SvD > Nyheter

Tuesday, 18 February, 08:48

SvD - 20 feb 16 kl. 10:25

SvD guidar: Allt du behöver veta om höghastighetstågenDet är drygt 50 år sedan de första höghastighetstågen började rulla i Japan. Efter en del diskussion i Sverige är arbetet nu igång med det som beskrivs som landets största infrastrukturprojekt på 150 år. Fortfarande är det högst oklart om det verkligen blir några höghastighetsbanor i Sverige. Kostnaden är enorm och kritikerna hävdar att vi skulle få betydligt bättre effekt av andra satsningar. Följ med på en svindlande tur kring de nya banorna..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Japan, Sverige

Dela artikeln

371 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SvD, guidarAllt du behöver , vetaom , höghastighetstågen
SvD - 01 feb 16 kl. 10:52

Så ska höghastighetstågen knyta ihop storstäderna

Västra Småland ser ut att bli vinnare när sträckningarna för höghastighetstågen som ska knyta ihop Sveriges tre största städer nu presenteras..

SvD - 19 jan 15 kl. 09:41

Höga biljettpriser är ett hot mot höghastighetstågen

Om allt går enligt planerna kan det första höghastighetståget rulla ut från en svensk station om elva, tolv år. Det kommer i så fall att välkomnas av många som väntat länge på att även Sverige ska komma med i den allt mindre exklusiva klubben..

SvD - 06 mar 16 kl. 17:00

Solklar moderat ska få igång höghastighetstågen

Det krävs nog en politisk fingertoppskänsla av alldeles särskilt slag för den som ska försöka få igång bygget av höghastighetståg i Sverige. Möjligen är den tävlingsinriktade HG Wessberg helt rätt person för uppgiften..

SvD - 01 feb 16 kl. 13:12

”Höghastighetståg blir vansinnigt dyrt”

Järnvägen för de nya höghastighetstågen beräknas kosta 190–320 miljarder kronor. Men det kommer inte att stanna där, säger SvD:s Tomas Augustsson: ”Till exempel anslutningsbanor och stationer är inte medräknade.”.

SvD - 14 dec 15 kl. 13:01

Höghastighetståg och nya spår utmaning för MTR

Om ett år tar Hongkongföretaget MTR över pendeltågstrafiken i Stockholm. Samtidigt siktar tågbolagen mot de nya höghastighetstågen som verkar bli betydligt dyrare än väntat – om de nu ens blir av..

SvD - 11 apr 16 kl. 20:30

Satsning på Arlanda kan tränga ut höghastighetståg

Lägg ned Bromma flygplats. Det föreslår regeringens utredare samtidigt som han kommer med en rad argument för en stor satsning på Arlanda. Politiskt kan det bli enormt känsligt när en satsning på flyget ska vägas mot andra projekt som höghastighetstågen..

SvD - 01 sep 16 kl. 22:52

Hoppas på uppgörelse om höghastighetståg

Regeringen ska bjuda in alliansen och Vänsterpartiet för samtal om höghastighetstågen inför höstens infrastrukturproposition. Karin Svensson Smith (MP), ordförande i riksdagens trafikutskott, hoppas på en uppgörelse men beskriver de kommande samtalen som känsliga..

SvD - 23 feb 17 kl. 11:21

”Mängder av kloka alternativ till höghastighetståg”

Ingen av Trafikverkets analyser talar för höghastighetstågen. Den sammanvägda bedömningen att investeringen är olönsam består också. Det skriver Andreas Bergström, vice vd för tankesmedjan Fores, i en replik.

SvD - 16 feb 17 kl. 10:00

”Alla signaler lyser rött för höghastighetstågen”

Det finns en stor majoritet i riksdagen och stöd i landet för att göra rejäla satsningar på järnvägar. Men vi måste göra det utan att sälja familjesilvret, utan att strypa underhållet och utan att omöjliggöra mindre, men så viktiga och samhällsnyttiga investeringar i resten av landet, skriver Hendrik Bijloo (L), Ljusnarsberg..

SVT - 17 apr 18 kl. 18:42

Fyra fakta om höghastighetståg

Höghastighetstågen ska börja rulla mellan Sveriges tre största städer om ca 25 år. Nya tågräls måste byggas för att de nya tågen kan åka snabbt. Vi har träffat Oskar Fröidh, järnvägsforskare på KTH, för att veta mer om vad ett höghastighetståg egentligen är..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.