DI > Ekonomi

Monday, 24 October, 12:29

DI - 20 feb 16 kl. 07:42

Nu är Skatteverkets miljardgåta löstI början av året fick Skatteverket plötsligt in 18 miljarder i skatt utöver prognosen. Varför var först oklart, men nu är gåtan löst, skriver Dagens Nyheter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Skatteverkets, Skatteverket, Dagens Nyheter

Dela artikeln

162 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Nu är Skatteverkets, miljardgåta, löst
Nyhetskanalen - 06 nov 12 kl. 01:33

Skatteverkets festnota: 3,4 miljoner kronor

Skatteverkets östra region bjöd de anställda på konferens med fest på Elmia i Jönköping. Det gick på nästan 3,4 miljoner kronor för 780 personer. Den genomsnittliga kostnaden per person blev 4 317 kronor.

YLE - 07 maj 13 kl. 15:13

Skatteverkets webbtjänst kraschade

Skatteverkets elektroniska deklarationstjänst på webben har kraschat. Orsaken är den stora mängden besökare på Skatteverkets webbplats. Skatteverket skjuter nu fram sista inlämningsdagen från i dag till fredag..

Expressen - 29 nov 14 kl. 06:02

Skatteverkets nya lyxfest

Skatteverkets konferenser och fester den senaste veckan har kostat skattebetalarna 6,3 miljoner kronor. I dag kan Expressen avslöja att 193 anställda vid ett skattekontor i Stockholm bjöds på en ny konferens med övernattning och julbord på det 4-stjärniga hotellet Djurönäset i skärgården - bara en vecka efter att de festat med Skatteverkets ledning i Globen. Samtidigt var det premiär för hotellets "JulGlamour show".

Supermiljöbloggen - 29 jan 15 kl. 13:57

Second hand hotas av Skatteverkets nya regler

Skatteverkets nya regler säger att om second hand-butiker har öppet mer än 24 timmar i veckan och har fast anställd personal utöver volontärer så konkurrerar de med kommersiella butiker och ska då betala 25 procent moms på sin försäljning av skänkta saker, skriver Röda Korset.  Det är bara en tidsfråga innan vår verksamhet kan tvingas lägga ned eftersom förutsättningarna för vår verksamhet försvinner med det nya momskravet från Skatteverket. Samtidigt finns det en osäkerhet kring vad som gäller, så vi vet faktiskt inte vad vi ska göra nu, säger Caroline Andermatt, VD för Myrorna och ordförande för Ideell Second Hand.

Cornucopia - 03 okt 16 kl. 15:02

Skatteverkets succé: 179 000 anslutna till bedrägerispärr

Skatteverkets nya tjänst för att hindra obehörig adressändring har blivit en omedelbar succé. På endast fyra dagar hade i morse 179 000 personer anslutit sig till tjänsten.
Bild: SkatteverketEnligt verksamhetsutvecklaren Agneta Carlquist på Skatteverket hade man inte någon speciell prognos för hur många som skulle ansluta sig till tjänsten för bedrägerispärr mot adressändring.

DI - 23 jan 11 kl. 09:37

Skatteverkets värd i jättestämning

Skatteverkets hyresvärd, tillika popartisten Bonos granne, Brian O'Donnell är i blåsväder. Bank of Ireland kräver finansmannen på över 600 miljoner kronor vid en rättstvist i Dublin, och hävdar att den skygge affärsmannen är kraftigt skuldsatt..

Expressen - 12 apr 11 kl. 11:12

Skatteverkets lokaler i Visby stängt efter bombhotet

En bomb påträffades utanför Skatteverkets lokaler i Visby i går måndag. På tisdagen är säkerheten höjd och kontoret håller stängt, rapporterar Gotlands Tidningar. - Vi kommer även att se över säkerheten, säger Barbro Castenfall, informationsansvarig vid Skatteverket, till GT..

IDG - 25 aug 11 kl. 04:16

Skatteverkets cio slutar


I förra veckan berättade Skatteverkets cio Else-Marie Östling i CS om myndighetens rekryteringssatsning och aggressiva utvecklingsplan. Men själv har hon sagt upp sig..

DI - 16 sep 11 kl. 14:04

Patrik Sjöberg överklagar Skatteverkets upptaxering

Höjdhoppslegenden Patrik Sjöberg är i strid med Skatteverket. Nu kräver han att förvaltningsrätten river upp Skatteverkets upptaxering med närmare 800.000 kronor.

IDG - 03 apr 12 kl. 11:00

Skatteverkets cio: "Mycket allvarligt"

Attack mot Logica gjorde att 1 000 personnummer med skyddad identitet läckte ut. Skatteverkets it-direktör Jan Zetterdahl säger att händelsen är mycket allvarlig..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Så vill L lösa integrationen

Lägre ingångslöner, fler enkla jobb och en utlokalisering av myndigheter och kommunala förvaltningar. Det är några av punkterna i Liberalernas nya integrationsprogram..

DI - 15 minuter sedan

Sämre för Storbritanniens industri i oktober

Bedömningen av det totala orderläget i den brittiska tillverkningsindustrin försämrades i oktober jämfört med föregående månad..

DI - 15 minuter sedan

Ahlsells börsentré - veckans grej

Rapportfloden brusar vidare. Bland veckans tungviktare återfinns Sandvik, SCA, Fingerprint, Electrolux, Nordea och Swedbank. Dessutom kommer Riksbanken med räntebesked och Ahlsell gör börsentré..

DI - 30 minuter sedan

Stefan Löfven i Irak

Statsminister Stefan Löfven är nu i Bagdad för att träffa Iraks premiärminister Haider al-Abadi. Fokus för mötet är den pågående offensiven för att befria Mosul från IS..

DI - 30 minuter sedan

Bryssel säger nej till Kanadaavtal

EU:s planerade frihandelsavtal med Kanada, som enligt plan skulle undertecknas på fredag, stöter på nya hinder..

DI - 45 minuter sedan

Experten: "Riksbanken är helt fel ute"

Riksbankens penningpolitik är helt fel och bygger upp stora obalanser i ekonomin, varnar Remiums chefsanalytiker Peter Malmqvist. "Förr eller senare spricker det och ju längre det dröjer desto värre blir det", säger han i Börsmorgon..

DI - 45 minuter sedan

Google knockar Siri

Matchen mellan Apples röststyrda mobilassistent Siri och Googles motsvarighet Assistant, som finns i bolagets nya smartphone Pixel, är en promenadseger. Googles röststyrda medhjälpare är överlägsen jämfört med Siri, skriver Business Insider..

DI - 45 minuter sedan

Försäljningslyft för Consilium

Consiliums försäljning uppgick till 1.172 miljoner kronor (1.099) under perioden januari-september, vilket innebär att försäljningen steg med 7 procent jämfört med samma period förra året..

DI - 1 timme sedan

Wonder Woman blir FN-ambassadör

Actionhjälten Wonder Woman, som spelades av Lynda Carter i tv-serien på 1970-talet, har utsetts till FN-ambassadör för flickors och kvinnors rättigheter. Men utnämningen har stött på patrull i FN-huset, där många anställda har skrivit på en protestlista mot beslutet..

DI - 1 timme sedan

Allt fler sadlar om till elcykel

Elcykeln tar allt större plats på den svenska cykelmarknaden. I år väntas försäljningen öka till omkring 45.000 cyklar, jämfört med runt 30.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.