DI > Ekonomi

Sunday, 23 October, 19:53

DI - 22 feb 16 kl. 22:24

New York: Oljerusning gav plusRusning i oljan och en fortsättning på förra veckans optimism fick Wall Street att stänga måndagen på plus kring dagshögsta..
Läs mer på DI
Läs mer om:
York, Wall Street

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: New, York, Oljerusning, gav, plus
SvD - 3 timmar sedan

Berlin och New York försöker sänka Airbnb – utan effekt

Allt fler städer skruvar åt reglerna för att göra det svårare att hyra ut bostäder via Airbnb och andra uthyrningssajter. New York har höjt bötesbeloppet för den som inte följer reglerna och i Berlin är det helt förbjudet att hyra ut hela sin bostad under en kortare period. Men alla regler verkar tandlösa och i flera städer är utbudet av lägenheter som hyrs ut fortfarande stort..

Sydsvenskan - 05 nov 13 kl. 06:30

Nu svänger New York åt vänster

Det finns ryska miljardärer i bakgrunden när Bill de Blasio på tisdagen väljs till New Yorks nye borgmästare. Där finns även Charles Dickens och hans berättelse ”Två städer”.När han gav sig in i borgmästarkampen var han ett okänt namn och de som visste något om honom trodde han stod för långt till vänster för att ha en chans.

VA - 13 sep 11 kl. 08:07

New York-börsen vände upp

13 september De amerikanska börserna inledde veckans handel i negativt territorium men stängde upp på måndagskvällen. Rykten om att Kina ska genomföra substantiella investeringar i Italien gav stöd i sluthandeln. Dow Jones stängde upp procent till noteringen 11.

VA - 14 sep 11 kl. 08:32

Bred uppgång i New York

14 september De amerikanska börserna stängde högre på tisdagen samtidigt som investerare inväntade tecken på framsteg för att mildra effekterna av den europeiska skuldkrisen. Lättande uttalanden rörande franska bankers likviditet gav luft under vingarna för banksektorn i New York. "Aktierna handlas på nyheterna för dagen och dagens nyheter var måttligt gynnsamma.

VA - 22 jul 11 kl. 08:01

Minskad oro på New York-börsen

22 juli New York-börserna handlades högre på torsdagen. En rapport från Morgan Stanley som var bättre än väntat höjde humöret, liksom makrostatistik som varit övervägande positiv och spekulationer om konkreta åtgärder för att undvika en spridning av Greklands kris. Vid stängning var Dow Jones upp 1,2 procent till noteringen 12.

City - 03 mar 11 kl. 09:53

?New York-vagnar? på röda linjen

Foto: Laura MendelinFyra ombyggda vagnar rullar nu på röda linjen. De har färre sittplatser. Ann-Louise Tedestam tycker att vagnarna verkar bra för de med barnvagnar och rullatorer.

VA - 19 jan 11 kl. 08:28

Uppåt i New York trots svag Citigroup-rapport

19 januari De amerikanska börserna noterade uppgångar på tisdagen efter måndagens helgdag. Samtliga index stängde på plus efter en successiv återhämtning för S&P 500 och Nasdaq. Öppningen var trevande sedan Citigroups rapport blev en besvikelse.

VA - 27 jul 11 kl. 08:01

Tung stämning i New York

27 juli Börshandeln i New York fortsatte veckan i moll på tisdagen. Stämningen var, liksom dagen innan, tyngd av oro för huruvida de amerikanska politikerna ska kunna nå en överenskommelse om en höjning av USA:s skuldtak i tid innan landet tvingas till betalningsinställelse. Flera svaga bolagsrapporter dämpade humöret ytterligare.

VA - 03 aug 11 kl. 08:08

Tillväxtoro sänkte New York

3 augusti Börserna i New York backade på återigen på tisdagen, den åttonde handelsdagen i rad med vikande kurser. Oro för tillståndet för den amerikanska ekonomin dominerade handeln efter en överraskande svag utveckling för privatkonsumtionen i USA i juli. Den länge efterlängtade signeringen av planen som höjer det amerikanska skuldtaket gav ingen synlig effekt på aktiehandeln.

