SR > Nyheter

Sunday, 07 March, 09:54

SR - 17 feb 16 kl. 05:00

En miljon barn hotas av svältFN:s barnfond Unicef skriver i en ny rapport att omkring en miljon barn hotas av akut undernäring, vattenbrist och sjukdomar i sydöstra Afrika..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Unicef, Afrika

Dela artikeln

97 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En miljon, barn, hotasav , svält
SR - 02 maj 17 kl. 14:03

Unicef: Över en miljon barn hotas av svält i Somalia

Akut undernäring hotar över en miljon barn i Somalia, varnar FN:s barnfond Unicef. Det är betydligt fler än man tidigare varnat för..

Dagen - 04 aug 17 kl. 12:15

En miljon barn i Jemen riskerar kolera

Över 20 miljoner människor i Jemen behöver nödhjälp och mer än en miljon undernärda barn hotas av kolera, varnar Rädda barnen..

Dagen - 04 aug 17 kl. 12:15

En miljon barn i Jemen riskerar kolera

Över 20 miljoner människor i Jemen behöver nödhjälp och mer än en miljon undernärda barn hotas av kolera, varnar Rädda barnen..

SR - 06 maj 19 kl. 13:01

Ny rapport: En miljon arter hotas av utrotning

En miljon arter hotas av utrotning, enligt en ny rapport..

Expressen - 31 jan 20 kl. 06:04

Vart tionde barn hotas när de spelar på nätet

Nästan var tionde barn hotas när de spelar på nätet. Det framgår av en enkät som Sveriges Radio Ekot gjort i en del av större granskning av spelvärlden. – Om du inte låter mig vinna så kommer jag döda hela din familj, fick ett barn sagt till sig..

Skånskan - 19 feb 16 kl. 09:56

Halv miljon barn lider i Ukraina

Nyheter Över en halv miljon barn lider på grund av kriget i Ukraina.Enligt FN:s barnorganisation Unicef behöver en tredjedel av dem psykosocialt stöd.
– Två år av våld, bomber och rädsla har satt bestående spår i tusentals barn i östra Ukraina, säger chefen för Unicefs Ukraina-kontor Giovanna Barberis.

Expressen - 26 feb 17 kl. 07:00

Polisen: "Folk skjuts i benen, barn hotas"

Butiksrånen i Malmö har dubblerats i antal – och förövarna är mycket unga.Samtidigt har brutaliteten i de våldsamma rånen blivit ännu grövre. –  Folk skjuts i benen, barn hotas.

Sydsvenskan - 19 feb 16 kl. 05:32

En halv miljon barn lider i Ukraina

Över en halv miljon barn lider på grund av konflikten i Ukraina, och en tredjedel av dem behöver psykosocialt stöd. Det uppger FN:s barnorganisation Unicef, rapporterar nyhetsbyrån FNB.— Två år av våld, bomber och rädsla har satt bestående spår i tusentals barn i östra Ukraina, säger chefen för Unicefs Ukraina-kontor Giovanna Barberis.

Nyhetskanalen - 30 mar 11 kl. 11:11

Elfenbenskusten: En halv miljon barn flyr

Situationen i Elefenbenskusten blir värre för varje dag som går. Värst drabbade är barnen. Över en halv miljon barn tros vara på flykt från sina hem..

SR - 11 jul 11 kl. 01:55

UNICEF: Halv miljon barn riskerar dö i torkan

I lördags var det glädje och sång i det nybildade landet Sydsudan på Afrikas Horn men regionen står inför en problematisk tid. Runt en halv miljon barn risker att dö på grund av torkan på Afrikas horn, varnar UNICEF..

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

”Nu kan amerikaner få sina checkar”

USA:s stora Corona-stödpaket har nu godkänts av senaten, med en rösts övervikt. Nu skickas förslaget vidare till representanthuset, där det förväntas godkännas i början av nästa vecka. Joe Biden fokuserade efter omröstningen på de direktutbetalningar av stöd som kommer att göras "till de amerikaner som är i så desperat behov av hjälp".

