DI > Ekonomi

Friday, 30 September, 15:34

DI - 22 feb 16 kl. 23:01

Räkna med strejkfylld vårÅrets avtalsrörelse väntas bli hård.Byggsektorn utmanar industrins ledande löneroll, och Kommunal har andra problem efter vinterns skandal med medlemstapp. "Kommunals ledning har inte råd att vara för vek", säger strejkforskaren Christer Thörnqvist..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kommunal, Christer Thörnqvist

Dela artikeln

5 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Räknamed , strejkfylldvår
Cornucopia - 04 maj 16 kl. 13:27

Polisen, inte Moderaterna, kan inte räkna

Det visar sig att det inte var Moderaterna som inte kan räkna, utan polisen. Moderaternas siffror för att anställa 2000 nya poliser är från Polismyndighetens budgetunderlag.
Kan rikspolischef Dan Eliasson räkna?

Barometern - 05 maj 14 kl. 11:50

Räkna med köer på E22 under veckan

Ska du åka E22:an söderut från Kalmar får du räkna med förseningar under de kommande dagarna. Trafikverket håller just nu på med beläggningsarbete vid Rinkabyholm. På måndagsmorgonen satte Trafikverket i gång med ett beläggningsarbete på E22 mellan Karl och Hossmo.

SmålandsPosten - 10 nov 14 kl. 00:31

Räkna in det kommunala biståndet

Om det var mindre lyckat att räkna av biståndsministerns lön mot det svenska biståndet finns det andra mer förståeliga avräkningar. Det kan handla om kostnader för flyktingar, även om de skulle befinna sig i Sverige, liksom utländska studerande. Det kan också handla om internationella militära insatser, som operationen i Afghanistan.

Regeringen - 04 mar 15 kl. 06:39

Regeringen vill införa en läsa-skriva-räkna-garanti

Som en del av regeringens lågstadielöfte vill regeringen införa en läsa-skriva-räkna-garanti. Syftet med garantin är att varje elev från lågstadiet kan få med sig läsförståelse, skrivförmåga och grundläggande matematikkunskaper. Målet är att garantin ska träda i kraft under 2017.

DN - 09 mar 13 kl. 00:40

?Garantera varje elevs rätt att kunna läsa, skriva och räkna?

FP:s Bortglömda löfte. Ska vi möta skolans utmaningar måste vi börja tidigt, med insatser som gör att alla barn lär sig läsa, räkna och skriva under de första årskurserna. Därför vill vi göra verklighet av Jan Björklunds bortglömda vallöfte: läsa-skriva-räkna-garantin.

Alliansfritt Sverige - 19 aug 13 kl. 17:53

Genom att räkna bort de som solkar ner statistiken får Reinfeldt allt att se rätt bra ut

Emellanåt stöter statsminister Fredrik Reinfeldt på faktum i vårt samhälle som inte riktigt stämmer överens med hans världsbild. Då brukar han börja fiffla med siffrorna. Ett bra exempel på detta siffertrixande är från Reinfeldts sommartal.

Eurosport - 01 mar 14 kl. 09:52

Formel 1 - Massas varning: ”Att räkna bort Red Bull vore dumdristigt”

Red Bull har haft det tungt under försäsongstesterna, men Felipe Massa tror ändå stallet kommer vara att räkna med till säsongsstarten. ”Man kan inte räkna bort Red Bull och Lotus”, säger han..

GT - 03 maj 14 kl. 16:58

"Den servicen kan man inte räkna med"

GT:s artikel om Göteborg FC:s skadade mittfältare Andrine Hegerberg skapade en sprutdebatt bland svenska idrottsläkare. Nu uttalar sig GFC:s lagläkare Matilda Lundblad om sprutbråket. - Man kan inte räkna med samma service på bortaplan.

Barometern - 19 sep 14 kl. 07:53

Räkna med extraval

Räkna med extraval under den kommande mandat­perioden.
I riksdagen? Där talar den svenska politiska kulturen trots allt emot.

Barometern - 19 sep 14 kl. 07:53

Räkna med extraval

Räkna med extraval under den kommande mandatperioden. I riksdagen? Där talar den svenska politiska kulturen trots allt emot.

BT - 10 nov 14 kl. 13:12

Västtrafik ska räkna passagerarna

Med hjälp av befintliga kameror ska Västtrafik kunna räkna passagerarna på sina fordon i fortsättningen. Kollektivtrafiknämnden i Västra Götaland har beslutat om att delfinansiera en förstudie som syftar till att bättre överblicka resandet i regionen. En dator ska räkna ut både om det finns ledigt utrymme och hur många passagerare som befinner sig på aktuellt fordon.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Ax:son Johnsons lantbruk olönsammast i Sverige

Företagaren Antonia Ax:son Johnson skor sig inte på sin ridanläggning Lövsta Stuteri. Gården är Sveriges mest olönsamma lantbruk och gjorde en förlust om drygt 100 miljoner kronor under 2015..

DI - 15 minuter sedan

USA-börser: Costco upp i förhandeln

Terminerna för de amerikanska börsindexen låg runt oförändrade nivåer, med dragning uppåt, inför fredagens handel..

DI - 30 minuter sedan

Blankningen bara ökar i Deutsche Bank

De totala blankningarna i problemtyngda Deutsche Bank växte under torsdagen till 3,9 procent, från onsdagens 3,1 procent av aktierna..

DI - 30 minuter sedan

Riksgälden vill satsa statens pengar på valutaklipp

Riksgälden vill sätta mer av statens pengar i spel, för att öka chanserna till valutaklipp i miljardklassen. Det framgår av dokument som myndigheten skickat till regeringen..

DI - 45 minuter sedan

EU godkänner klimatavtal

EU-länderna är överens om att skriva på fjolårets stora klimatavtal i Paris. Dagens ja i Bryssel innebär att avtalet kan träda i kraft tidigare än väntat.  .

DI - 45 minuter sedan

Konsumtionen svagare än väntat i USA

De privata inkomsterna i USA steg 0,2 procent i augusti, jämfört med föregående månad. Samtidigt var privatkonsumtionen oförändrad från månaden före..

DI - 1 timme sedan

Diamyd-ledamot avgår efter insiderhandel

En styrelseledamot i läkemedelsbolaget Diamyd har erkänt olaglig insiderhandel och straffas med dagsböter. På fredagseftermiddagen lämnade han sitt uppdrag.  .

DI - 1 timme sedan

Nu är Vattenfall av med brunkolet

Vattenfall har slutfört försäljningen av de tyska brunkolstillgångarna till den tjeckiska energikoncernen EPH och dess finansiella partner PPF Investments..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Gardell lyfter Ericsson

Stockholmsbörsen såg på fredagen ut att avsluta handelsveckan med minustecken för index, både för dagen och för veckan som helhet. För september månad verkar det däremot bli en uppgång, om än med marginella 0,5 procent..

DI - 1 timme sedan

Trump hyllar Merkel

Donald Trump hyllar Angela Merkel som sin favorit bland världspolitikerna. Men samtidigt beskriver han Tysklands invandringspolitik som ett ”tragiskt misstag”..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.