DI > Ekonomi

Wednesday, 25 May, 09:09

DI - 20 feb 16 kl. 08:02

Saab: Tiotusentals jobb är hotadeTusentals jobb är hotade, Sveriges säkerhet står på spel och staten går miste om miljarder. Fack och företag kritiserar hårt förslagen om nya regler för svensk vapenexport..
Läs mer på DI

Dela artikeln

234 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Saab, Tiotusentals, jobbär , hotade
Barometern - 01 mar 16 kl. 15:55

Tiotusentals jobb hotade

Kommunalråden i de tre kärnkraftskommunerna går nu ut i ett gemensamt utspel mot effektskatten. Tiotusentals jobb är hotade..

Expressen - 19 timmar sedan

Tiotusentals jobb hotade på Nokia

Tiotusentals personer riskerar sina jobb när den finska telekomjätten Nokia skär ned. – Jag uppskattar att det sannolikt kommer att handla om 10 000 till 15 000 jobb globalt, säger Risto Lehtilahti, en facklig ombudsman på Nokias anläggning i Oulu, till nyhetsbyrån Reuters. Det kan också komma ytterligare nedskärningar längre fram..

HBL - 14 jan 13 kl. 11:51

Över 200 jobb hotade på Sonera

Sonera möblerar om i verksamheten och inleder samarbetsförhandlingar. Omställningarna kan leda till att upp till 235 jobb försvinner.Bolaget slår samman flera kundserviceenheter och genomför ändringar vid den globala teknikenheten för mobilkommunikation.

DI - 11 maj 16 kl. 08:59

Tiotusentals jobb riskeras vid Brexit

Storbritanniens finansminister George Osborne varnar för att tiotusentals jobb kan förloras inom finanssektorn om landet lämnar EU (Brexit). 285.000 arbetstillfällen inom sektorn är kopplade till affärer med Europa, enligt Osborne.

VBL - 14 mar 13 kl. 08:14

310 jobb hotade på Finnair

Finnair inleder samarbetsförhandlingar på tekniksidan. Enligt ett pressmeddelande i dag är högst 310 av cirka 900 jobb hotade..

HBL - 09 apr 14 kl. 15:10

Hundra jobb hotade på Patria

Försvarsmaterielkoncernen Patria inleder samarbetsförhandlingar vid sina enheter i Tavastehus och Tammerfors. Enligt bolaget är högst 110 jobb hotade. Dessutom är permitteringar möjliga.

YLE - 15 apr 14 kl. 07:53

Över 300 jobb hotade på Stockmann

Varuhuskoncernen Stockmann inleder samarbetsförhandlingar. Sammanlagt berörs runt 3200 personer av förhandlingarna, som kan leda till att upp till 330 personer får sparken. Samarbetsförhandlingarna rör både varuhusens personal och kundtjänsten på koncernens webbsidor Stockmann.

SR - 19 maj 14 kl. 03:01

"Inga jobb hotade av Schweiz nej"

En del har befarat att gårdagens nej till köpet av 22 svenska Gripenplan i den schweiziska folkomröstningen kan få konsekvenser för svenska jobb. Men Håkan Buskhe, vd för Saab lugnar oroliga..

YLE - 09 aug 12 kl. 15:05

Häkämies hoppas på tiotusentals jobb inom grön teknologi

Näringsminister Jyri Häkämies mål är att Finland om åtta år ska ha tiotusentals arbetsplatser inom branschen för ren energi. Han tror också att finska företag kommer att bli bättre på att nå på den internationella marknaden. Näringsminister Jyri Häkämies säger sig vara mer ambitiös vad gäller miljövänlig teknologi än vad hans föregångare Mauri Pekkarinen var.

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 10:00

Samarbete med Saab ger jobb

Foto: Bosse Nilsson
Den nya kunden är inte livsavgörande, men inger framtidshopp. Med stor belåtenhet visar ledningen för Läreda Mekan AB tillskottet. Företaget ska leverera baksäten till bensin- och eldrivna Saab 9-3.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Gabather: "Lovande resultat" för läkemedelskandidat

Forskningsbolaget Gabathers läkemedelskandidat GT-002 mot psykos har undersökts med avseende på dess egenskaper vid oral administration i en djurmodell..

DI - 15 minuter sedan

Följ onsdagens börsöppning

Stigande oljepriser och en rejäl uppgång i USA väntas lyfta Stockholmsbörsen i öppningen. I Börsmorgon tipsar Nordnets Joakim Bornold om aktier att ha koll på och i studion analyserar Swedbanks strategichef Lars Söderfjell och Di:s analytiker Johanna Jeansson börsläget..

DI - 30 minuter sedan

Alfa Laval kammar hem amerikansk miljonorder

Alfa Laval har fått en order för leverans av dekantrar till en anläggning för vattenrening i USA..

DI - 30 minuter sedan

Pressträff 11.00 – Löfven väntas presentera ny regering

Statsminister Stefan Löfven har en pressträff klockan 11.00 på onsdagen, meddelar statsrådsberedningen i ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Lidds tar in mer pengar

Forskningsbolaget Lidds har beslutat att genomföra en fullt garanterad nyemission om cirka 22,5 miljoner kronor med företrädesrätt för nuvarande aktieägare..

DI - 30 minuter sedan

Absolent: Oförändrat resultat

Finansiell oro på vissa marknader, på grund av bland annat fallande råvarupriser, påverkade luftreningsbolaget Absolents tillväxt negativt under årets första kvartal..

DI - 45 minuter sedan

STG minskar vinsten

Scandinavian Tobacco Group (STG) redovisar ett resultat före skatt på 183 miljoner danska kronor (196) för det första kvartalet 2016..

DI - 45 minuter sedan

Moodys hyllar svensk tillväxt

Sverige har bäst tillväxtutsikter bland de nordiska länderna, mycket tack vare en diversifierad ekonomi och en konkurrenskraftig exportbas med kunskapsintensiva produkter..

DI - 1 timme sedan

Precise-lösning i kinesisk surfplatta

Precise Biometrics algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise Biomatch TM Mobile, har genom samarbetet med Synaptics integrerats i en uppdaterad version av en tidigare lanserad tablet från en ledande kinesisk mobiltelefontillverkare..

DI - 1 timme sedan

Fler registreringar av tunga lastvagnar i Europa

Registreringarna av tunga lastvagnar (över 16 ton) i Europa (EU+EFTA) steg med 22,2 procent i april 2016 jämfört med samma månad i fjol..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.