högre vinst för verkstadsbolaget VBG

Verkstadsbolaget VBG redovisar ett resultat efter skatt på 36,3 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016 (20,7). Resultatet per aktie uppgick till 2:91 kronor (1:65)..

E24 - 2 timmar sedan

Minskade intäkter för Lauritz.com

Auktionstjänsten Lauritz.com redovisar intäkter om 59,6 miljoner danska kronor, en minskning med 3 procent från motsvarande period 2015. Rörelseresultatet uppgick till 9,1 miljoner under kvartalet (9,8)..

E24 - 2 timmar sedan

Ellos öppnar butik i Mall of Scandinavia

Det gamla portorderföretaget Ellos, som numera i huvudsak är en e-handlare, breddar försäljningskanalerna. Om ett par veckor – den 16 september – öppnar Ellos en butik i Solnagallerian Mall of Scandinavia..

E24 - 2 timmar sedan

Islands centralbank sänker styrräntan

Islands centralbank sänkte på onsdagen styrräntan (sjudagars deposit) med 50 punkter till 5,25 procent (5,75)..

E24 - 4 timmar sedan

Cloettas aktie backar efter vd-avhopp

Rörelserna var små på Stockholmsbörsen i den inledande handeln. 15 minuter efter öppning var OMXS-index oförändrat på 504,5. De ledande Europabörserna sjunker..

E24 - 5 timmar sedan

B3IT ökade vinsten

Servicebolaget B3IT, listat på First North, redovisar ett resultat efter skatt på 6,7 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016 (5,8). Resultatet per aktie uppgick till 0:88 kronor (0:84)..

E24 - 5 timmar sedan

Minussiffror för Simris Alg

Simris Alg, som är listat på First North och som tillverkar omega-3-tillskott från odlade alger, redovisar ett rörelseresultat om -4,3 miljoner kronor (-3,6)..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.