PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 16 June, 01:06

PrivataAffärer - 17 feb 16 kl. 18:09

Fingerprints vd: Vi har en stark konkurrensfördelFingerprint Cards har säkrat sin tillverkningskapacitet hos kontraktstillverkarna, så kallade foundries, för de kommande åren. Det är en konkurrensfördel i en kraftigt växande marknad....
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Cards

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fingerprintsvd Vi har en , stark, konkurrensfördel
YLE - 11 aug 16 kl. 13:05

"Grönare handelsflotta kan bli konkurrensfördel"

En grönare handelsflotta kan bli en konkurrensfördel trots dyra investeringar säger Olof Widén som är verkställande direktör för Rederierna i Finland. - I nuläget gäller det stränga svaveldirektivet med utsläppsnivåer på 0,1 procent endast fartyg som trafikerar på Engelska kanalen, Nordsjön och Östersjön, säger Widén. Men från och med 2020 finns det planer för globala sänkningar av svavelutsläppen till 0,5 procent och det här kan den finländska och nordiska flottan utnyttja då man har förberett sig sedan 2015 tack vare svaveldirektivet.

Nya Wermlands Tidningen - 18 jul 13 kl. 07:30

"Ger oss en konkurrensfördel"

Att Karlskoga ligger så pass långt fram med utbyggnaden av stadsnätet är glädjande ur flera perspektiv. Samtidigt som man rustar för att möta framtidens behov ökas ortens attraktionskraft då det skapas bättre förutsättningar för nyetableringar. Det kan också ha en positiv inverkan på inflyttningen.

YLE - 16 maj 14 kl. 15:25

"Välfärd en klar konkurrensfördel"

Den finländska välfärden är en klar konkurrensfördel då vi i framtiden konkurrerar om skattebetalare.
- Den finländska välfärden är unik, säger forskare i en rapport som har beställts av riksdagens Framtidsutskott. Forskarna talar till och med för att höja skatter för att utveckla välfärden.

DI - 07 sep 17 kl. 16:29

Emma Stenström: Kärleksflyktingar en konkurrensfördel

Vad är Sveriges största konkurrensfördel? Kanske är det kärleken. Det är den som får många att flytta hit, och stanna kvar.

Cornucopia - 04 okt 18 kl. 13:46

Mensanpassad arbetsplats konkurrensfördel för arbetsgivaren

Jämställdhetsmyndighetens finansiering av ett projekt om menscertifiering av arbetsplatser upprör på sina håll. Men i ett Sverige där kvinnor successivt kommer överträffa männen på arbetsmarknaden pga högre utbildningsnivå är det absolut en fördel för arbetsgivaren i konkurrensen om att anställa de bästa att kunna erbjuda en arbetsplats som uppfattas som positiv även för menstruerande kvinnor (kallade "kvinnor" i detta inlägg). Arbetsmarknadens parter borde dock kunna komma fram till detta utan att det ska behöva till skattepengar.

SR - 27 feb 16 kl. 08:00

Ny teknik fördel för Sverige

När allt fler prylar, industrimaskiner och industrirobotar kopplas upp mot internet, ofta kallat sakernas internet, så kan det innebära en konkurrensfördel för Sverige..

Barometern - 29 maj 19 kl. 06:00

CG: Litenheten – IK Oskarshamns största fördel

Inget lag som gått upp i SHL på 10-talet har haft lägre omsättning än IK Oskarshamn. Inget lag har heller haft så liten hall, så liten organisation, så låg arenahyra. Det, litenheten, är IKO:s största konkurrensfördel för att etablera sig i SHL..

VBL - 20 maj 13 kl. 23:04

Bra eftis är både konkurrensfördel och välfärd

Många av kommunernas uppgifter leder till ojämlikhet mellan kommunerna. Storkommuner är ändå inte en universallösning..

SvD - 31 okt 14 kl. 11:32

Konkurrensfördel för Cosmopols sportsbar

Under året har Casino Cosmopol lanserat något som närmast kan beskrivas som renodlade sportbarer. För andra aktörer finns inte någon möjlighet att starta exempelvis ett likadant spelpalats i anslutning till sin restaurang. Trots det har Konkurrensverket valt att inte utreda problemet, skriver Eva Östling, vd för Visita..

