DI > Ekonomi

Tuesday, 27 September, 15:57

DI - 20 feb 16 kl. 08:02

Saab: Tiotusentals jobb är hotadeTusentals jobb är hotade, Sveriges säkerhet står på spel och staten går miste om miljarder. Fack och företag kritiserar hårt förslagen om nya regler för svensk vapenexport..
Läs mer på DI

Dela artikeln

234 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Saab, Tiotusentals, jobbär , hotade
Barometern - 01 mar 16 kl. 15:55

Tiotusentals jobb hotade

Kommunalråden i de tre kärnkraftskommunerna går nu ut i ett gemensamt utspel mot effektskatten. Tiotusentals jobb är hotade..

Expressen - 24 maj 16 kl. 13:42

Tiotusentals jobb hotade på Nokia

Tiotusentals personer riskerar sina jobb när den finska telekomjätten Nokia skär ned. – Jag uppskattar att det sannolikt kommer att handla om 10 000 till 15 000 jobb globalt, säger Risto Lehtilahti, en facklig ombudsman på Nokias anläggning i Oulu, till nyhetsbyrån Reuters. Det kan också komma ytterligare nedskärningar längre fram..

HBL - 14 jan 13 kl. 11:51

Över 200 jobb hotade på Sonera

Sonera möblerar om i verksamheten och inleder samarbetsförhandlingar. Omställningarna kan leda till att upp till 235 jobb försvinner.Bolaget slår samman flera kundserviceenheter och genomför ändringar vid den globala teknikenheten för mobilkommunikation.

DI - 11 maj 16 kl. 08:59

Tiotusentals jobb riskeras vid Brexit

Storbritanniens finansminister George Osborne varnar för att tiotusentals jobb kan förloras inom finanssektorn om landet lämnar EU (Brexit). 285.000 arbetstillfällen inom sektorn är kopplade till affärer med Europa, enligt Osborne.

VBL - 14 mar 13 kl. 08:14

310 jobb hotade på Finnair

Finnair inleder samarbetsförhandlingar på tekniksidan. Enligt ett pressmeddelande i dag är högst 310 av cirka 900 jobb hotade..

HBL - 09 apr 14 kl. 15:10

Hundra jobb hotade på Patria

Försvarsmaterielkoncernen Patria inleder samarbetsförhandlingar vid sina enheter i Tavastehus och Tammerfors. Enligt bolaget är högst 110 jobb hotade. Dessutom är permitteringar möjliga.

YLE - 15 apr 14 kl. 07:53

Över 300 jobb hotade på Stockmann

Varuhuskoncernen Stockmann inleder samarbetsförhandlingar. Sammanlagt berörs runt 3200 personer av förhandlingarna, som kan leda till att upp till 330 personer får sparken. Samarbetsförhandlingarna rör både varuhusens personal och kundtjänsten på koncernens webbsidor Stockmann.

SR - 19 maj 14 kl. 03:01

"Inga jobb hotade av Schweiz nej"

En del har befarat att gårdagens nej till köpet av 22 svenska Gripenplan i den schweiziska folkomröstningen kan få konsekvenser för svenska jobb. Men Håkan Buskhe, vd för Saab lugnar oroliga..

YLE - 09 aug 12 kl. 15:05

Häkämies hoppas på tiotusentals jobb inom grön teknologi

Näringsminister Jyri Häkämies mål är att Finland om åtta år ska ha tiotusentals arbetsplatser inom branschen för ren energi. Han tror också att finska företag kommer att bli bättre på att nå på den internationella marknaden. Näringsminister Jyri Häkämies säger sig vara mer ambitiös vad gäller miljövänlig teknologi än vad hans föregångare Mauri Pekkarinen var.

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 10:00

Samarbete med Saab ger jobb

Foto: Bosse Nilsson
Den nya kunden är inte livsavgörande, men inger framtidshopp. Med stor belåtenhet visar ledningen för Läreda Mekan AB tillskottet. Företaget ska leverera baksäten till bensin- och eldrivna Saab 9-3.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Uber satsar på hemkörning av hämtmat

Den multinationella taxitjänsten Uber fortsätter sin expansion på marknaden för hemkörning av hämtmat..

DI - 30 minuter sedan

Trump drar in mer pengar

Hillary Clinton har sett ett brett övertag i opinionen tunnas ut till ett dött lopp. Hittills har demokraten kunnat trösta sig med ett betydande finansiellt överläge. Men Donald Trump har ökat takten även inom detta område..

DI - 30 minuter sedan

Ratos nya vd tjuvstartar med Plantagen

Magnus Agervald är fortfarande fast som vd på Byggmax. Men han har tjuvstartat som Ratos-vd, i köpet av Plantagen. "Det är självklart så att Magnus har varit involverad", säger Ratos tillförordnade vd Lars Johansson..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Electrolux lyfter på köpråd

Stockholmsbörsen hade vid tisdagseftermiddagen parkerat sig med marginal under nollstrecket, viket även var fallet bland de större europeiska handelsplatserna..

DI - 1 timme sedan

Ökade huspriser i USA

Huspriserna i 20 storstadsområden runt om i USA steg 5,02 procent i juli jämfört med samma månad 2015, enligt S&P Corelogic Case-Shillers index..

DI - 45 minuter sedan

New York: Trög börsstart väntas

Terminerna för USA-börserna pekade först uppåt på tisdagen efter att Hillary Clinton bedömts ha tagit hem nattens presidentvalsdebatt i USA. Efter accelererad nedgång i oljepriserna och börsminus på europeisk front raderades huvuddelen av uppgången..

DI - 1 timme sedan

Trögt för detaljhandeln i USA

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 0,2 procent vecka 38, som avslutades den 24 september, jämfört med motsvarande period ett år tidigare..

DI - 1 timme sedan

Business Sweden spår inbromsning

En svensk ekonomisk inbromsning på en fortsatt orolig världsmarknad och ett visst dödläge på exportmarknaden. Så lyder exportrådgivaren Business Swedens bleka prognos för de kommande tre åren..

DI - 1 timme sedan

Analytiker viftar bort negativ nyhet om Fingerprint

Den kinesiska telefontillverkaren Xiaomis lansering av Mi 5S-modell med en ultraljudsbaserad fingeravtrycksteknologi under glas, i stället för en kapacitiv sensor som Fingerprint Cards har, var relativt väntad och "odramatisk"..

DI - 2 timmar sedan

Centern efterlyser ledarskap

Regeringen måste visa större ledarskap när det gäller krisen inom polisen, anser Centerledaren Annie Lööf. "Krisen kräver handlingskraft här och nu", säger hon när riksdagen inleder en aktuell debatt om polisens situation..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.