VA - 02 aug 11 kl. 15:14

Negativa tongångar inför New York-öppningen

2 augusti Terminerna i New York pekar ned inför att handeln ska inledas på tisdagen och indikerade därmed att S&P 500-index kommer att notera sin längsta förlustsvit sedan oktober 2008. Investerare oroade sig för den vacklande tillväxten i världens största ekonomi. "Marknaden och ekonomin är inne i en ond spiral, där dålig ekonomisk data eldar på det redan negativa sentimentet", sade Philippe Gijsels, aktiestrateg på BNP Paribas, till Bloomberg News.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Ekeroth hånar 15-åring

En 15-årig pojke hånas på nätet av SD-anhängare efter att pojken deltagit i en paneldiskussion om skolan tillsammans med Gustav Fridolin. Riksdagsledamöterna Kent Ekeroth och Linus Bylund startade tråden genom att insinuera att pojken är äldre än 15. .

DI - 45 minuter sedan

Splittring om flyktingpolitiken

Den svenska opinionen om flyktingmottagningen har ändrats. Sex av tio svenskar säger sig vara osäkra om eller motståndare till att skärpa flyktingpolitiken, vilket är färre än för ett år sedan..

DI - 1 timme sedan

Gabriel Mellqvist: Dubbel julklapp väntar, men sedan blir det kallt

We all sell Ahlsell.” Veckans stora börshändelse, den planerade noteringen av verktygs- och VVS-distributören Ahlsell, är en veritabel julafton för Stockholms finansbransch..

DI - 1 timme sedan

Richard Bråse: Köp 031-kvalitet till portföljen

Fastighetsinvesterarna har flytt från låg till hög risk senaste året, vilket har straffat lågbelånade Wallenstam, som sitter på ett av börsens bästa fastighetsbestånd. Det öppnar för köpläge i sektorns säkraste kort och börsens bästa byggare..

DI - 1 timme sedan

Lyft väntar för finanshus

Efter ett trögt första halvår ser det ljusare ut för finanshusen. Börsaptit, omsättning och lönsamhet har vänt upp, och avslutningen på året lovar gott. ”Så fort marknaden stabiliseras blir affärsklimat betydligt bättre direkt”, säger Erik Penser Banks vd Johan Mörner..

DI - 1 timme sedan

Löfven om kvinnors rättigheter

Statsminister Stefan Löfven tog upp mänskliga rättigheter, frågor om kvinnors rättigheter och dödsstraff när han träffade Saudiarabiens ledare. "Vi redogör väldigt tydligt för de svenska ståndpunkterna", säger han vid en pressträff..

DI - 2 timmar sedan

Carlsberg tar över i Vietnam

Den danska ölproducenten Carlsberg har växt kraftigt i Vietnam och är nu det fjärde största bolaget på marknaden, som domineras av ett statligt ägt bryggeri, rapporterar VnExpress..

DI - 2 timmar sedan

PM Nilsson: Handel tjänar oss väl

På Utrikesdepartementets hemsida meddelar regeringen att relationerna mellan Sverige och Saudiarabien är goda. Landet är Sveriges viktigaste handelspartner i Mellanöstern. Sveriges export uppgick 2014 till 11 miljarder kronor och ett 40-tal svenska företag finns på plats, däribland alla svenska flaggskepp.

DI - 2 timmar sedan

Fondavgifter slår hårt mot spararna

Om hela den svenska fondmarknaden sattes under samma prispress som i premiepensionssystemet skulle svenska fondinnehavare spara 22 miljarder kronor. Det framgår av Pensionsmyndighetens beräkningar.    .

DI - 3 timmar sedan

EU granskar Microsofts köp av Linkedin

EU:s konkurrensmyndighet har skickat ut frågor till konkurrenter som en del av standardförfarandet vid granskningen av företagsförvärv, efter att Microsoft och Linkedin förra veckan formellt registrerat affären i EU, uppger källor med insyn för Wall Street Journal..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.