DI > Ekonomi

Thursday, 28 July, 16:28

DI - 19 feb 16 kl. 22:15

EU och Storbritannien enas om avtalEU-toppmötet enades på fredagskvällen om en uppgörelse med Storbritannien inför landets folkomröstning om EU-medlemskapet i sommar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Storbritannien, EU

Dela artikeln

37 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: EU och Storbritannien, enasom , avtal
SR - 10 timmar sedan

Palestinsk utrikesminister: Storbritannien ansvarig för Israels brott

Den palestinska myndigheten har planer på att stämma Storbritannien i internationell domstol för Balfourdeklarationen från 1917 – förslaget om att upprätta ett judiskt hemland i Palestina..

DI - 5 timmar sedan

Konfidensindikator för Storbritannien ned i juli

EU:s konjunkturbarometer visar att den samlade konfidensindikatorn, ESI, för Storbritannien sjönk till 102,6 i juli, jämfört med 107,0 i juni..

YLE - 20 feb 16 kl. 12:04

Stubb: Potentiell katastrof om Storbritannien lämnar EU

Finansminister Alexander Stubb (Saml) anser att Storbritanniens EU-avtal är bra och balanserat. Enligt Stubb står Europeiska unionen nu vid ett vägskäl och de kommande månaderna kommer att avgöra mycket. - Förhoppningsvis vinner "ja" -sidan, kommenterar Stubb för Yle.

HBL - 28 dec 13 kl. 03:38

Fennovoima-avtal viktigt för Rosatom

Det ryska kärnkraftsbolaget Rosatom har ambitiösa mål för hur exporten ska växa. – Avtalet med Fennovoima är viktigt, precis som alla andra avtal, säger direktör Jukka Laaksonen.Strax före jul skrev kärnkraftsbolaget Fennovoima under ett avtal med den ryska tillverkaren av kärnkraftverk Rosatom om byggandet av en tryckvattensreaktor på 1 200 megawatt i Pyhäjoki strax norr om Brahestad.

Supermiljöbloggen - 07 dec 15 kl. 11:07

”Vi kräver ett rättvist avtal för alla världens unga!”

Cecilia Hage, Veronica Pålsson och Sofia Strinnholm från Svenska Kyrkans Ungas Globala arbetsgrupp kräver att klimatavtalet i Paris ska bli rättvist och inkludera världens unga.  -- Vi är inte olika nationaliteter, vi är en generation. Klimatet är inte en utmaning för ett enskilt land utan något som gäller en hel värld.

YLE - 19 jan 16 kl. 11:09

Fjäder: Bättre att ge efter och nå ett avtal

På de centrala fackförbunden är man redo att ta upp förhandlingarna om ett samhällsfördrag så snart som möjligt. Vi har redan länge varit redo att sätta oss ner, säger man både på Akava och STTK. Akademikerförbundet Akavas ordförande Sture Fjäder säger att förhandlingarna måste påbörjas genast och att ett snabbt avtal vore till alla parters fördel.

Affärsvärlden - 18 jun 14 kl. 13:30

Biogaia tecknar avtal i Storbritannien

BioGaia har tecknat ett avtal med Nestlé Storbritannien, vilket ger dess dotterbolag SMA exklusiva försäljningsrättigheter till BioGaias probiotiska droppar i Storbritannien och på Irland..

Sydsvenskan - 17 feb 12 kl. 00:05

"Acta-avtal har eller får inga effekter på medborgarna"

Idag debatterar riksdagen det omdiskuterade handelsavtalet Acta. Marianne Levin, professor i civilrätt vid Stockholms universitet, skriver om avtalets betydelse och effekter.
Acta-avtalet (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) upprör många.

Opinionen.se - 01 apr 13 kl. 22:13

Ännu inget avtal för industrin

Täta kontakter mellan facken och arbetsgivarna under medlarnas vakande ögon. Men ännu på måndagskvällen hade industrins parter inte kunnat enas om ett nytt avtal för cirka en halv miljon anställda. Under dagen träffade medlarna ?

Kristianstadsbladet - 03 apr 13 kl. 01:38

Inget avtal mellan Serbien-Kosovo


Serbiens och Kosovos premiärministrar, Ivica Dacic och Hashim Thaci, har inte kunnat enas om ett avtal om normalisering efter förhandlingar i Bryssel. - Trots alla dessa långa möten har vi just nu inget avtal, sade Dacic.EU:s utrikeschef Catherine Ashton säger att gapet mellan parterna är smalt men djupt.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Kineser köper in sig i auktionsjätte

Kinesiska försäkringsbolaget Taikang Life Insurance har köpt 13,5 procent av aktierna i den brittiska men New York-noterade auktionsbyrån Sotheby's.Det skriver Nikkei Asian Review. .

DI - 1 timme sedan

Nära 800 miljoner stals vid inbrott

Ägodelar för närmare 800 miljoner kronor stals ur svenska hem i fjol. Inbrotten har aldrig varit så många sedan 1986. Samtidigt har kostnaden för stölderna ökat med 19 procent på bara fem år..

DI - 1 timme sedan

Nordkorea-propaganda funnen i rabatt

Sydkoreansk polis har inlett en utredning efter att man hittat 200 märken med en bild på den förre nordkoreanske ledaren Kim Jong-Il..

DI - 1 timme sedan

Nordic Mines får betala vite till börsen

Nordic Mines har blivit ålagt vite uppgående till sju årsavgifter, motsvarande 1.435.000 kronor, av disciplinnämnden vid Stockholmsbörsen.

DI - 1 timme sedan

USA-terminer: Facebook uppåt på stillastående börs

Inför torsdagens börsöppning i New York pekar terminerna mot en i stort sett oförändrad inledande handel efter att nästan hälften av bolagen på storbolagslistan S&P500 har lagt fram sina kvartalsrapporter..

DI - 1 timme sedan

USA: Fler nyanmälda arbetslösa

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA ökade med 14 personer till 266.000 personer under vecka 29, jämfört med föregående vecka. Det visar säsongsjusterad statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet..

DI - 1 timme sedan

USA: Större handelsunderskott än väntat

USA:s underskott i utrikeshandeln med varor ökade preliminärt till 63,3 miljarder dollar i juni från reviderade 61,1 månaden före (60,6). Det visar statistik från det amerikanska handelsdepartementet, rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Concordia redovisar sämre resultat

Rederiet Concordia redovisar ett resultat efter skatt på 12,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016 (44). Resultatet per aktie uppgick till 0:26 kronor (0:92)..

DI - 1 timme sedan

Studsviks försäljning av kärnavfallsdel klar

Kärnkraftstjänstebolaget Studsvik har på torsdagen slutfört avyttringen av kärnavfallshanteringsverksamheten till EDF..

DI - 1 timme sedan

Boeingplan 747 närmar sig slutet

Den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing överväger att lägga ned produktionen av den klassiska modellen 747 - jumbojeten. Därmed skulle en femtioårig historia av världens kanske mest kända plan upphöra..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.