Aftonbladet - 17 jul 15 kl. 07:19

En konkurrensfördel - mot alla odds

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 15:17

Här är proffsens favoritfonder

Den första listan visar vilka fonder som har högst snittbetyg, hur många användare som har lämnat betyg samt huruvida fonden snittbetyg har rört sig upp, ner, eller är oförändrat mot förra månaden. Listorna inkluderar endast fonder som finns till försäljning i Norden. Fondnamn Betyg Antal Föregående Prosperity Cub Fund 4,86 7 Samma Russian Prosperity Fund 4,83 8 Samma Vanguard US Opportunities Fund 4,82 6 Samma Schroder GAIA Two Sigma Diversified 4,76 19 Samma Pictet TR – Agora 4,76 7 Upp MLIS Marshall Wace Tops UCITS Fd 4,75 14 Ner Artemis US Extended Alpha Fund 4,74 8 Samma Groupama Avenir Euro 4,72 18 Upp Robeco BP US Premium Equities 4,71 7 Samma Jupiter European Growth 4,69 13 Ner Nedan de fonder som flest allokerare valt att inkludera i si

PrivataAffärer - Igår: 13:37

Trading Direkt om fartygsattackerna utanför Oman

Stockholmsbörsen öppnar nedåt på en relativt nyhetsfattig Stockholmsbörs. Vi pratar även med life science-reporter Magnus Bernet om vad som hänt i sektorn och tipsar om nya programmet Healthcare Direkt.   .

PrivataAffärer - Igår: 11:50

Guldpriset nära femårshögsta efter oljefartygsattackerna

Bakom uppgången ligger bland annat handelskonflikten mellan USA och Kina, de tilltagande oroligheterna i Omanbukten och stigande förväntningar om en kommande amerikansk räntesänkning, menar analytiker. ”Tillväxtoro och ränteförväntningar stöder guldmarknaden. I en omgivning med låg tillväxt och hög likviditet måste pengar hitta ett hem.

PrivataAffärer - Igår: 11:47

Hernhag: Tre mindre bolag i bra lägen just nu

Tom-Kent: Skolavslutning i chatten! Slänger in en sista fråga före semestern. Har försökt balansera och fylla ut portföljen med små och medelstora bolag och skulle vilja ha din syn på dessa: Vitec, Bahnhof, Alimak, eWork, Beijer Alma.

PrivataAffärer - Igår: 11:00

Carnegie: Framtidens läkemedel ett investeringscase

Carnegie anger flera skäl, ”katalysatorer”, som talar för att framför allt den genmedicinska sektorn är en bra placering just nu. Där pågår en medicinsk revolution när många gendefekter snart kan botas av effektiva engångsbehandlingar. De stora läkemedelsjättarna hoppar en efter en på ”genterapitåget”, vilket bekräftar den stora potentialen.

PrivataAffärer - Igår: 10:50

Goldman Sachs: Lupe köpvärd efter oljeprisraset

Det menar Goldman Sachs, som höjt sin rekommendation för Lundin Petroleum till köp från neutral, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat. ”Vi tror att produktionen kan näst intill fördubblas under 2020 jämfört med 2019, vilket innebär starten på ett decennium med starka kassaflöden”, skriver investmentbankens analytiker. Därtill finns andra möjligheter, för närvarande undervärderade, att öka produktionen så att bolaget kan komma att slå sina egna prognoser flera år framåt, resonerar banken.

PrivataAffärer - Igår: 09:40

Inflationen nu i linje med Riksbankens prognos

Konsumentpriserna steg 0,3 procent i maj jämfört med föregående månad, enligt SCB. KPI-inflationen var 2,2 procent. Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha stigit 0,1 på månadsbasis och stigit med 2,0 procent jämfört med samma månad föregående år.

PrivataAffärer - Igår: 08:55

Här är fredagens färska analyser

Nordea Markets höjer riktkursen för Net Ent till 50 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - Igår: 07:51

Lugnare på oljemarknaden efter gårdagens rusning

Brent-priset i första termin noterades till drygt 61:70 dollar fatet vid 7.30-tiden på fredagen, cirka 3 procent upp sedan onsdagen. USA:s utrikesminister Mike Pompeo beskyller Iran för torsdagens attacker på två oljefartyg i Omanbukten.

PrivataAffärer - Igår: 06:56

Då noteras Traton

Det framgår av ett meddelande som den tyska fordonskoncernen skickade ut kring midnatt. Priset motsvarar en värdering av hela Traton om 13,5-16,5 miljarder euro, enligt Bloomberg News beräkning. Det motsvarar cirka 145-177 miljarder kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.