DI > Ekonomi

Thursday, 29 September, 13:57

DI - 20 feb 16 kl. 09:46

"Vi har inte lämnat finanskrisen bakom oss"Trots nergång i den globala tillväxten, problem i den kinesiska ekonomin och hägrande oljekaos står vi inte på randen till en ny finanskris, menar Sony Kapoor. Som finansiell rådgivare till IMF, flera centralbanker och nu engagerad i World Economic Forum och sin egen tankesmedja ger han sin syn på läget i den globala ekonomin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sony Kapoor, IMF, World Economic Forum

Dela artikeln

17 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Vi har inte lämnat finanskrisen, bakomoss
Sydsvenskan - 03 mar 11 kl. 09:07

Ingves: Finanskrisen är över

Arkiv: Bertil Ericson
Riksbankschef Stefan Ingves bedömer nu att finanskrisen är över. Det förklarade han i ett anförande inför riksdagens finansutskott på torsdagen.
STOCKHOLM.

BT - 03 mar 11 kl. 09:07

Ingves: Finanskrisen är över

Riksbankschef Stefan Ingves bedömer nu att finanskrisen är över. Det förklarade han i ett anförande inför riksdagens finansutskott på torsdagen.
"Sammantaget kan man säga att finanskrisen nu ligger bakom oss och att läget håller på att normaliseras.

SvD - 03 feb 15 kl. 15:09

S&P betalar 11 miljarder för finanskrisen

Kreditvärderaren Standard & Poors (S&P) betalar över 11 miljarder kronor för att kunna lägga anklagelserna om att ha bidragit till finanskrisen 2008 bakom sig..

Affärsvärlden - 05 okt 15 kl. 10:30

Bernanke: Fler borde ha fängslats för finanskrisen

Förre Federal Reserve-chefen Ben Bernanke säger att USA:s justitiedepartement borde ha satt fler chefer bakom galler för att ha orsakat finanskrisen. Det skriver Business Insider..

Alliansfritt Sverige - 29 jan 11 kl. 10:00

Vems fel är nedskärningarna? Finanskrisen.

UNDANFLYKT. Moderaterna i Stockholm drar ner på idrotten i staden. Nu skyller de på finanskrisen.

VA - 13 jun 11 kl. 07:00

Vinnarna på finanskrisen

13 juni Förstora Välgödd 1. SEB:s ?vd Annika Falkengren erkänner att bankkunderna nu får betala högre räntemarginaler.

Helsingborgs Dagblad - 26 okt 11 kl. 09:02

BKN: Bomarknad bakom krisen

En övervärderad bostadsmarknad ligger i mångt och mycket bakom finanskrisen. För att undvika en liknande systemkris i framtiden måste regelverk och praxis anpassas till det faktum att kreditgivare och hushåll ofta agerar kortsiktigt, skriver Statens bostadskreditnämnd (BKN) i en ny rapport..

E24 - 26 okt 11 kl. 09:14

"Bomarknad bakom krisen"

En övervärderad bostadsmarknad ligger bakom finanskrisen. För att undvika en liknande systemkris i framtiden måste regelverk anpassas till det faktum att kreditgivare och hushåll ofta agerar kortsiktigt, anser Statens bostadskreditnämnd..

Nyhetskanalen - 26 okt 11 kl. 09:49

Bomarknaden bakom krisen

En övervärderad bostadsmarknad ligger i mångt och mycket bakom finanskrisen. För att undvika en liknande systemkris i framtiden måste regelverk och praxis anpassas till det faktum att kreditgivare och hushåll ofta agerar kortsiktigt, skriver Statens bostadskreditnämnd (BKN) i en ny rapport.

.

Ekonomistas - 12 sep 13 kl. 04:00

Fem år efter finanskrisen: Är Keynes tillbaka för att stanna?

På söndag är det fem år sedan banken Lehman Brothers gick i konkurs och finanskrisen var ett faktum. Sedan dess har världsekonomin åkt berg- och dalbana. Att säga att krisen tog ekonomkåren på sängen är en underdrift.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Insiderkrönikan: Stekheta marknader att köpa på

Svenska insiders har en längre tid haft en försiktig hållning till de egna bolagen. Men utanför landets gränser finns marknader där de är betydligt mer optimistiska. I veckans krönika berättar Erik Lidén vilka marknader du ska hålla koll på framöver.

DI - 15 minuter sedan

Blankarna flockas till Deutsche Bank

De totala blankningarna i problemtyngda Deutsche Bank växte under onsdagen till 3,1 procent av aktierna. Det innebar en ökning med 0,7 procentenheter jämfört med dagen före, enligt Financial Times nätupplaga..

DI - 30 minuter sedan

Statligt stöd ska ge 10.000 extra hyresrätter per år

”Olyckligt”, säger bostadsminister Peter Eriksson om att investeringsstödet till hyresrätter har blivit kraftigt försenat. Åtgärden är hårt kritiserad, men regeringen räknar med mer än 10.000 extra hyresrätter per år..

DI - 30 minuter sedan

Stampen tar steg mot räddning

Mediekoncernen Stampen kommer sannolikt att kunna gå ur rekonstruktionen i förtid. Det bedömer rekonstruktören Christian Andersch. Med runt 3 500 anställda och stora skulder är Stampens rekonstruktion inte bara en av mediebranschens värsta kriser hittills.

DI - 45 minuter sedan

Vinsttak i välfärden kan strida mot EU-rätten

Regeringens utredare Illmar Reepalu hävdar att ett vinsttak för privata välfärdsbolag är fullt förenligt med lagen. Men ett sådant förslag skulle kunna strida mot EU-rätten, rapporterar Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Svensken öser ut pengar på semestern

Tenderar du att göra av med alldeles för mycket pengar på semestern? Lugn, du är inte ensam. Mer än hälften av svenskarna sätter sprätt på stålarna utomlands, bland annat på alkohol och snacks..

DI - 1 timme sedan

Mikael Vilenius: Inte stopptid för aktier ännu

Stockholmsbörsen är inne en stark fas. Det klassiska placerarverktyget investeringsklockan signalerar att den ska ticka på ytterligare..

DI - 1 timme sedan

Fedchef lutar åt tidig höjning

Federal Reserves penningpolitik är ackommoderande och kommer att fortsätta att vara det även om de höjer räntan. Det sade Patrick Harker, Fedchef i Philadelphia, på torsdagen enligt Bloomberg News. Han är inte röstande i FOMC i år..

DI - 1 timme sedan

Sverige omkört i "internet-toppen"

Sverige har inte längre snabbast internet i Europa. Det är numera grannlandet Norge som ligger på förstaplatsen. Globalt sett ligger Sverige på en fjärdeplats och Norge på en andraplats..

DI - 1 timme sedan

Engelska Skolans vd: Kvalitet ger lönsamhet

Engelska Skolans vd Ralph Riber är "ödmjuk" inför det stora intresset för bolagets aktie. Han vill samtidigt betona att skolföretagets vinster är en följd av att kvaliteten är hög och söktrycket stort..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.