YLE > Finland

Tuesday, 14 July, 18:22

YLE - 18 feb 16 kl. 12:40

Nollavtal vanligt för personliga assistenterNollavtal är mycket vanliga bland personliga assistenter, visar Yle Nyheters rundringning. Företagen hävdar att arbetets art är sådant att nollavtal behövs, men fackföreningen JHL menar att det bara är dåliga bortförklaringar för att slippa fastanställa assistenterna. Yle Nyheter har kontaktat fyra företag som har personliga assistenter anställda i huvudstadsregionen. Två av företagen uppger att de inte har några nollavtal, medan två verkar ha endast nollavtal för sina personliga assistenter. Företagen har från drygt 100 upp till 1000 personliga assistenter på sina lönelistor.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Yle Nyheters, JHL, Nyheter, Omar, Med Group, Ali Omar, Vid, Med Groups, Rune Takamaa, Omar Takamaa, Takamaa, Vid Med Group

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nollavtal, vanligtför , personliga, assistenter
Barometern - 29 jul 13 kl. 07:23

Dålig arbetstrygghet för personliga assistenter

Alla brukarens personliga assistenter sparkades när kooperativet byttes. Bara en återanställdes. Oskarshamns-Tidningen har pratat med en av de som fick lämna sitt arbete.

Västerbottens Folkblad - 23 apr 12 kl. 20:24

Högre lön för personliga assistenter

Nytt avtal ger personliga assistenter högre lön, och stoppar dessutom varslad strejk på flygbussarna. Nytt avtal ger personliga assistenter högre lön, och stoppar dessutom varslad strejk på flygbussarna. Kommunal och Vårdföretagarna träffade på måndagen ett nytt avtal för privatanställda personliga assistenter.

Barometern - 26 sep 14 kl. 14:49

Funktionshindrad slagen av personliga assistenter

En funktionshindrad man blivit slagen och med ett skärp hindrats röra sig fritt av sina personliga assistenter. Händelsen har Lex Sarah-anmälts. Mannen har tillsyn i hemmet dygnet runt på grund av sitt handikapp och när en inhoppare jobbade i somras upptäckte hon att mannen fått en smäll på handen av en annan assistent.

Barometern - 23 nov 15 kl. 23:08

Personliga assistenter slutar om vård privatiseras

Personliga assistenter och anhöriga oroliga för privatiseringen av personliga assistenter. "Det kommer förstöra brukarnas, anhöriga och anställdas liv.".

Alingsås tidning - 22 nov 16 kl. 16:18

Personliga assistenter protesterade

”Ta ert ansvar, sälj inte ut oss.”
Det var budskapet från de personliga assistenter som på tisdagen demonstrerade mot sparförslaget att lägga ut Alingsås kommuns assistans på entreprenad.
Ett 30-tal av de över 100 kommunanställda personliga assistenterna samlades utanför socialförvaltningens lokaler, där socialnämnden skulle sammanträda en stund senare.

DN - 24 aug 17 kl. 12:29

Kommunals personliga assistenter varslar om strid

Från den 8 september kan 40.000 privatanställda personliga assistenter ta strid mot sina arbetsgivare. Kommunals varsel kan sätta stopp för inhyrning av personliga assistenter och nyanställning hos privata företag..

Skånskan - 15 okt 19 kl. 05:30

V vill ge personliga assistenter mer utbildning

Svalöv Utbildningen för personliga assistenter måste bli bättre – tillika ska man behålla sin lön under tiden.Det framhåller de båda Vänsterpartisterna Marika Jardert och Ann-Caroline Hansson i en motion ställd till kommunfullmäktige Svalöv.
– Att locka människor att arbeta som personliga assistenter är många gånger en väg in på arbetsmarknaden.

YLE - 11 sep 13 kl. 07:05

Lättast att hitta personliga assistenter i huvudstadsregionen

Under de fyra år som personer med funktionsnedsättningar har haft subjektiv rätt till personlig assistent har bland annat antalet personer med utvecklingsstörning som anställer en assistent fyrdubblats. I Helsingfors, Vanda och Esbo har antalet i medeltal vuxit med 160 procent. I samband med det har också medelantalet dagar på anstalt minskat med en fjärdedel.

Nya Wermlands Tidningen - 13 sep 12 kl. 09:16

Personliga assistenter varslas

I veckan har en handfull personliga assistenter varslats från Karlskoga kommun. Inget konstigt med det menar socialchef Karin Björkman. ?

Västerbottens Folkblad - 12 sep 16 kl. 13:26

Avtal klart för personliga assistenter

Ett avtal är klart mellan Kommunal och Almega Vårdföretagarna inom området personliga assistenter. Avtalet ger de personliga assistenterna löneökningar på 2,2 procent från den 1 juli i år. Det står klart sedan både Kommunal och Almega Vårdföretagarna idag accepterade medlarnas bud.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Estnisk domstol: Försörjningsberedskapscentralen får säga upp ansiktsskyddsaffär

Har rätt att kräva tillbaka sina 2,6 miljoner euro..

YLE - 2 timmar sedan

Hangöpolitiker missnöjd med beslutsprocessen kring Tulluddens spångar

Beslutet har fattats på fel sätt, anser politikern..

YLE - 2 timmar sedan

Brist på coronainformation på svenska i Finnairs flyg: "Det finns begränsat med plats"

Informationsbroschyren finns tillgänglig på svenska hos THL..

YLE - 4 timmar sedan

Riksdagens grundlagsutskott håller fast vid sin kritik mot EU:s återhämtningsfond

Stora utskottet behandlar frågan på torsdag..

YLE - 11 timmar sedan

Helsingfors hovrätt sänker straffet gällande trakasserierna av journalisten Jessikka Aro

Bäckmans fängelsestraff förkortas väsentligt..

YLE - 7 timmar sedan

Tom kiosk brann i Trollböle i Ekenäs

Orsaken till branden är okänd..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.