DI > Ekonomi

Monday, 27 June, 12:36

DI - 2016-02-22 23:01:24

Räkna med strejkfylld vårÅrets avtalsrörelse väntas bli hård.Byggsektorn utmanar industrins ledande löneroll, och Kommunal har andra problem efter vinterns skandal med medlemstapp. "Kommunals ledning har inte råd att vara för vek", säger strejkforskaren Christer Thörnqvist..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kommunal, Christer Thörnqvist

Dela artikeln

5 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Räknamed , strejkfylldvår
Cornucopia - 04 maj 16 kl. 13:27

Polisen, inte Moderaterna, kan inte räkna

Det visar sig att det inte var Moderaterna som inte kan räkna, utan polisen. Moderaternas siffror för att anställa 2000 nya poliser är från Polismyndighetens budgetunderlag.
Kan rikspolischef Dan Eliasson räkna?

Barometern - 05 maj 14 kl. 11:50

Räkna med köer på E22 under veckan

Ska du åka E22:an söderut från Kalmar får du räkna med förseningar under de kommande dagarna. Trafikverket håller just nu på med beläggningsarbete vid Rinkabyholm. På måndagsmorgonen satte Trafikverket i gång med ett beläggningsarbete på E22 mellan Karl och Hossmo.

SmålandsPosten - 10 nov 14 kl. 00:31

Räkna in det kommunala biståndet

Om det var mindre lyckat att räkna av biståndsministerns lön mot det svenska biståndet finns det andra mer förståeliga avräkningar. Det kan handla om kostnader för flyktingar, även om de skulle befinna sig i Sverige, liksom utländska studerande. Det kan också handla om internationella militära insatser, som operationen i Afghanistan.

Regeringen - 04 mar 15 kl. 06:39

Regeringen vill införa en läsa-skriva-räkna-garanti

Som en del av regeringens lågstadielöfte vill regeringen införa en läsa-skriva-räkna-garanti. Syftet med garantin är att varje elev från lågstadiet kan få med sig läsförståelse, skrivförmåga och grundläggande matematikkunskaper. Målet är att garantin ska träda i kraft under 2017.

DN - 09 mar 13 kl. 00:40

?Garantera varje elevs rätt att kunna läsa, skriva och räkna?

FP:s Bortglömda löfte. Ska vi möta skolans utmaningar måste vi börja tidigt, med insatser som gör att alla barn lär sig läsa, räkna och skriva under de första årskurserna. Därför vill vi göra verklighet av Jan Björklunds bortglömda vallöfte: läsa-skriva-räkna-garantin.

Alliansfritt Sverige - 19 aug 13 kl. 17:53

Genom att räkna bort de som solkar ner statistiken får Reinfeldt allt att se rätt bra ut

Emellanåt stöter statsminister Fredrik Reinfeldt på faktum i vårt samhälle som inte riktigt stämmer överens med hans världsbild. Då brukar han börja fiffla med siffrorna. Ett bra exempel på detta siffertrixande är från Reinfeldts sommartal.

Eurosport - 01 mar 14 kl. 09:52

Formel 1 - Massas varning: ”Att räkna bort Red Bull vore dumdristigt”

Red Bull har haft det tungt under försäsongstesterna, men Felipe Massa tror ändå stallet kommer vara att räkna med till säsongsstarten. ”Man kan inte räkna bort Red Bull och Lotus”, säger han..

GT - 03 maj 14 kl. 16:58

"Den servicen kan man inte räkna med"

GT:s artikel om Göteborg FC:s skadade mittfältare Andrine Hegerberg skapade en sprutdebatt bland svenska idrottsläkare. Nu uttalar sig GFC:s lagläkare Matilda Lundblad om sprutbråket. - Man kan inte räkna med samma service på bortaplan.

Barometern - 19 sep 14 kl. 07:53

Räkna med extraval

Räkna med extraval under den kommande mandat­perioden.
I riksdagen? Där talar den svenska politiska kulturen trots allt emot.

Barometern - 19 sep 14 kl. 07:53

Räkna med extraval

Räkna med extraval under den kommande mandatperioden. I riksdagen? Där talar den svenska politiska kulturen trots allt emot.

BT - 10 nov 14 kl. 13:12

Västtrafik ska räkna passagerarna

Med hjälp av befintliga kameror ska Västtrafik kunna räkna passagerarna på sina fordon i fortsättningen. Kollektivtrafiknämnden i Västra Götaland har beslutat om att delfinansiera en förstudie som syftar till att bättre överblicka resandet i regionen. En dator ska räkna ut både om det finns ledigt utrymme och hur många passagerare som befinner sig på aktuellt fordon.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Börsexperten: Så fyndar du i raset

Fortsätter nedgången på börsen lär riktigt spännande fyndlägen uppstå. Det säger Di:s börsexpert Anders Hägerstrand, som har sin strategi klar..

DI - 15 minuter sedan

Därför missade spelbolagen brexit

När de brittiska vallokalerna slog igen portarna på torsdagskvällen pekade oddsen hos spelbolagen alltjämt på ett klart favoritskap för stanna-sidan..

DI - 30 minuter sedan

Löfven: EU måste bli bättre - inte ha mer makt

Statsminister Stefan Löfven hoppas att Storbritannien håller ihop och varnar för en stor politisk osäkerhet i Europa om Skottland bryter sig loss. Inför EU-toppmötet i veckan säger han även nej till att föra över mer makt till Bryssel..

DI - 30 minuter sedan

Lööf: "Totalt ledarlöst i Storbritannien"

Alliansledarna är djupt bekymrade efter britternas beslut att lämna EU och varnar för politiskt kaos. "Det är totalt ledarlöst i Storbritannien nu", säger Centerledaren Annie Lööf..

DI - 30 minuter sedan

Åskförsening dyr för SAS

Ett åskoväder orsakade följdförseningar på fyra timmar för SAS-resenärer mellan Köpenhamn och Washington. Nu döms flygbolaget att betalat de 24 passagerarna 600 euro var — totalt motsvarande 135.000 svenska kronor..

DI - 45 minuter sedan

Låga löneökningar trots snabbt sjunkande arbetslöshet

Trots att den svenska arbetslösheten sjunkit kraftigt på senare år har löneökningarna inte följt med upp. Standardteorin är att en lägre arbetslöshet och ett högre resursutnyttjande ska leda till högre löneökningar när det blir allt svårare att rekrytera folk..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Banker i botten

De ledande Europabörserna fortsatte under måndagen att falla efter att Storbritannien under fredagen föregående vecka röstat för att lämna den Europeiska Unionen..

DI - 1 timme sedan

Martin Blomgren: USA under lupp

Halvåret går mot sitt slut och alla efterfrågesignaler från de cykliska bolagen är hårdvaluta.Vad kan då passa bättre än att fordonstillverkaren Volvo rivstartar veckan med en kapitalmarknadsdag..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Brittiska räntan rekordlåg

Den brittiska tioårsräntan sjönk på måndagsförmiddagen för första gången någonsin under 1 procent, till 0,94 procent, samtidigt som Londonbörsen fortsätter nedåt, om än i något lugnare takt än i fredags..

DI - 1 timme sedan

Deflamo varnas för ändrade emissionsvillkor

Disciplinnämnden vid Nasdaq Stockholm har funnit att Deflamo agerat i strid med god sed på aktiemarknaden och därigenom överträtt regelverket för First North. Därför får Deflamo en varning..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.