UNT > Nyheter

Sunday, 18 February, 21:18

Liknande nyheter

Taggar: Stoppför , sparandei , skattekonto
Affärsvärlden - 24 feb 16 kl. 14:12

Andersson vill sätta stopp för sparande i skattekonto

Räntan på Skatteverkets skattekonto kommer att sänkas till noll. Det uppger finansminister Magdalena Andersson på onsdagen, enligt Expressen..

Cornucopia - 03 mar 17 kl. 08:48

Statens överskott endast 10 miljarder - sparande på skattekonto förklaringen

Statens överskott 2016 var inte alls 60 miljarder enligt finansutskottets Jan Ericson (m). 50 miljarder av "överskottet" beror på att företag och privatpersoner använde skattekontot som bank. Nu har räntan satts till noll och pengarna förväntas strömma ut från skattekontot.

Cornucopia - 09 nov 14 kl. 17:14

Skattekonto som säkert sparande?

Riksgälden lägger i slutet av 2015 ner sin tjänst Riksgäldsspar, vilket gör att man tvingas använda banksystemet för eventuella likvider. Ett alternativ är att sätta in pengar på sitt Skattekonto.

Riksgäldsspar omfattas inte av någon bankgaranti, men det är Riksgälden som står för bankgarantin.

SvD - 30 mar 16 kl. 09:05

Banker miljardsparar i statens skattekonto

Alla företag och privatpersoner som betalar skatt har ett skattekonto. Där är räntan mer fördelaktig och riskfri vilket lett till att storbankerna pumpat in pengar för att få avkastning, skriver Dagens Nyheter..

Magazin24 - 19 aug 11 kl. 15:22

Orolig marknad ? hur ska man agera med sitt sparande?

Med anledning av det oroliga läget på marknaden ger vi några tips på vad du kan tänka på i ditt sparande. Den senaste tidens börsfall förklaras med oro för skuldkrisen i Europa tillsammans med farhågor om en allt svagare amerikansk konjunktur.
Risken på marknaden har ökat och många flyr aktieplaceringar till mer säkra placeringar.

Sydsvenskan - 25 okt 11 kl. 00:03

"Sparande en folkhemsdygd"

Arbetslinjen vann två val åt aliansen eftersom den knöt an till djupt rotade värderingar om flit och strävsamhet, skriver Philip Lerulf på Timbro. Vilket politiskt parti blir först med att föreslå en sparandelinje, undrar han.
För att förstå alliansens valframgångar 2006 och 2010 bör man titta på de värderingar som den genomförda politiken vilar på.

Cornucopia - 26 jun 16 kl. 12:34

Öka ditt sparande med varje löneförhöjning

Ett hushålls utgifter har en förmåga att alltid nå dess inkomster. För att kunna bygga upp ett sparkapital ska man därför vid varje löneförhöjning öka avsättningar till regelbundet sparande.
På något underligt sätt gick det att överleva som student, trots att bidrag och studielån bara uppgick till kanske 6 800 kronor på min tid.

Dagens PS - 20 dec 16 kl. 16:25

Expert: Se upp för tabben i barnens sparande

”Jag hinner inte”. Kanske är det en av vår samtids mest yttrade fraser. Tidsbrist har blivit en naturlig del av vår vardag.

Dagens PS - 26 okt 17 kl. 10:26

Krönika: Staten i blixtkrig mot vårt sparande

Budskapet från våra politiker är tydligt. Spara är ingenting vi sysslar med här, du skall låna och slösa så det står härliga till. Inte ens det faktum att den framtida pensionen för de flesta kommer att bli som att ta en spark när du redan ligger ned kan ändra på den attityden.

TA - 31 aug 13 kl. 13:59

Självförtroende viktigt i sparande

Många svenskar har lågt självförtroende när de ska placera sina sparpengar och de som tror minst på sig själva i det avseendet är kvinnor, visar en undersökning från pensionsbolaget SPP.Kvinnor riskerar därmed att hamna i ett passivt sparande med dålig avkastning.
Enligt ekonomijournalisten Annika Wihlborg, som föreläser i finansiell psykologi, är ekonomiskt självförtroende viktigare än information, vilket går emot uppfattningen att ökad kunskap är nyckeln till framgångsrikt sparande.

Kristianstadsbladet - 31 aug 13 kl. 13:59

Självförtroende viktigt i sparande

Många svenskar har lågt självförtroende när de ska placera sina sparpengar och de som tror minst på sig själva i det avseendet är kvinnor, visar en undersökning från pensionsbolaget SPP.Kvinnor riskerar därmed att hamna i ett passivt sparande med dålig avkastning.
Enligt ekonomijournalisten Annika Wihlborg, som föreläser i finansiell psykologi, är ekonomiskt självförtroende viktigare än information, vilket går emot uppfattningen att ökad kunskap är nyckeln till framgångsrikt sparande.

Fler nyheter från UNT

UNT - 30 minuter sedan

Varning för mycket besvärligt väglag

Trafikverket varnar för mycket besvärligt väglag på vissa håll i länet på söndagskvällen..

UNT - 1 timme sedan

Men... var tog trappan vägen?

Se upp var du sätter fötterna, uppmanar Thomas Gustafsson i Skyttorp, som förevigade snötrappan på bild..

UNT - 1 timme sedan

Spelarbetyg Malmö-Dalkurd

Målvakt:Abdulaziz Demircan: 2Backlinjen:Henrik Löfkvist: 2Kebba Ceesay: 2Alex De John: 2Mittfältet:Simon Strand (ut 73): 3Oliver Berg: 2Rewan Amin: 3Leonard Pllana: 2Anfallet:Rawez Lawan (ut 45): 2Younes Bnou Marzouk: 1Yukiya Sugita (ut 65): 3Avbytare:Ammar Ahmed (in 45): 2Andrew Stadeler (in 65): 2Heradi Rashidi (in 73): 2Sixten Mohlin – spelade inte..

UNT - 1 timme sedan

Ny förlust för Stenhagen

Redan nedflyttningsklara Stenhagen föll igen då man gästade Tyresö under söndagen..

UNT - 2 timmar sedan

Straffkaos när Dalkurd föll

Dalkurd stod emot Malmö FF i 87 minuter..

UNT - 4 timmar sedan

Rosa flodhäst står nu i Vasaparken

En flodhäst, en sportbil eller något helt annat?.

UNT - 4 timmar sedan

"Det är en festlig plats"

Krogpatrullen trivs i överdådet på Stationen, men önskar mer finess..

UNT - 5 timmar sedan

Glädjebesked till alla sportlovsfirare

Under sportlovsveckan smyger sig ytterligare minusgrader in i länet och i början på veckan kan det även komma en del snö..

UNT - 5 timmar sedan

Tränarilska i Sirius – "ska inte hända"

Siriustränaren Tobias Svensson sammanfattade matchen på ett lysande sätt: Vi hittade inte målet, men vi hittade målvakten..

UNT - 6 timmar sedan

17.00: Dalkurd mot mästarna

Dalkurd inleder svenska cupen mot tuffast möjliga motstånd då man gästar svenska mästarna Malmö FF..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.