SR - 4 timmar sedan

Poliser och militärer i Myanmar hoppar av i protest

Över 600 poliser och militärer i Myanmar har hoppat av för att ansluta sig till de folkliga protesterna mot juntan. Majoriteten av de som hoppat av har uppgett att de inte vill eller kan genomföra militärlednings order om att använda våld mot det egna folket. "Jag vill inte tjänstgöra under en ledning som använder våld mot sitt eget folk" säger Tin Min Tun som till för härom dagen var en av de högsta polischeferna i Myanmars största stad Yangon..

SR - 6 timmar sedan

Personalen orkar inte – intensivvårdsplatser stänger

För flera av landets regioner är utmaningen i vad som kallas för den tredje vågen i pandemin, att hitta vårdpersonal som orkar jobba, visar en rundringning Ekot har gjort bland regioner och sjukhus. I Region Jönköping har man tvingats dra ner på iva-platserna eftersom de som jobbar där inte klarar mer och de inte fick hjälp via Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Hur väl människor idag följer restriktionerna påverkar även direkt de växande operationsköerna, och en avdelningschef Ekot pratat uppmanar alla att tänka till: Förr eller senare har vi vaccineffekterna här, men nu gäller det att hålla ut och verkligen tänka till och följa rekommendationerna..

SR - 13 timmar sedan

Många poliser för samtal och trygghet

Det är fortfarande hög polisnärvaro i Vetlanda efter knivattackerna i onsdags. Det välkomnas av Vetlandabon Christina Johansson som själv var i omedelbar närhet av händelserna. "Dom skrek att någon blivit knivskuren.

SR - 13 timmar sedan

Vill stärka JO:s oberoende

Attacker på rättsväsendet i länder som t.ex. Polen och Ungern oroar Justitieombudsmannen i Sverige.

SR - 14 timmar sedan

Hungerstrejkande terrorist delar Grekland

I Grekland har en dömd terrorist hungerstrejkat i två månader i protest mot behandlingen han får i fängelset. Den ökände vänsterextremisten Dimitris Koufodinas liv hänger nu på en skör tråd. Samtidigt pågår en intensiv politisk debatt om hans öde..

SR - 15 timmar sedan

Stort stödpaket klart i USA

Stort coronastödpaket klart i USA. Röstades nyss fram i senaten. Ekot sänder direkt..

SR - 16 timmar sedan

Historiskt möte mellan påven och Iraks storayatollah

Säkerhetspådraget var massivt när bilkonvojen banade väg genom Najaf i centrala Irak och påve Franciskus klev ut i en av den heliga stadens trånga gränder och in i storayatollan Ali al-Sistanis anspråkslösa hem. Mötet mellan den katolska kyrkans överhuvud och storayatollan beskrivs som historiskt. Franciskus har försökt stärka Vatikanens interreligiösa relationer och har tidigare träffat höga sunnimuslimska företrädare i flera länder, men aldrig någon så framstående shialedare som al-Sistani..

SR - 16 timmar sedan

Initiativtagare: ”Vi accepterar inte det här förtrycket med restriktioner”

En av initiativtagarna till dagens demonstrationen mot pandemirestriktionerna är Filip Sjöström. Han kallar det en manifestation, tusenmannamarschen för frihet och sanning. Accepterar inte restriktionerna som man tycker är ogrundade och skador människor..

SR - 16 timmar sedan

Sputnik orsakar regeringskris i Slovakien

I Slovakien hotar en regeringskris sedan premiärministern köpt in det ryska coronavaccinet Sputnik V bakom ryggen på övriga partier i koalitionsregeringen. Samarbetspartierna hade motsatt sig köpet eftersom vaccinet inte är godkänt och eftersom man ser det som en del av en rysk strävan att splittra EU. Sedan några veckor tillbaka har Slovakien flest corona-döda i världen, per capita..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.