DI > Ekonomi

Thursday, 30 June, 08:42

DI - 20 feb 16 kl. 08:02

Saab: Tiotusentals jobb är hotadeTusentals jobb är hotade, Sveriges säkerhet står på spel och staten går miste om miljarder. Fack och företag kritiserar hårt förslagen om nya regler för svensk vapenexport..
Läs mer på DI

Dela artikeln

234 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Saab, Tiotusentals, jobbär , hotade
Barometern - 01 mar 16 kl. 15:55

Tiotusentals jobb hotade

Kommunalråden i de tre kärnkraftskommunerna går nu ut i ett gemensamt utspel mot effektskatten. Tiotusentals jobb är hotade..

Expressen - 24 maj 16 kl. 13:42

Tiotusentals jobb hotade på Nokia

Tiotusentals personer riskerar sina jobb när den finska telekomjätten Nokia skär ned. – Jag uppskattar att det sannolikt kommer att handla om 10 000 till 15 000 jobb globalt, säger Risto Lehtilahti, en facklig ombudsman på Nokias anläggning i Oulu, till nyhetsbyrån Reuters. Det kan också komma ytterligare nedskärningar längre fram..

HBL - 14 jan 13 kl. 11:51

Över 200 jobb hotade på Sonera

Sonera möblerar om i verksamheten och inleder samarbetsförhandlingar. Omställningarna kan leda till att upp till 235 jobb försvinner.Bolaget slår samman flera kundserviceenheter och genomför ändringar vid den globala teknikenheten för mobilkommunikation.

DI - 11 maj 16 kl. 08:59

Tiotusentals jobb riskeras vid Brexit

Storbritanniens finansminister George Osborne varnar för att tiotusentals jobb kan förloras inom finanssektorn om landet lämnar EU (Brexit). 285.000 arbetstillfällen inom sektorn är kopplade till affärer med Europa, enligt Osborne.

VBL - 14 mar 13 kl. 08:14

310 jobb hotade på Finnair

Finnair inleder samarbetsförhandlingar på tekniksidan. Enligt ett pressmeddelande i dag är högst 310 av cirka 900 jobb hotade..

HBL - 09 apr 14 kl. 15:10

Hundra jobb hotade på Patria

Försvarsmaterielkoncernen Patria inleder samarbetsförhandlingar vid sina enheter i Tavastehus och Tammerfors. Enligt bolaget är högst 110 jobb hotade. Dessutom är permitteringar möjliga.

YLE - 15 apr 14 kl. 07:53

Över 300 jobb hotade på Stockmann

Varuhuskoncernen Stockmann inleder samarbetsförhandlingar. Sammanlagt berörs runt 3200 personer av förhandlingarna, som kan leda till att upp till 330 personer får sparken. Samarbetsförhandlingarna rör både varuhusens personal och kundtjänsten på koncernens webbsidor Stockmann.

SR - 19 maj 14 kl. 03:01

"Inga jobb hotade av Schweiz nej"

En del har befarat att gårdagens nej till köpet av 22 svenska Gripenplan i den schweiziska folkomröstningen kan få konsekvenser för svenska jobb. Men Håkan Buskhe, vd för Saab lugnar oroliga..

YLE - 09 aug 12 kl. 15:05

Häkämies hoppas på tiotusentals jobb inom grön teknologi

Näringsminister Jyri Häkämies mål är att Finland om åtta år ska ha tiotusentals arbetsplatser inom branschen för ren energi. Han tror också att finska företag kommer att bli bättre på att nå på den internationella marknaden. Näringsminister Jyri Häkämies säger sig vara mer ambitiös vad gäller miljövänlig teknologi än vad hans föregångare Mauri Pekkarinen var.

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 10:00

Samarbete med Saab ger jobb

Foto: Bosse Nilsson
Den nya kunden är inte livsavgörande, men inger framtidshopp. Med stor belåtenhet visar ledningen för Läreda Mekan AB tillskottet. Företaget ska leverera baksäten till bensin- och eldrivna Saab 9-3.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Tysk detaljhandel följde prognosen

Tyska detaljhandelns försäljning steg 0,9 procent i maj, jämfört med föregående månad. Det visar siffror från den tyska statistikbyrån, enligt Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Näringslivstopparna tar ställning mot kvotering

Regeringen har tidigare sagt att man tänker lagstifta om könskvoterade styrelser om bolagen inte skärper till sig. Men näringslivstopparna Cristina Stenbeck, Antonia Ax:son Johnson, Viveca Ax:son Johnson och Jenny Lindén Urnes vill inte se en kvoteringslag, skriver de på DN Debatt..

DI - 30 minuter sedan

Råvaror: Råolja och guldet backar

Oljepriset backar något på torsdagen, men rör sig när första halvår snart är slut alltjämt kring 50-dollarsstrecket. Årsfacit är därmed plus nästan 20 procent..

DI - 30 minuter sedan

Rodrigo Duterte ny president i Filippinerna

Rodrigo Duterte har svurits in som ny president iFilippinerna. Det rapporterar ABS-CBN..

DI - 45 minuter sedan

Spotify: Apple lade munkavle på oss

Spotify anklagar Apple för att missbruka sin makt. ”De vill äta sin egen kaka och alla andras med”, säger kommunikationschefen Jonathan Prince..

DI - 1 timme sedan

Kapp–Ahl infriade förväntningar med marginal

Klädbolaget Kapp–Ahl redovisar ett rörelseresultat på 103 miljoner kronor för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2015/2016..

DI - 1 timme sedan

Lions Gate nära att köpa Starz

Klassiska Lions Gate Entertaintment och Starz steg under den sena handeln under gårdagen i New York efter att nyhetsbyrån Bloomberg skrivit, med hänvisning till källor, att de två aktörerna har långt gångna samtal om en sammanslagning..

DI - 1 timme sedan

Bottensiffror för Kristdemokraterna

Kristdemokraterna får 2,8 procent i Novus senaste väljarundersökning, som har gjorts på uppdrag av TV4..

DI - 1 timme sedan

Rekordmånga små exportbolag i Sverige

De svenska småföretagen som exporterar till tillväxtmarknader har aldrig varit fler. Bolagen ser ljust på möjligheterna, även om framtidsutsikterna är något mer försiktiga. Det visar Exportkreditnämndens kommande Småföretagsrapport, som Di tagit del av..

DI - 1 timme sedan

Premie ska ge fler elbussar

Det ska bli fler elbussar i svensk kollektivtrafik, tycker regeringen. Redan från i höst kan den regionala kollektivtrafiken söka en premie från staten som ska vara en morot för att skaffa elbussar..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.