DI > Ekonomi

Thursday, 30 June, 15:51

DI - 24 feb 16 kl. 17:47

Fläsk och tobak står emot turbulensenI den blodiga inledningen på 2016 finns det ändå marknader som klarat sig. Indonesien står stabilt, Venezuelas aktiemarknad drar nytta av skenande inflation och fläskkött har visat sig vara en bra investering enligt Wall Street Journal..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wall Street Journal

Dela artikeln

4 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Fläskoch , tobak, står, emot, turbulensen
Regeringen - 09 jul 13 kl. 08:36

Betänkande om tillsyn av e-handel och marknadsföring av alkohol och tobak presenteras

I dag tar folkhälsominister Maria Larsson emot betänkandet "En väg till ökad tillsyn: marknadsföring av och e-handel med alkohol och tobak". Utredare Göran Lundahl presenterar betänkandet på en direktsänd pressträff klockan 11.00.

UT - 19 dec 13 kl. 07:01

Butik sålde tobak och läkemedel utan tillstånd

En förundersökning gällande misstanke om brott mot tobakslagen har inletts mot en butiksägare i Ulricehamn. Butiken har även anmälts till läkemedelsverket för oanmäld försäljning av läkemedel. Det är en livsmedelsbutik som förundersökningen riktar sig emot.

UNT - 01 jun 16 kl. 11:06

TV: Hej då tobak på skolan

På tisdagen fick två skolor i länet ta emot varsin vinstcheck på 10 000 kronor, sedan de vunnit den länstäckande tävlingen "Hej då tobak på vår skola"..

BT - 28 jan 14 kl. 08:14

Butik hade sprit och öl bland matvarorna

Polisen gjorde flera fynd vid ett tillslag i en livsmedelsaffär i Mark i går. I butiken i Mark påträffades inte bara omärkt tobak. Där fanns även gott om öl, sprit och vin som misstänks var till försäljning.

Sydsvenskan - 07 jun 11 kl. 01:30

Svenska FBI knäckte vattenpipsliga

Arkivfoto: Jenny Leyman
De senaste två åren har en Malmöliga smaksatt tonvis med tobak i hemliga fabriker.
Brottsrubriceringarna är torra: grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Men bakom dem döljer sig något tidigare okänt, och ett gigantiskt ärende för ekobrottsmyndigheten: förädling av tobak till vattenpipor.

Alliansfritt Sverige - 25 jun 12 kl. 20:49

?Moderaternas tobakspolitik: bara röksignaler


RÖKT. Idag begår tre moderata riksdagsledamöter debattartikel om den kanske minst viktiga aspekten av tobakspolitik som står att finna Skansens tobaksmuseum:
Det är Swedish Match, landets största tobaksbolag, som sponsrar och styr verksamheten. Det görs skickligt, utan någon öppen reklam för bolaget, frånsett ett meddelande i besöksguiden om att ?

SVT Debatt - 31 aug 13 kl. 05:51

Hälsobyråkraternas kamp mot lördagsgodis bara ett alibi

LAKRITSPIP-FÖRBUD Att barn som äter lakritspipor blir rökare torde vara ungefär lika väl belagt som att barn som äter piratpengar blir falskmyntare. Men i antitobaksaktivisternas heliga kamp är inte ens lördagsgodiset fredat. Eftersom historien visar att förbud mot tobak bara gynnar den organiserade brottsligheten riktar EU:s hälsobyråkrater nu in sig på symboliska åtgärder, skriver Mattias Svensson, författare till boken Glädjedödarna.

YLE - 11 dec 14 kl. 10:37

Tidigare RG-anställda riskerar minst ett års fängelse

Tidigare anställda vid rederiet RG Line riskerar få över ett år långa fängelsestraff för smuggling av alkohol och tobak. Rättegången mot två tidigare anställda och ytterligare en person inleddes på torsdag. Enligt åtalsskriften har de sålt och överlåtit nästan 35.

Sydsvenskan - 19 aug 15 kl. 17:16

Legalisering stoppar inte knarkkonflikterna

Liam Murray ifrågasätter Sveriges restriktiva narkotikapolitik. Jag är tacksam för att den finns. Tankarna om att den olagliga cannabisförsäljningen mer eller mindre skulle försvinna över en natt vill jag kalla både orealistiska och väl inrökta.

YLE - 13 maj 14 kl. 04:25

Här är de österbottniska kandidaterna i EU-valet

Är det en skam att Finland inte tar emot fler flyktingar? Eller ska vi skärpa bevakningen av gränserna och i stället hjälpa folk i deras egna länder? Åsikterna går isär när 14 EU-kandidater från Österbotten svarar på frågor i Yles intervjuer.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Insiderkrönika: Insiders ökar köptakten efter Brexit

På midsommarafton blev det klart att Storbritannien lämnar EU vilket fick Stockholmsbörsen att sjunka med omkring 8 procent. I veckans krönika har Erik Lidén tittat närmare på bolagen där insiders har köpt efter beskedet..

DI - 30 minuter sedan

Brasiliansk konkurs kan slå mot Nokia

Den brasilianska teleoperatören Oi, som ansökt om konkursskydd, har åtaganden mot internationella utrustningsleverantörer på totalt 500 miljoner brasilianska real eller motsvarande omkring 1,32 miljarder kronor..

DI - 15 minuter sedan

Lagercrantz i köpartagen

Lagercrantz förvärvar Gas IQ, som utvecklar och säljer produkter som används vid gas- och elsvetsning till gasbolag, grossister och återförsäljare. Gas IQ har en årlig försäljning om cirka 45 miljoner kronor med god lönsamhet..

DI - 45 minuter sedan

New York: Stillsam börsstart väntas

New York-börsernas aktieterminer indikerar en mer stillsam börsöppning på torsdagen efter att börserna dessförinnan, under tisdagen och onsdagen, bjudit på relativt skarp återhämtning av fredagens och måndagens Brexit-tapp..

DI - 45 minuter sedan

Cefour köper Vinfabriken Sverige

Aktietorgslistade Cefour har tecknat avtal om att köpa Vinfabriken Sverige, som säljer egenutvecklade och importerade vin- och spritprodukter samt alkoholfria drycker..

DI - 1 timme sedan

Storaffär klar i USA

Underhållningsjätten Lionsgate har kommit överens om att köpa tv-nätverket Starz för 4,4 miljarder dollar, 37 miljarder kronor, i ett köp med betalning i en blandning av kontanter och aktier, enligt ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Turkiet: Bevisen pekar på IS

De tre männen som utförde terrordådet i Turkiet kom från Ryssland, Uzbekistan och Kirgizistan, uppger turkiska myndigheter. Samtidigt stiger dödsiffran efter terrorattacken till 43 personer..

DI - 1 timme sedan

Fler arbetslösa i USA

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA ökade med 10.000 till 268.000 personer under vecka 25, jämfört med föregående vecka..

DI - 1 timme sedan

Skattemyndigheter granskar Google

Myndigheter i flera länder i Europa har ögonen på Googles skattebetalningar..

DI - 1 timme sedan

Magdalena Andersson: "En bra dag för Sverige"

Ytterligare en blocköverskridande överenskommelse har nu rotts i hamn – den här gången om ett nytt ramverk för den ekonomiska politiken.Men det dröjer innan regeringen kan börja använda det lägre överskottsmålet till att höja reformtempot. .Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.