DI > Ekonomi

Tuesday, 24 May, 15:43

DI - 24 feb 16 kl. 17:47

Fläsk och tobak står emot turbulensenI den blodiga inledningen på 2016 finns det ändå marknader som klarat sig. Indonesien står stabilt, Venezuelas aktiemarknad drar nytta av skenande inflation och fläskkött har visat sig vara en bra investering enligt Wall Street Journal..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wall Street Journal

Dela artikeln

4 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Fläskoch , tobak, står, emot, turbulensen
Regeringen - 09 jul 13 kl. 08:36

Betänkande om tillsyn av e-handel och marknadsföring av alkohol och tobak presenteras

I dag tar folkhälsominister Maria Larsson emot betänkandet "En väg till ökad tillsyn: marknadsföring av och e-handel med alkohol och tobak". Utredare Göran Lundahl presenterar betänkandet på en direktsänd pressträff klockan 11.00.

UT - 19 dec 13 kl. 07:01

Butik sålde tobak och läkemedel utan tillstånd

En förundersökning gällande misstanke om brott mot tobakslagen har inletts mot en butiksägare i Ulricehamn. Butiken har även anmälts till läkemedelsverket för oanmäld försäljning av läkemedel. Det är en livsmedelsbutik som förundersökningen riktar sig emot.

BT - 28 jan 14 kl. 08:14

Butik hade sprit och öl bland matvarorna

Polisen gjorde flera fynd vid ett tillslag i en livsmedelsaffär i Mark i går. I butiken i Mark påträffades inte bara omärkt tobak. Där fanns även gott om öl, sprit och vin som misstänks var till försäljning.

Sydsvenskan - 07 jun 11 kl. 01:30

Svenska FBI knäckte vattenpipsliga

Arkivfoto: Jenny Leyman
De senaste två åren har en Malmöliga smaksatt tonvis med tobak i hemliga fabriker.
Brottsrubriceringarna är torra: grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Men bakom dem döljer sig något tidigare okänt, och ett gigantiskt ärende för ekobrottsmyndigheten: förädling av tobak till vattenpipor.

Alliansfritt Sverige - 25 jun 12 kl. 20:49

?Moderaternas tobakspolitik: bara röksignaler


RÖKT. Idag begår tre moderata riksdagsledamöter debattartikel om den kanske minst viktiga aspekten av tobakspolitik som står att finna Skansens tobaksmuseum:
Det är Swedish Match, landets största tobaksbolag, som sponsrar och styr verksamheten. Det görs skickligt, utan någon öppen reklam för bolaget, frånsett ett meddelande i besöksguiden om att ?

SVT Debatt - 31 aug 13 kl. 05:51

Hälsobyråkraternas kamp mot lördagsgodis bara ett alibi

LAKRITSPIP-FÖRBUD Att barn som äter lakritspipor blir rökare torde vara ungefär lika väl belagt som att barn som äter piratpengar blir falskmyntare. Men i antitobaksaktivisternas heliga kamp är inte ens lördagsgodiset fredat. Eftersom historien visar att förbud mot tobak bara gynnar den organiserade brottsligheten riktar EU:s hälsobyråkrater nu in sig på symboliska åtgärder, skriver Mattias Svensson, författare till boken Glädjedödarna.

YLE - 11 dec 14 kl. 10:37

Tidigare RG-anställda riskerar minst ett års fängelse

Tidigare anställda vid rederiet RG Line riskerar få över ett år långa fängelsestraff för smuggling av alkohol och tobak. Rättegången mot två tidigare anställda och ytterligare en person inleddes på torsdag. Enligt åtalsskriften har de sålt och överlåtit nästan 35.

Sydsvenskan - 19 aug 15 kl. 17:16

Legalisering stoppar inte knarkkonflikterna

Liam Murray ifrågasätter Sveriges restriktiva narkotikapolitik. Jag är tacksam för att den finns. Tankarna om att den olagliga cannabisförsäljningen mer eller mindre skulle försvinna över en natt vill jag kalla både orealistiska och väl inrökta.

YLE - 13 maj 14 kl. 04:25

Här är de österbottniska kandidaterna i EU-valet

Är det en skam att Finland inte tar emot fler flyktingar? Eller ska vi skärpa bevakningen av gränserna och i stället hjälpa folk i deras egna länder? Åsikterna går isär när 14 EU-kandidater från Österbotten svarar på frågor i Yles intervjuer.

BT - 21 sep 11 kl. 08:02

Tio frågor och svar om regeringens förslag

1. Hur mår Sverige?
Olika svar beroende av vilka variabler man tittar på.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Grön öppning väntas på Wall Street

Terminerna för de amerikanska börserna pekar mot positiva kursuppgångar när tisdagens handel inleds, med ett visst stöd i ett stigande oljepris. Finansmarknaderna fortsätter dock att blicka mot den ekonomiska statistiken och ränteindikationer från Federal Reserve..

DI - 30 minuter sedan

Nokia kan avskeda upp till 15.000 anställda

Nokia kommer sannolikt att dra ned sin personalstyrka med 10.000 till 15.000 globalt, som en del av det pågående besparingsprogrammet som inleddes i samband med förvärvet av Alcatel-Lucent.

DI - 45 minuter sedan

Jackpot för grundarna när Playtech köper Quickspin

Quickspins tre svenska grundare tar hem storvinsten när de säljer sitt spelbolag till brittiska Playtech. Playtech betalar inledningsvis 225 miljoner kronor i en affär som kan värderas till närmare 700 Mkr..

DI - 45 minuter sedan

Jordgubbsfuskare får se upp

Den som tror att det är riskfritt att luras med jordgubbar kan tänka om. I år gör statliga Jordbruksverket ungefär 200 kontroller av de populära "gubbarna"..

DI - 1 timme sedan

Tumult stoppade riksdagens brunkolsdebatt

Aktivister skanderade på åhörarläktaren när Vattenfalls brunkolsförsäljning debatterades - talmannen tvingades avbryta riksdagsarbetet..

DI - 1 timme sedan

Våldsamma demonstrationer i Bryssel

Ett mindre antal demonstranter i Bryssel – uppskattningsvis några tiotal – har bland annat kastat sten mot polisen, som svarat med vattenkanoner, uppger tidningen Le Soir..

DI - 1 timme sedan

Facebook förnekar vänstervridning – men ändrar rutinerna

Facebook har inte begått några fel i hanteringen av den nyhetssektion, "Trending topics", som visas på användarnas sidor. Det hävdar bolaget enligt nättidningen BGR i ett officiellt svar till den amerikanske senatorn John Thune, efter anklagelser om att Facebook styrt nyhetsurvalet så att innehåll från politiskt konservativa källor systematiskt valts bort..

DI - 1 timme sedan

Nattrafik i Londons tunnelbana hotad

Beskedet om att London kommer att inleda med dygnetrunt-trafik på tunnelbanan från och med i augusti hann knappt landa förrän RMT-facket med servicepersonal och tekniker signalerat att de kan komma att strejka på grund av olösta lönefrågor, uppger City A.M..

DI - 1 timme sedan

Googles luftballong ska ge internet till landsbygden

Google planerar att testflyga en höghöjdsballong under fyra dagar i Indien för att ge mobil uppkoppling till otillgängliga delar av landsbygden, uppger Mobile world live..

DI - 1 timme sedan

Ljusning för Schibsteds miljardbud på Hemnet

Konkurrensverket vill ge mediejätten Schibsted mer tid för att hitta en väg framåt i Hemnet-affären. Det ökar chanserna att den omstridda miljardaffären faktiskt blir av..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.