DI > Ekonomi

Sunday, 29 May, 21:09

DI - 20 feb 16 kl. 09:46

"Vi har inte lämnat finanskrisen bakom oss"Trots nergång i den globala tillväxten, problem i den kinesiska ekonomin och hägrande oljekaos står vi inte på randen till en ny finanskris, menar Sony Kapoor. Som finansiell rådgivare till IMF, flera centralbanker och nu engagerad i World Economic Forum och sin egen tankesmedja ger han sin syn på läget i den globala ekonomin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sony Kapoor, IMF, World Economic Forum

Dela artikeln

17 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Vi har inte lämnat finanskrisen, bakomoss
Sydsvenskan - 03 mar 11 kl. 09:07

Ingves: Finanskrisen är över

Arkiv: Bertil Ericson
Riksbankschef Stefan Ingves bedömer nu att finanskrisen är över. Det förklarade han i ett anförande inför riksdagens finansutskott på torsdagen.
STOCKHOLM.

BT - 03 mar 11 kl. 09:07

Ingves: Finanskrisen är över

Riksbankschef Stefan Ingves bedömer nu att finanskrisen är över. Det förklarade han i ett anförande inför riksdagens finansutskott på torsdagen.
"Sammantaget kan man säga att finanskrisen nu ligger bakom oss och att läget håller på att normaliseras.

SvD - 03 feb 15 kl. 15:09

S&P betalar 11 miljarder för finanskrisen

Kreditvärderaren Standard & Poors (S&P) betalar över 11 miljarder kronor för att kunna lägga anklagelserna om att ha bidragit till finanskrisen 2008 bakom sig..

Affärsvärlden - 05 okt 15 kl. 10:30

Bernanke: Fler borde ha fängslats för finanskrisen

Förre Federal Reserve-chefen Ben Bernanke säger att USA:s justitiedepartement borde ha satt fler chefer bakom galler för att ha orsakat finanskrisen. Det skriver Business Insider..

Alliansfritt Sverige - 29 jan 11 kl. 10:00

Vems fel är nedskärningarna? Finanskrisen.

UNDANFLYKT. Moderaterna i Stockholm drar ner på idrotten i staden. Nu skyller de på finanskrisen.

VA - 13 jun 11 kl. 07:00

Vinnarna på finanskrisen

13 juni Förstora Välgödd 1. SEB:s ?vd Annika Falkengren erkänner att bankkunderna nu får betala högre räntemarginaler.

Helsingborgs Dagblad - 26 okt 11 kl. 09:02

BKN: Bomarknad bakom krisen

En övervärderad bostadsmarknad ligger i mångt och mycket bakom finanskrisen. För att undvika en liknande systemkris i framtiden måste regelverk och praxis anpassas till det faktum att kreditgivare och hushåll ofta agerar kortsiktigt, skriver Statens bostadskreditnämnd (BKN) i en ny rapport..

E24 - 26 okt 11 kl. 09:14

"Bomarknad bakom krisen"

En övervärderad bostadsmarknad ligger bakom finanskrisen. För att undvika en liknande systemkris i framtiden måste regelverk anpassas till det faktum att kreditgivare och hushåll ofta agerar kortsiktigt, anser Statens bostadskreditnämnd..

Nyhetskanalen - 26 okt 11 kl. 09:49

Bomarknaden bakom krisen

En övervärderad bostadsmarknad ligger i mångt och mycket bakom finanskrisen. För att undvika en liknande systemkris i framtiden måste regelverk och praxis anpassas till det faktum att kreditgivare och hushåll ofta agerar kortsiktigt, skriver Statens bostadskreditnämnd (BKN) i en ny rapport.

.

Ekonomistas - 12 sep 13 kl. 04:00

Fem år efter finanskrisen: Är Keynes tillbaka för att stanna?

På söndag är det fem år sedan banken Lehman Brothers gick i konkurs och finanskrisen var ett faktum. Sedan dess har världsekonomin åkt berg- och dalbana. Att säga att krisen tog ekonomkåren på sängen är en underdrift.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

High score för svenska spelbolag

Sveriges spelutvecklare kan glädjas åt sällan skådad lönsamhet. I fjol drog de största utvecklarna in sammanlagt 25 miljarder kronor – varav 7 miljarder i vinst..

DI - 10 minuter sedan

Fler siktar på arbete i skogen

Många gymnasieskolor med utbildningar för arbete i skogen har fler sökande i år än tidigare. ”Vi är jättenöjda. Det känns bra”, säger Trine Amundsen, vd för ett naturbruksgymnasium nära Östersund..

DI - 10 minuter sedan

Spontanköpte hel gård – gjorde ett klipp

En sommardag chockade Knut Knutson sin hustru Charlotte genom att ropa in en gård på bondauktion. Men det blev en av hans livs bästa affärer..

DI - 10 minuter sedan

Skog i korthet

Efterfrågan på ved väntas öka Optimismen spirar i skogsindustrin – fram till 2019 görs investeringar för omkring 20 miljarder kronor där fokus är på ökad kapacitet i pappersmassa, enligt en sammanställning av Danske Bank. Enligt bankens analys ökar därmed behovet av massaved med 5 miljoner kubikmeter, vilket motsvarar en av- verkning på 6–8 miljoner kubikmeter. ”Vi ser att bolag som Södra och SCA nu mobiliserar för ett ökat vedbehov.

DI - 10 minuter sedan

Ministern vill öka export av trähus

I juni kommer en delegation med kinesiska tjänstemän till Sverige för att lära sig mer om svenska trähus. ”Det är en uppföljning av den resa vi gjorde tillsammans med representanter för skogsindustrin förra året”, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht..

DI - 10 minuter sedan

Uppror i skogen växer

Tio missnöjda skogsägare bröt sig ur Mellanskog och bildade Norrhälsinge Skogsägareförening. Efter mindre än två år är de 232 medlemmar som äger 23.000 hektar skog.

DI - 10 minuter sedan

Värö redo växla upp

Priset på barrmassa har bottnat och är på väg upp. Den bedömningen gör Södra Cell som nu minskar lagret dramatiskt under det fem veckor långa stoppet i Värö när brukets maskiner byts ut..

DI - 10 minuter sedan

Ny teknik skärper bilden

Digitaliseringen öppnar upp för nya arbetsmetoder i skogen. Bland annat blir det lättare att sköta sin skog på distans..

DI - 10 minuter sedan

Trä visar sig kunna bjuda på ökad styrka

Intresset för plast, kläder och kevlarstarka produkter från trä ökar. ”Vi håller på att skaffa oss hög kompetens kring material på forskningssidan i Sverige”, säger Daniel Söderberg, forskare på KTH..

DI - 10 minuter sedan

Risk för Brexit oroar svenska sågverk

Att Storbritannien skulle lämna EU bekymrar sågverksföretagen. ”Storbritannien är vår viktigaste utlandsmarknad och vi ser en risk för valutaoro och sänkta bostadspriser”, säger Vidas koncernchef Santhe Dahl..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.